Şimdi Ara

İkinci el araç alım satımına vergi yolda

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
2.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İkinci el düşer mi?

    ÖTV düşer mi ?

    Bayilerde sıfır araçlar zibil gibi , indirecekler mecbur.

    Derken okkalı bindirim geliyor.


    "Yeni kaynak arayışına giren hükümetin ikinci el araç satışlarından binde 5 vergi almak için harekete geçtiği belirtildi. Hazırlanan yasa taslağının yakında TBMM Genel Kurulu'na gelerek yasalaşması bekleniyor.

    Sözcü gazetesinden Taylan Büyükşahin'in haberine göre, büyüyen bütçe açığına çözüm bulmak için yeni kaynak arayışlarına giren hükümet, çareyi ikinci el araç satışlarında buldu.

    Hazırlanan yasa taslağına göre, ikinci el araçların satışından binde 5 oranında vergi alınacak. Satış miktarı da aracın en az kasko değeri kadar olacak. Böylece düşük satış gösterilip vergiden kaçılamayacak.

    Meclis'te hazırlanan yasa taslağının genel kuruldan geçerek yasalaşması bekleniyor. Hazırlanan taslakta '2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 20'nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendi kapsamında, tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5' ifadelerine yer verildi.

    Hazırlanan yasa taslağını değerlendiren vergi uzmanı Nedim Türkmen, geçen yıl ikinci el piyasasının büyüklüğünün 300 milyar liraya çıktığını söyledi. Bu satışlardan çok büyük kârlar elde edildiğini ifade eden Türkmen, "Maliye hem gelir ve kurumlar vergisi hem de KDV alamadı. Şimdi alım-satıma harç getirilmeye çalışılıyor. İnsanlar bu binde 5 harcı ödememek için eskisi gibi araç devirlerini almak istemeyebilirler. Bu sektörde elde edilen kârları vergilendirmek ana hedef olmalı” dedi."


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Şimdi de ikinci el düşecek diye bekleyenler düşünsün, satan kişi bunu düşünüp, aracın üzerine bir tık yukarı koyar. Satarken de alıcıya iteler vergiyi, her türlü ikinci el alacak kişi ye girer vergi  

    Kaskodan değerinden düşük gösterme gibi bir durumda yok, eskide kalıyor bu yasayla.  

  • Al satçı ve galerici kardeşlerimiz bu vergiyi de bize ittirirler. Biz de vergiyi az ödemek için aracın değerini düşük gösteririz.daha sonra aracın pert olduğu anlaşılır. Galerici ve al satçı kardeşlerimiz noter evrakında yazan fiyattan gel alayım der. 🙉

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umarım gerçektir ve bir sonraki seçimde eğer bunlara oy atarsam elim kopsun.

  • Süreç şöyle olur. Piyasası 100k olan aracın kasko değeri 130k olur. 650 TL harç öder. Bence koymaz. Yüzde 5 olursa işte tüyü dikersin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında nefes alma vergisi de gelecektir diye düşünüyorum.
  • Binde 5 oran sadece başlangıç. Anında köklemek yerine yavaş yavaş ama tempolu bir şekilde dibine kadar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracımin ederi 100k kasko değeri 130k benim cebime giren paradan değil de daha yüksek olan meblağdan vergilendiriliyorum. Müthiş.
  • Bu daha başlangıç olur. Yıldan yıla artar. Bu ülkede x bir vergi kaleminin silindiği görülmemiştir. İkinci ele zam olarak yansır. Geçmiş olsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheApproachingCurve

    Aracımin ederi 100k kasko değeri 130k benim cebime giren paradan değil de daha yüksek olan meblağdan vergilendiriliyorum. Müthiş.

    Şuan hiç nir araç kasko değerinin altında değil. Sizin aracınız nedir?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuda kabak gibi “tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5” ifadelerine yer verildi.” yaziyor ama okuyan yokki. Yani sadece sifir alinan aracin ilk satisi icin gecerli.

    Bayiden 250 ye alip galeride 300 e satana girecek biseyler yapmaya calismislar galibada isler oyle yurumuyo malesef. O vergi bedelini hem satis fiyatina eklerler hemde noterde aliciya kitlerler. Cifte kavrulmus olur alici icin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yagızalp -- 28 Şubat 2021; 10:53:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her sorunu vergiyle cozebilecegini dusunenler, bugune kadar neyi cozdunuz? Her yaptiginiz vatandasa yani son kullaniciya zarar olarak donuyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheCaliph_

    Her sorunu vergiyle cozebilecegini dusunenler, bugune kadar neyi cozdunuz? Her yaptiginiz vatandasa yani son kullaniciya zarar olarak donuyor.

    Şimdi de ikinci el düşecek diye bekleyenler düşünsün, satan kişi bunu düşünüp, aracın üzerine bir tık yukarı koyar. Satarken de alıcıya iteler vergiyi, her türlü ikinci el alacak kişi ye girer vergi  

    Kaskodan değerinden düşük gösterme gibi bir durumda yok, eskide kalıyor bu yasayla.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 28 Şubat 2021; 10:53:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: yagızalp

    Konuda kabak gibi “tescil edilmiş araçların ilk tescilinden sonraki birinci satış ve devir işlemlerinde alım satım bedeli üzerinden binde 5” ifadelerine yer verildi.” yaziyor ama okuyan yokki. Yani sadece sifir alinan aracin ilk satisi icin gecerli.

    Bayiden 250 ye alip galeride 300 e satana girecek biseyler yapmaya calismislar galibada isler oyle yurumuyo malesef. O vergi bedelini hem satis fiyatina eklerler hemde noterde aliciya kitlerler. Cifte kavrulmus olur alici icin.

    o yazıyor da benim gibi bir aracı 0 alıp 5-10 sene kullanan neden bir daha vergi versin? vergi getirmek zaten çözüm değil de bari en azından ilk yıl yapılacak satışlarla sınırlandırsınlar. amaç, al-satı önlemek ise bu olması lazım ama amaç üzüm yemek değil! 





  • Bunun da satış takibini noterler yapar herhal...

  • Yine vatandaşın yararına bir şey yok anlaşılan.

  • alsat çıların elindeki araçlar daha pahalı olacağı için faydalı olur ama enflasyonist ekonomideyiz gene de 1 yıl içinde alınıp satılan araç için alım satım arasındaki farka gelir vergisi yürütülmeli

  • quote:

    Orijinalden alıntı: hayrettin_79

    umarım gerçektir ve bir sonraki seçimde eğer bunlara oy atarsam elim kopsun.

    sen ben atmasakta oy atacak mallar her zaman bulunur.dert etme.yaptıkları az bile bu cahil sürüsüne

  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Binde 5 oran sadece başlangıç. Anında köklemek yerine yavaş yavaş ama tempolu bir şekilde dibine kadar...

    seneye % 1 olmazsa adam değilim.

  • bi ağrı vardı dünden beri yanlarımda. bende diyordum neden.


    la sıfırdan bi seferde %200 üstü alıyor yetmiyor. ötvsi, kdvsi verilmiş aracın yine vergisini ödetecekler. verginin vergisini veriyoruz zaten. verginin karekökünü de kökleyecekler.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.