Şimdi Ara

İkinci el araba alırken ekspertiz sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Artık fiyatları geçtim yani içimde kabullenemesemde serbest piyasada cart curt bir şeyler diyorlar amenna ama asıl sorun o kadar parayı veriyorsun ve kazıklanıyorsun. Ekspertize götürüyorsun hatasız 1-2 ufak boyalı araç gözüküyor ve sana belgelerini falan gönül rahatlığıyla veriyor, arabayı alıp başka yere sokuyorsun araba resmen pert. Şimdi benim anlamadığım devlet bu duruma neden müdahale etmiyor ? Adamlar resmen göz göre göre kayıtlı bir şekilde adam dolandırıyorlar. Tamam fiyatlara müdahale edemiyor devlet onu anladıkta, alenen kayıtlı evraklı dolandırıcılık yapan mekanlara mühür de mi vuramıyor ?



  • Herhangi bir sanayiye girdiğinde motor ustasıyım diyen 10 ustanın en iyi ihtimalle 3 yada 4 tanesi gerçek ustadır. Gerisi senin arabanla değil cebindeki parayla ilgilenir. Expertiz firmalarında da durum aynı. Tarcanlar expertizin videolarını izlersen bu durumu net olarak görürsün. Oto expertiz tıpkı oto galericiler gibi ihtiyaçtan doğmuş bir sektör ve henüz tam anlamıyla profesyonelleşmedi. Buralarda Tüvtürk lerde olduğu gibi belli bir teknik eğitim almış ve resmi kurumlardan geçerli sertifikası olan teknisyenler çalışmalı, yoksa expertiz işi hep bu şekilde kör topal devam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tarcanların videoyu izlerken denk geldim, köfteci dönerci ekspertiz açmış para var diye. Denetleme ve eğitim yok.
  • Eksperlerde, sanayide çalışma zorunluluğu olacak işi yapmadan önce.

    Tarcanlar dediğimiz 1990 yilindan beri oto kaporta-boya işi ile uğraşıyormuş 3 kardeşi ile birlikte.

    Öbür adam, hicbir baltaya sap olamamış, bakkal acar gibi eksper açmış.Aliyor eline boya makinesini, hoop burada boya var diyor tamam.Ustelik bazı arabalarda fabrikasyon iki kat boya atılmasına rağmen, sağlam arabaya da boya var diyor.

    Şimdi bu iki adamın aynı işi yapabilmesi mümkün mü?Birisi sanayide 1000 tane arabaya baktığı ve yaptığı için biliyor nerede ne olduğunu.Oburu daha sanayinin yolunu bilmeden basıyor parayı eksper acıyor...

    Bence şu olmalı, eksperlere garanti zorunluluğu gelmeli.Yani söylediğinden başka bisey çıkarsa O araçtaki o özelliğin getireceği değer kaybi/tamirat kadar eksper ödeme yapmalı.Ondan sonra bakin nasıl bakıyorlar araca...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlet oto tamirhane bakım yerlerini bile denetlemiyor, bakım yaptiracam Kredi kartı geçmiyor, neden yok diye soruyoruz, kazanamıyoruz diyor, oto parçacıda Kredi kartı geçiyor, onlara sordum dediki bunlar vergi levhası yok at koşturuyor, sıcak parayla köşeyi dönüyor devlete millete katkısı yok,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • senneanlarsindumbelek kullanıcısına yanıt
    Aynen böylede olabilir, önlenmek istense çare çok. Yeterki önlesinler 300-500 de devlete verelim zaten öpülmeye alıştık da bari içimiz rahat olur.
  • Geçen haftalarda arabamı satmak için biri ile anlaştık, gittik rastgele bir expere. Adam ölçüyor arabayı, bu araba komple boyalı diyor. Araç hatasız boyasız normalde.
    En son fabrikasyon 3 kez boyanmışa kadar geldi, 300-350 mikron cıkıyor tüm araç. Sonra tutturdu bu kaput boyalı diye. Neyse dedik alıcıya kusura bakma deyip gönderdim.

    Sonra 3 exper gezdim araç dediğim gibi hatasız boyasız.

    Şimdi ölür müsün öldürür müsün, hem alıcı ile aramı bozdu hem bana extra masraf çıkardı adam.

    Çinden 70 liraya boya cihazı alan dükkan açıyor.
  • tüv süd
    tüv süd
    tüv süddd
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.