Şimdi Ara

İki Kablosuz Modemi Birbirine Bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Elimde iki adet kablosuz modem var. İkisi de TP-Link marka, birisi TTNET'in verdiği TD864W(Buna 1 diyelim), diğeri ise W8901G(Buna 2 diyelim) modeli. Şöyle anlatayım. İnternet hattının bağlı olduğu modem 1. modem, çekim alanının azlığı nedeniyle 2. modemi de kullanıp çekim alanını arttırmak istiyorum. Fakat 2. modemi kablo ile değil, kablosuz olarak bağlamam lazım. 1. modem üst katta, 2. modem alt katta olacak. Fakat bu modemleri bir türlü birbirine bağlamayı beceremedim. Bu nedenle yardımınıza ihtiyacım var. Günün yorgunluğundan mı yoksa konuya çok uzak oluşumdan mı bir türlü anlayamadım bu bağlantı olayını. Farklı markalarla yapanlar var ama arayüz de farklı olunca beceremedim.

    Not: Hangi modemin kaynak modem olacağı farketmiyor. Sadece birbirine kablosuz bağlanıp diğer modemden de internet yayını yapabiliyor olmak yeterli.



  • Öncelikle 2 modem de aynı kablosuz kanalda olması lazım. 2 modemin şifresi seçeneğinde wep şifreleme seçili olmalı ve doğal olarak aynı şifreyi vermen gerekiyor. Telefon kablosunun bağlandığı modemde wireless bridge (wds) tarzı bir ayar olması lazım, o menüde diğer modemin wifi mac adresini yazman gerekiyor. (Bu kısım önemli ethernet mac değil, wifi mac adresini yazacaksın). Bir de 2. modeme aynı subnette bir statik ip verip dhcp sunucusunu kapatman gerekiyor.
  • Eléctronics kullanıcısına yanıt
    WDS tarzı bir ayar göremedim, bu özellik var mı onu da bilmiyorum ama modemlerin birinde aynı zamanda ''router'' yazıyor. Ayrıca ayarlarında ''köprü modu'' , ''Erişim Kontrolü'' tarzı ayarlar var. Fakat internette gördüğüm diğer modem arayüzlerinden farklı. Örneğin diğer kablosuz bağlantıları tarayan ''Scan'' özelliğini göremedim.
  • wds kablosuz köprü olarak kullanılır. anladığım kadarıyla siz çekim alanını arttırmak istiyorsunuz. bu durumda cihazınızın "Universal Repeater" olarak kullanılabilmesi gerekiyor. anılan cihazlarda böyle bir özellik olduğunu sanmıyorum. "extender" şeklinde geçen cihazlardan bir tane edinmeniz gerekiyor
  • Bilgilendirme için teşekkür ederim, TP-Link ile görüştüm, onlar da bu cihazlarda söz konusu özelliğin olmadığını söylediler, şimdilik bu işlemi rafa kaldırıp anten kullanmayı düşünüyorum. 8901G için 8 dbi değerinde bir anten işe yarar mı bilemiyorum. Üzerinde 5 dbi değerinde bir anten var zaten. Açıkçası denemeden de anten almayı düşünmüyorum.
  • elindeki iki cihazında wds desteği yok malesef
    kablo ile birbirine bağlarsan olur
  • hayırlı akşamlar arkadaşlar iki modemi bağlama konusunda yardımcı olabilcek varmı daha önce yapmıştım adsl ayarlında no modeyi seçiyodum ama artık öyle bi seçenek yok ana modem tp link td-w8951 diğer modemim airties air6251 yardımcı olursanız çok sevinirim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.