Şimdi Ara

(Güncelleme) İddiaya göre Tofaş, giden Doblo'nun yerini 3 yeni modelle dolduracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • (Güncelleme) İddiaya göre Tofaş, giden Doblo'nun yerini 3 yeni modelle dolduracak



    Güncelleme: Tofaş, iddialara ilişkin KAP’a yaptığı açıklamada, “Medyaya yansıyan haber gerçekleri yansıtmamakta olup, konuyla ilgili Tebliğ kapsamında kamuya açıklama yapılmasını gerektirecek kesinleşen bir karar alınması halinde, önemli gelişmeler yatırımcılarımız ile paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.



    Geçtiğimiz haftalarda yeni nesil Fiat Doblo'nun tanıtımı kapsamında sevilen ticarinin Türkiye'deki üretimine son verileceğini öğrenmiştik. 22 yıldır Türkiye'de üretilen hafif ticarinin İspanya'ya transfer olmasının ardından Bursa'daki fabrikanın geleceği merak ediliyordu. Konuyla alakalı yeni açıklamalar geldi.



    Buna göre, Stellantis ve Koç Holding arasında yapılan görüşmeler sonucunda 2025 yılından itibaren başlayacak şekilde binek ve ticari olmak üzere toplam üç yeni model için anlaşma sağlandığı öğrenildi. 2025-2026 yıllarında piyasaya sürüleceği belirtilen araçların hangi modeller olduğu henüz belli değil ancak tamamen elektrikli ve hibrit güç aktarma sistemlerine sahip olacakları biliniyor.



    Ayrıca Bkz.Nissan Qashqai e-Power ve Ariya'nın Türkiye'ye geliş tarihleri belli oldu



    Gelen bir başka bilgi de Tofaş'ın yeni dönem için hazırlık yapmaya başladığı yönünde. Bu kapsamda özellikle insan kaynağına yönelik bir çalışma içerisinde olduğu belirtilen şirketin mühendis pozisyonu başta olmak üzere üretimin çeşitli birimlerine ilave istihdam oluşturma konusunda yoğun bir mesai yürüttüğü kaydediliyor.



    Yeni nesil 2023 Fiat Doblo bundan yaklaşık 3 hafta önce tanıtıldı. Stellantis çatısı altındaki diğer hafif ticarilerle aynı platformu paylaşacak olan modelde benzinli ve dizel motorların yanı sıra tamamen elektrikli versiyon da bulunacak. Mevcut Fiat Doblo'nun Bursa'daki üretimi 2022 sonuna kadar devam edecek. Yapılan açıklamada, üretimin 2023 sonuna kadar uzatılmasının görüşüldüğü belirtilmişti ancak o konuda henüz bir açıklama yapılmadı.




    Kaynak:https://www.dunya.com/sektorler/otomotiv/tofasa-uc-yeni-model-geliyor-haberi-662763
    Kaynak:https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1040979







  • Ülkemizde sedan otomobillerin pazar payını göz önünde bulundurursak Doblo yerine Citroen C4 X ve e-C4 X ile birlikte Peugeot kuzeni üretilebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yc#1 -- 4 Temmuz 2022; 11:46:33 >
  • TOFAŞ haberi yalanladı biraz takip edin haber yapmadan önce.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'deki fabrikalarında Hyrid ve Elektrikli modelleri üretmeleri lazım, çok güçlü motor lazım değil misal 130kw / 320nm olsa yeterli, ne kadar süreceği belli olmayan elektrikli araç teşvik döneminde satışlarını kolaylaştırırlar.

    Koç'un yeni araç modelleri kapması ülkedeki diğer araç üreticilerini de zorlar piyasayı geliştirir, umuyorum ki başarılı olurlar.

    Elektrikli bir enişte dayı arabası lazım zaten. :))

  • Tofaş'ın patenti tamamen kendi elinde olan fiorino'yu tam elektrikli çıkarıp satacağı, togg için gelecek vergi teşvikini bekledikleri ile ilgili bir söylenti vardı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • AfyonumuFünyeylePatlattm kullanıcısına yanıt
    Mantıklı hareket olur, fiorino segmentinin en iyi aracı olabilir, bir revizyonla bizim pazarda iyi yer bulur.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bu resmen çok satan bir modeli başka ülkede üretip sonra bize fahiş fiyatla satmaya çalışırlar bence bunu diğer firmalar iyi değerlendirilmeli.

  • Keza palioyu da yeniden üretseler yok satar bence.

  • stellatis ile anlaşabilselerdi aslında egea, doblo ve fiorinoya elektrikli çalışmaları bitmek üzereydi. tofaşın fiorino için özel uğraşacağını sanmıyorum. ticari pazarında zaten ford ile ilerliyorlar.

    ayrıca stellantisin gerekli izni vereceğini de sanmıyorum. fiorino panda altyapısı üstünde, tofaşın izinsiz üretim yapması söz konusu olamaz.


    dolayısıyla tofaşın fabrikası için koç grubu içinde bir satın alma çözümü üreteceklerini tahmin ediyorum. örneğin otokar alıp askeri araç üretiminde kullanabilir.


    koç grubu için tofaş adına yol ayrımı. ya bir platform alıp, babalarından kalan mirası devam ettirecekler, yada tofaş otomobil üretimini bitirecek ve tarihte bir dönem kapanmış olacak.

    koç grubunun otomobil üretiminde bir sonraki adıma geçmesi için önemli bir dönüm noktası.


    tofaşın bilgi birimi türkiye piyasasını domine etmek için fazlasıyla yeterli. ben olsam seçim sonuçlarına kadar bu konuda karar vermezdim ve yeni bir platform arayışına geçerdim.

    tofaş gibi bir değeri tekrar kurmak çok zor. bunu kaybetmek yerine geliştirmek bence akılcı olandır





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.