Şimdi Ara

iData® [ANA KONU] (Almanya & İtalya Vize) (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.906
Cevap
185
Favori
768.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tunahaan T kullanıcısına yanıt
    17 cuma günüydü. 20si pazartesi konsolosluğa teslim edildi işlem süreci başlatıldı yazmıştı.
  • Arkadaşlar merhaba. 18 ocak'ta başvurmuştuk. 12 şubat bugün sabah itibariyle pasaport idataya gönderilmiştir yazısı çıktı. 20 gün multi schengen vermişler bu seferde. 15 gün değil en az 1 ay önceden başvurmanızı tavsiye ediyorum sizlere. 18 ocakta ki başvuru 20 ocakta konsolosluğa teslim edilmiş bu arada. Darısı vize bekleyen herkese olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 Ocak Ankara'dan eşimle birlikte turistik başvuru yaptık. Bugün yani 12 Şubat itibariyle eşimin pasaportunda;

    "Pasaportunuz ile ilgili kargo işlemleri başlatılmış olup, kargo firması tarafından SMS ile iletilecek takip numarası ile buradan takip edebilirsiniz."

    ibaresi çıktı fakat benimki hala "Başvuru dosyanız ilgili Elçilik/Konsolosluğa gönderilmiş, işlem süreci başlamıştır." durumunda. Demek ki aile de olsak aynı anda değerlendirilmiyor diye düşündüm. Bu durumu yaşayanlar var mı?
  • 17 ocak başvurum şu anda kargoya verildi mesajı geldi
  • evet arkadaşlar pasaportum geldi. 9 gün turistik vize istemiştim ve 9 gün vermişler. başvuru evraklarım tamdı.
    uçak bileti, otel rezervasyon, seyahat sağlık sigortası, işyeri izin belgeleri tam dı.
    burdan belirtmek isterim. eksik evrak olmadan ve en az 1 ay önceden başvurmak lazım.
    pasaportda 11 şubatta vize verilmiş. 21 ocak da pasaport konsolosluğa iletildi. demekki 22 gün de sıra ancak geldi
    sizlere önerim eksiksik evrak ve şartları yerine getirip olabildiğince erken başvuru yapmanız.


    benim bir sorum olacak ben bundan sonraki vize başvurumu nasıl yapacağım?
  • bir_masal B kullanıcısına yanıt
    Bundan sonraki vize başvurunuzu, şimdi ki yaptığınız başvuruyla tamamen aynı şekilde yapacaksınız (tek fark eğer 3 yıl içinde vize başvurusu yaparsanız şuan aldığınız vizenin fotokopisini de başvuruya ekleyeceksiniz. 3 yılı geçerse onu da eklemenize gerek yok), nasıl bir farklılık bekliyorsunuz ki?
  • İdata ofisine gitmek durumundamiyim? Parmak izi kaydimi verdim. Yani tekrar dan evraklari toparlayip yine adana dan gaziantep e gidecegim gorunen o.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir_masal B kullanıcısına yanıt
    5 sene boyunca tekrar parmak izi alınmayacağı için vekaletname ile başvurabilirsiniz sanırım. Fakat kimlere vekalet verebileceğiniz ülkeden ülkeye değişiyor. İtalya sadece aşağıdaki kişilere verilecek vekaleti kabul ediyor mesela. Almanya için nasıl bir durum geçerli bilmiyorum. Bilen arkadaşlar cevaplayabilir.

    • Çekirdek aile fertleri (beraber yaşayan aile fertleri)
    • Aynı seyahati gerçekleştiren kişiler (başvuru dosyalarının beraber işleme alınması koşulu ile)
    • TÜRSAB üyesi olan A ve B sınıfı turizm acenteleri (iDATA'ya kayıt yaptırmış A/B grubu acenteler)
    • Ticari vizelerde aynı iş yerinde çalışanlar ( işveren tarafından düzenlenmiş, vekâlet verilecek personelin
    şirketin diğer çalışanlarının vize başvurusunu sunabileceğine dair görevlendirme yazısı olması gerekmektedir)
  • İyi günler.7 Mart'ta gerceklestirmeyi planladığım Almanya gezisi için en yakın tarih olarak 19 Şubatta idata Antalya ofisinden turistik vize için randevu alabildim.Sizce iptal ettirip daha yakın bir tarih için vip hizmet mi almaliyim ,bu konuda fikri olan var mı? Kararsız bir durumdayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaahhhmmmeeettt A kullanıcısına yanıt
    Vip hizmet konsolosluk için değil idata için alınıyor diye biliyorum. Forumu 2 haftadır takip ediyorum genelde Ankara, İstanbul'dan başvuran kişiler yazıyor. İzmir'in şuan kaç günde vize verdiğini bilmiyorum. Son 1 aydır İstanbul 18-20 Ankara 24-26 günde vize veriyor. Yani bu iki şehirden başvursaydınız, bugün bile başvursanız, vizeniz 7 marta zor yetişir gibi. Fakat forumda geçen hafta 4,5 günde İstanbul'dan vize alan arkadaş olmuştu. Demek ki belli olmuyor bu işler :) İzmir'den alan arkadaşlar varsa onlardan bilgi almak lazım.
  • aaahhhmmmeeettt A kullanıcısına yanıt
    VİP hizmet 900 lira civarı ve en çok işe yarayacağı kısım belki erken saatde İDATA da randevu vermesi olabilir. bence sen sık sık bak randevu almaya çalış. ama arkadaşların dediği gibi zaman yetişmeyebilir. en azında gaziantep idata toplam 28 gunde elime ulaştırdı. daha erken alanlar da oluyor farklı merkezlerde demekki yoğunluğa göre değişiyor. bence sen seyahat planını ertele riske atma derim. yada farklı merkezden başvurmayı dene.
  • aaahhhmmmeeettt A kullanıcısına yanıt
    Sakın alma vip ben aldım vize gecikti bilet yandı ve sonuç ret

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 20 ocak günü Passaportum konsolosluğa ulaştı bugun idata ya gelmiş almaya gidemedim yarın sabah alacam . Gaziantep İdatadan başvuru yapmiştim. Vip hizmet alarak hiçbir şansınız olmuyor tek şansınız sizin evrakları kendilerinin yazıp çizmeleri ve bekleme yapmıyorsunuz onun dışında herşey aynı boşuna fazla vermeyin. En az 15 iş günü yani resmi tatiller ve cumartesi pazarlar hesaplanmaz. Başvuru yapacak arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aaahhhmmmeeettt A kullanıcısına yanıt
    VİP hizmet almayın. Erişkinlerde 761TL 12 yaş altında ekstra 381TL alıyorlar. Evrakları vs doldurma hizmeti veriyorlar. Vize çıkmasına yada sürecin hızlanmasına bir etkisi yok kesinlikle.
    Evraklarınızı talimatlara göre eksiksiz şekilde tamamlamanız önemli. Birde lütfen en geç 1 ay önceden başvurun yoksa dokuz doğurtuyorlar. Eğer Antalya ofis başvuruları Ankara'ya geliyorsa büyük ihtimalle vizeniz o tarihe yetişmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aaahhhmmmeeettt

    İyi günler.7 Mart'ta gerceklestirmeyi planladığım Almanya gezisi için en yakın tarih olarak 19 Şubatta idata Antalya ofisinden turistik vize için randevu alabildim.Sizce iptal ettirip daha yakın bir tarih için vip hizmet mi almaliyim ,bu konuda fikri olan var mı? Kararsız bir durumdayım.
    Cevaplarınız için teşekkürler.Vip'i randevu gününü suanki randevu tarihinden 2 gün daha önce verdiği için tercih etmek istemiştim.Uyarilarinizi göz önünde bulundurarak ileri tarihli bilet aldım.Umarım daha prestijli bir pasaporta sahip oluruz ileride.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 16 ocakta başvuru yapmiştim 8 günlük tatil planı düzenledim ucak biletimi ve otelimi rezervasyon yaptım resmi Bi şekilde. İşverenim aynı zamanda Banka hesabımda 99.000tl para vardı ve kaşeli imzali şekilde bankanın imza sürgüsü dahilinde ekledim. Vergi levhamı ve oda kayıt belgemi ayrıca ticari sicil gazetemi ayrıca esnaf oda kayıt belgemi bagkur dökümü ve kendi imza sürgümü ekledim tam nufus kayıt örneğini imzali kaşeli ekledim Passaportum 10 yıllık yeni Passaport. Ve bugun elime ulaştı Passaport 10. Madde 12 madde 13 Madde İşaretlemişler Red nasıl Red verdiler hala anlamış değili
    m

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mikail63

    16 ocakta başvuru yapmiştim 8 günlük tatil planı düzenledim ucak biletimi ve otelimi rezervasyon yaptım resmi Bi şekilde. İşverenim aynı zamanda Banka hesabımda 99.000tl para vardı ve kaşeli imzali şekilde bankanın imza sürgüsü dahilinde ekledim. Vergi levhamı ve oda kayıt belgemi ayrıca ticari sicil gazetemi ayrıca esnaf oda kayıt belgemi bagkur dökümü ve kendi imza sürgümü ekledim tam nufus kayıt örneğini imzali kaşeli ekledim Passaportum 10 yıllık yeni Passaport. Ve bugun elime ulaştı Passaport 10. Madde 12 madde 13 Madde İşaretlemişler Red nasıl Red verdiler hala anlamış değili
    m
    İtiraz edin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cleanton

    İtiraz edin.

    Alıntıları Göster
    sonuç alma ihtimali nedir arkadaşlar?
    umarım itiraz kabul olursa pasaport tekrar idata yamı gönderilecek?
  • Bir vize macerasının daha sonuna geldik. 20 Ocakta Ankaradan eşimle birlikte turistik vizeye başvurduk. Pasaport dün idataya bugünde kargoyla benim elime ulaştı.

    Benim 5. Almanya vizem olmasına rağmen gideceğimiz gün kadar, yani 9 gün vize vermişler. Fakat en son vizemi 8 yıl önce almıştım ve pasaportumun bitmesine 1 sene kaldı. Bunların hangisi yüzünden 9 gün verdiler bilmiyorum ama aradan 8 yıl geçtiği için önceki aldığım vizelerin etkisini yitirdiği kesin.

    Şaşırdığım nokta ise aynı başvuru olmasına rağmen bana turistik eşime ziyaretçi vizesi vermeleri oldu. Eşim bundan 20 sene önce babasının işinden dolayı Almanya'da 3 sene yaşamış. Acaba bunun kaydı sistemlerinde hala var ve buna göre mi ziyaretçi vizesi verdiler diye düşünüyorum. Aynı durumu yaşayan biri var mıdır aramızda?

    Herkese hayırlı vizelenmeler, 1 ay iyi dayandık...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bir_masal

    sonuç alma ihtimali nedir arkadaşlar?
    umarım itiraz kabul olursa pasaport tekrar idata yamı gönderilecek?

    Alıntıları Göster
    Kardeşim burdaki mantık nedir anlamadım. İtiraz edeceğim tabi fakat acıklamarında kanıtlayıcı belgeler sunulmadı geri dönüş nasıl olacak korkusu varmış pardon da adıma kayıtlı işyerimin belgelerini sundum hepsi resmi ve adıma kayıtlı 4 araç ruhsatı sundum çözemedim ben bu vize işini. Kafam takılan nokta şu ucak biletinin ödemesini yapamadım ve otelin ödemesini yapmadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.