Şimdi Ara

ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ID-COOLING Iceflow 240 VGA Sıvı Soğutma kiti

    Kullanıcı inceleme ve deneyimi:


    Herkese merhaba.

    Halihazırda kullanmakta olduğum ZOTAC RTX2060 AMP! mini modeli ekran kartım oyunlarda ortalama 80 derecelere kadar çıkan sıcaklığını düşürmek için ne yapabilirim diye bakınırken ID-COOLING firmasının bu ürüne denk geldim.


    Daha önce hiç kullanmadığım bir marka olması nedeniyle kuşku ile yaklaştım fakat internette yabancı forumlarda olumlu çok geri dönüşü olan bir firma olduğunu görünce tercih ettim ve ürünü Gelbura.com üzerinden satın aldım. Ürünün distribütörü olan firna çok yardımcı oldular, uyumsuzluk sorunu olması durumunda iade alabilme opsiyonunu da belirttiler. 


    ID-COOLING 12-13 yıllık görece yeni bir firma olmasına karşın tıpkı asetek veya noctua gibi pc soğutma çözümleri üreten bir firma. Özellikle yurtdışında tanınıyor. Güzel ve kaliteli sıvı soğutma çözümleri var.


    Gelelim aldığım ürüne,

    Iceflow 240 Vga adından anlaşılacağı üzere 240lık radyatör ile donatılmış ekran kartları için bir sıvı soğutma çözümü. 

    Üründe sıvı soğutma pompası radyatör üzerinde. Ve 6500 devir/dak. hızında çalışıyor. Ve radyatör üzerinde iki adet ama yekpare tek parça fan kiti var. 2000rpm'e kadar çalışıyor. Fan kalitesi xigmatek ayarında. Bir Be quiet, corsair ya da noctua gibi değil ama pek çok markadan da iyi kalitede.


    Ürün içerisinden, ekran kartı pcb'sine monte edilen gpu soğutma bloğu, 240mm radyatör, radyatör fanı ve uyumlu bağlantı aparatları çıkıyor.

    Soğutma bloğu, 


    Nvidia

    -RTX 3000 serisi (Kutusunda uyumlu bağlantı kiti yok, yakın zamanda ayrı olarak piyasaya çıkacak) 

    -RTX 2000 serisi

    -GTX 1600 serisi

    -GTX 1000 serisi

    -GTX 900 serisi


    AMD

    -RX 400-500 serisi

    -R9 200-300 serisi

    -Vega64 

    -Vega56

    -RX5000 Serisi

    -RX 6000 serisi (Kutusunda uyumlu bağlantı kiti yok, yakın zamanda ayrı olarak piyasaya çıkacak) 


    Kurulum ve kullanım:

    Ürün montajı oldukça basit. Uygun bağlantı kiti ile ekran kartının gpusuna monte ediyorsunuz. Ama burdaki hassas nokta ekrankartı gpuları işlemciler gibi üzeri soğutma kapağı ile gelmediğinden çipset açık ve kazalara gebe. Bu nedenle gpu soğutma bloğunu takarken dikkatli olmak gerekiyor. Ürün içinden termal macun çıkıyor fakat daha iyi bir macun kullanmanız daha iyi olur. Ben Arctic Mx4 termal macun kullandım. Bunun dışında ram modülleri vr VRMler için de soğutucu aluminyum pedler gelmekte. Onları da ram ve vrm üzerine yerleştirip oturmasını sağlıyorsunuz. 


    Fan ve pompa bağlantıları:

    Ürün üzerinde toplam 3 adet fan var. Hepsi pwm kontrollü. Ben bütün fanları direk kasa fan kontrolcüsüne bağladım. Fan kontrolcüsü ise anakarta bağlı. Böylece anakart üzerinden bu üç fanın devir ve voltaj ayarını sağlamak çok daha kolay. 

    Rgb pek sevmediğim için ürünün kendi radyatör fanı yerine Be Quiet! 120mm Pure Wings Pwm fan kullandım. Hem daha sessiz hem de daha yüksek hava atımı ile statik basınca sahip. 

    Pompa ise yüksek devirli olduğundan anakart diğer pump girişine bağladım. Asus Crosshair viii hero kullanıyorum. Bu tip anakartlarda iki hatta üç pompa girişi oluyor. Custom sıvı soğutmalar için ekliyorlar. Ve böyle spesifik durumlarda çok işe yarıyor. 


    Deneyim:

    Ürünü kasanın ön kısmına havayı dışarıdan temiz olarak alıp içeri atacak şekilde yerleştirdim. Hele ki benim gibi tepede 360lık radyatör kullanıyorsanız baska seceneğiniz kalmıyor. Fanlara biostan 1000rpm hız ayarı yaptım. Hem ses yapmıyorlar hemde etkili çalışıyor. 


    Gpu benchmark Valley testinde 1 saat boyunca aldığım ortalama sıcaklık değerleri aşağıdaki gibi;

    Gpu sıcaklığı: 53 Derece

    Hot Spot : 63 Derece


    Stok kendi soğutucusu ile aldığım değerler:

    Gpu sıcaklığı: 76-82 derece

    Hot Spot: 85 derece


    Sonuç:

    Üründen oldukça memnun kaldım. Özellikle, montajın basit olması ve pek çok modeli desteklemesi çok iyi. 

    Bunun dışında görece yeni bir marka olmasına karşın ID-COOLING ürün kalitesi oldukça iyi. Beklediğimden çok daha iyi çıktığını söyleyebilirim. 


    Bu tip sıvı soğutma çözümleri her ne kadar biraz özel ürünler olsa da sıcaklığın ciddi şekilde düşmesi ve uzun süreli stabil kullanım açısından sistemine önem veren herkesin gözönünde bulundurması gereken bir ürün. Üstelik ekran kartı upgrade işleminden sonra yeni aldığınız kartlar ile de kullanabilirsiniz. 


    Herkese sevgiler dostlar.. 🙏


    ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti
    ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti


    ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Oncelikle cok guzel inceleme olmus elinize saglik sicakliklarizi iyi dusurmus hocam.ama tr fiyati 1600 tl olarak gordum Hepsiburada da da.sanki kartizi satip yerine çift fanlı 3060 tercih edebilirdiniz.tabi benim ki sadece bir oneri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maestro725 -- 11 Temmuz 2021; 20:39:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eline saglik, aradigim bir konuydu acaba bu rtx 3060 ti zotac twin edge icin kiti ne zaman cikacak yada cikacak mi? bakalim, cikarsa iyi olur. Konu icin tesekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 11 Temmuz 2021; 21:34:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi güzel de 1400 TL aşırı uçuk bir rakam. Zaten soğutması kötü kartların üstüne bu sıvı soğutma kitinin fiyatını eklesen adam akıllı soğutma sağlayan bir model alabiliyorsun.


    Şuan bu kötü piyasada bile basit bir örnek vereyim;


    RTX3060 Dual: 7900 TL


    RTX3060 Gaming X: 8700 TL


    RTX3060 ROG Strix: 9200 TL



    Arada ki fiyat farkı 800-1300 TL, piyasa düzelince bu fark çok çok daha düşük seviyelerde olacaktır. Haliyle kim neden bu fiyata bu kiti alsın merak ediyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 128MilyarDolar -- 12 Temmuz 2021; 1:1:22 >
  • Çok teşekkür ederim 🙏 yaşadığım süreci ve deneyimimi anlatmak istedim. Belki almak isteyenlere de yol gösterici olurum diye 🙂


    Sıcaklıkları gerçekten düşürdü. Büyük kartlarda soğutma sorun olmuyor gerçi ama ufak ya da mini kartlarda bazen soğutma sıkıntılı olabiliyor. Zotac mini kartlarda da soğutma sorunu var biraz. Belki ileride 3060a geçerim şu an için pek gereği yok oynadığım oyunlar genelde yüksek ekran kartı istenmiyor 🙂 ya da 4000 serisinden bi kart alırım zamanı gelince


    Gelbura.com sitesinden o fiyata aldım indirim vardı fakat şimdi nasıl bilmiyorum. Biraz meraklısına biraz da lükse giriyor gerçi bu işler ama umarım ekonomi düzelir de insanlar istediklerine erişebilirler kısa zamanda 🙏🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim 🙏 🙂 3000 serisi için bu sene bitmeden uyumlu kit çıkacağı söyleniyor. Yabancı forumlarda da soranlar vardı. Çünkü gerçekten özellikle zotac palit gibi markaların mini ya da ufak kartlarında, görece asus msi gibi firmaların soğutucularından kötü ya da daha düşük performansta olduğu için çok işe yarayacaktır. Ya da custom sıvı soğutma ile uğraşmak istemeyenler için daha iyi bir çözüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 128MilyarDolar kullanıcısına yanıt

    İşin ekonomik boyutu yüzünden elbette sıfır kart alacak arkadaşların alması mantıksız olur.


    Fakat daha cok custom sıvı soğutma ile uğraşmak istemeyen ama hali hazırda kullandığı karta sıvı soğutma takmak isteyen ya da elindeki kartın soğutmasından ve gürültüsünden memnun olmayanlar bütçesi izin veriyorsa satın alabilir.


    Sonuçta şuanki kartımda kullanıyorum daha sonra kart değiştirdikçe yine bu bloğu kullanacağım 🙂


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı markanın 224xt model kule tipi soğutucusunu alacaktım. Son 3 adet 399tl kampanyalı fiyatı ile. Daha sonra yabancı sitelerde incelemelerde 24$ a ne sunuyor gibi yazdıklarını görünce Çin satış fiyatına baktım ve 20$. ABD navlun gümrük vs gibi maliyetler nedeniyle 24$ a satıyor.Benim ülkemin satıcıları altın konteynerlar içinde lüks jet uçaklarla getirdikleri için olsa gerek iki katı fiyatına kampanyalı satıyorlar.

    ID-COOLING Iceflow 240; Ürünün Çin parekende fiyatı 90 $ arkadaşlar. Ama biz müslümanız, bizim ticari ahlakımız çok yüksek olduğu! için buradaki fiyat 2 katı ya da çok daha fazla.

  • şubart kedisi kullanıcısına yanıt

    Ülkenin kanayan yarası o. Malesef ki pek çok üründe durum bu şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellerinize sağlık. her ne kadar ülkemiz şartlarına uygun olmasada iş görür alet.



    bu arada montajınızda sıkıntı var gibi. fanları ıcerı dogru ufettığınız ıcın hem tam performanslı calısmıyacak setup hemde ıcerı sıcak hava almıs olacak kasa.

    fanların statık basıncından da yararlanamyacak radyator.




    fanları aynı ust radyatore taktıgınız gıbı takıp egzoz fanını ters cevırırsenız sanırım max verımle kullanırsınız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: acura07

    ellerinize sağlık. her ne kadar ülkemiz şartlarına uygun olmasada iş görür alet.



    bu arada montajınızda sıkıntı var gibi. fanları ıcerı dogru ufettığınız ıcın hem tam performanslı calısmıyacak setup hemde ıcerı sıcak hava almıs olacak kasa.

    fanların statık basıncından da yararlanamyacak radyator.




    fanları aynı ust radyatore taktıgınız gıbı takıp egzoz fanını ters cevırırsenız sanırım max verımle kullanırsınız.

    Teşekkür ederim. ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti  Malesef ki türkiyede fiyatlar uçtuğu için bu tip şeyleri almak zorlaştı.

    Denemek için alınca memnun kaldım baya.


    Aslında bende işlemci radyatörü gibi takacaktım ilk basta ama sonradan bu kurulumu yaptım. Çünkü önden temiz ve serin havayı alıp soğutmayı arttırmak istedim. Normal masaüstünde kullanırken kart hiç ısınmıyor. İçeri serin hava giriyor.


    Oyunlarda ise içeri sıcak hava girmesine rağmen öyle çok ısınmıyor sistem. işlemci 60-65 derecelerde geziyor.

    Aslında kasamın alt kısmında da radyatör takabileceğim kısım var. Fakat PSU kabloları biraz engellediği için oraya montaj yapmadım. Yoksa direk alta monte edip havayı dışarı atacak şekilde bağlantı yapacaktım.

  • Orodruin kullanıcısına yanıt

    işlemci yada ekran kartı ıcın dememıstım.



    diğer bileşenler çok ısınır 60-65 derecelık havayı ıcerı uflediğinde.



    ramler ısınır. anakart ve bileşenleri ısınabilir.



    temiz havayı egzoz fanı karşılar hem daha serın hava gırmıs olur hemde bileşenler ısınmamıs olur. o sebebble yazmıstım.



    memnunsanız sıkıntı yok ID-COOLING ICEFLOW 240 VGA Ekran Kartı Sıvı Soğutucu Kiti 

  • Zamanında çok aradım şöyle bi şey vega 56 referans için çinden parça getirtip işlemci aio falan takmaya uğraştım olmamıştı 😅 şimdi ihtiyacım kalmadı tabii, fiyat makul olsa güzel ürün düşünebilirdim o zamanlar

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bunun hazır bloklu ekran kartları için yapılmış versiyonu olsa güzel olur

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.