Şimdi Ara

İade Edilmiş Ekran Kartı Seri No Paylaşımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
2.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aşağıdaki olaya benzer tecrübeleri olan arkadaşlar varsa ürünü nereden aldıklarını ve seri numaralarını paylaşabilirler. Böylelikle bir liste hazırlayabiliriz.



    Herkese merhaba.

    2013 Aralık'ta Vatan Bilgisayar'dan Asus GTX770 2 GB ekran kartı aldım. 33 gün sonucunda kartta problem olduğu anlaşıldı; hatta burada konu da açtım. Kart 2 defa servise gitti. Sonuç olarak, ben para iadesi aldım; ancak bildiğiniz gibi, iade edilen veya kullanılmış ürünleri satan firmalar mevcut... Bu bakımdan, bu kartı almak isteyen arkadaşları bilgilendirmek için ürünün seri numarasını buraya ekliyorum.

    Aşağıdaki seri numaralı ürünleri görürseniz almayın.

    Asus GTX770 2GB DCUII OC - Seri Numarası: D9XXCM002777
    ( Vatan Bilgisayar Sultanbeyli şubesinden alındı; ancak buraya özel istek üzerine Topkapı şubesinden getirildi. )

    Sapphire R9 280X Toxic 3GB - Seri Numarası: 299-3E251-000SA
    ( Vatan Bilgisayar Dudullu şubesinden alındı. )


    ______________________________________________



    Aşağıdaki alıntıya da dikkat etmenizde fayda var.

    quote:

    Orijinalden alıntı: bocekgrafik

    Benim de bir arkadaşımın evi soyuldu ve çalınan eşyalar arasında bir de Lenovo y510p notebook var. Bilgisini aşağıda yazdım, bilginiz olsun.
    Vatan faturalı ve ikinci el olarak almış. Sordum ona Vatan ikinci el ürün satıyor mu diye? Satıyor dedi...

    Seri No: YB00931937
    Model No: 59380588






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 8 Şubat 2015; 3:33:12 >







  • şans işi hocam bende gskill ram aldım 2 kez servise gitti 2. de kabul ettiler hatayı ve ilki 28 gün 2. 30 gün tam 58 gün serviste kaldı daha da gskill almam mesela ama şans işi kiminde sorun çıkmıyor
  • death44 kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Kesinlikle şans, evet. Hayatımda ilk kez Nvidia kart aldım ve böyle bir şey yaşamak hiç hoş olmadı.

    Bu arada yanlış anlaşılma olmasın; bu kart serisini almayın demiyorum. Sadece benim ürünü Vatan'da rafa geri koymuş olabilirler; dikkat edin. O yüzden kimsenin başı yanmasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: death44

    şans işi hocam bende gskill ram aldım 2 kez servise gitti 2. de kabul ettiler hatayı ve ilki 28 gün 2. 30 gün tam 58 gün serviste kaldı daha da gskill almam mesela ama şans işi kiminde sorun çıkmıyor

    Evet şans işi.O da size denk gelmiş.
    Ben 1 seneyi aşkındır gskill kullanıyorum 0 sorun.
    Aynı zamanda forumda gskill kullanıp sorun yaşayan veya şikayet edene denk gelmedim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu hatalar sonradanmı anlaşılıyor ? İlkten sorunsuz kullanıyormuydunuz bende yeni topladımda daha sonra çıkabilirmi yani ?

    Aslında böyle bir ana konu yapılabilir bütün seri numaralarını bi konuda toplayabiliriz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: death44

    şans işi hocam bende gskill ram aldım 2 kez servise gitti 2. de kabul ettiler hatayı ve ilki 28 gün 2. 30 gün tam 58 gün serviste kaldı daha da gskill almam mesela ama şans işi kiminde sorun çıkmıyor

    İlginç olmuş. Benim ramler de arızalandı, pazartesi servise gitti, perşembe günü kargo ile yenileri geldi sıfır olarak...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2013 kasım ayında 7950 almıştım saphire kutusu açıktı koruma plastikleri yoktu ertesi gün iade ettim 0 jelatinli powercolor aldım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

    bende 2013 kasım ayında 7950 almıştım saphire kutusu açıktı koruma plastikleri yoktu ertesi gün iade ettim 0 jelatinli powercolor aldım

    Okurken dikkatimi çekti bu adama gereksiz yere - basan akıllı kim?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oziboaydino

    quote:

    Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

    bende 2013 kasım ayında 7950 almıştım saphire kutusu açıktı koruma plastikleri yoktu ertesi gün iade ettim 0 jelatinli powercolor aldım

    Okurken dikkatimi çekti bu adama gereksiz yere - basan akıllı kim?

    hocam ne insanlar dolanıyor burada aklın almaz benim her mesajımı - leyen birkaçtane süper zeka arkadaş var mesela sallayın ama bence bir kural veya sınırlama olmalı foruma yenilikler yapılıyor güzel ama bunların takip edilmesi lazım insanları karalamak böyle ucuz olmaz tamam görüşe katılmayabilirsinde kardeşim sen sıradan herkese çat çat - yapıyorsan senin artniyetli ve boş bir iş yaptığın belli olur ve bunun tespit edilip cezalandırılması gerekli bence.

    konuya gelirsek

    @Feanor Tasartir

    hocam ilk önce başınıza gelenden dolayı üzüldüm, şans işi gerçekten.

    aklınıza getirdiğiniz uygulama ise süper birşey çok tuttum bunu bence bunu herkes görsün ve böyle birşey olursa buradan duyursun.

    kart güzel kart bu arada aynısını alsaydın da korkumu sardı aynı şey olacak diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 18 Haziran 2014; 13:19:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

    ...bildiğiniz gibi, iade edilen veya kullanılmış ürünleri satan firmalar mevcut...

    Ben bilmiyorum mesela. Bildiğin nereler böyle ürünleri satıyor?
  • Teknoloji şans işi ama senin başına gelen epey talihsizmiş. O kartk eğer yeniden satışa sunmuşlarsa o firmayı da kınıyorum. Koca şirket üstüne düşeni yapabilmeli.

    Ekleme: Sorunlu kartın seri numarasını yazman sorumlu bir davranış olmuş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alikiziltoprak -- 18 Haziran 2014; 19:59:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eghnacr,

    Ben ilk başlarda aldırış etmemiştim hocam; sorunun kaynağını başka bir şey sanıyordum. Sonrasında ciddiye aldım; oradaki hatanın anlaşılmasından kasıt servis değil yani.

    bjk__murat,

    Teşekkür ederim hocam. Allah kimseye aynı sorunu vermesin; insan çileden çıkıyor. Ulaşabildiği kadar kişiye ulaşsın da kimse mağdur olmasın.

    Aynen öyle oldu; dört ayda psikolojim bozuldu. O korkuyla aynısını alamadım. 4 GB olan modeli alacaktım; o da stoklara girmemişti. Yeniden 2 GB almaya cesaret edemedim.

    bocekgrafik,

    Aklıma gelen ilk iki örnek Vatan ve Hızlıal. Bu örneği şöyle de genişletebiliriz; mesafeli satışlarda cayma hakkının kullanılması, istisna olanlar haricinde her ürünün kullanılmış olma ihtimalini ortaya çıkarıyor.

    Bunun dışında çevremde Vatan'dan kullanılmış ürün satıldığını söyleyenler; yaşayanlar var. Forumda Hızlıal'dan bandrolü yırtılmış işlemci alan var.

    Hatta en yakın yaşadığım örnek de şu: Son 4 aydır falan Asus ekran kartlarında tedarik sorunu var; bütün ithalatçılara sordum ve böyle cevap aldım. Örneğin şu an 4 GB GTX770 veya R9 280X Matrix falan bulamazsınız. Ne hikmetse ben kart ararken Vatan'da o kadar süre stoklarda olmayan ROG Matrix kart bir anda Bostancı şubesinde stokta görünmeye başladı. Ben de şansıma o gün 280X Toxic alacaktım; acelem vardı. Hemen iletişime geçtim; eğer stoklara girmişse 5 - 10 tane vardır diye düşündüm; zira 1 - 2 tane getirilecek kadar yüksek seviye bir kart değil. Bostancı şubesinden cevap geldi; ellerinde 1 adet varmış. Asus, Penta, İnventus ve ismi bilinmeyen birkaç mağaza ile görüştüğümde bana bu kartların tedariklerinde sorun çıktığını söylüyorlar; o süreç esnasında Vatan'a sadece 1 adet ROG Matrix geliyor. Şaşırtıcı...

    alikiziltoprak,

    Teşekkür ederim hocam.

    Cayma hakkı ile iade edilen ürünlerin yeniden satılmasına bir şey demiyorum; nitekim bu ürünleri iade alan firmalar da yeniden satılabilecek şekilde teslim edilirse iadeyi kabul ediyorlar. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi kullanılmış ürünleri satan firmalar mevcut; öyle satıcıya böyle alıcı deyip seri numarasını paylaşmak istedim. Zaten ülkemizde tüketici yeterince mağdur...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

    Herkese merhaba. Bu konuyu uzun süredir açmayı planlıyordum; bir türlü sıra gelmedi.

    2013 Aralık'ta Vatan Bilgisayar'dan Asus GTX770 2 GB ekran kartı aldım. ( Asus GTX770-DC2OC-2GD5 )

    33 gün sonucunda kartta problem olduğu anlaşıldı; hatta burada konu da açtım. Kart 2 defa servise gitti.

    Sonuç olarak, ben para iadesi aldım. Ancak bildiğiniz gibi, iade edilen veya kullanılmış ürünleri satan firmalar mevcut... Bu bakımdan, bu kartı almak isteyen arkadaşları bilgilendirmek için ürünün seri numarasını buraya ekliyorum. İsteyenlere Çizgi Elektronik servis kayıt resmini de atabilirim.

    Aşağıdaki seri numaralı ürünü görürseniz almayın.

    Seri Numarası: D9XXCM002777

    benim 2 defa üstüste bozuk çıktı gtx770, 3.'de tutturduk




  • bocekgrafik kullanıcısına yanıt
    Vatan'dan aldigim birkac urunde bizzat basima geldi. Son olayda satin aldigim urun bir ekran kartiydi ve arizaliydi ustelik. Muhtemelen ilk alan kisi ayni sorunu yasayip iade etmisti karti. Vatan da bize iteledi tabi kutusu acilmis posetleri yirtilmis karti. Neyseki karttaki problemi ilk gunden farkedip ayni gun geri goturdugumde problem cikarmadan acilmamis sifir kart ile degisim yapildi. Oysa internetten veya baska bir sehirden siparis etmis olsak kargosuydu servisiydi bir ton is acacakti basimiza.

    Konuyu acan arkadas okul arkadasim. Yasadigi sorun erkenden farkedilecek bir sorun degildi mesela. Sorunu saptayabilmek icin WhatsApp uzerinden az beyin firtinasi yapmadik :) Malum problem sebebiyle suphelendigi sisteminde CPU, anakart, PSU ve SSD/HDD degisimi yapti. Sorunun ekran kartinda oldugunu anlamak kolay olmadi kisacasi. Bu sebeple donanim alirken ozellikle acilmamis sifir kutu olmasina dikkat etmek lazim. Ha tabi yine hersey sans isi. Sifir urunlerin problemli cikma olasiligi her zaman var ama bir urunun kutusu acilmis ise ve satici Vatan ise o urune her zaman supheyle yaklasin derim. Muhtemelen iade sonrasi tekrar rafa konmus bir urundur o.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 19 Haziran 2014; 0:01:43 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • abc1905 A kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun ve hayırlı olsun hocam; inşallah uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.
  • Hocam sorununuz neydi acaba. Bende ekran kartından yana sıkıntı yaşıyorum. 2 defa servise yolladım. Sıkıntı yok diye geri gönderdiler. Benim kartta Gigabyte GTX 770.

    Senaryo sizinkiyle aynı. İlk önce aldırış etmedim. Sorun farklı yerde zannettim. Şimdi uğraşıyorum. Sorununuzu paylaşırsanız belkide benzer bir sıkıntıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Feanor Tasartir

    Geçmiş olsun ve hayırlı olsun hocam; inşallah uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız.


    teşekkür ederim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abc1905 -- 19 Haziran 2014; 0:06:31 >
  • abc1905 A kullanıcısına yanıt
    BrkD22,

    Ana konu buydu; ancak orada yazılanlar bir işe yaramadı. Ardından bu konuyu açtım.

    Sorunu yabancı forumlardan birinde gördüm sanırım; kondansatörlerle ilgili bir problem olabileceği yazıyordu. Bunu Çizgi'ye ilettim; farklı bir kondansatörle denediler. Sonrasında değişim; stokta ürün yok diye de iade kararı çıktı.

    abc1905,

    Aynen dediğiniz gibi hocam; ancak daha çok tek renk olayı oluyordu. Hatta konuya videosunu da koymuştum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müddeiumumi -- 19 Haziran 2014; 0:09:52 >




  • Benim problemin kaynağının anakart olduğunu düşünüyorum. Bilgisayarı servise bıraktım. Adam diyor ki tek ram takınca problem çıkmıyor fakat dual channel çalıştırdığımız zaman makina sıkıntı çıkarıyor. Şimdi anakartı servise yollamayı düşünüyorum. Şöyle birşey de var. Anakartı aldğım zaman Vatan Bilgisayar'ın elinde tekti. Acaba bahsettiğiniz gibi servisten gelen bir ürünü mü postaladılar acaba bana. MSI teknik servisini arasam acaba bu anakartın önceden işlem gördüğünü öğrenebilir miyim?
  • Benim bahsettiğim stok durumu olayı oldukça nadir bir durum hocam; öyle bir şey olduğunu sanmıyorum. Sizin bellek slotlarınızda yahut belleklerinizde sorun olma ihtimali daha yüksek gibi görünüyor.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.