Şimdi Ara

i7 2600k 4.5 ghz Overclock Yapmak İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    4.5 yapmadan önce 4.2 yapayım dedim ve bios üzerinden çarpanı 42 yaparak 4.2 ghz'e çekmek istedim ama birkaç saat sonra mavi ekran verdi sistem. Sanırım voltaj vermek gerekiyormuş ben de pek anlamıyorum o işten. Soğutucu olarak Venomous X kullanıyorum. Yardımlarınızı beklemekteyim.

     i7 2600k 4.5 ghz Overclock Yapmak İstiyorum



  • turbo boost, C3/6 state , EIST, ve C1E biosta bunları disable yap mutlaka. Voltajla oynama. Bunları yaptıktan sonra 4.2'de sorun çıkarmaması lazım. prime95 programını netten bulup dindir ve test yap (6 saat yeterli)mavi ekran verirse yine o zaman voltaj verirsin.

    Ayrıca ramlerini ayarladın mı o kafama takıldı. X.M.P profilini(performans profili) biostan açarsan ramlerin 1333te değil 1600 mhzde ve 9-9-9-24 zamanlamalarıyla çalışır(ramlerinin özelliklerihttp://www.corsair.com/vengeance-8gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz8gx3m2a1600c9.html). Raminin bu özelliğinide aktif etmediysen aktifleştirmeni öneririm. İnternetten araştırırsan da ayrıntılı olarak yazıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gilth -- 30 Kasım 2013; 17:13:57 >




  • Gilth kullanıcısına yanıt
    Ramlerle hiç oynama yapmadım. Tam olarak XMP ayarı olarak mı geçiyor biosta? Halledeyim onları da. Voltajla oynama yapmadan 34 olan çarpanı 42 yaptığımda birkaç saat sonra yük altında olmamasına rağmen mavi ekran verdi bu sabah.
  • Slash kullanıcısına yanıt
    önceki mesajımda dediğim özellikleride biostan kapat mutlaka öyle dene. Bios her marka kartta farklı olduğundan yerini bilemem ama adları aynıdır sonuçta. Eğer yine mavi ekran verirse biraz cpu voltajını arttır. Nette i7 2600k overclock yazsan bile tonlarca şey çıkıyor zaten. Ne kadar voltajla ne kadar hıza çıkabilirsin vs örnekler çok. 1.25-1.27 v falan yeter muhtemelen.
  • Gilth kullanıcısına yanıt
    Tüm dediklerini yaptım, hatta ramle ilgili olanı da bulup aktifleştirdim ama bu sefer de Windows başlamıyor, tam parola sormaya geçecekken baştan başlatıyor makineyi.

    Düzenleme: Ayarları sıfırlayarak eski haline getirdim şimdi normale döndü girebiliyorum Windows'a.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Slash -- 1 Aralık 2013; 0:56:32 >
  • Bios güncellemesi yaptım bu sefer de işlemci çekirdeklerinden sadece 2'sini görüyor. Aida64 ve Cpu-z ile baktığımda 2 çekirdek ve 4 thread gözüküyor. Msconfig önyüklemeden 4 çekirdek seçili. Nasıl iş anlamadım gitti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gilth

    turbo boost, C3/6 state , EIST, ve C1E biosta bunları disable yap mutlaka. Voltajla oynama. Bunları yaptıktan sonra 4.2'de sorun çıkarmaması lazım. prime95 programını netten bulup dindir ve test yap (6 saat yeterli)mavi ekran verirse yine o zaman voltaj verirsin.


    Bu yazdıklarının Enable olması Intel'de pek bir zarara yol açmıyor. AMD gibi değil pek. 6 saat Prime95'te neyin nesi ?

    OCCT Linpack veya prime95'te 1 saat çok bile. Oyun ve başka benchmarklar da deneyebilirsin.

    Soğutucunu da belirtsen iyi olacak. 4.2ghz için stok voltaj yeterli olması lazımdı, voltajı çok az arttır +0.005 kadar. Olmazsa bir üstü 0.010.. O civarlarda 4.2-4.3ghz çalışması lazım.

    Soğutman yeterliyse. 1.27-1.33v arası 4.5ghz görmen lazım 45 çarpanla.




  • HiqhWoltage kullanıcısına yanıt
    Soğutucuyu yazmıştım ilk mesajda. Venomous X soğutucuyla Silverstone fm121 ve fm123 kullanıyorum. Sistem iyice sapıttı bu arada ne yaptıysam gördüremedim çekirdekleri, en iyisi temiz bir format atayım.
  • Yok mu yardım edebilecek biri?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.