Şimdi Ara

i5 8400 + gigabyte 370p-UD3 ikilisi Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba. Dün itibari ile Vatan Bilgisayardan şu Sistemi topladım.

    GIGABYTE Z370P-D3 DDR4 4000(O.C.) MHz Anakart

    8 GB G-SKILL DDR 4 CL15 3000 mhz

    i5 8400 2,8 ghz . bütçem bu kadarına yetti.

    parçaları değiştirdim format atmam gerekirmi çünkü. Eski sistemime göre (i7 3770 + 16 gb 1600 ram + asrock fatalty gaming anakart)
    daha az performans almaktayım.
    Sorun neden kaynaklanıyor anlamadım. sistem açılmasından tutunda oyunlardaki performansa kadar bi yavaslık söz konusu ekran Kartım GTX 1080 bu arada.
    Formatla alakası nedir acaba. bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim



  • Psu kaç watt acaba? Belkide 8gb ram yetmiyor olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psu 800 Watt. Corsair GS800 olanından. Hevesim kursağımda kaldı suan. Aksam Format denicem ama pek sanmıyorum. birde Bıos Update var 2 adet yapsam farkedermi acaba ?
  • birde şöyle bi durum oluştu. almış olduğum ram

    Anakart desteklediği ramlere baktım. benim aldığım ramin tam kodu yazmıyor. Ama benzereleri mevcut. desteklemese 3000 mhzde çalışmaz zaten değil mi?
  • Parçaları değiştirdiğin için eski driverler ile çakışmaması açısından sisteme format atman daha iyi olur. Birde sisteme ileride bir 8 gb ram daha alman sistemin vereceği performansı arttıracaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SakuraiTomoki -- 28 Mayıs 2018; 11:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten ilerisi için topladım işlemci ve ram arttırabilirim. Yalnız suan aklıma takıldı. Aldığım ramin kodu gigbyteın sitesinde yok. ama ona benzer frekanslarda değişik isimler var. Ram uyumsuzluğu olabilirmi acaba.
  • Format gerekir haliyle. Önceki donanıma kurmuş olduğunuz işletim sisteminin çalışmış olması bile mucize aslında. Bir önceki donanıma optimize edilmiş bir OS ile yeni donanımlar çalıştırıyorsunuz. Kaldı ki gayet dramatik değişiklikler mevcut. Çakışabilecek çok fazla parametre var. Temiz kurulum yapmanız sistem kararlılığını büyük ölçüde stabil hale getirecektir. Ancak çok büyük bir fark beklemeyin aşağı yukarı yakın bir kas gücünü ikame etmişsiniz. Oyun da oynuyorsunuz belli ki kısa zamanda 8gb daha alın. Ayrıca ram uyumsuz olsa sistem açmaz zaten. Biz bunu Amd sistemlerde görüyoruz genellikle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Format atmam gerekir mi?" den sonrasını okumadım. Büyük ihtimalle Z77 platformundan geçiş yaptınız, tabii ki format atmanız gerekiyor.

    Edit: Ram'den falso yiyeceksiniz bu arada, 8GB ram ile düşük sonuç alırsanız şaşırmayın. Minimum 2x8 dual channel ram şart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lana-Del-Rey -- 28 Mayıs 2018; 11:46:19 >
  • aynen z77 den geçiş yaptım. Bende Formattan yanayım ama bilen birilerine danışmak istedim. Birde Fat32 mi yoksa NTFS formatmı atmalıyım. Fark edermi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rokie T

    Format gerekir haliyle. Önceki donanıma kurmuş olduğunuz işletim sisteminin çalışmış olması bile mucize aslında. Bir önceki donanıma optimize edilmiş bir OS ile yeni donanımlar çalıştırıyorsunuz. Kaldı ki gayet dramatik değişiklikler mevcut. Çakışabilecek çok fazla parametre var. Temiz kurulum yapmanız sistem kararlılığını büyük ölçüde stabil hale getirecektir. Ancak çok büyük bir fark beklemeyin aşağı yukarı yakın bir kas gücünü ikame etmişsiniz. Oyun da oynuyorsunuz belli ki kısa zamanda 8gb daha alın. Ayrıca ram uyumsuz olsa sistem açmaz zaten. Biz bunu Amd sistemlerde görüyoruz genellikle.
    Dramatik değişiklikten kastınızı anlamadım ayrıca yakın kas gücü derken Ramden mi bahsettiniz ?
  • Dramatik değişiklik, 6 çekirdek, soket yapısı, ddr4 vb. denilebilir. Komut setleri ve çipset yapısı da z77 ye göre oldukça farklı yapıdalar ve ona göre sürücüleri de farklı. Kas gücünden de kastım 3770 ile 8400 arasında çok fark olmaması. Aşağı yukarı yakın performans alırsınız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim fikrime göre işlemci bazında aynı düşünmüyorum neden derseniz. 3770 ile darboğaz yaşıyordum (GTX 1080) bütçem dahilinde 8.nesile yatırım yaptım. Ayrıca iki işlemci arasında % 30 luk bi farkdan bahsediyorum. yinede ilginiz için teşekkür ederim :)
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın tabi. Ancak teoride %30 olduğunu belirtmekte fayda var. Pratikte 10 civarı olduğunu gözlemleyebilirsiniz. Sürekli render alıp, işlemci bazlı programlar kullanıyorsanız bilemem ama oyun için durum bu şekilde. İş güç olmadığında, elimizde donanım varsa, yan yana sistem kurup test eden manyaklar olduğumuz için afaki fikir sahibi olabiliyoruz. 3770k’yı stok değerlerde 1080ti ile test ettiğimizde 8400 ile bahsettiğim fark oluşuyor. 3770k’yı 4.5 ghz’ye overclock edince tam tersine şahit olmak mümkün.

    Bir gün sistemi 8700-8700k ile güncellenseniz ciddi fark edeceğini göreceksiniz :) kolay gelsin, iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim. Amacım 8700 yada 8700kya geçmek ilerde. Suan bütçem dahilinde bu işlemciyle başladım. 3770k için söylediklerinize katılıyorum ama benim daha önceki işlemcim düz 3770 di ve GTX 1080 ile darboğaz yaşamamdan dolayı değiştirdim o sebepten söyledim. :) tekrar teşekkür ederim ilginize. iyi günler sizede
  • Oyunlarda ram yetersiz. Bir de biraz detay vermen lazım, fps, sıcaklık, frekans, kullanım oranları vs.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.