Şimdi Ara

i5 6400 Oyun İçin Yeterli Midir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, 3 yıldır kullandığım bilgisayarımda birkaç donanım değişikliği yapmak istiyorum şu an fx 6300 kullanıyorum, bunun yerine i5 6400 almak mantıklı mıdır ? Saat hızının 2.7 ghz olması beni düşündürüyor yıllardır hiçbir i5 işlemcide bu kadar düşük hız görmemiştim, yorumlarınızı merak ediyorum.



  • fx 6300 ile idare et.. 5-6 ay içerisinde piyasaya zen adında bir işlemci çıkacak..
    Rekabet skylake işlemcileri hizaya sokacaktır..
    i3 işlemciye 450 tl para istiyorlar, şaka gibi..senin almayı düşündüğün işlemcinin hızı düşük, oc imkanı yok..

    bunu gözönüne alarak hareket et..

    bende 8320 var, sanırım bende 1 sene sonra yenilerim artık, 3 sene oldu alalı, henüz tık demedi..

    Kal sağlıcak ile..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togi1975 -- 15 Şubat 2016; 15:31:54 >
  • skylake serisinde K alınmayacak ise 4 çekirdekte fiyat performans işlemcisidir.
    temel çalışma frekansı 2.7 ghz gibi düşük bir değer olarak belirlendiği için kullanıcıların yanılmasına yol açarak görmezden gelinen, eziklenen ancak ayrıntılı olarak incelendiğinde turbo boost ile 4 çekirdek çalışma frekansının 3.1 ghz olduğu görülen modeldir.
    bir üst model olan i5 6500 (turbo boost 3.3. ghz) ile arasında sadece 200 mhz hız farkı olduğu için İ5 6500 satın almasını gereksiz kılar.
    K alınmayacaksa alınacak işlemci ya 6400 ya da 6600 dür ki arada ki fiyatın hakkını versin.
    GTA 5 High - Ultra ayarlar 60 fps sabit oynamaktayım, ki işlemciye en çok yük bindiren oyunlardan, oyunlar için oldukça yeterli bir işlemci 6400.
    Z170 çipset anakartlar ile overclock yapılabilmekte.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratBayrakçı -- 23 Şubat 2016; 15:18:32 >
  • yeterli olur fakat ekran kartı ne
  • Atesbaz A kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı gtx 660, önce işlemci+anakart değiştirip ekran kartını bir sene sonra değiştirmeyi düşünüyorum, nvidianın yeni dx12 destekli kartları gelsin
  • stok hali ile bile bir sonraki nesilde nvidia'nın çıkartacağı orta-üst seviye bir ekran kartını rahatlık ile besleyecektir bu işlemci.
    anakartınızı Z170 çipsetli tercih ederseniz de overclock yapma şansınız olacaktır.
    dediğim gibi işlemcinin temel çalışma hızının 2.7 ghz olması kafanızı karıştırmasın, i5 6400' de gözden kaçırılan nokta 2.7 ghz olan temel çalışma frekansının uygulama açtığınız anda çift çekirdek çalışması durumunda 3.3 ghz' e, dört çekirdek çalışması durumunda 3.1 ghz' e yükselmekte olduğu, ki ufak bir overclock ile bu değerlerde ciddi artış sağlanır.
  • MuratBayrakçı kullanıcısına yanıt
    Overclock yapmayı hiç düşünmüyorum o yüzden MSI B150M PRO-VDH anakarta bakıyordum, şimdiye kadar hep Gigabyte anakartlar kullandım, 3-4 yıldır belki 50 defa elektrik kesintisine maruz kaldı ama tık demedi, Msi tavsiye eder misiniz ?

    Ufak performans farkları da pek umrumda değil açıkcası, şu anki sistemim fx 6300+gtx 660 zaten 2012 model 4 yıllık bileşenler, herhalde diyorum yeni sistemde intel'e geçince o işlemciyi de 4-5 sene rahat kullanırım
  • Bir sonraki yıl upgrade etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum sürekli teknoloji değişiyor.Vendorlarda bunun farkında bu nedenle sürekli donanımsal değişikliğe gidiyorlar.
  • Bence zeni bekle. Zen iyi cikarsa ucuzlamis intel alirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isbara alp İ kullanıcısına yanıt
    ben de Phenom IIX4 955 BE@4 ghz den geçiş yaptım, 6 yıllık işlemcimdi, bu işlemciyi de bir o kadar kullanmayı öngörüyorum.
    intel' e geçiş ile işlemci ve genel sistem çalışma performansı (ssd açılış kapanış, anlık tepki vs) gözle görülür farklar oluşu, muhtemelen sizde aradaki farkı hissedeceksiniz.
    ben üç farklı işlemcim de msi anakart kullandım hiç bir sıkıntı da olmadı, malum elektronik biraz şams işi, en iyi markayı da alsanız problem olup olmayacağı bilinmiyor, ama msi kronik sorunları olan bir marka değil.
  • bu sisteme bu güç kaynağı yeter mi ?http://i.hizliresim.com/d3oEQD.png
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    belirttiğiniz güç kaynağı 550W, Sklylake i56400 65W gibi çok düşük bir TDP değerine sahip, psu üzerine yük bindirmiyor, keza GTX960' da enerii tüketimi olarak düşük seviyelerde, velhasıl kaliteli 550W bir güç kaynağı o sistemi fazlası ile besler.
    üstelik bahsettiğiniz psu nitelikli bir ürün, 12v kanalından 42 Amper besleme yapmakta, gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz.
    yeni sistemlerin güç ihtiyaçları bir iki nesil öncesine göre oldukça düşük kalmaya başladı, SLI veya CROSSFIRE yapılmayacaksa iyi bir 500-600W psu sistemleri beslemek için kafi.
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    lakin şimdi dikkat ettim ssd olarak Kingston V300 seçmişsiniz, bu ürün fiyat muadillerine göre oldukça yavaş, beklenen performansı vermeyen bir ürün, forumda konusu da var sanırım, bu fiyat seviyesinde faklı bir marka model ssd almanızı tavsiye ederim.
  • byJuck kullanıcısına yanıt
    Çok rahat yeter

    Ama denildiği gibi v300 ssd cidden çok dandiktir, kingston alacaksanız daha üst konumdaki serilere bakın derim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.