Şimdi Ara

i5 2450m çok ısınıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar internetten hm65 çipsetli pga988 yapıdaki laptop işlemcilerini kabul eden anakart satın aldım.anakarta işlemcisini ve ramini taktım gayet güzel çalışıyor windows kurdum.ama gereksiz yavaşlık hissettim.hardware monitor programından ısılara baktığımda başımdan aşağı kaynar sular döküldü.şu anda google chrome ile bu konuyu açarken iki çekirdekte 95 derece civarında geziyor ve bilgisayarın performansı çok düşük.soğutucu olarak standart pentium 4 soğutucusunu taktım termal macunu düzgün sürdüğüme eminim.işlemci 35w tdp soğutucunun gayet serin tutması gerekiyordu.nerde hata yaptım? anakart : esonic hm65-mal.kullandığım güç kaynağı 300w gayet eski bişey acaba ondan olabilir mi? hardware monitörde 12v çıkışı 7,5 volt gözüküyor ama multimetreyle ölçünce 12 volt gözüküyor.size güç kaynağını da değişeyimmi?

    not:işlemci 95 derece gözükürken heatsinke dokunuyorum buz gibi.







  • Orada yazan değerler hatalı olabilir,heatsinkler buz gibi olup işlemcinin 95°C olması şüpheli bir durum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 35w diye serin çalışan bir işlemci değil ki o.belki montajda hata yapmışsındır ama laptop boyutunda soğutucu yapıyorlar yine de altına soğutucu alıyor insanlar.anakartı görebilir miyim ne soket soğutucu takılıyor?pentium4 soğutucusu insanlların lanet ettiği bir soğutucu zamanında.
  • arkadaşlar teşekkür ederim sorun çözüldü.kullandığım soğutucu normal işlemciler için tasarlandığından ve benim kullandığım işlemci mobil olduğu için ince kaldığından heatsink işlemciye temas etmiyormuş.pentium 4 soğutucusunun kauçuk ayaklarını söktüm ve direkt olarak pul ve vida kullanarak anakarta tutturdum.şu anda gayet güzel ve performanslı çalışıyor.boşta 25 derece stres testinde ise 60 dereceyi geçmiyor.hatta olabiliyorsa overclock denemek isterdim

    bu arada mobil işlemci kabul eden anakartlar hakkında buraya birkaç bilgi yazmak istiyorum merak edenler olabilir.bu anakartları o çok bildiğimiz ucuza oyuncu pcsi(!) satan turbox gibi markalar kullanıyor.o bilgisayarlarda kullanılan işlemciler dikkat ettiyseniz mobil işlemcidir.tabiki buna karşı değilim çünkü mobil işlemciler bence hala gayet güçlü bu anakartların çipseti laptop çipseti oluyor. hatta aliexpressteki örneklerinde lvds çıkışı bile var ve sodimm bellek kabul edenleri var.ama ben türkiyede bulamadım.

    1.nesil intel mobil işlemciniz varsa hm55 çipsetli, 2. veya 3. nesil varsa hm65 çipsetli anakart alacaksınız.benim bildiğim türkiyede sadece esonic diye bir markada var.benim elimde 2 tane ölü laptoptan söktüğüm ve boş boş yatan işlemci vardı.az bir masraf yaparak bakalım bunlardan pc çıkarabilecez mi diye riske girdim ve başardım.bu işlemciler mobil işlemci olduğu için pek fazla ısınmıyorlar.biosları ise laptop biosu ve çok az ayar imkanı var işlemci sıcaklığı bile görünmüyor (aptio setup utility).ram olarak ddr3 takıcaksınız.ama size önerim kingston marka ve 1333 mhz ram takmanız.çünkü benim elimde sodimm ramları dimm'e çeviren aparat vardı.crucialin 2gb 1600 mhz ramını taktığımda çalışmadı.hynix'in 4gb 1333 mhz ramını taktığımda da çalışmadı.ama kingstonun 4gb 1333 mhz ramını taktığımda çalıştı.

    benim anakart bu esonic hm65-mal :

    i5 2450m çok ısınıyor!!!


    i5 2450m çok ısınıyor!!!


    benim anakartta usb 3.0 yok ama olanlarda varmış sanırım.ekran kartı takılabiliyor pci express 16x ve 1x yuvalar var.ben ekran kartı takmadım çünkü dahili hd 3000 vardı.anakart 300 lira.kutusuyla geliyor. (en azından bana öyle geldi) kutunun içinden driver cdsi 2 tane sata kablosu arka bracket ve kullanım klavuzu geliyor.driver cdsini kaybetmeyin çünkü internette hiçbir yerde driverini bulamadım.kendi sitesinde bile bu anakart gözükmüyor çünkü eski bir ürün.

    yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara tekrardan teşekkürler

    eğer elinizde masraf yapmaya değecek mobil işlemci varsa düşünmeden alın derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi usaglam -- 9 Kasım 2019; 12:0:4 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.