Şimdi Ara

İ30 İstanbul-Göcek arası yolculuğum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.
    Tanıdığımın 2015 model dizel i30 aracıyla Istanbul-Göcek arası yolculuk yapma şansım oldu.

    Araç lastik sesi haricinde gayet güzel. Trim sesi yok desem yeridir. Otoyolda genellikle 110-140 km arası, Aydın otoban çıkışından sonra yolun fiziki durumu ve hız sınırlarına mümkün olduğunca uyarak 80-120 km arasında yol aldım. Araçta 3 yetişkin, ve 2 bavul vardı. Klima yolun 5/4 oranında açıktı. 5-6 kere ufak molalar verildi. Pek ekonomi odaklı kullanım olmadı.

    Güzergah olarak Osmangazi köprüsü, yeni İzmir otoyolu, Aydın, Muğla ve Göcek. Köprü ve otoyol vakit olarak kısaltıcı, Bursa'ya nasıl geldim anlamadım. İzmir çıkışına 4 saate yakın vakitte vardım. Ama o verilen ücrete içim cız etti. Yaktığım yakıt kadar köprü ve otoyol ücreti verdim. Çocuklar ve vakit darlığım olmasa o yolu kullanmazdım

    Gelelim yakıt tüketimine.Yakıtı Mehmetçik Vakfı'ından aldım. Göcek'e kadar 710 km yol yapıldı, toplamda 260 tl gibi yakıt tüketildi. Ort 6 lt ye yakın tüketim olmuş. Araç yazın kullanılmadığı için üzerinde kışlık lastikleri vardı. Buda az miktarda tuketimi etkilemiştir. Crdi ünite zaten diğer motorlara karşın bi miktar fazla tüketim grafiği olan motor. Bana göre makul bi tüketim olmuş.

    Buralar gayet güzel yerler. Denizi çok temiz. İmkanı olanın gezip görmesini tavsiye ederim.

    İ30 İstanbul-Göcek arası yolculuğum.

    İ30 İstanbul-Göcek arası yolculuğum.
    İ30 İstanbul-Göcek arası yolculuğum.

    Dönüş yolculuğumuzu yaptık. Dönüşte kullanmadım, araç sahibi kullandı. Araçta 5 yetişkin ağızına kadar dolu bi bagajla geldik. Bölünmüş yollarda 90-120 arası, otoyolda çoğunlukla 140 km hızla cruise control açık şekilde, hemen hemen yolun hepsinde klima açıktı. Rüzgar tahminimce bizim lehimizeydi. Otoyolda araç baya rüzgar sesi alıyordu cam rüzgarlıklarından, hızında etkisi var tabiki. 5-6 kere mola verdik, yemek hariç kısa molalardı. Bilgisayar göre 6.3 lt tüketim gösteriyordu, üzerinde kış lastikleri vardı yine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kasto_37 -- 17 Ağustos 2019; 14:14:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hocam fazla yakmasına rağmen bu araç almaya değerdir diyebilir misiniz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Klima yolun 5/4 oranında açıktı."

    Nasıl yani ?


    Sizden daha agresif ve 4 yetişkin + bagaj ile yapılan bir yolculuk yaptığımda ( araç Fluence ) trafiğe çok takılmıştım. Ortalama tüketim 5.7 civarındaydı. Sizin gibi 110-140 arası kullansam büyük ihtimal 5-5.5 görürmüşüm.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 12 Ağustos 2019; 22:17:25 >
  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    %80 klima açık diyelim . Aynı şartlarda fluence her türlü daha az yakar. Tahminen 0.5 lt fark eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fluence az yakar ama i30 daha hızlı gider. Ortalama hızları aynı olsa i30 daha avantajlı olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet16 kullanıcısına yanıt
    Benim açımdan değer bi araç. Keske çeşitlilik olarak daha iyi bilgim olsa aynı segment araçlarla karşılaştırma yapabilirdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzer durumda tdi jetta da 5.5 bandinda yakiyor.Uzun yolda crdi cok da fazla yakmiyormus demek ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperdgal

    Benzer durumda tdi jetta da 5.5 bandinda yakiyor.Uzun yolda crdi cok da fazla yakmiyormus demek ki
    Aynen, diğer motorlara göre bi tık fazla yakıyor. Dizel olmasına rağmen motor sesi çok az geliyor. 140 ile giderken sanki 100 ile gidiyormuş gibi hissiyatı var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim İ30 DCT 132km/h sabit giderken 5.6 ile 5.8 arası yakıyor. Ama arabanın hızlı giderkenki hissi ve performansı insanı daha fazla yaktırmaya meyilli hale getiriyor.

    Zaten bence crdi ünite sırf standartlara uydurulmak için kısıtlanmış. Yazılım atılmasına rağmen zorlanmayan nadir motorlardan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2012 CRDI tam otomatik aracım ile 30 bin km dir beraberiz.

    Bu bayram 1400 km yol yaptık. Rota İstanbul-Karabük-Bartın-Karasu İzmit-Sakarya-İstanbul.
    %70 uzun yol %30 bayram gezmeleri kısa mesafe vs. Ort hız 70 küsür, ort yakıt 5.7.
    Ekonomi odaklı bir sürüş yapılmadı ancak hız sınırlarının da üstüne çok çıkmadım. Genelde otoban 110-130 arası, 1-2 kez 180-200.
    Son 30 bin kmdir uzun yolda ortalamam 5-6 arası oldu hep. 6 lt yaktığım vakit Marmaris Turunç koyundan (full dağ ve viraj) Mudanya feribotuna yetişmek için yaklaşık 5-6 saat sürekli yolun uygunluğuna göre basa basa gittik.

    Min 4.7 lt tüketimim oldu , oda Adana-Sakarya arası torosları aştık. Satın aldığım ilk gün hem üst sınırlarını hemde yakıtını ölçme amaçlı sürdüm. Ankara'da 45 dk orta trafik şehir içine girme dahil 4.7 tüketim yakaladım.

    Geçen hafta Sakarya-İstanbul Çapa arası yine hız sınırlarında , viaport ve köprü de 10 dk civarı trafikta kalarak 4.9 ile aracı park ettim.

    Kısaca normal kullanımda uzun yolda tam otomatik şanzıman ile ortalam 5-6 arası yakar. Sakin gidilirse 5 e yakın, basarım derseniz 6 ya yakın yakıyor.
  • Dönüş yolculuğumuzu yaptık. Dönüşte kullanmadım, araç sahibi kullandı. Araçta 5 yetişkin ağızına kadar dolu bi bagajla geldik. Bölünmüş yollarda 90-120 arası, otoyolda çoğunlukla 140 km hızla cruise control açık şekilde, hemen hemen yolun hepsinde klima açıktı. Rüzgar tahminimce bizim lehimizeydi. Otoyolda araç baya rüzgar sesi alıyordu cam rüzgarlıklarından, hızında etkisi var tabiki. 5-6 kere mola verdik, yemek hariç kısa molalardı. Bilgisayar göre 6.3 lt tüketim gösteriyordu, üzerinde kış lastikleri vardı yine.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.