Şimdi Ara

i20 Fren Sistemi Sorunu (Acil)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi forumlar. Araç ablamın 1.4AT 2014 model i20. Olay da onun başına geliyor. Park halinden çıkıyor araba ile sokak arasında giderken öndeki yol çalışmasını görüp fren yapmaya çalışıyor. Ama frenler çalışmıyor. Söylediğine göre araç kapalıykenki gibi hissiz ve sert frenler olduğu. Vitesi direk P ye alıp katır kutur duruyor. Kapatıp açıyor arabayı yine aynı. Bir süre sonra babam olay yerine gidiyor çalıştırıyor arabayı frenler normal. Sonra işkillenip servise götürüyorlar arabayı sisteme bağlıyorlar herşey normal. Ama bizim içimize kurt düştü. Ablam arabayı bilmediği bir yerde yıkattığını söyledi. Hatalı yıkama yüzünden böyle birşey olabilir mi? Ne yapmalıyız?



  • Forumun bu bölümü ölmüş sanırım. Servisle daha bilgili biri ile görüştükten sonra söylenen şey; araçlar çalışırken fren sistemindeki genleşen havayı dışarı atar. eğer bu sistem işini bitirmeden sert fren yapılırsa sistem çalışamaz. 1-2 saniyede maksimum tamamlanır biz araçlarımızın arkasındayız dendi. Bilgi olsun diye yazıyorum buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrHolyday

    Forumun bu bölümü ölmüş sanırım. Servisle daha bilgili biri ile görüştükten sonra söylenen şey; araçlar çalışırken fren sistemindeki genleşen havayı dışarı atar. eğer bu sistem işini bitirmeden sert fren yapılırsa sistem çalışamaz. 1-2 saniyede maksimum tamamlanır biz araçlarımızın arkasındayız dendi. Bilgi olsun diye yazıyorum buraya.

    hocam i30 ve ceedlerde frenlerle ilgili bi sorundan bahsedilirdi hep, düşük hızlarda sert fren yapılınca abs devreye giriyo ve araba durmuyo diye
    bi aratın forumda.
    yazılım güncellemesiyle sorunun çözüldüğünden bahsedilmişti. saygılar...
  • he_man kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler. Servis olaydan haberdar olduklarını söyledi. Biraz daha rahatız bu konuda. Umarım bir daha yaşamayız. Yoksa yazılım güncellemesi denenebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.