Şimdi Ara

i-shift nedir ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar şu i-shift olayını biri bana anlatabilirmi?
    bu da bir çeşit easytronik gibi bişey mi yokuşta geri kayar mı otomatikleştirilmiş düz vites mi nedir???



  • araştırmam volvonun tırlarında kullandığı bir sistem olduğunu ortaya çıkardı aynı sistem mi acaba?



    I-Shift, Volvo'nun en son vites değiştirme sistemidir, 12 vitesli, senkromeçli olmayan, elektronik kontrollü buçuk vitesli ve kademeli şanzımandır.

    Vites değiştirme, tork gücünde kısa kesintilerle tam otomatiktir, ancak sürücünün manuel vites değiştirme seçeneği de vardır. Bu sistem, eşdeğeri olan manuel şanzımandan yaklaşık 70 kg daha hafiftir.

    I-Shift kontrol yazılımının, çeşitli taşımacılık gereksinimleri için farklı versiyonları mevcuttur. I-Shift 60 tona kadar (özel uygulamalarda 180 ton) olan toplam katar ağırlıklar için kullanılır ve düşük yakıt tüketimi ile yüksek konfor sunar.




  • I-shift "intelligent shift"'in kısa yazılımıdır.
    I-shift şanzımanı honda civic hb'de kullanıyor. Civic Sedan'da kullanılan otomatik vites diye geçiyor.
    Farkları da şu:
    I-shift sisteminde şanzıman düz vites araba şanzımanı. Debriyaj pedalı dışarıda olmasa da içeride bir düz vites kullanıcısının yapacağı tüm hareketler hidrolik sistemler ile taklit ediliyor. Yani bir mekanizma debriyaja basıyor, arabanın vites geçiş emirlerini sanki düz vites kullanıcıdan fiziksel olarak alır gibi şanzımana aktarıyor. Tork Konvertör'ü yok...

    Kullanımımdan sana izlenimlerimi aktarayım.

    Açıkçası kullandığım Civic Hb'in vites geçişleri oldukça sert. Arabayı düşük viteslerde sarsıyor. Özellikle trafikte gitmek çok zor. Çünkü trafikte 0-30 km/s arasında seyrediyorsun. Bu da arabanın ya 1'inci viteste giderken sarsması(her düz vites şanzımanda olduğu gibi) ya da 2'ye geçerken sarsması anlamına geliyor. Sarsıyor yani. Bu da tork konvertör'ün varlığı ile normal otomatik şanzımanlarda aşılan bir durummuş. Ben peugeot 206 otomatik kullanıyordum. Trafikte seyrederken herhangi bir sarsma olayı hatırlamıyorum. Oldukça sarsıntısız geçerdi vitesleri. Ama o arabada da vites geçerken beklerdi. 1-1,5 sn beklerdi. Bu arabada da bu yok. Bu şanzıman sistemi düz vites bir arabada yaptığın vites değişimlerine neredeyse denk bir sürede vites değişiyor. Bu da daha hızlı hızlanma demek. Arabanın üzerinde gittiği devir aralığına daha iyi hakimiyet demek.

    Eğer spor kullanmayı seviyorsan: Arabanın hem direksiyonun arkasındaki kulakçıklardan hem de vites kolundan vitesleri değişiyor. Gaza basıp devri 4000-6500 arasında tutup vites değiştirdin mi araba öyle bir gidiyor ki düz vites zannedersin.

    Umarım soruna cevap verebilmişimdir.




  • Arkadaşım peki düz vites ile i shift li model arasındaki 2000 ytl lik farkı vermeye değermi sence I shift olması çok önemli mi
  • Artık düz vites araç kalmadığı için mecburen i-shift alacaksınız arkadaşlar.
  • dsg ile kıyaslanabilir mi kıyaslarsanız dsg nasıl i-shift nasıl?
  • Takım elbiseli jilet gibi bir şehir beyefendisinin yanında mağara adamı nasıl duruyorsa, DSG'nin yanında i-shift öyle duruyor. Ben kesinlikle VW almam, kimseye de tavsiye etmem, ama sözkonusu şanzımanlar arasında asırlar var. Her ikisini de test edin, görün.
    i-shift, Easytronic, Dualogic, ASM, MMT, bunlar hep gerizekalı, sinir bozucu ucuz otomatik şanzımanlardır. Hidrolik(eski sistem) şanzımanların yanında Cin Ali basitliğindedirler. Kaydırma sorunları da vardır. Ben gözüm kapalı Honda'yı seçerdim ama, asla i-shift ile değil. Sedandaki otomatik i-shift değil, otomatik istiyorsanız sedan alın.


    Ama;
    DSG farkı 4000TL
    uyduruk otomatik şanzıman farkı 1500-2000TL
    normal otomatik şanzıman farkı ~3000TL.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nlty2000 -- 9 Kasım 2006; 14:25:04 >
  • neymiş DSG yi bu kadar farklı kılan?
  • evet arkadaş haklı galiba bende araştırdım epeyce dsg çok hızlı bir şanzıman
    golf gti lar biri 6 ileri biri dsg
    10 kere beraber kalksalar 10unda da dsg li geçer videolardan izledim çok hızlı
    hiç bir otomatiğin düz vitesli versiyonu geçtiğini görmemiştim dsg yi görene kadar , ilginç yanı yakıtıda daha az yakıyormuş

    hatta şunu bi izleyin
    http://www.youtube.com/watch?v=gmMNRQ1GJ3o



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okyaypay -- 10 Kasım 2006; 23:05:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.