Şimdi Ara

Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (56. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
56.033
Cevap
1.322
Favori
2.230.975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
217 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Servisimiz tarafından tamamen yenilenmiş Neato Botvac 70 (1350TL) ve 85 (1500TL) modelleri ikinci el statüsünde satışa sunulmuştur.
    Sıfır batarya, güçlendirilmiş yeni Delta BFB1012UH fan ve fırça takımı ile verilmektedir, orijinal kutuları bulunmamaktadır.
    6 ay garantimiz altındadır.

    İlgilenenlerin temasa geçmelerini rica ederiz.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam selamlar,

    Bütçe kısıtımız olduğundan yurt dışındaki modellere de bakıyorum. Hemen hemen her marka hakkında bilginiz olduğu için size de danışmak istiyorum.

    1. BlitzWolf BW-XRC600 modeli hakkında bilginiz var mı? Yorumunuz nedir? Genel olarak BlitzWolf ürünlerinden şimdiye kadar oldukça memnun kaldığımı söyleyebilirim fakat bu ürün hakkında sizin de düşüncelerinizi merak ediyorum. (Maliyet yaklaşık 1100 TL)
    2. Diğer model de ECOVACS Deebot Robotics N79S. Bu ürünü sanırım diğer modellere göre daha çok tavsiye ediyorsunuz. Genel olarak yorumlarınızı alabilir miyim? (Maliyet yaklaşık 1400 TL)
    3. Xiaomi'nin 1600pa'lık -sanırım roborock c10 diye de geçiyor- modelini önerir misiniz? (Yaklaşık maliyet 1500 TL)
    4. Bir de Xiaomi'nin 1. nesil robotu var şu anda hepsiburada'da satılıyor 2700TL civarı fiyatı var. Harita özelliği de var.

    Özellikle ilk 3 model arasından Deebot'u önereceğinizi düşünüyorum fakat yine de yorumlarınızı alabilirsem çok memnun olurum. Bu modeller haritalamasız olduğu için ne kadar verimli olurlar tam emin değilim, sizce tüm imkanları zorlayarak haritalama özelliği olan bir model mi almak gerekir?

    Son olarak da garanti konusunda düşünceniz nedir? Örneğin Xiaomi'nin buradaki garantili bir ürününü mü almak mantıklı yoksa dışarıdan f/p ürünü alıp bir sorun çıktığında burada ücreti mukabilinde yaptırmak mı daha iyi olur.

    Teşekkürler




  • serji kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    İlginize ve güveninize çok teşekkür ederiz.

    Hiç BlitzWolf denemedik, olumlu ya da olumsuz bir şey söyleme imkanımız yok ama fiyat aralığına ve fırça yapısına bakılırsa, aynı Arçelik gibi, rebadge edilmiş ucuz bir Çin ürünü gibi görünüyor. 1200Pa emiş gücü düşük ama tabii bu fiyat için normal, daha üstlerine çıkabilmeleri için çok daha yüksek batarya kapasitesi gerekecektir.

    Ecovacs tabii ki bu yazdıklarınız arasında en kalitelisi, zaten yılsonu satışları itibarı ile ikinci büyük robot üreticisi konumuna geldiler dünyada. Yepyeni bir teknoloji üzerinde çalışıyorlar şimdilerde, önümüzdeki senenin üçüncü çeyreğinde detaylarını görürüz.

    Xiaomi bizleri çok yanıltmayan bir ürün, hem kalitesi hem de özellikleri açısından kendini ispat ediyor ancak Lİdar sorununu ikinci seride de aşamamış olması üzücü. Biraz şans işi ama tabii bu ülkemizde resmi olarak satılmayan her üründe aynı sorun. 1600Payı geçen çok robot yok zaten.

    Xiaomi'nin ülkemizde servis konusunda ne yapacağını henüz bilemiyoruz, ilk şikayetleri duymaya başladık ama umarız düzeltirler. Robotları çok karmaşık değil, zaten çoğu parçaları iRobot altyapısından geliyor, sercis konusunda daha iyisini yapabilirler. Ellerinde yedek parça var ise - ki yasal olarak olmalı - bi robotun tamiri 24 saati geçmez.

    Bizden satın alınmayan her marka robota da servis veriyoruz, ücretlendirmesi arızaya göre değişebilmektedir tabii ki ancak özellikle Lidar konularında 400+TL civarında bir masraf çıkmaktadır. Doğrusunu isterseniz, bilebildiğimiz kadarı ile maalesef bizden başka sadece bu işe adanmış servis de yok. İşin üzücü yanı, Miele, iRobot, Samsung gibi markaların yetkili servisleri olmasına rağmen, müşteri memnuniyeti sorunları yüzünden robotları bize geliyor ve ücret karşılığında tamir oluyor.

    Biz, Xiaomi 2. seri ile Deebot arasında sadece navigasyon farkı olduğunu düşünüyoruz, gerisi tamamen sizin tercihiniz. Xiaomi 1 seri bizim için bir kıstas değildir.

    Saygılarımızla,




  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam cevabınız için teşekkürler.

    Ecovacs'ın çekim gücü olarak 1000Pa olarak gözüküyor, biraz düşük değil mi yoksa genel kullanım için yeterli olur mu? Xiaomi'nin bahsettiğim Lite versiyonu (ya da Roborock C10 diğer adıyla) 1600Pa ve Lidar ünitesi de yok. Genel olarak navigasyonlu ile navigasyonsuz cihazlar arasında daha kısa zamanda temizleme dışında daha etkili temizleme gibi bir fark da var diyebilir miyiz? Söylediklerinizden yola çıkarak Ecovacs'a daha yakınım şu an fakat 1000 - 1600pa arası fark kafamı karıştırdı. İkisinde de navigasyon yok, garantisi de yok ne kadar fark yaratır bilemiyorum.
  • serji kullanıcısına yanıt
    100Pa ve 1600Pa arasındaki fark çok ciddi boyutlardadır, airwatt cinsinden aynı genişlikteki bir emiş ağzında %100e varan fark yaratır. İkisinin de garanti durmuunu göz önüne alınca siz tercihinizi Xiaomi'den kullanabilrisiniz.

    Navigasyon sadece temizleme süresini ve sizin bilgilenmenizi sağlıyor, temizleme performansına bir etkisi yok.

    Saygılarımızla,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 28 Aralık 2018; 23:9:52 >
  • Merhaba. Evde kedi beslediğimiz için robot süpürge almak istiyoruz. 2699a xioami 1. Nesil var şu an Hepsiburada da. Bu ürünü tavsiye eder misiniz. Alternatif olarak ne önerirsiniz? İrobot markasının aynı fiyat skalasında başka bir modelini tavsiye eder misiniz? Teşekkürler

    Bir de bu xioami alsak Hepsiburadadan garanti durumu nedir bu cihazların?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carpediem03 -- 29 Aralık 2018; 21:26:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • carpediem03 C kullanıcısına yanıt
    Kedi köpek tüyünün hakkından gerçek anlamı ile güçlü vakuma sahip cihazlar kalkabiliyor, Neato gibi.
    Xiaomi ve iRobot da güzel cihazlar ancak vakum güçleri çok daha düşük. 1. nesil Xiaomi artık üretimde değil, o fiyatı etmez bizce, yarı fiyatına yine lidarlı bir 2. el Netao alabilirsiniz. iRobot markası o fiyat bölgesinde en basit modellerini veriyor, eski ama denenmiş teknolojidir.

    Xiaomi ülkemizde kendisi var zaten ancak servis şikayetleri geliyor. Hepsiburada bir sorumluluk almayacaktır.
  • Merhaba,

    robot süpürge almak istiyorum miele nin modellerine baktım fırçaları diğer markalardan daha iyi duruyor ancak fiyatları yüksek sizce alınır mı? ince olsun istiyorum yatağın altına girbilsin, ecovacs mı almalı? pil yedek parça servis açısından hangisini tercih etmeli? neato botvac 80 de aklıma yattı gibi tavsiye eder misiniz?

    Bir de irobot brava turbo paspasta almak istiyorum, robotla beraber kullanacağım sizce iyi midir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi link_87 -- 5 Ocak 2019; 13:51:46 >
  • link_87 L kullanıcısına yanıt
    merhaba,

    Miele Çin malı bir robot aslında, kalitesi de tahmin ettiğiniz Miele kalitesi değil, ilgisi bile yok. Fırçalarını beğenmiş olabilirsiniz tabii, karar sizin.
    Hem mop hem de süpürge istiyorsanız kombo robotlardan birisini seçebilirsiniz. Garantisi olmamasına rağmen Ecovacs veya iLİfe ürünlerinin bir çoğunda bu özellik zaten var, fiyatları da makul.
    iRobot sağlam dayanıklı ürünler yapıyor. Neato Botyvac 80 ise bir yılı aşkın süredir üretilmiyor, daha yeni modelleri de var piyasada. İyi bir robottur.

    iRobot ve Eufy dışında diğer robotların yerel yetkili servisleri yok, Xiaomi için henüz net bir yetkili servis bilgisi alamıyoruz.

    Ücretli olarak bu robotların hepsine batarya, yedek parça ve servis desteği veriyoruz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hepsirobot -- 18 Şubat 2019; 13:0:16 >
  • link_87 L kullanıcısına yanıt
    Ben de Miele markasına çok güvenirim ancak forumdan @Ali® arkadaşımızın aşağıdaki başlığını incelerseniz durumu anlayacaksınız.

    https://forum.donanimhaber.com/miele-scout-rx2-home-vision-incelemesi--135416667#135510136
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam neden xiaomi 1.nesil sizin için kıstas değil? Bir çok modelden daha iyi özellikleri var, navigasyonu var, uygulama ile uzaktan kontrol var. Emiş gücü de 1300pa. Ilifeın bir çok ürününden daha iyi özellikleri var fiyatına göre. Bir tek altında bezi yok. Bilmediğim bir konu mu var bu noktada acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Anlatalım tabii ki. Birincisi üretimden kalkalı 9 ay oluyor, yenisi ve gelişmişi varken eski ve güncellenemeyen haritalama teknolojisine yatırım yapmak bizce gereksiz. İkincisi kullandıkları Slamtec A1 modeli lidar ünitesi ucuz ancak çok fazla arıza yapan bir ünite. Hemen hemen ülkemizde kim aldıysa 3-4 ay sonra arızalandı ve biz ithal edip değiştirdik resmi servisi olmadığı için. Geliş fiyatı 129 USd + kargo + vergi ve tabii işçilik.
    Emiş gücünde problem yok, Japon malı bir fan kullanıyor, tabii ki iyi. Fırça ve tekerlek sistemi iRobot'tan alınmış veya çok ciddi kopyalanmış gibi görünüyor, oralarda pek arıza zaten olmaz.
    Karar sizin.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba. Ben de bir robot almayı düşünüyorum. En sorunsuzu ve servisi iyi olan irobot diye okudum bir çok yerde.

    Fakat modelleri arasında ciddi fiyat farkı var. Gözüme iRobot Roomba R980 i kestirdim fakat 8 bin lira değer mi diye düşünmeden edemiyorum. İrobot olup 4 bin 6 bin liralık modelleri de var. iRobot Roomba R980 gerçekten parasına değecek bir ürün mü? iRobot Roomba 896 şu anda hepsiburadada 5 bin lira. Özelliklerine baktığımda pek fark göremedim açıkçası

    Son olarak bu ürünleri uygun fiyata nerden alabilirim. Ara ara bu tarz ürünlerde kampanyası ya da indirimi olan bir mağaza var mı? Sonuçta acelesi yok 2-3 ay daha bekleyebilirim.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam.

    O halde benim bütçem ile alınabilecek bir ürün kalmıyor. Navigasyonsuz ürün istemiyorum açıkçası etrafa saçma sapan çarpsın ve sandalye aralarında sıkışıp kalsın istemem. Bütçe de 2500 TL. Biraz daha ülkemizde yaygınlaşmalarından başka çare yok almak için :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blackcurse B kullanıcısına yanıt
    Navigasyonsuz ürünler o kadar da kötü değil, haksızlık etmeyin. Bilgi olarak verelim, dünyadaki temizlik robotlarının sadece %6sı harita navigasyonludur. bunlar içinde cep telefonunuza harita gönderen cihaz çok çok daha azdır. Tabii ki gelecek o yöndedir, hatta temizlik robotlarının evdeki diğer cihazlara hükmetmesini konuşuyoruz. Bu konuda medium.com ve LinkedIn üzerinde yayınladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz.

    https://medium.com/@atserbetci/2019-i%C3%A7in-robot-ve-ak%C4%B1ll%C4%B1-cihaz-%C3%B6ng%C3%B6r%C3%BCleri-ef64a69a5594

    2500TLye alacağınız iyi kaliteli bir navigasyonsuz robot öyle kolay kolay bir yere takılmaz efendim, eski robotlardaki çarpma olayı da artık çok azaldı çünkü sensör teknolojisi çok gelişti. Eskiden 4-20cm arasında etkili olan IR sensörler, şimdi 0-200cmye kadar etkili yani çok daha geniş bir alanı görebiliyor, çarpmadan yön değiştirebiliyor.

    Kolaylıklar dileriz.




  • Xiaomi Mi Temizlik Robotu (1.nesil) / İndirim Kodu: PLNL1226 / 260$ ~>https://tr.gearbest.com/robot-vacuum/pp_440546.html?lkid=11004390

    Kargo dahil 1545 TL ye geliyor.
  • Hepsirobot kullanıcısına yanıt
    Robot wi-fi ağa bağlanıp alexa veya google asistandan komut alabiliyorsa ki yeni modeller bu şekilde, IFTTT uygulamasıyla evdeki diğer wi-fi ağına bağladığınız cihazları tetikleyebiliyorsunuz hocam. Umarım bu tür modeller yaygınlaşır.

    Peki 2500e alabileceğim sıfır cihaz öneriniz var mıdır?

    Detaylı cevaplarınız için çok teşekkür ederim ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben evlendiğimde yurt dışı seyahatimde media market belçikada LG Hom bot 6270 modeli indirime girmişti ve hemen aldım.

    Ancak bu robot süpürge olayı biraz derin.

    saçaklı halısı olana, evde yerlerde kabloları vs dagınık olana, odalar arasında eşik vs gibi yükselti yada kot farkı olana çok uygun olmadığını düşünüyorum. ben hergün süpürme yapmasını istediğim için mobilyaları bile alırken ayakları yüksek olan model tercih ettim. ve yemek masasının altını süpürebilmesi için sandalyeleri ters çevirip masanın üstüne koyuyorum. çok zor bir işlem değil ancak eşim tercih etmiyor bir bayan olarak.

    Ancak ufak tefek gözüksede bir Dyson olmasada çok ciddi toz toplama kapasitesi var. hepa filtresi olduğu için tozu kesinlikle dışarı atmıyor. hafta sonları 2 kez bile çalıştırdığım oluyor.

    Ben pratik ve kullanışlı buluyorum. 4 sene önce almama ragmen altta ve üstte aktif kameraları ve her tarafında engel algılaması mevcut. kare şekilde olması ise kenar köşe gibi yerleri temizlemesini sağlıyor. Satıcı vs değilim. sadece Kullanılabilir teknolojilere denemeyi pratik yapmayı seven biriyim. Bebek ve çocuk olan evlerde çok dikkatlerini çektikleri için sorun olabilir. Oğlan 3 yaşında o uyuduğunda çalıştırıyorum ve inanılmaz sessiz. Uzaktan kumanda ile belirli bir alanı kullanabiliyor yada istasyonuna dön, şurayı süpür gibi komutlar verebiliyor ve oyuncak araba gibi sürebiliyorsunuz ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=xwLj1t3RDw0

    burda ilginç bir test var
    https://www.youtube.com/watch?v=xOpIXzjcywY


    https://www.youtube.com/watch?v=U5VM1-CoEik

    https://www.youtube.com/watch?v=mA-10h-06HM


    Unutmadan 2 kez usb üzerinden usb bellek ile güncelleme yaptım. hala lg. com üzerinden güncelleme alıyor.


    5 yıldır neredeyse hergün kullanıyorum. 2 yıl önce teker / servo motorlu arızalandı. oğlan üstüne oturdu dişlileri kırıldı.

    Lg servisine gittim ve bilgisayardan model kodu ile patlatılmış resmini açtık ve sol teker dedim. grup halınde dedi. ok dedim ve yalan olmasın komple motorlu elektronık kartlı falan bir parça 90 tl ücreti vardı. üstüne yedek olması için polen filtre ve alt büyük fırçalarınıda sipariş verdim. bunlarda 20 tl tuttu ŞAKA GİBİ UCUZ !

    kendim tekniker olduğum için yurt dışı cihazı olduğu için kendim açıp değiştirdim. servisde 90 tl işçilik talep etmişti.

    açmışken içinide temizledim. Dc bir moturu vardı. vs güzel kompack bir cihaz. Tamiri vs biraz anlıyorsanızda kolay :)




  • Merhaba.
    Roomba 605 - 1900 TL
    Eufy RoboVac 11S - 1400 TL
    aradaki fiyat farkına değer mi? Hangisini seçmeli?
    Teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluemoon -- 11 Ocak 2019; 15:6:29 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hepsirobot

    Merhaba,

    Evet, iRobot kaliteli ürünler üretiyor gerçekten, sonuçta sektör lideri.
    Ülkemizde yeniden Nisan 2018de satılmaya başlandı, bazı ciddi servis problemleri kulağımıza geliyor ama sonuçta servisi var ve hakkınızı arayabilirsiniz.. diğer firmalarda o da yok.
    Temizleme teknolojisi olarak 600, 800/900 serileri birbirinden farklıdır. Her ikisinde de karşılıklı dönen iki adet fırça bulunur ancak fırça yapıları ve devirleri farklıdır, 800/900 serilerinin bakımı daha kolaydır.
    Navigasyon teknolojileri ise başka bir hikaye: 900 serileri Vslam kullanır, yani bir kamera ile ortamın haritasını çıkartır ve size iletir, onun izerinden işlem yapabilir, yönlendirebilirsiniz.

    Diğer seriler çarpma, açı değiştirme ve IR sistemleri ile yönlerini bulurlar.
    Modeller arasındaki fark teknolojinin nimetlerinden ne kadar faydalanmak istrediğinizle ilgili bir konu, yoksa hepsi hemen hemen aynı temizliği yapıyor. Genel anlamı ile, 896 ile 603 modeli birbirirne çok benzer, sadece fırçaları ve fan ünitesi farklıdır sizi ilgilendiren kısımlar olarak.

    Satın alma açısından zaman zaman çok ciddi kampanyalar yapıyorlar, takip ederseniz daha iyi fiyatlara rastlayabilrisiniz. Genel olarak tüm iRobot modelleri ülkemizde çok pahallıya satılıyorlar ancak kampanya dönemlerinde makul rakamlara düşebilr.

    Oncelikle konuya yaptığınız katkılar icin Teşekkürler, ne le yaradığını tam görmek için nispeten ucuz bir model olan ilife v 7 s adım.
    Basit bakım önerileriniz varmı, ,? içinden br fırça çıktı, sanırım tekerlekler vs temizlenecek,
    Teşekkürler

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 5455565758
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.