Şimdi Ara

Hyundai i30 macerası ve izlenimlerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
1.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba, kendi aracım serviste olduğu için 3 günlüğüne konu başlığındaki aracı kiraladım. Merak ettiğim bir otomobildi.

    2013 model i30 1.6 CRDI 128 hp, otomatik vites, elite donanım. Hem şehir içi, hem de uzun yol bayağı gezdim. (Kendi aracım 2006 model 307 1.6 HDi 110 hp)


    3 günlük süreçte edindiğim olumlu izlenimler :

    - Araç tasarım açısından çok yakışıklı. Konsoldaki kötü görünen radyo ve klima ekranları ve kapı açma kolları haricinde iç tasarımı da iyi. Koltuklar deri-kumaş kaplama, kapı içlerinde de deri kaplamalar vardı, oldukça hoş.

    - Donanım seviyesi oldukça iyiydi, elektrikli koltuk, açılır cam tavan, geri görüş kamerası, anahtarsız giriş-çalıştırma falan bayağı doluydu araç.

    - İç mekan genişliği oldukça iyi.

    - Süspansiyonlarını da başarılı buldum, sessiz çalışıyorlar (gerçi 307'den sonra neredeyse her araba yumuşak geliyor )

    - Viraj limitlerinde kendi aracımdan pek fazla fark görmesem de virajlarda gövdenin sağa sola yatma eğilimi yok, düz kalıyor, hoşuma gitti.


    Çok övülen bu araçta gördüğüm ve bazılarına anlam veremediğim olumsuzluklar :

    - Otomatik vites performansını bayağı törpülemiş, +18 hp avantajı olmasına rağmen gidişi benim 270.000 km'deki 110'luk HDi ile aşağı yukarı aynı, hatta bazı durumlarda biraz hantal bile kalıyor (biraz ağır oldu ama kusura bakmayın). Araç 29.000 km'de idi. Otobanda biraz zorladım, 120 gibi hızlardan sonra çok yavaş ivmeleniyor. Düz yolda 180-190 gibi tıkanıp kalıyor. Hafif aşağı eğimde 200 de gördü ama benden bu kadar dedi. Kağıt üzerindeki 128 hp pratiğe pek yansımıyor. Daha performanslı bir şanzıman şart bu araca.

    - İç mekanda trim sesleri var, sessiz bir kabine sahip değil. Özellikle frenleme esnasında ön konsoldan gelen çıtırtılar ilginç geldi. Orta kol dayama da biraz kolunuzu oynattığınızda çatırdıyor. Arada cam tavan perdesinden, arka tarafta pandizottan da sesler gelebiliyor. Geneli bence pek rahatsız edici değildi fakat ön konsolda fren esnasındaki çıtırtı, ve kol dayamadaki çıtırtı sesleri bir süre sonra can sıkıcı hale gelebilir.

    - Koltuklar başta iyi gibi görünse de aracı kullandığım 3 gün içinde bir türlü rahat bir oturma pozisyonu ayarlayamadım. Koltuklar biraz sert, kafalık kısımları boynumu, koltuğun ön kısmı baldırlarımı ağrıttı, niyeyse bir türlü tam manasıyla rahat edemedim. Oturuş pozisyonunda en çok dikkat ettiğim şeylerden birisi uzun yolda gaz pedalı üzerindeki sağ bacağımı yan tarafta yaslayabileceğim bir yer olmasıdır (kendi aracımda konsolun yan tarafı bu işi görüyor mesela). Bu şekilde olmayıp da bacak havada kalıyorsa bir süre sonra gergin durmaktan yorgunluk, ağrı yapıyor. i30'da da maalesef bu şekilde idi.

    - Yol bilgisayarı pek kullanışlı değil ve bu araca pek yakışmamış. Her veriyi görmek için tek tek ekran değiştirilen yol bilgisayarları hoşuma gitmiyor. Kendi aracımda hepsini yan yana tek ekranda görebiliyor ve sıfırlayabiliyorsunuz, okuması, değerlendirmesi çok daha pratik ve kolay oluyor. Diğer dikkatimi çeken bir gariplik ise yol bilgisayarındaki değerleri sıfırlamak istediğinizde her ekranı tek tek seçip hepsini (ortalama tüketim, ortalama hız, km) ayrı ayrı sıfırlamanız gerekiyor (ya da diğer türlüsünü ben beceremedim), çok saçma geldi. Anlık tüketimi rakam olarak göstermiyor, garip bir grafik şeklinde, pek okunabilir ve anlaşılabilir değil. Kısacası yol bilgisayarından hiç hazzetmedim, aynı anda bir kaç veriyi gösterecek şekilde biraz daha kullanışlı bir şey yapsalar iyi olurmuş.

    - Araç mercekli farlara sahip fakat halojen. Bu kadar dolu araçta en azından xenon olmalıydı, her şeyi koymuşlar bir o eksik kalmış. Benim 2006 model külüstürde bile var. Fakat aydınlatması da iyiydi, hakkını yemeyelim.

    - Ön konsoldaki 2000'li yıllardan kalma cart mavi renkli LCD radyo ve klima ekranları bu kadar güzel bir araca hiç ama hiç yakışmıyor. Gece göze batan bir renkleri, parlaklıkları var. Rakiplerindeki gibi adam gibi bir multimedya ekranı konulsa çok daha hoş olacak. Bu haliyle çok basit ve ucuz görünüyor.

    - Cruise control de aynı yol bilgisayarı gibi kullanışlılıktan sınıfta kaldı. Pause-Resume (ara ver-devam et) gibi bir özellik bulamadım, kapatma tuşuna bastığınızda tamamen kapanıyor, tekrar bastığınızda eski ayardan devam etmiyor, hızınızı bir daha istediğiniz yere kendinizin getirip tekrardan sabitlemeniz lazım (edit - bu imkan varmış, ben olayı çözememişim ). Sabitlediğiniz hızı rakam olarak bir ekranda falan göremiyorsunuz, kadrandan göz kararı ile ayar yapıyorsunuz. Niye böyle yapılmış, çözemedim bir türlü.

    - Yakıt tüketimi, tamam tork konvertörlü otomatik şanzıman yakıtı arttırıyor eyvallah da, bu kadarını da beklemiyordum. Aracı aldığım ilk gün biraz İstanbul şehir içinde dolaştım, trafiğe de girdim biraz. Ortalamayı 16 küsür litre gibi görünce şok etkisi yapmadı desem yalan olur. Benim aracın o şartlarda yakacağı taş çatlasa 8-9 litre falan olur, dizel araç ve çift haneli sayılar, mübarek geçtiğimiz senelerde şirkette kullandığım 2500 cc Ranger kadar yakıyor


    Bu gün aracı teslim ettim, klasik iş güzergahım olan Kınalı-Ispartakule gişeleri arasında son bir tüketim testi yaptım. 90-100 km/h gibi değişen bir aralıkta aşağıdaki sonucu çıkardı :

     Hyundai i30 macerası ve izlenimlerim  Hyundai i30 macerası ve izlenimlerim  Hyundai i30 macerası ve izlenimlerim

    Bu şekilde sakin kullanımla 100 km'de 5.5 litre ortalama tutturdu. Ekonomi için biraz daha kastırılırsa en iyi ihtimal 5 litre civarlarına inebilir gibime geldi, çünkü ara ara sollama için bir iki defa hızlanmak zorunda kaldım. Boş yolda sabit hız 90 gidildiğinde biraz daha düşebilir.

    Aynı güzergahta kendi aracımı bu şekilde kullandığımda 3.5 litre gibi değerler alıyorum. Sakin kullanımdaki bu ~2 litrelik fark otomatik vites konforu göz önünde alındığında göz ardı edilebilir fakat hız biraz arttığında ya da trafik durumlarında makas çok açılıyor (neredeyse 2 kat fark var).


    Sonuç olarak genel hatları ile ben aracı beğendim, bir iki ufak dokunuşla (konsoldaki dandik ekranların adam edilmesi, koltuk konforunun biraz daha iyileştirilmesi, performans ve tüketim katili olmayan bir otomatik vites) çok daha güzel bir araç olabilirmiş.

     Hyundai i30 macerası ve izlenimlerim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rst78 -- 15 Ağustos 2014; 13:45:37 >



  • Bu konsol çok basit ve vasat geliyor nedense bana.
  • paylaşım için teşekkürler , harbiden iç mekandaki o mavi aydınlatma nedir yahu, pazardan 5 liraya satılan oyuncakların saçtığı ışık gibi
  • aracın kötü olan durumları iyi olan kısmını götürüyo benim gözümde iç tasarımı orta konsol berbat dıştan iyi ama xenon olmaması kötü full donanımda. Bir de sanki benzinli gibi yakması biraz aşırı.
  • 1.2 TSI Golf + DSG + Sürüş Konfor Paketinin yerini tutamaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bir arada DS4 testi isterük Elinize sağlık,bilgilendirici bir çalışma olmuş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    1.2 TSI Golf + DSG + Sürüş Konfor Paketinin yerini tutamaz

    sizde suyunu cikardiniz iyice...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uçanBalık


    quote:

    Orijinalden alıntı: Myronides

    1.2 TSI Golf + DSG + Sürüş Konfor Paketinin yerini tutamaz

    sizde suyunu cikardiniz iyice...

    Hocam sıra bekliyorum malum o tok kapı sesini duymak için burda övmezsem rahat edemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İç hariç diğerlerine katılıyorum.Benim 1.85 boy ve 94 kg bir insan için oldukça dar hele passat'dan sonra tabure gibi kaldım ama elite modeli gerçekten sizlere herşeyi sunuyor fiyatına göre.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hyundai bayiisinde çalışan adam bile kendi şahsına ait i30 U satacak yer arıyor benim 2010 Honda civic + 5 bin para istedi kendi arabasıda dizel manuel full paket..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmadığım için önyargılı olmak istemiyorum ama okurken hyundai ye o kadar para verilmez eleştirileri geldi aklıma. Hak verir gibi oldum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu arabanın konsolunu bende çok yapmacık buluyorum.

    önden bakınca harika ama yan taraftan bakınca arka tarafı biraz fazla şişmiş gibi geliyor hep, gdo'lu gibi sanki :)

    kardeşi cee'd çok daha yakışıklı. hatta kia'da ki bütün arabaların tasarımı hyundai'den daha iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi r0x -- 15 Ağustos 2014; 14:29:08 >
  • Elinize sağlık

    Söylediklerinizin tamamına katılıyorum
    Benim araçta hayran kaldığım nokta arka tarafta bile malzeme kalitesinin üst düzeyde olmasıydı. Normalde yumuşak plastik trim sesi yapmaz ama bu araçta yapıyor

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kapalı durumdaki ses sistemi ve klima digitalleri tetris ekranına benziyor berbat
  • Ağırlığı başına dert olmuş.
    sitesinde: Yüksüz Araç Ağırlığı (En Hafif) (kg) 1,385
    Ama farklı yerlerde farklı ağırlıklar var. Mesela Arabam.com da 1495 kg yazıyor. Tam dolu versiyonu kantara çıkarıp görmek isterdim.
    http://www.arabam.com/otomobil-testleri/hyundai-i30-1-6-crdi-elite-yorumlari/295044
    http://www.hyundai.com.au/vehicles/i30/specification-range Burada 1310-1413 yazıyor.
  • Araç benimde çok hoşuma gidiyor özellikle kırmızı rengi izlenimleriniz için sağolun son resimdeki şahinin plaka yakın zamanda yüksek fiyatlara satılır
  • Mavi aydınlatmanın berbatlığı konusunda haklısınız..
    Ben aynı mavi ışıktan üç kuruşluk era'mda bile rahatsızım, kaldı ki i30 elite..

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hyundai den fazla bisey beklememek lazim alternatifi olarak kia ceed mantikli,i30 kendi segmentindeki premium sinifa rakip olarak basta projelendirilmis ama olmamis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makaqop

    İç hariç diğerlerine katılıyorum.Benim 1.85 boy ve 94 kg bir insan için oldukça dar hele passat'dan sonra tabure gibi kaldım ama elite modeli gerçekten sizlere herşeyi sunuyor fiyatına göre.

    Benim boy da 1.83, 76 kiloyum, bana çok da dar gelmedi hocam

    Ama koltukların tabure gibi gelmesine ben de hak verdim, sanki oturma bölümleri biraz kısa gibiydi, bacaklarımı da o yüzden yordu zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cetiner19

    Elinize sağlık

    Söylediklerinizin tamamına katılıyorum
    Benim araçta hayran kaldığım nokta arka tarafta bile malzeme kalitesinin üst düzeyde olmasıydı. Normalde yumuşak plastik trim sesi yapmaz ama bu araçta yapıyor

    Ses yapanlar sert kısımlar, ön konsolda ortadaki hava kanallarının kenarından aşağı inen o iki sütun çıtırdıyordu gibi geldi bana.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.