Şimdi Ara

Hyundai Accent Admire LPG Dönüşümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık 20 gün önce ikinci el 2005 model Hyundai Accent Admire 1.3 araç aldım. Araç şu an 16.500 km'de. Bu aracı almamın en önemli sebebi daha 4 yıl garantisinin olmasıydı. Yakıt tüketimini yeni hesapladım. 38.75 lt kurşunsuz benzin ile 580 km gittim. Bu da yaklaşık 6.6 lt/100 km yapıyor. Basit bir denklem ile de 45 lt'lik depo ile 680 km gidebileceğimi düşünüyorum. Her ne kadar aracım çok yakmıyorsa da LPG ile büyük tasarruf elde edeceğimi biliyorum. Sormak istediklerim şunlar:

    1) Aracın garantisini bozmadan LPG taktırmam mümkün mü? (Forumda bazı arkadaşların Albea'lara Fiat servislerinde taktırarak bu sorunu aştıklarını okumuştum) Hyundai yetkili servislerinde böyle bir şey yapılabliir mi? (Hyundai web sitesinde "Sıkça sorulan sorular" bölümünde "Aracıma LPG takabilir miyim?" sorusuna; "Aracınız garanti dışı kalır" yanıtı verilmiş.)

    2) Yılda yaklaşık 15-20 bin km yapıyorum. Sizce dönüşüm mantıklı olur mu? (3 yıl kadar kullanırım bu aracı herhalde)

    3) Accent'te bu dönüşümü yaptıran arkadaşlar varsa hangi markayı tercih ettiklerini ve memnuniyet ya da sıkıntılarını yazarsa sevinirim.

    4) Bu işi yapabilecek Hyundai servisi bileniniz var mıdır ya da önerebileceğiniz başka bir yerde bu işin toplam maliyeti ne olur (sistem + montaj + ruhsat vs.).

    Aracın noter satışını aldım, ancak henüz ruhsatı değiştirmedim. Eğer garantiyi bozmadan şu aralar yaptırabilirsem, devir ruhsatı ile LPG işini birlikte halletmek istiyorum.

    Not 1: "Arkadaşım, 50 sayfalık LPG topiği var, neden oraya yazmıyorsun?" diyen arkadaşlar 51. sayfadaki üçüncü kez soruşumun ardından yanıt alamadığımı göreceklerdir.

    Not 2: "LPG motoru öldürür, motoru bitirir, performans düşer, araba patlar, kapalı otoparka giremezsin, aleme rezil rüsfa olursun, gazcı derler..." diyen değerli arkadaşlarım: Bunların hepsini biliyorum... Varsın olsun...

    Şimdiden tüm arkadaşlara teşekkür ederim.







  • Kabaca LPG donusumunu 1 senede amorti edersiniz.
    2 ve 3. seneler kara gacersiniz. Karınız yaklaşık 3000-4000 olur.

    Ama, 3 sene sonra satarken arabanız garanti kapsamı dışında ve LPGli olacağı için 1-2000 lira daha ucuza satarsınız.

    Buyuk masraflı bir sorun çıkma olasılıgı o kadar olmasa da, 4 senelik garantisini iptal ettirdiginiz için, herhangi bir sorunda ne kadar masraf çıkaracağını bilmiyorsunuz.

    Ama, her 2 haftada bir depo doldururken 100YTL vermek zorunda kalmayacaksınız, bir yere giderken acaba otobusle mi gitsem demeyeceksiniz. Rahat rahat sureceksiniz arabanızı.

    Sonuc olarak, hem 3 sene sonra satıs olayı hem de garanti kapsamından çıkma olayı oldugu için ben taktırmazdım. Ama herhangi biri olmazsa taktırırdım.
  • Yorum için çok teşekkürler.
    Bir de aklıma şimdi geldi. Ben bu aracı satarken LPG sistemini komple söküp, yeni alacağım araca takabilir miyim? Yani tabii ki bu arabadan söküp 3000 cc motorlu bir araçtan bahsetmiyorum, en fazla 1600 ya da 1800 cc bir araç alsam, aynı sistemi belki ufak bir modifikasyon ile kullanabilir miyim. Böylelikle satarken de alacak kişiyle "istersen LPG'li al, istersen söker yeni arabama takarım" pazarlığı da yapabilirim...
  • Arkadaşım, ben de hyundai accent kullanan biriyim ama modeller farklı. O rakamları görünce hayallere daldım, aracının yakıt performansı bence benzinli araca göre çok iyi, hele hele hyundai accent'e göre daha da iyi. Ben olsam lpg taktırmazdım, yazık daha 4 sene garantin varmış. Benim araç 2001 accent 1500cc gls 16v modeli, tamamı şehiriçi 400km.yi bulamadım full depoyla, depolarımız aynı. Tamam 1500cc ile 1300cc aynı değil ama lpgye geçerek aracın hızını kesme bence..
  • Wolverine, yorum için teşekkürler.

    Aracım az yakıyor gibi gözüküyor ama aslında benim günlük yolumdan ve biraz da kullanımdan sanırım. Trafiğin ters yönünde günde 50 km kullandığımdan ve genel olarak 80-90 km hızla kullandığımdan tüketim böyle. Yoksa sürekli şehiriçi kullansam belki 400 olmaz yine ama muhtemelen 500 km'de depo biter.

    Tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: geyikb

    Yorum için çok teşekkürler.
    Bir de aklıma şimdi geldi. Ben bu aracı satarken LPG sistemini komple söküp, yeni alacağım araca takabilir miyim? Yani tabii ki bu arabadan söküp 3000 cc motorlu bir araçtan bahsetmiyorum, en fazla 1600 ya da 1800 cc bir araç alsam, aynı sistemi belki ufak bir modifikasyon ile kullanabilir miyim. Böylelikle satarken de alacak kişiyle "istersen LPG'li al, istersen söker yeni arabama takarım" pazarlığı da yapabilirim...

    Çıkma LPG kiti kendi aracında olsa kullanılamıyormus.
    LPG konusunda okumustum. Proje onaylanmıyormus.
  • büyük hata dostum.sen baştan yanliş yapmışsın.bende,de lpg var cok mennunum ama sen hatalısın..neden????

    1.madem lpg takdıracan neden garantılı arac alıyosun...??
    ben olsan daha düşük fıyata.garantısız araba alırdım lpg yıde sorunsuz ve düşünmeden takdırırdım.ayrıca daha ucuza aldıgım ıcın aracı kalan parada benım karım olurdu.
    2.benzınlı bı arac alıp da lpg ısdıyecegıne.başdan lpg li bı arac alabılırdın söyle 2002 2003 model.hemde daha ucuza alırdın.

    sonuç..aracı hıc elleme garantısı var veya sat aracı aldıgın fıyata.garantısız araba al ve lpg ye gec..zor bı durum ama sen hata yapmışsın.ne dıyım sana .kolay gelsın




  • o topicte garantibozulmadan hyundaiye de taktıkları yazıyordusanki.istersen birdaha bak dostum..
    buarada ben de hyundi hakkında bişey soracağım.
    5 sene garanti cidden işe yarıyormu.yani sizi masraftan kurtarıyormu,yoksa yine de masraf açıyormu bütçenize.
  • hazır konu açılmışken soralım.lpg işletilmezse arkadaşın dediği gibi satış durumunda çıkartılıp alınacak araca montajı mümkün müdür,işletme herhengi bir sorunla karşılaşılabilr mi?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    o topicte garantibozulmadan hyundaiye de taktıkları yazıyordusanki.istersen birdaha bak dostum..
    buarada ben de hyundi hakkında bişey soracağım.
    5 sene garanti cidden işe yarıyormu.yani sizi masraftan kurtarıyormu,yoksa yine de masraf açıyormu bütçenize.


    kullanıcının hatasıyla oluşmamış her hata garanti kapsamında... isterse 10 kere de bozulabilir, değiştiriyorlar.. Ama sürücünün bir hatası varsa, garanti dışında kalmakta.
  • accentler yerli üretim olduğu için garanti dışına çıksa da sanayide ( taksicilerin tercihi sayesinde ) parçalarının uygun fiyata bulunabileceği kanaatindeyim..
  • Açıkçası Hyundai'de 5 sene garanti ne kadar işime yarar bilmiyorum. Arabayı yeni aldım. Ama daha önce 2.5 sene Punto kullandım, sadece dar bir sokaktan geçerken bir arabayla ayna tokuşturmuştuk, aynada bir sorun olmuştu, onu garantiden değiştirmişlerdi. Daha önce de 17 bin km'de bir Uno almıştım. Garantisi falan bitmişti. Bayandan almıştım aracı. 2 haftada bir Levent Oto Sanayideydim. Esnaf beni görünce "ooo abi hoşgeldin" diyordu artık. Sıtkım sıyrılmıştı tamirden. Bu yüzden garantiye önem veriyorum.
    quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    o topicte garantibozulmadan hyundaiye de taktıkları yazıyordusanki.istersen birdaha bak dostum..
    buarada ben de hyundi hakkında bişey soracağım.
    5 sene garanti cidden işe yarıyormu.yani sizi masraftan kurtarıyormu,yoksa yine de masraf açıyormu bütçenize.




  • hyundaide lpg garantiyi bozmuyo diye biliyorum taksi olarak baya sattı nede olsa
  • Hyundai'de LPG garantiyi bozuyor. Taksiler garantiyi umursamıyorlar. çünkü 100bini 8 ayda deviriyorlar. o zaman yan yana koyun bakın, en az 10binYTL tasarruf mu, yoksa 8 ay garanti mi? taksiler birincisini tercih ediyor. zaten taksi 1,5 sene gezince Accent beleşe geliyor.
    Tofaşlarda da eğer Tofaş Servisine taktırmazsan garanti yine bozuluyor. Hiçbir şeyden bozmasalar, arabaya yetkili olmayan kişiler müdahalede bulunmuş diye yine garantiyi bozuyorlar.
    Bilgin olsun...
  • kardeş ben kendi yorumlarımı söyleyim 2001 1.3 lx accent sahibiyim. sıralı sistem lpg taktırdım. gerçekten performans olsun, yakıt tüketimi olsun,gerçekten süper. araca benzinli binmeye korkuyorsun. su an 230-240 binlira yakıyor benzinli bu sene sonuna kadar 300 binlirayı bulabilir. lpg taktırdığında o kendini amorti ediyor.
    lpgyi taktırdığındada satarken söktürüp diğer araca monte ettirmek gibi bi kavram yok. bunu yapmak saçma olmakla birlikte sen herseyi lpg ile araca işletiyosun.araç dosyaların emniyette kalıyor. zaten alan vatandaş artık lpgnin avantajını düşünerek alıyor.
    bence garanti senin için problem değilse taktır, garanti bozulmaya göze alamıyorsan taktırma. lpg aracı bozuyormus, yavaşlatıyomus,performansını düşürüyomus, motoru yiyormus gibi kavramlarada aldanma. sen accentine sonucta sıralı sistem taktıracaksın,ben taktırdım, ben taktıranlarla konustum son derece memnunlar, bende dahil olmak üzere.




  • topik hortlamış....
  • Bir tane 5 yıl garantili accent alıp lpg taktırıp binmeyi bende düşündüm ama malesef garanti dışı kalıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.