Şimdi Ara

Huxley'in Cesur Yeni Dünya'sı Üzerine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu kitabı okudum içimde değişik hisler bıraktı. Okuyan var mı?




  • Yeni geldiği ortama çok yabancı kalması ve uyum sağlayamaması Vahşi John için dehşet vericiydi. Annesi ölmek üzereyken çocukların getirildiği kısım benimde hoşuma gitmemişti.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Trao

    Yeni geldiği ortama çok yabancı kalması ve uyum sağlayamaması Vahşi John için dehşet vericiydi. Annesi ölmek üzereyken çocukların getirildiği kısım benimde hoşuma gitmemişti.

    Hocam çok uç noktalarda bir kitap, insanı sarsıyor.

  • Evet anlatılan dünya düzeni sarsıcı. Fakat genel olarak bakarsak aslında gelecekte geçen bir kast sistemini anlatıyor kitap. Kuluçka ve Şartlandırma Merkezlerinde insanların toplumdaki rolleri çoktan belirlenmiş oluyor.

  • Bi gazla dizisini izledim ancak günümüz dizileri malum her olayı önce bel altından geçirerek anlatıyor. Bu bağlamda dizi bana cinsel hayat seçimlerinin çeşitliliğini vurgulamaktan öte pek bi mesaj vermedi. @Trao nun dediği gibi kast sistemi sarsıcı. Köleliğin teknoloji ve özgürlükle harmanlanmış hali.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    Bi gazla dizisini izledim ancak günümüz dizileri malum her olayı önce bel altından geçirerek anlatıyor. Bu bağlamda dizi bana cinsel hayat seçimlerinin çeşitliliğini vurgulamaktan öte pek bi mesaj vermedi. @Trao nun dediği gibi kast sistemi sarsıcı. Köleliğin teknoloji ve özgürlükle harmanlanmış hali.

    Hocam kitapta da bel altı unsurlar var ama yoğun değil. Anlatılan dünya düzeni sıradışı ve uç noktalarda. Asıl garip olan sınırsız özgürlük olup kast sistemi olması,


    Kitaptaki kast sistemi de şuydu


    Alfa +

    Alfa -

    Beta +

    Beta -

    Delta +

    Delta -

    Epsilon +

    Epsilon -

    Gamma+

    Gamma-

    Omega +

    Omega -


    Alfalar bilimsel çalışmalar yapıyorlar ve en zeki kitle, Betalar yönetici- bürokrat bilgili ama sınırlı bilgili kesim, Deltalar ayak işleri yapan hizmet sektörü çalışanları, Omega ve Epsilonlar ya işçi ya da ağır yük çalışanı. Böyle bir kast sistemi var.


    Edit: Gamma sınıfı da vardı, onu da ekledim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4A681DC35 -- 5 Temmuz 2021; 19:4:15 >




  • bu kast sistemi ve "özgürlük" tamamen evrimsel, bilimsel. günümüzün "özgürlüğü" ile harmanlayınca nedensiz sorgusuz sualsiz cinsel ilişki yaşamak çok cazip geliyor. dizi için yapılan yorumlarda da bunu gördüm. galiba güzel bi ütopya kitabını, diziyi izleyerek berbat ettim. diğer yandan bu kast sistemini ergenler arasında görebilirsiniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.