Şimdi Ara

<< Humidor kullanımı hakkında bilgiler >>

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MErhaba arkadaşlar ,

    Humidor ( puro kutusu ) kullanımı hakkında gerekli bilgileri paylaşabiliriz . Uzun süre Kkullanan arkadaşlar engin bilgilerini biz yeni başlayanlar için paylaşabilirse çok iyi olur .



    Konumuz hayırlı olsun .

    [size=5]PURO SAKLAMA KUTUSU(HUMİDOR) HAZIRLANIŞI


    İlk adım: Higrometrenin ayarlanması
    Puro saklama kutusunu satın aldıktan sonra, kutu içerisinde purolarınızı saklamaya başlamadan önce birkaç kolay hazırlık adımı atılmalıdır. Aksi taktirde; kuru sedir ahşap kaplama, purolardan nem çekecektir. Adorini marka lüks puro saklama kutuları, hassas adorini saçlı higrometre ile birlikte akrilik polimer esaslı adorini lüks kaliteli nemlendirici ihtiva eder.

    Adorini marka lüks puro saklama kutuaları beraberinde teslim edilen adorini saçlı higrometre satın aldıysanız, herhangi bir ayarlama işlemi yapmanız gerekmemektedir. Adorini saçlı higrometre, önceden ayarlı olarak teslim edilir ve yeniden ayarlama yapılması ancak, nakliyat sırasında güçlü sarsıntı meydana gelmesi durumunda gerekebilir.
    Analog bir higrometreyi ayarlamanın iki farklı yöntemi mevcuttur:
    Tavsiye edilen ve en hassas ayarlama yöntemi; higrometreyi tuz solüsyonu ile birlikte küçük plastik bir kutuya yerleştirmektir. Bir fincan veya kaşık dolusu tuz alınır ve birkaç damla su ile nemlendirilir. Tuz çözülmeyip, sadece rutubetlenir. Ardından; higrometre ile birlikte tuz, iyice kapatılmış bir plastik kutu içerisine yerleştirilir ve beklenir. Yaklaşık 8 saat sonra, kutu içerisindeki nem oranının %75’e ulaşması gerekir. Daha sonra; higrometrenin ibresi, arkadan tornavida kullanarak %75’lik nem seviyesi gösterecek şekilde ayarlanır.
    Farklı bir yöntem olarak da; higrometre, puro saklama kutusu içerisinden çıkarılır, higrometre, iyice nemlendirilmiş bez parçası ile sarılır, bir saat kadar beklenir ve daha sonra higrometre, arkadan tornavida kullanılarak %96’lık bağıl nem seviyesine ayarlanır.
    İkinci adım: Nemlendiricinin doldurulması
    Nemlendiriciyi bir tepsi üzerine koyun ve propilen glikol solüsyonu ile (sünger esaslı nemlendirici için) ya da saf su ile (akrilik polimer esaslı adorini lüks kaliteli nemlendirici için) nemlendirin. Nemlendiriciyi, 5 dakika kadar süreyle sıvı içerisinde bırakın. Nemlendirici tarafından yeterli oranda sıvı emilir emilmez, emilmemiş olan sıvıyı çıkarmak üzere nemlendiriciyi sallayın. Şimdi de nemlendiriciyi bir bez parçası ile kurulayın ve tekrar puro saklama kutusu içerisine yerleştirin.
    Üçüncü adım: Puro saklama kutusunun nemlendirilmesi
    Puro saklama kutusunun iç duvarları, bölücüleri ve tepsileri, saf su ile nemlendirilmiş bir bez parçası ile silinmelidir.Puro kutusu içerisine, bir bardak dolusu saf su koyun ve kapalı puro saklama kutusu içerisinde üç gün süreyle bırakın. Eğer; bardaktaki su daha önceden mikrodalga fırın içerisinde ısıtılmış ise, su daha hızlı emilir ve puro saklama kutusu, yalnızca yaklaşık bir gün içerisinde kullanıma hazır hale gelir. Puro saklama kutusunun iç duvarları, artık yeterli miktarda nem emmiş durumdadır.( alınık habanosstoredotcom )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sevenhillli -- 18 Mart 2016; 11:41:56 >







  • Kullanan kimse yok sanırım .
  • Biraz geç olacak ama ben kullanıyorum, Adorini Cedro Grande model. Genelde Boveda 72 ile ama.

  • merhaba , ben de kullanıyordum ama 3 yıl önce satıp vestelin şarap dolabini aldım . sıcaklık ve nem dalgalanması yaşıyordum . serin bir ortamınız yok ise humidor tamamen görsellik

  • Merhabalar. Kışın sorun değil ama yazın biraz sorun tabi nem ve sıcaklık dengesini ayarlamak. Şarap dolabı güzel bir çözüm olmuş.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.