Şimdi Ara

HUKUKU BIRAKMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
4.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba,

    Çok uzun bir zamandır beynimi kurcalayan ve beni bu foruma üye yapıp bu başlığı açmama neden olan benim için çok çok önemli bir konuyu sizlere danışmak istiyorum.

    Ben İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. Sınıf öğrencisiyim.Daha üniversiteye başlamadan önce bile hayalim yurtdışında yaşamak ve oraya yerleşmekti.Fakat sizlerinde bildiği gibi burada hukuk okuyup yurtdışında avukatlık yapmak imkansız.BM, Unesco,Unicef vb kurumlarla çalışabilirsiniz ama tahmin edersiniz ki bunlar da oldukça zor.

    Ben de bu yüzden okulu bırakıp İÜHF denginde İTÜ ekonomi veya ODTÜ işletmeye geçiş yapmayı düşünüyorum.Ama 2 yılımı boşa harcamış gibi olmak beni üzüyor, bir yandan da buna kıyasla bir ömür var...

    Aynı zaman da bölümler de gözümü korkutmuyor değil, ekonomi ve işletmede çok geniş bi mezun kitlesi var...

    Uzun lafın kısası bana önerebileceğiniz fikirleriniz var mı?Hukuku bırakmayıp da yurtdışında iş bulma imkanım var mıdır? bilgisi olanlar cevaplarsa gerçekten çok çok mutlu olurum şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Özellikle cevap yazmak için giriş yaptım :)

    Yabancı dil! Ana dilin gibi olacak arkadaş hatta daha iyi olacak. O olmadan hiçbir şekilde olmuyor.

    Hukukta dediğin gibi zor ama imkansız değil. Ancak içinden gelmiyorsa zorlamanın bir anlamı yok. İstediğin şeyi yap, istediğin gibi yaşa bence. Daha sonradan pişman olursan telafisi olmaz, o pişmanlıkta hiçbir şekilde geçmez. İçten içe yer bitirir.

    İki yılın boşa gidebilir belki, evet ama bu yolun başındayken geç değil.
  • Ben de istanbul üniversitesi hukuk fakültesi mezunuyum. Anlaşılan o ki isteyerek seçmişsin bölümünü, neden birakiyorsun arkadasim? Benim sana tavsiyem boş kalma, düzgün bir ofise gir çalışmaya başla.. Adliyeye alışırsın, çalışmaya alışırsın. Umutsuzluğa kapılırsan hangi okulda okursan oku, hangi yerde; hangi ülkede yaşarsan yaşa sorun yasarsin hayatinda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende 12. Sınıf tm öğrencisiyim benim de hayalim aynı seninle yurtdışı yaşamak istiyorum almanyada yüksek lisans yapıp iş aramaya başlayacağım ama hangi bölümü önerirsşn işletme psikoloji ekonomi uluslararası ilişkiler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hukuk okuyan kişi çok bulabilirsiniz ama İstanbul üniversitesi ,Ankara üniversitesi gibi yerlerden mezun kişileri aralarından çok güzel bir şekilde ayırt edebilirsiniz. Diyeceğim o ki eğer isteyerek, severek girdiğiniz bir bölümse kesinlikle bırakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Malitronik

    Hukuk işiyle geçim gayet güzel sağkanır. Bir saat konuşmaya 250 tl alınıyor.

    Her yer avukatlık bürosu dolmaya başladı. Eskiden böyleydi diye düşünüyorum işimiz zor, ne yapcaz bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fikrimi soracak olursan yapmaktan zevk alacağın mesleği seçmelisin bir arkadaş ofise gir çalışmaya başla alışırsın adliyeye vs demiş ama o öyle kolay olmuyor senin içinden gelmedikçe her sabah o adliye yolları sana zulüm gibi gelir . İşletme mezunu evet çok var ama hukuk fakültesi mezunu da çok var artık herkesin ailesinde max 2 tane avukat var bende rahatsızım çok fazla avukat olmasından ama çalışarak fark yaratarak öneme geçeceğim .

    Tavsiyem 2 yılını çöpe atmak gibi gelebilir ancak ömür boyu sıkılmadan yapacağın bir işi yapmanı tercih ederim.

    Ayrıca İstanbul , Marmara ne biliyim Ankara Hukuk mezunları emin ol fark ediyor demiş biri evet cv de fark ediyor başka bir yerde değil işe stajyerken işe girişini basitleştiriyor vs. Aşırı ekstrası olan bir durum değil anlayacağın.
    Bir avukat olarak yazdım bunları. O açıdan da bakarsan önem vermeni tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu duruma bazıları da şöyle diyor, mesela 60 yıl daha yaşayacaksan:

    okulu bırakırsan 2 yılın boşa gider ama bırakmazsan 60 yılın
  • Ani karar verme kesinlikle.Bu sekilde dusunmenin sebebini anlamaya calis.Dersler zor gelmis olabilir mi yoksa gercekten hukukcu olmak istemiyor musun?2yildir bu birakma dusuncesi var miydi yoksa son zamanlarda mi olustu?
    Yurtdisinda hukuk alaninda yukseklisans da yapabilirsin.Orda kalmanin yollarina bakarsin o zaman gercekten istediginden emin olursan.Kazanip gelmissin harcama hemen, iyi dusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.