Şimdi Ara

Hukuki bilgisi veya deneyimi olanlardan yardım rica ediyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
676
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar normalde bu tarz şeylere pek kanmam ama oldu işte yaptık bir aptallık. Restaurantımızda çalışan bir elemena yurt dışından bilgisayar ve parçası getirmemde yardımcı olacak diye belli bir miktar para verdim. Bu Almanyada olan bir kadına yazdı bu durumla ilgili o yüzden bende inandım. Daha sonra uzun bir süre dediğim ürünleri göndermedi, oyaladı vs 2 3 ay oldu şimdide paranı göndericem deyip türlü yalanlarla oyalıyor hâlâ beni. Hukuki bilgisi olan bir büyüğüme danışmıştım ve kendisi güveni kötüye kullanma ile müracaat savcılığına başvurmamı söyledi ama ben bunu yapsam bile sürecin uzun bir süre olacağını ve sonradan da düşeceğini düşünüyorum. Elimde vermesi gereken parayı söylediği mesajlarda var bunlar sizce yeter mi sizce kısa veya uzun bir sürede haklı bulunmama ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Dolandırıcılıktan ve güveni kötüye kullanmadan suç duyurusunda bulunabilirsiniz belki uzlaşma kapsamında borcunu ödemeye yanaşır.
    Buna ek olarak beraber ya da ayrica alacak davası acabilirsiniz ya da doğrudan icra takibi yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hukuk1453 H kullanıcısına yanıt
    Mesajlar kanıtlamaya veya dediğiniz gibi uzlaşmaya gitmeye yetecek gibi görünüyor ama çok uzun sürer mi dava süreci acaba ? Ve cevapladığınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En kısa yol ilamsız icra takibi yapmayızdır eğer karşı taraf itiraz etmezse 1 ay içerisinde malvarlığına haciz konulabilir ve buradan tahsilat yapılabilir. Diğer yollar en az 6 ay sürecektir, ortalama 1 1,5 yıl gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cezai soruşturma takipsizlikle sonuçlanacaktır, hukuki ihtilaf denilerek. İcra takibi veya alacak davası açarak paranızı tazmin etmeyi deneyebilirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yarın ilk işiniz gidip icra müdürlüğünden şahısa ilamsız icra çıkartmak olsun. Yanında icra vb. konulardan bahsetmeyin. Kendisine yada muhtarlığa tebliğ edilmesinin ardından icra takibi eğer ki itiraz etmez ise 7 gün içinde kesinleşir. Ve size olan borcu için maaş haczi yada malı var ise mal haczinde bulunabilirsiniz.

    Bu birinci yoldu. İkincisi ise adliyeye gidip hakkında suç duyurusunda bulunabilir dilerseniz mahkeme yoluyla dava açabilirsiniz.

    Bir diğer yol ise Arabuluculuk yetkisi olan bir avukat var ise mahkemeye vermeden işi kanun nezdinde ( verilen karar mahkme kararı sayılır) bu şekilde çözebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi placebo4 -- 21 Kasım 2019; 0:35:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hepinize yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. Dediğiniz yönteme henüz baktım ama şuan için farklı şehirlerdeyiz yinede bunu yapabilir miyim acaba ? Yoksa sadece süreci mi uzatır bu durum ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shatteredthings S kullanıcısına yanıt
    Yukarıda yazan arkadaşlara katılıyorum en kısayol icra takibidir. İlamsız icra takip yolunu deneyin geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.