Şimdi Ara

Hukuk hakkında gerçekçi bir sohbet (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
241
Cevap
37
Favori
32.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hocam senin durumun ne oldu,sanırım KPSS ile uğraşıyordun en son.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kararsızadam123

    Hocam senin durumun ne oldu,sanırım KPSS ile uğraşıyordun en son.

    KPSS'den bizlere yol kalmamış artık. Avukat istihdamı oldukça minimum seviyelerde. 90 puan alanlar atanamıyor. Durum vahim. Benim 85 puanım vardı, dolayısıyla o iş imkansız olmuştu. Şu an İstanbul Hukukta Yüksek Lisans yapıyorum. Aynı zamanda özel sektörde şirket avukatıyım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    Hocam maaşınız ne kadar? Bu arada maaş sorularını nasıl karşılıyorsunuz bilmiyorum ama bence maaş sormak ayıp olmamalı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam KPSS ile kurum avukatlığı kazanmak çok mu zor çünkü benim hedefimde bu var.

  • Hocam bilgi üniversitesi-hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sadist kedi

    Hocam KPSS ile kurum avukatlığı kazanmak çok mu zor çünkü benim hedefimde bu var.

    Çok zor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erolaykut11

    Hocam bilgi üniversitesi-hukuk hakkında ne düşünüyorsunuz?

    Yüzde yüz burslu gireceksen daha iyi seçenekler var, paralı gireceksen de yine daha iyi seçenekler var. Yok ben illa orayı istiyorum diyorsan güzel okul.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gençler soru varsa alayım, son güncelleme.

  • Böyle bir başlık açtığı için konu sahibine teşekkürler, benim yerleştiğim sene bu tarz başlıklar pek yoktu maalesef. Ben de Galatasaray Üniversitesi hukuk fakültesindeyim, 3. Sınıfa geçtim. Okul ve bölüm hakkında merak ettiklerinizi sorabilirsiniz, iyi forumlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatasaray Hukuk hakkında düşünceleriniz nedir? Burdan mezun birisinin Ankara Hukuk mezunu birisinden farkı, avantajı nedir? Mezun olduğunuzda nerde, nasıl bir pozisyonda çalışmayı düşünüyorsunuz? Yurt dışında iş bulma imkânı nasıl? Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phenx -- 28 Temmuz 2021; 13:25:44 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Phenx P kullanıcısına yanıt

    Öncelikle belirteyim ben Galatasaray Siyaset Biliminden gano ile Hukuka geçtim ve hem birinci hem ikinci sınıfı birlikte okumak zorunda kaldım, dolayısıyla yapacağım yorumu buna göre değerlendirebilirsiniz çünkü oldukça zorlu bir sene oldu benim için. Galatasaray’ın teorik eğitimi hakkında söylenebilecek pek fazla bir şey yok, oldukça kaliteli bir teorik eğitim veriyorlar, her ne kadar bazı hocalarımız okuldan ayrılsa da şimdiki akademik kadrosuyla da oldukça iyi bir eğitim veriyorlar. Benim burada eleştireceğim şey şu, diğer pek çok hukuk fakültesinin aksine ders sayısı çok fazla. Birinci sınıfta İngilizce ve Fransızca dil dersleriyle beraber 11 tane ders var, ikinci sınıfta da 10 ders var, bu sayı aslında dört sene boyunca çok düşmüyor ve 9-10 bandında devam ediyor. Ders sayısının fazla olması açıkçası öğrencinin başka alanlarda kendini geliştirmesini etkiliyor diye düşünüyorum çünkü derslerden vakit kalmıyor. Bu durumu ne kadar bildirsek de bir değişiklik olmuyor maalesef. Hukuk gerçekten zor ve yoğun bir bölüm, bu diğer pek çok fakülte için de geçerli ancak Galatasaray’da öğrenciyi 2x hatta 3x zorladıklarını söyleyebilirim. Belki de fakültenin ve öğrencilerin bu kadar başarılı olmasının sebebi de budur. Her ne kadar zorlayıcı olsa da kişi okuldan çıktığında kendini donanımlı ve yetkin hissediyordur diye düşünüyorum. Okulun dışarıdaki algısı gerek normal insanlar açısından gerek hukuk firmaları açısından oldukça iyi.


    Galatasaray’ın avantajına gelecek olursak tabiki eğitiminin Fransızca olmasını söyleyebilirim. Hukuk fakültesinde derslerin %30’u Fransızca işleniyor. Türkçe dersleri düşündüğümüzde aslında GSÜ’de Ankara’dan, İstanbul’dan, Marmara’dan çok çok farklı seviyede eğitim verildiğini düşünmüyorum. Yani dersleri iyi takip eden, bunun yanında kendisi de kitapları çalışan bir kişi aslında üç aşağı beş yukarı teorik olarak kendini bu seviyeye getirebilir. Çünkü ekoller çok farklı değil yani GSÜ’de de pek çok istanbul hukuk ekolünden hoca var ve hemen hemen birbirleriyle aynı veya bağlantılı şeyleri anlatıyorlar. Burada GSÜ’nün avantajı kesinlikle öğrenci sayısının az olması. Yani İstanbul, Marmara gibi okulların aksine derste 60-70 bilemedin 80 kişi oluyor. (Maalesef hukuk fakültesinde amfide derse giremedim ama online’a bakıp bunu söylüyorum) Bu da öğrencinin akademisyen ile birebir iletişim kurmasını, kafasındaki soruları sormasını sağlıyor. Akademisyenlerin pek çoğu öğrencileri dinliyor, soruları cevaplamaktan kaçınmıyor, böylece teorik eğitim daha da pekiştirilmiş oluyor. Yani GSÜ’de de 500-600 kişi olsaydı elbet bunun sıkıntısı yaşanırdı. Ayrıca GSÜ’de bir kurum kültürü var, okul küçük olduğu için insanlar birbirini tanıyor, samimiyet artıyor ve bu kişiler mezun olduklarında da birbirlerini kolluyorlar. Fransızca eğitimin yanında İngilizce eğitimi de unutmamak gerek. GSÜ’de herhangi bir öğrenci lisansa başladıktan sonra Fransızca dışında zorunlu dil dersleri almak zorunda. B2 İngilizce dersini vermeden okuldan mezun olmanız mümkün değil. Eğer İngilizceyi sınavla vs. erken verirseniz Almanca, İspanyolca ve Akademik İngilizceden birini almanız zorunlu. Tabi daha eklenecek birkaç şey daha vardır bu konuda.


    Açıkçası mezuniyet sonrası ne yapacağım konusunda kafam biraz karışık. Genel olarak söylersem GSÜ mezunları hakimlik-savcılıktan ziyade hukuk firmalarında çalışıyorlar veya akademiden devam ediyorlar. Benim de kafamda bu ikisi var. Mezun olduktan sonra yurt dışında yüksek lisansa devam edenlerin sayısı azımsanamaz, yine saygın hukuk firmalarında çalışan pek çok mezun var. Bu firmalar genelde konu sahibinin de yazdığı gibi Koç-Bilkent-GSÜ üzerine yoğunlaşıyorlar ama bu demek değil ki bu firmalarda Ankara hukuk, İstanbul hukuk, Marmara hukuk mezunu yok. Yine Bahçeşehir, Bilgi gibi üniversitelerden mezun insanlar da biliyorum buralarda çalışan. Benim hedefim de yurt dışında yüksek lisans yapabilmek ve ardından bu hukuk firmalarında çalışabilmek. Ancak akademi kapısını da kapatmamak lazım çünkü GSÜ hocaların tabiriyle çok fazla akademisyen de yetiştiren bir okul.


    Son olarak yurt dışında iş bulmak konusuna gelirsek aslında hukuku burada ayrı tutmak gerekir. Doğal olarak hepimiz Türk hukuk sistemine göre eğitim alıyoruz, yurt dışında avukatlık vs. Yapabilmek için denklik almak gerekiyor ve bunun da hukuk gibi bir bölümde çok kolay olduğunu sanmıyorum. GSÜ’nün Fransızca olması tabi ki bunu bir tık daha kolaylaştırıyor ancak insanlar genelde yurt dışı kariyerinden sonra Türkiye’deki uluslararası hukuk firmalarında çalışıyorlar. Tabi ki iyi derecede Fransızca ve İngilizce bilen bir hukuk mezunu olarak yurt dışında farklı meslekler de yapabilirsiniz ancak bu konu hakkında pek fazla bilgim yok.


    Elimden geldiğince yazmaya çalıştım tabi ki daha tartışılacak çok konu vardır. Rica ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

    Asgari ücret civarındadır büyük ihtimalle.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disenchantment

    Asgari ücret civarındadır büyük ihtimalle.

    Benim adıma niye cevap veriyorsun? Ben maaş bilgisi paylaşmış mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar. yıldırım beyazıt, anadolu, akdeniz arasında nasıl bir sıralama var sizce?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2ceyrekkokorec

    hocam merhabalar. yıldırım beyazıt, anadolu, akdeniz arasında nasıl bir sıralama var sizce?

    Anadolu bir numaradır bence.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Det.Harvey Bullock kullanıcısına yanıt
    hangisi iki olur?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam,konuyu okudum.Çok gömülmüş ama hep hukuk istiyordum ve Marmara İÖ veya Dokuz Eylül gelecek gibi ? Siz tam olarak ne önerirsiniz Marmara'ya gidecek birine ? Ortalamamızın iyi olmasıi,derslere özen göstermemiz etkiler mi ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanreo123

    Hocam,konuyu okudum.Çok gömülmüş ama hep hukuk istiyordum ve Marmara İÖ veya Dokuz Eylül gelecek gibi ? Siz tam olarak ne önerirsiniz Marmara'ya gidecek birine ? Ortalamamızın iyi olmasıi,derslere özen göstermemiz etkiler mi ?

    Ortalamanın iyi olması için yaptıklarına bağlı olarak değişir bu durum. Derslere inek gibi çalışır, ezberler, sınavda da çatır çatır yaparsın ama sınavdan çıkınca aklında hiçbir şey kalmaz, çünkü sadece sınav için çalışmıştırsın ve konuları hiç anlayamamıştırsın aslında. Mezun olunca da iş görüşmelerinde Avukat sana soru sorar, bön bön bakarsın, zira aklında hiçbir şey kalmamıştır. Sonra da işsiz kalırsın. Hukuk öğrencilerinin yüzde 99.9'u bu hataya düşer. Düşmem deme, düşersin. Zira bir sürü ders var ve sınavlar hayvan gibi zor oluyor, bazılarını mecburen ezberlemek zorunda kalıyorsun. Ancak elinden geldiğince derslerin mantığını, felsefesini özellikle kitaplar ve notlar dışında kanunları okuyarak anlamaya çalışırsan belki daha az puan alırsın ama en azından geleceğe yatırım yapmış olursun. Hukuk fakültesinde matematiksel hiçbir şey yok, yüzde 100 oranında sözel, kalın kitaplar, yüzlerce sayfalık notlar bazen işin içinden çıkmak mümkün olmuyor. Yani TYT günlerini mumla aratıyor adama. Yine de bu zorluklara rağmen mümkün olduğunca derslerin felsefesini öğrenmen gerekiyor. Aksi takdirde çalıştığın, ezberlediğin, öğrendiğin her şey buhar oluyor gidiyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Det.Harvey Bullock -- 21 Ağustos 2021; 22:0:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • jaywalker78 kullanıcısına yanıt

    son durum nedir

  • Merhaba hukuk okumak istiyorum

    Atılım, Medipol, Çankaya ve Ufuku universitelerini yazicagim. Sizede bilir kisi olarak sormak istedim. Hangisi daha iyidir hangisini daha uukarı yazmalıyim tercihte.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.