Şimdi Ara

HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.462
Cevap
106
Favori
651.928
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HUAWEI P30/P30 PRO/P30 LİTE ANA KONU & Kullanıcılar Kulübü

    P30 PRO 26.03.2019 tarihinde P30 Serisinin üst modeli P30 Pro adıyla bir çok yenilik ile tanıtıldı

    Özellikle kamera ve zoom kabiliyetleriyle ön plana çıkan model göz kamaştırıcı renk ve tasarım çizgisine sahip


    Huawei P30 Pro tasarımı:


    P30 Pro, damla çentikli tasarımı ve son derece ince ekran çerçeveleri sayesinde oldukça yüksek bir ekran/gövde oranı sunuyor. Kavisli kenarlar, önden bakıldığında yan çerçevelerin neredeyse kaybolmalarını sağlıyor ki bu da görünüm açısından çok büyük bir artı. Ayrıca cihaz, dörtlü bir kamera kurulumuna sahip olmasına rağmen üçlü kamera kurulumuna sahip Galaxy S10 ve Mate 20 Pro'dan çok daha küçük bir kamera modülü ile geliyor.

    Telefon tamamen simetrik olacak şekilde, kıvrımlı ekrana ve yalnızca 2.2 mm kalınlığında çerçeveye sahip olacak şekilde üretildi. Ön kameranın yer aldığı damla çentik, ekranın de orta ve üste alınarak simetrik görünüşün korunması sağlandı.

    Huawei P30 Pro performansı:


    Huawei P30 Pro, Mate 20 ailesinden de aşina olduğumuz Kirin 980 işlemcisinden güç alıyor. Kirin 980, 7nm fabrikasyon süreci ile üretildiğinden çok daha düşük güç tüketimi ile daha yüksek performans sağlayabiliyor. Kirin 980'in bir diğer önemli özelliği ise çift yapay zeka işleme birimine sahip olması.

    Cihaz, 8GB RAM ve 512 GB'a varan dahili depolama alanı ile kullanıcıların uzun yıllar bellek sorunu yaşamamasını ve üst düzey bir performans ile uygulamaları çalıştırmasını sağlıyor. GPU Turbo 2.0 teknolojisinin ise çok daha keyifli ve akıcı bir performans sağladığını söylemeye bile gerek yok.


    Huawei P30 Pro kamerası:

    Huawei, geçtiğimiz yıl tanıtılan P20 Pro ile DxOmark'ta zirveye oturmuş ve Mate 20 Pro ile yerini sağlamlaştırmıştı. Ancak P30 Pro, dört Leica sensörlü gelişmiş kamera kurulumu sayesinde çıtayı daha da yukarıya taşımayı planlıyor.

    Gelişmiş RGB, geniş açı, telefoto ve ToF sensörleri ile kullanıcıların profesyonel fotoğraf makinesiyle çekilmişçesine canlı ve net fotoğraflar çekebilmesini mümkün kılarken, 10x hibrit yakınlaştırma teknolojisi sayesinde, görüntüleri minimum detay kaybıyla yakınlaştırabilmesini sağlıyor.

    P30 Pro'nun kamera performansı ile DxOmark'ta 112 puan almayı başardı ve Galaxy S10 ve Mate 20 Pro'yu geride bırakıp zirveye oturdu.

    GENEL ÖZELLİKLERİ;

    İşlemci: 7nm Kirin 980 SoC
    Bellek: 6 GB /8 GB
    Hafıza: 128 GB (6 GB RAM için), 64, 128, 256,512 GB (8 GB RAM için)
    Ekran: 6,47 inç fullHD+ kıvrımlı OLED ekran, 16.7 million renk, DCI-P3 renk gamı, 2340*1080 çözünürlük
    Arka Kamera: 40 MP, f/1.6 + 20 MP, f/2.2 Geniş Açı kamerası + 8 MP, f/3.4 Telefoto Lens, 50x Süper yakınlaştırma, ToF
    Ön Kamera: 32 MP, f/2.0
    Ses: Dolby Digital, Dolby Digital+, Dolby AC-4
    İşletim Sistemi: EMUI 9.1 (Android 9.0 Pie Üzerine İnşa Edilmiş)
    Batarya: 40W SuperCharge destekli 4200 mAh
    Güvenlik: Ekrana Gömülü Parmak izi Okuyucu, Yüz Tanıma
    Bağlantı: 2/3/4/4.5G, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (wave2), 2.4 GHz ve 5 GHz
    Renkler: Nefes alan Kristal, İnci Beyazı, Aurora, Siyah, Kehribar Gündoğumu
    Boyut ve Ağırlık: 73.4 / 158.0 / 8.41mm , 192 g
    Suya ve toza karşı IP68 sertifikası

    Whatsapp grubumuz : https://www.whatsapp.com/unsupportedbrowser



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mseyitsahin -- 14 Ekim 2019; 22:18:59 >



  • Hocam 14 yıldan fazla üyeyim bu tarz konularda bu kadar abartı yorum yapmayı artık bırak gözünü seveyim. açık açık yazayım sırf siz yorum yazacaksınız diye buralara bile girmek istemiyorum. başka işlerle uğraşın,Ağaç dikin ,Domates,Biber fidanları ile uğraşın,ne bileyim siyasete vs atılın. Buraları bi salın artık ya. gerçekten salın. bıktık artık şurası kötü ,şöyle olsa da burası böyle olsa ,x firmanın daha iyi ,y firmanın da iyi bu firma şöyle böyle,xda da şöyle diyorlar böyle diyorlar. insanlar memnun ya da değil ama yıllardan beri sizin bu tarz kötülemelerinizi çekmek zorunda değil kimse.
    Dünden beri telefonu kullanıyorum. Bu gün bolca kurcaladım. s10+ kullanıyordum ondan geçtim.

    İki telefon da çok şık. Tasarımı ikisinin de çok güzel. s10 oldukça hafif bir telefon, p30pro'da bir an zorlandım ama ekran kavisi çok iyi ayarlanmış. Mate 20 pro'daki gibi değil, tek elle kullanılıyor.

    Samsung'un çift hoparlörü çok güzel, p30 pro'daki mono hoparlör saçma olmuş. s10 söz konusu hoparlör ve kulaklık çıkışı ile p30 pro'dan iyi. Ekranda ses yansıtma düzgün, sorunsuz çalışıyor. Ben kablosuz kullanıyorum hep, kulaklığım bose quite comfort 35. BT'dan ses aktarımı p30 pro'da daha iyi. Sesler daha net, daha temiz, oldukça keyif aldım.

    Ekranı en az samsung kadar güzel bence. Piksel falan görülmüyor arkadaşlar, kim uyduruyor bilmiyorum ama iki ekran da çok iyi. Açık havada ikisi de cayır cayır yanıyor. memnun kaldım, Samsung sadece daha parlak p30 pro'ya göre. Ama renk doğruluğunu açıkçası p30 pro'da daha çok sevdim.

    Wifi'si samsung'dan daha iyi, Samsung tuvalette 1 çekiyor bazen hücresele bağlanıyordu p30 pro 2 çekiyor wifi'de, çok başarılı.

    Gelelim kameraya. Pixel 3x'de dahil olmak üzere hepsini kullandım, arka kamerada "RAKİBİ" yok arkadaşlar. Gece gündüz, makro şu bu hepsinde, söz konusu fotoğrafsa en iyisi. HDR'yi düzgün ayarlıyor, makrosu çok güzel. Ve gece, tek kelimeyle, hiç "gece" modunu açmadan kullanılabiliyor. Açıkçası çok memnun kaldım fotoğraflardan. Samsung'da bilen bilir bir sarılık vardı, güncelleme ile topladılar ama hala tam toplanmadı. iki telefon da gündüz harikalar ama gece çökünce şehre, işte o zaman p30 pro sazı eline alıyor, öyle böyle çalmıyor. Her çektiğim güzel çıktı memnunum.

    Gelelim videoya.. samsung o işte tokatı basıyor, 4k 60 kare hdr çekiyor , çok güzel çekiyor. Gerçekten çok iyi ama geceye dönünce hava, o kadar noise oluyor ki videoda akıl alır gibi değil. Geçen yıl çıkan xs max tokatlıyor. Samsung bir güncelleme hazırlıyor belli ama gece video ve fotoğrafı nasıl toparlanır bilmiyorum.

    Şimdi herkes p30 pro videoda başarısız diyor, alakası yok. evet 30 kare çekiyor ama kirlilik çok az, çekilen görüntüde netlik gayet iyi seviyede, tabi hiçbiri bir iphone değil ama yerden yere vurulacak bir durum yok. mate 20 pro'dan bence iyi.

    Ön kamerada ben ne samsungu ne de p30 pro'yu övebilirim, ikisi de pixel 3xl'nin yanında leş. Hele p30 pro gece falan ön kamerada çok kötü, samsung o konu da daha iyi. Biri ön kameraya gece modu gelecek demişti sanırım p30 pro için, iyi olur.

    Pil olarak tabi ki p30 pro, uzak ara en iyisi. Çok iyi gidiyor pili.. Sabah sekizde aldım elime, kurcalıyorum, video, fotoğraf, müzik, arama, internette gezme falan derken hala yüzde 60 pilim var. Samsung'da fena değil, ikisi de bir günü çıkartır, p30 pro daha rahat :)

    Parmak izi okuyucusu bence p30 pro'da daha iyi. mate 20'den hızlı, samsung'un ultra dangalak tarayıcısından on kat daha iyi. Ya arkadaş, aynı parmağı 5 kere tarattım, yok yine de düzgün çalışmadı, p30 pro o konuda iyi.

    Son olarak şunu söylemek isterim, en iyi fotoğraf isteyen biri varsa, gitsin p30 pro alsın, daha iyisi yok. Zoom özelliğinden bahsetmedim bile, bakın. uzak ara fotoğrafın, pilin, akıcılığın, kralı p30 pro. HDR 4k 60 kare video çekecem, ön kamera ile 4k k vlog çekecem diyenler de samsung alsın.
    İphone XR kullanıcısıyım. Arada diğer forumlara bakıyorum şu smart denen şahıs her yeri trollüyor. İnsanları forumdan soğutmuş. Millet whatsapp grubu kurmuş sırf şundan kurtulmak için. Şok oldum. Forumun yöneticileri nerede? Nasıl bildirebiliriz. Ciddi zarar veriyor foruma.

    Yaşı kaç acaba. Yazık çok ezilmiş demek ki hayatı boyunca. Allah yardımcısı olsun.

    İlk ve son mesajım bu şahıs ile ilgili. Birdaha yazsada cevap vermem. Bence sizde deneyin bunu.
    Evet gsmarena'nın foto incelemelerine her zaman bakarım zaten sürekli kullandığım bir araç. Ve 3 telefonu note 9 - p30 pro - s10+ seçtim. Samsung rezalet ötesi, p30 pro çok daha iyi samsung'a göre. Kaldı ki gsmarena bile en iyi foto çeken telefon demiş sen hala neyin peşindesin. Bık bık konuşuyorsun yine döndün dolaştın sonradan F değerine takılmışsın 26363783.kez... arkadaşım unut artık şu F değerini fotoğrafçılığın F'sini bilmeden kulaktan dolma "ama diyaframı kötü" diyip boş yapma burda.


    Al sana telefonların gsmarena'daki düşük ışık performansı. Hiç değilse p30 pro'da az da olsa okunabilir, samsung'un ne çektiği bile belli değil



    Gündüz fotolarında da keza P30 Pro daha iyi.

    Al buyur bu da senin "sulu boya" efekti zırvalığın. Asıl tam tersi samsung'da bu sıkıntı var. Bak alttaki fotoya. Üstelik kızıl saçlı kadının saç rengini daha doğru veriyor hani renkleri de yanlış veriyordu ya.



    Sonra neymiş SD855 bık bık bık... afedersin de nerde?? Hepimize exynos'u iteliyor samsung efendi, daha yavaş işlemci, daha kötü kamera performansı. Yerim böyle samsung'u. Ayrıca bu bir yarış, Samsung işlemci güncellemesini sene başı yapar, Apple ve Huawei sene sonu. Mate 20 Pro çıktığında en hızlı işlemciydi android dünyasında. Mate 30 Pro çıkınca da en hızlı işlemci onda olacaktır. Sanki tüm gün benchmark kasıyor da efendi sentetik test sonuçlarına bakıyor. Elinde telefon ya instagram ya çanak okey oynuyordur, ama bilime katkı yapacakmış gibi "bu telefondan 350.000 üzeri puan almam lazım" diye yırtınıyorsun. Şu an kirin 980'in çalıştıramadığı yavaş kaldığı ne uygulama var. onu geç kirin 970 de hala canavar gibi işlemci, 2 jenerasyon önceki sd835 bile canavar gibi işlemci.

    Samsung'un elle tutulur tek yanı video. Allah'ı var efsane video çekiyor. Ses/hoparlör kalitesi de çok iyi ve çok hafif telefon, peki ya sonra? Hızlı şarjı diyor leş inşallah güncelleme ile artacak ama o da ne, yeni bir şarj aleti almamız gerekecek. Gece çekimi berbat "üstelik senin öve öve bitiremediğin" f/1.5 diyafram ile, fotolarda asıl suyu boya efektini ne yazık ki samsung veriyor. Ekranı sözüm ona en iyi rengi veriyor ki doğru renkleri süper veriyor ama bir dijital ekranda eeeeen çok kullanılan beyaz rengi bir türlü veremiyor.

    Kısaca sen memnunsan bu şekilde olmasından buyur samsung al, kimse sana birşey demiyor. Ama bütün dünyanın tartışmasız çok iyi dediği bir kamera sistemine b.k atacaksan da buyur başka kapıda ağla.
    Herkesin giydirmesinin bir sebebi var. Forum troludur daha once mate20pro konusunda milleti biktirdi herkes kacti whatsapp grubuna ordan s10 forumuna dadandi ordada biktirdi. Simdi bu konuya dadan mi alip telefonu kullanmisligi yok xda sitesinden biri sorun yasiyor 1 konu aciyor. O konuyu buraya acip kronik sorun gibi yansitmaya calisiyor. ona gore kendi kullandigi telefon dünyanın en guzel telefonu o degistirene kadar yeni bir tel alsin onun fanboyluguna gecicek. Eski mesajlara bakabilirsin
    Burda bu işi bilenlerin gerçek yorumlarına rağmen hala satayım mi ne yapacağımı bilmiyorum diyen arkadaşlar sizler yatırımcı degilsiniz yada hisse senedi almadiniz uzun süre kullanmak için bir markanin en iyi telefonunu aldınız ve şu an her ihtiyacınıza cevap veriyor ve hala ısrarla p30 dan sonrasi için sıkıntı var densede siz hala bir panik havasindasiniz kar etmek için telefon almıyoruz bu borsa değil kullanmak için elektronik eşya alıyoruz o yüzden hala kararsizsaniz lütfen satın siz kurtulun biz de rahatlayalim
  • Hayırlı olsun Grup
  • ufak bir ekleme yapayım telefonda sony imx 607 rgb sensör kullanılıyor.
  • Arkadaşlar ben s10+ kullanıcısıyım şu anda, p30pro ya geçiş yapmayı da düşünmüyorum. Ancak fotoğraf konusunda p30pro piyasadaki tüm cihazları dövecek gibi duruyor...
    Karşılaştırmayı izleyin derim...
    https://youtu.be/lw8my5e1KWg
  • P30 ile s10 arasinda kaldim arkadaslar s10 u eski cihazi vererek 5000 e aliyorum. P30 5600 saat hediyeli sizce hangisi daha mantikli.
  • classmanxx kullanıcısına yanıt
    Saat için pek kullanışlı değil diyorlar satacaksanız kar olarak düşünülebilir öyle kurtarır bir nebze
  • classmanxx kullanıcısına yanıt
    P30 pro alacaksan olur ama p30 ile s10 arasinda ekran ve kavisli tasarim bence s10 daha mantikli diyor ama tabi begenmediyseniz orasi kisisel mesele tabi ama ben s10 satmazdim elimde olsaydi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bysnbad

    P30 pro alacaksan olur ama p30 ile s10 arasinda ekran ve kavisli tasarim bence s10 daha mantikli diyor ama tabi begenmediyseniz orasi kisisel mesele tabi ama ben s10 satmazdim elimde olsaydi
    S7 edgeden gecicem hem kivrimli ekrandan kurtulmak icin hemde huawei merak ediyorum. P30 pro butcemi cok zorlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mseyitsahin

    Saat için pek kullanışlı değil diyorlar satacaksanız kar olarak düşünülebilir öyle kurtarır bir nebze
    Saati kutusunu acmadan karar vericem ama ikisini takim kullanabilirimde
  • classmanxx kullanıcısına yanıt
    Bunun ekranda hafif kavisli :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mseyitsahin

    Bunun ekranda hafif kavisli :)
    P30 kavislimi magazalar geldimi acaba gidip bir bakayim.
  • classmanxx kullanıcısına yanıt
    Kavisli hocam biraz
  • classmanxx kullanıcısına yanıt
    P30 kavisli degil resimlere baktiysaniz s10 ekran kalitesinde önde oldugu için tabi kavisli tasarimi pek çogu kisi begenmiyor ama p30 pro cok guzel olmus kamera tarafi bir adim ileriye tasimiş
  • mseyitsahin kullanıcısına yanıt
    P30 kavisli degil pro olani kavisli hic youtube da incelemelerini izlemedinizmi
  • Bysnbad B kullanıcısına yanıt
    P30 pro üzerine konuşuluyor zannettiğim için onu söyledim yanlış oldu galiba :)
  • Keşke 8/128 versiyonu gelseydi ülkemize. Bende s10+ dan geçmeyi düşünüyorum. Samsung gibi Huawei de telefon değişimi yapsa iyi olurdu..
    P30 pro da tek süphem ekran kalitesi ama şu ana kadar izlediğim inclemelerde ekranı gömen olmadı:)

    Demo cihazlar geldi mi mağazalara acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saitates -- 30 Mart 2019; 11:28:36 >
  • Sonunda açılmış konu.

    Ben p30 a geçmeyi düşünüyorum p30 pro biraz fazla pahalı gibi geldi.
  • Kırmızı ne zaman gelir acaba 😁
  • Selamlar, bende iPhone 7’den p30 proya geçmeye niyetliyim. İş gereği iPad kullanıyorum. Telefonumla arasındaki uyum normal olarak çok iyi. İşimi kolaylaştırıyor. P30 pro samsungtan daha sıcak geliyor bana. O yüzden Samsung hiç değerlendirmedim. Ayrıca Kamera modları cezbediyor açıkçası. Video tarafı iyi değil deniyor ama çok kötü olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta en fazla 1080p60fps çekeceğim. 4K çeksem izleyecek yer yok. iPhone XS Max bile düşündüm ama sadece ios için o kadar para verilmez. Umarım zorlanmam androide geçince. Öyle işte paylaşmak istedim 😁
  • coffey kullanıcısına yanıt
    p20 pro var bende samsung dan geçtim kesinlikle huawei nin şarj süresi samsung telefonlardan çok çok üstün sadece şarj sorunu yaşamamak için bile huawei alınır.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.