Şimdi Ara

Huawei P10 serisi: Yine çok iddialı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
1
Favori
5.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Huawei P10 serisi: Yine çok iddialı


    Son dönemde fotoğrafçılık konusunda önemli adımlar atan Huawei, bu teknolojileri akıllı telefonlarında kullanarak pazarda farklılaşmayı başardı. Geçen sene başlayan Leica işbirliği Huawei P10 serisini de içine aldı.


     


    Huawei’nin estetik ve tasarımı bir araya getirdiği P serisi, pazarda en beğenilen serilerden birisi durumunda. Her geçen yıl firma serinin üzerine biraz daha koyarak mükemmel hale getirmeye çalışıyor. Huawei P10 serisinde de bunun izlerini açıkça görebiliyoruz.


     


    Daha önce Leica teknolojileri serinin arka kamerasında yer alıyordu. Huawei P10 ile artık ön kamerada da Leica imzasını görüyoruz. Bu da akıllı telefon pazarı açısından bir ilki temsil ediyor.


     Huawei P10 serisi: Yine çok iddialı


    Her yerde Leica


     


    Huawei P10 modelinin P9 serisindeki aynı arka kamera kombinasyonunu temel aldığı ifade ediliyor. RGB sensör 12MP çözünürlüğünde iken monokrom sensör ise 20MP çözünürlüğünde. Leica Summarit-H lens ile birlikte f/2.2 diyafram aralığı elde ediliyor. Geçen seneden farklı olarak OIS desteği de eklenmiş.


     


    Huawei P10 Plus modelinde ise daha yeni bir 20MP monokrom sensör kullanılmış. Ayrıca Leica Summilux lens ile birlikte f/1.8 aralığı elde edilmiş. Huawei P10 Plus bu bakımdan kardeşine göre biraz daha yüksek kalite fotoğraflar çekebilecek.


     


    Ayrıca Bkz.Xiaomi Pinecone yonga seti detaylanıyor

    Gelelim ön kameraya. 8MP çözünürlüğündeki ön kamerada Leica lensleri kullanılmış ve çok daha kaliteli özçekim fotoğrafların önü açılmış. Ayrıca bulanıklık efektleri burada da eklenebiliyor.


     


    Huawei diğer bir görüntüleme devi GoPro ile de işbirliğine gitmiş ve Highlights adında yeni bir yazılım ortaya çıkmış. Telefon gece şarja takılı iken bir algoritma konum, kişiler, etkinlikler gibi bileşenleri tarayarak albümler oluşturuyor. Böylece sabah kalktığınızda hoş sürprizlerle karşılaşabiliyorsunuz. Yine fotoğraf ve videolardan oluşan kısa klipler hazırlanabiliyor, bunlar düzenlenebiliyor. Gelecekte daha fazla GoPro katkısı cihazlarda boy gösterecek.


     


    Yazılım


     


    Huawei’nin Android 7.0 üzerinde çalışan EMUI 5.1 arayüzü, kullanıcı tecrübesi açısından çok geliştirilmiş. Örneğin sistem kullanıcının dokunuşlarını öğreniyor ve bir sonraki dokunuşun nereye olacağını tahmin edebiliyor. Arayüzü de buna göre optimize ediyor. Diğer bazı optimizasyonlarla birlikte çok hızlı bir arayüz ortaya çıkıyor. 


     Huawei P10 serisi: Yine çok iddialı


    Tasarım ve Donanım


     


    Yekpare alüminyum gövde alışkanlığını devam ettiren P10 serisi 7mm civarında bir kalınlık değerine sahip. Ön tarafta parmak izi entegreli bir Home butonu mevcut ancak özellikleri oldukça ilgi çekici. Kapasitif ve fiziksel bir karışım barındıran Home butonuna baskı yapmadan bir kere tıklamak ekran kilidini açıyor. Uygulama içerisinde tıklamak Geri işlevini yerine getiriyor. Klasik bir şekilde tuşa basıldığında ise ana ekrana dönülüyor. Yine sağa ve sola sürükleme hareketlerinde farklı fonksiyonlar ekrana geliyor.


     


    Hali hazırda Android tarafının en güçlü yonga seti olan Kirin 960, yeni seriye de güç veriyor. 4GB LPDDR4 RAM ve 64GB arttırılabilir kapasite yine ortak. Ayrıca hızlı şarj desteği de mevcut. İki model bazı konularda farklılaşıyor.


     Huawei P10 serisi: Yine çok iddialı


    Farklılık


     


    Huawei P10 modelinde 5.1 inçlik Full HD ekran ve 3200mAh kapasiteli bir batarya yer alıyor. P10 Plus modelinde ise 5.5 inçlik 2560x1440 piksel çözünürlüğünde ekran ve 3750mAh kapasiteli batarya bulunuyor. Ayrıca LTE modem biraz daha hızlı ve 6GB RAM/128GB kapasite seçeneği mevcut.


     


    Mart ayında piyasaya çıkacak olan Huawei P10 modelinin fiyatı 650 Avro. Huawei P10 Plus modeli 4GB RAM için 700 Avro, 6GB RAM için 800 Avro talep ediyor. Bu rakamlar ülkemizde bir hayli yüksek satış fiyatı anlamına geliyor. 


     







  • Lan niye anten çizgilerini Appledan çaktın be Huawei..

  • Çerçeveler de düzeltmeye gidilmemiş. Kamerası çok iyi görünüyor. Fiyatı uçuk. Sar değeri bunun 2 ye ne kadar yakın ki

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Twitterda iş ortaklarına baktım
    P10 ile birlikte Leica, GoPro, Vogue, Pantone...
    Huawei gerçekten çok çalışarak dünya lideri olmak istiyor.

  • LG G6'dan sonra ilaç gibi geldi, özellikle bataryalarıyla.
  • Geçen seneki P9 un tasarımı daha iyiydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-57B35A683 -- 26 Şubat 2017; 18:28:57 >
  • Bu huaweinin vizyonu ve misyonu tüm dünyayı ele geçirmek kesinlikle.Herkes kısır kalsın istiyor.O sar değeri ile çükü düşer,billurları kurur insanların...



    Kesinlikle bulaşmayın bu firmaya efendim... Tüm cihazları böyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d touch , infrared , ip67 bunlar yok mu be ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eP_362 kullanıcısına yanıt
    Adamlar 5.1" lik P10'dan 3mm uzun 2 mm geniş bir kasaya hem 5,7" ekran hemde 3300nah batarya sığdırmışlar. Daha ne yapmasını bekliyordunuz acaba LG'nin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sar değeri yüksek olan telefon daha iyi çeker ama içerisinde kaliteli bileşenler kullanılmışsa yoksa çin mallarının hepsinin degerleri tavan yapıyo dandik manzemeden kaynaklı.

  • P10, Plus modeline göre gece çekimlerinde bir tık geri kalacak gibi görünüyor. P9 un video performansı dışında kamerasını çok beğeniyordum. Umarım video performansı P10 da daha iyidir.Kullanıcı incelemelerini falan görmek lazım. Genel olarak beğendim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutozdgn.1 -- 26 Şubat 2017; 18:44:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • p9 lite kullanıyorum sıradan bir kullanıcıyim fazlasıyla memnundum ama p10 lari gorunce sogudum bi anda :) ayrica yesil ve avi renk mükemmel duruyor..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei güveniyorum. Keşke biraz daha ucuz olsa bu makineler. Alt serilere de umarım bu kamera deneyimleri gelir.

  • bugün tanıtımı vardı dimi..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dimsum -- 26 Şubat 2017; 19:1:44 >
  • Samsung s8 gelene kadar takılsınlar ;)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ön taraf fazla sırıtıyor bence bu tarz telefonlarda, arkayı metal yapıyorsan htc m7deki gibi önü de uyumlu olmalı. Şu görselde uyum çok net belli oluyor.
    http://www.htc.com/managed-assets/shared/desktop/smartphones/htc-one/hero/HTC-ProductDetail-Hero-slide-04.png

  • Tasarım olarak canlı görmek lazım, Bu şekilde P9'dan iyi durmuyor tasarım olarak, Kamerasında Ois olması güzel olmuş siyah ve mavi renkleri'de çok iyi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mail_er

    Lan niye anten çizgilerini Appledan çaktın be Huawei..

    Appledan değil, Apple gibi Meizu Pro 6dan çakmış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 senedir Samsung edge serisiyle tasarımda güzel bir soluk getirdi ama hala bazı firmalar tasarımsal olarak öteye gidemiyor. S8 gelince bakalım napacaklar.
  • sar değerleri samsungun neredeyse 5 katı bu huaweinin
    800 euro huaweiye verilmez yazık.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.