Şimdi Ara

Huawei Matebook d14 inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
1.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Huawei Matebook d14 inceleme
    Merhabalar arkadaşlar bu ürün almak isteyenlere olumlu olumsuz fikir verir ümidiyle yazıyorum. Detaylı incelemeler zaten teknoloji sitesinde incelemesi var. Aynı şeyleri tekrar etmeyeceğim.

    Cihaz Amd Ryzen 3500u ve vega gpu, 8 gb ram 512 ssd'li versiyondur. İndirimle aldığım fiyat 5037 tl fakat hediye yok.

    Öncelikle daha önce aldığım laptoplarımda fiyat performans ürünleriydi. Bazıları çok ucuza alnıp, ssd ve ram atılıp adam edilip kullanılmıştı. Fakat bu kez artı olarak tasarım ve malzeme kalitesine +1000 tl ayrıdım. Yani aynı özelliklere sahip iki cihazdan tasarımı iyi olana fazla para verecektim. Niyetim buydu. Elimdeki bilgisayarı arkadaşım talip olunca bu cihazı satın aldım.

    Neden Amd ve Vega 8 aldım. Ryzen'in başarısını duymayan yoktur. Özellikle notebookcheck'in incelemesinde işlemcinin bir saatlik stres testinde cpunun throttlinge uğramadığını görünce aradığım cihaz bu dedim. Throttling daha önce kullandığım kudretli!!! i7 cihazın performansını bir kaç dakika sonra i5 seviyesine çekiyordu ve performans vaadedilene göre yerleydi. Dolayısıyla throttling yoksa o cihazı gözüm kapalı tercih ederim. Yeni intel i7 1065G7'den, throttling performansı daha iyi olan bir ürün. Notebookcheck'e göre: ilgili link.https://www.notebookcheck.net/Huawei-MateBook-D-14-in-Review-AMD-Ryzen-5-3500U-Unleashed.456610.0.html

    Ayrıca ikinci ekran kartı demek ekstra maliyet, ekstra batarya tüketimi, ekstra ısı, ekstra sorun demek olduğu için zaten eledim. (bir tane oyun bilgisayarım var) Aynı zamandan i5 8250u, 8550u ve yakın bir iki modeli kullananan biri olarak performasn konusunda kesinlikle daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Şunu da belirtmem gerekirki intel işlemcili laptopların soğutması d14 kadar iyi değildi.

    Cihazda neleri sevdim neden aldım.

    Performans: Günlük işlerde (kullandığım programlar word, excell, firefox, foxit phantom, adobe dc, photoshop, sumatra pdf gibi) bu uygulamarda oyun bilgisayarımdan daha akıcı bir performans alıyorum. (ortalama bir oyun bilgisayarı, ssd sata3 o performansı limitliyor olabilir.)
    Hdmi girişinin olması: Günümüzde bazı cihazlar type c üzerinden görüntü aktarıyor. Ayrıca bir portun olması gayet iyi.
    Huawei Share: Hiç kullanmadım ama gelecek vadediyor.
    Pil: Eve geldiğimde şarj aletini getirmiyorum
    Şarj: Normal type c cihazlar ile şarj olabiliyor. Oldukça yavaş şarj oluyor fakat sonuçta şarjı unutsanız bile en azından idare edebilrsiniz.
    Type c şarj: Bu üzellik sayesinde iş yerinde şarj aletine gerek kalmadı. Yolculuklarda da tek şarj aleti yetiyor. Hamide hızlı şarj
    Kasa ve tasarım fiyatının üzerinde olduğunu düşünüyorum. Dikkat çekici. Ama meneteşenin 360 derece açılmasını tercih ederdim. Şimdi sadece 180 derece. Apple tasarımın araklanmış hali
    Parmak izi okuyucu hızlı.
    Aydınlartmalı klavye ve tuş dizilimi gayet iyi.
    Gayet sessiz bir cihaz. Daha önce piyasanın en üst düzey ultrabooklarından kullandıysanız size gürültülü gelebilir. Fakat kendi sınıfında hiç fena değil.
    Çok küçük ekran çerçevesi.
    Gayet kullanışlı bir tuochpad.
    Küçük ve düzgün duran bir şark aleti
    Kilosu ve inceliği
    Taşınabilir ve kibar.
    Batarya modları family office travel
    fonksiyon tuşu önceliği - Fn tuş kilidi.


    Neleri beğenmedim:
    Upgrade yok. 8 gb ram eğlence amaçlı oyun oynamak için bile hala yeterli. Fakat çok katmanlı foto işleriyle video işleriyle uğraşan için yetersiz. yükseltme şansı yok.
    Usb sayısı az. 2 adet bir adette type c.
    Usb 2.0 mı kaldı aga!
    Huawei son derece kaypak bir tutum sergiliyor. Kimine modem vermiş kimine saat ve kulaklık. Bana son derece saçma geldi.
    Ekran, çok iyi ekran kullanmaya alışmış zenginlerin gözlerine renk doğruluğu pek hoş gelmeyebilir. Normal kullanımda gayet iyi fakat Aoc ips monitörüm ile ikisini kullanınca ciddi fark hissesidiliyor. Benim gibi fukara gözler için gayet yeterli
    Huawei markası maalesef çok gevşek bir tutum sergiliyor. Garanti konsunuda bana pek güven vermiyor. (hoş gözü kapalı güvendiğim bir markada yok)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 13 Haziran 2020; 22:19:20 >







  • Cihazdan memnun musunuz hocam?

  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Yenisi çıktı yenisi, ona bakmanızı tavsiye ederim


    https://mshop.huawei.com/tr/kampanya-yeni-dizustu-bilgisayarlar.html?utm_medium=email&utm_source=webpower&utm_campaign=Matebook14-launch-campaign&utm_content=MAIN-KV

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pasificici P kullanıcısına yanıt

    Hocam pahalı değil mi o cihazHuawei Matebook d14 inceleme 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pasificici P kullanıcısına yanıt

    Hocam pahalı değil mi o cihazHuawei Matebook d14 inceleme 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Dolar 8.5 olmuşken bence değil, uyduruk plastik kasalara 6k istiyorlat en az. 8GB+256 olanın fiyatı uygun, hediyeleri bol ve depozito kampanyasıyla 200TL indirim var.

    Ben 16GB+512 sdd olanı alır 5 yıl arkama bakmadan kullanırdım. AMD 4000 serisi işlemciler güzel.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pasificici

    Dolar 8.5 olmuşken bence değil, uyduruk plastik kasalara 6k istiyorlat en az. 8GB+256 olanın fiyatı uygun, hediyeleri bol ve depozito kampanyasıyla 200TL indirim var.

    Ben 16GB+512 sdd olanı alır 5 yıl arkama bakmadan kullanırdım. AMD 4000 serisi işlemciler güzel.

    İmzayı nereye atıyoruz? :)


    Ancak 8 256'da bence tercih edilebilir. 4 gb ramli cihazlar bile piyasada hala günlük işleri görüyor.


    Bence de çok çok iyi bir fiyat. Hem işlemci hem de ekran çok daha iyi. Metal kasa zaten tam bir soygundu. Apple bir taraftan fahiş fiyatlar çekti diğer üreticiler de ayak uydurdu. Metal kasa olunca fiyat iki üç katına çıkıyordu bu cihaz bu algıyı yıktı. Bundan dolayı ufak tefek aksiliklere rağmen yapılan işe saygı duyuyorum ve cihazı iyi ki almışım diyorum.


    Ancak bu cihazlarda kronik diyebileceğimiz şekilde bir süre sonra menteşelerden tıkırtı geliyor bendeki iki cihazdan birinde var. Önce canım sıkıldı fakat daha sonra Reddit'te bir kullanıcının laptopunda çok daha kötüsünü görünce o kadar da kötü değilmiş diyip kullanıyorum. Tavsiye ederim, bence piyasadaki f/p performansı en iyi cihazlardan biri, metal kasa, hafiflik, batarya, uygun fiyat ve hepsinin bir cihazda olması harika. Bu arada bir tane de ölü veya sıkışmış pikselim var buna rağmen iyi diyorum Huawei Matebook d14 inceleme 


    @Ussuz Mentin attım ama gitti mi bilmiyorum. Bu ne saçma bir editör. Tam DH ve yönetimine yakışır bir metin editörü Huawei Matebook d14 inceleme 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73181344B -- 8 Kasım 2020; 16:2:8 >




  • n11.11 kampanyasından matebook d14 aldım, hafif ve kaliteli bir ürünmüş, fan sesi ile ilgili bir sıkıntı yaşamadım inşallah sonradan da çıkmaz böyle bir problem. Ürüne ilk win kurulma tarihi eylül 2020

  • desmodus84 D kullanıcısına yanıt

    Ne kadara aldiniz benim de takibimde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.