Şimdi Ara

Huawei: Kirin 980, Apple'ın A12 Bionic işlemcisini geçecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Huawei, 7 nm üretim sürecine sahip dünyanın ilk yonga seti olan Kirin 980'i Berlin'de gerçekleştirilen IFA 2018'de duyurmuştu. Apple ise geçtiğimiz günlerde 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen A12 Bionic işlemcisiyle güçlendirilmiş yeni nesil iPhone'larını tanıttı. Huawei, Kirin 980'in Apple'ın A12 işlemcisinden daha iyi performans göstereceğinden emin.

     

    Ayrıca Bkz.Dört arka kameralı Galaxy A9 Pro'nun detayları netleşiyor
    Çinli teknoloji devi bu iddialı açıklamasını Dubai'de yapılan bir ürün toplantısı sırasında dile getirdi. Şirket, Kirin 980'in bir önceki Kirin 970 yonga setine kıyasla CPU performansında %75, GPU performansında ise %46 oranında daha hızlı olduğunu söyledi. Aynı zamanda işlemci olarak %57, grafik işleme ünitesi olarak ise %178 daha az güç tükettiği söyleniyor. Tam 6.9 milyar transistöre sahip olan Kirin 980, bu açıdan Apple'ın A12 işlemcisiyle eşit durumda.

     


    Mate 20 serisi Kirin 980'le güçlendirilecek


    Kirin 980'in en önemli farkı çift NPU ile donatılmış olması. Bu da yonga setinin karmaşık işlemler yaparken daha akıllı ve hızlı olmasını sağlayan iki Nöral İşlem Birimi'ne sahip olduğu anlamına geliyor. Gerçek zamanlı video işleme konusunda ise önceki yonga setinden iki kat hızlı olduğu iddia edilen Kirin 980 dakikada 4.500 görüntü algılayabiliyor.

     

    Bilindiği üzere Huawei, 16 Ekim’de Londra’da düzenleyeceği etkinlikle Mate 20 serisini resmen tanıtacak. Şirket söz konusu etkinliğin davetiyesinde Mate 20 ve Mate 20 Pro modellerinin Kirin 980 yonga seti ile güçlendirilmiş ilk akıllı telefonlar olacağını doğruladı. Mate 20'nin piyasaya sürülmesi ile birlikte Kirin 980'in Apple'ın A12 işlemcisinden daha iyi bir performans gösterip göstermeyeceği yapılacak testlerde ortaya çıkacak.







  • Görünüyor ki herkes ayrı bir Einstein. Huawei'nin söylediği şey Kirin 980'in A12'yi geride bırakacağı ama herkes kendi atıp kendi tutmuş. Adam daha hızlı cpu ya da gpu yaptık demiyor. A12'yi geçeceğiz demek Kirin 980'in toplamda daha iyi bir çip olduğuna inanıyoruz demektir.

    İnsanlar gerçekten okuduğunu anlamıyorlar. SoC'u sadece cpu ya da gpu'dan ibaret zannedenlerden cahillik akıyor. DonanımHaber kitlesi bile bu kadar cahilse söyleyecek başka söz yok.
  • Huawei yeme bizi, sen ancak performans hilesiyle geçersin.

  • yavaş geçsin
  • GPU/CPU turbo ON :D

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Biri tek npu ile geçer biri çift npu ile geçmeye çalıştığını sanır yaptığı hileleri unutmadık huawe'nin ??

  • Bahsettiği fark yüzdeleri 970'in hileli sonucuna göre hesaplanmışsa anca rüyasında geçer.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk aklıma gelen, Lan yoksa işlemciyide mi çaldınız :), telefonların dışı kopyaydı şimdi içide kopyamı olmaya başladı,
    Not: Huawei Mate 10 lite kullanıcısıyımdım.

  • Ben de pek imkan ihtimal vermiyorum geçebileceğini ama gerçekten geçmesini çok isterdim...

  • Hileleriylen bile yine de gecemez :/
    https://www.anandtech.com/print/13318/huawei-benchmark-cheating-headache

    Sonucta elle tuutlur deliller hileli dahi olsa paylasilmadigi icin pek te inanasim gelmiyor malum son hileleri ile epey bir sarsildi firma...

  • huawi kısa vadede geçse bile uzun vadede gelen guncellemeler ve updateler yüzünden a12 işlemcılı modellerın cok daha gerısınde kalıcaktır. tarih hep bunu tekerür etti.

  • Huawei overclock yapar geçer, seneye de Apple a12yi yavaşlatır geçer. Ama normal şartlarda zor geçer.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke... Nerede o günler Huawei Dayı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kirin işlemcileri özelleştirme yapılmadan direk ARM tasarımını baz almıyor mu? Şuan ARM'nin A12 Bionic işlemcisinden daha performanslı bir tasarımı yok diye biliyorum.

    Nasıl geçecek anlamadım ben?

  • Huawei hile yaptığı doğrudur ama hileyi olmayan bi rakam üzerine kurmadı mesela cpu ele alalım

    Huawei Cortex sistemini base ghz kullanırken, snapdragon ise custom kullanıyor

    örneğin A75 base ghz si 2.8 iken asus ta ise 2.96 ve bu çipset 3.0 a kadar hıza çıkabiliyor

    kısacası Huawei zaten erişebileceği normal hıza çıkartmış olamaz mı ? mesela base 2.4 ghz den 2.8 ghz ye çünkü A73 2.8 e kadar çıkabiliyor ama oneplus 3T en fazla en fazla 2.2 GHz alabilirken bunu 2.5 GHZ çıkartmak performansı zorlamak bu bambaşka bi olay

    Huawei nin yaptığı testlerde custom mode çekmek kendide kabul ediyor evet güzel bir şey değil hile sonuçta hatta özür dilemek için kullanıcılara ultra performans modu sunacağını duyurdu buda iyi bir şey

    bu demek oluyor ki A76 3.3 ghz clock edilebiliyor A55 ise 2.0 a tabi bu pil ömrünü çok etkileyecektir tabi gpu tarafını çok bilmiyoruz

    bu işin sadece cpu tarafı bu bi iddia varsa ve bunu custom mode yapacaksa her türlü A12 yenilmiş demektir performans modunda geçemezse zaten A12 güçlü olduğu aşikar olur erişebileceği bir güç oranına hile diye ağlayıp sızlanmaya gerek yok telefon çıkınca iddiasını karşılayıp karşılamadığını birlikte göreceğiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkthepro -- 24 Eylül 2018; 18:42:40 >




  • rekabet her zaman tüketiciye yarar.

  • A11 i gecebiliyorlarmi ki a12yi gecsinler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malzeme kalitesi , kırılmaz ekran , yazılım desteği , pil , performansın her oyun&uygulama da stabil kalması. Gelişmiş kamera menü & çekim standartları ! Kimse Huawei , Zte , Xiaomi ' den Apple ' ı geçmesini de beklemiyor. A12 ' den %25 yavaşta olsa bu dediklerim olsa ben huawei tercih ederdim.. Tabi ülkemiz de lite modeller 2.200 TL den başlıyor :))

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.