Şimdi Ara

Huawei kalabalık içerisinde Uygur Türklerini tespit edebilecek teknoloji geliştiriyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
152
Cevap
3
Favori
10.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
148 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dua edin de abd batmasın. Çinin egemenliği altında mumla ararsınız batı medeniyetini.

  • Kapalı ve şeffaf olmayan hiç bir yönetim insanlığa ve medeniyete bir şey katmaz dersine köleleştirmeye çalışır.

  • Doğu Türkistan olarak adlandırılan topraklar Çin'e bağlı bir bölge. Burada hükümetin ayrılıkçı/bölücü aksiyonlara müdahale etmesini anlarım her türlü.
    Ama nerede olursa olsun en ufak asimilasyon, ayrımcı, ırkçı davranış kabul edilemez. Ticari ilişkiler ve çıkar ilişkileri bir kenara bırakılarak olaya bakılmak zorunda. E bunlar Türk, boşver biz işimize gücümüze bakalım dediğiniz noktada aynı olay sizin de başınıza geldiğinde başa geleni çekmek zorunda kalabilirsiniz.
    Diğer taraftan baktığımızda ise bu ülle kendi vatandaşına bile oldukça baskıcı bir yönetim sergiliyor.
    İşin diğer komik tarafı herkese eşitlik vadeden bir sistemden çıkmış olan ülkenin bu kadar vahşice işlere imza atması. Umarım bir an önce bu zalimce/canavarca işleri bırakıp insan haklarına uymaya başlarlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen çin markalı çöp telefonları boykot ediyordum, benim açımdan bir şey değişmedi boykota devam. Burada çin markası telefonları öven fanboylar umarım en azından artık reklam yapmayı keserler.

  • Kahrolsun Amerika diye höykürüp Çin güzellemesi yapanlara selam olsun. Olurda Amerika zayıflar Çin dünya lideri olursa Çin hepimizi ağlatır haberiniz olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei BOYKOT
  • Bütün teknoloji basını deli gibi Huawei reklamı yapmaya devam etsin.

  • sanırım dh olarak huawei işbirliğiniz bitti

  • Ben de Huawei'yi boykot ediyorum. Bir kişiden ne olur demeyelim lütfen. Herkes deniz yıldızı hikâyesini bilir. Huawei boykot...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmayın kullandırtmayın şu markayı.


    bir ay önce antoine griezmann sırf bu nedenle huawei ile olan sponsorluk anlaşmasını iptal etmişti.

    https://www.instagram.com/p/CInqQ5-ptdP/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mu5tafa -- 13 Ocak 2021; 21:9:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk defa abd bize hayrı dokunan bir iş yapmış. Gg huweai
  • mu5tafa kullanıcısına yanıt

    bir fransız kadar olamadık hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zaten kullanmazdım bu markayı vicdanım az da olsa rahat
  • Osmanlı'dan sonra Türk ve İslam dünyasının, hatta bütün masum coğrafyaların hali bu, korkunç çaresizlik... Balkanlar ve Kafkaslarda milyonlarca gayrimüslim masumun da öldüğünü düşününce, gerçekten Osmanlı dünyanın en önemli denge unsuruymuş diyorum. Batı dünyası fiili bi adım atmadıktan sonra, Rusya bunları destekledikten sonra Türkiye'nin bi yaptırım gücü yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei beni çok şaşırttın. Yıllarca Mate 9'u çok memnun olarak kullanmıştım. Sonra Mate 10 pro kullanarak bir süre ondan da epey memnun kalmış sonra satıp 11.11 kampanyaları ile son S20FE almıştım, satıp yine mi Huawei alsam diye düşünüyordum ama bu durumda almam. Yazıklar olsun Çin yazıklar olsun Huawei.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin'e karşı tüm dünya tavır almalı. Çin işi ucuzluk iken şimdi ürkütücü oldu.
  • ABD bunlara az bile yapıyor. Zaten yakında batacaklar merak etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sonic.Storm

    Osmanlı'dan sonra Türk ve İslam dünyasının, hatta bütün masum coğrafyaların hali bu, korkunç çaresizlik... Balkanlar ve Kafkaslarda milyonlarca gayrimüslim masumun da öldüğünü düşününce, gerçekten Osmanlı dünyanın en önemli denge unsuruymuş diyorum. Batı dünyası fiili bi adım atmadıktan sonra, Rusya bunları destekledikten sonra Türkiye'nin bi yaptırım gücü yok.

    Bazen olayları anlayabilmek için durumları farklılaştırmak, gerçekleşme ihtimali çok çok düşük unsurları o durumun içine sokarak değerlendirme yapmak yaşanılan durumun sebeblerini görmede faydalı olabiliyor. Çok basit gibi görünse de esasen çok etkili bir yontem. Bu husustan yola çıkarak;


    Ordaki ezilen mazlumlar katolik hristiyan olsa ne olurdu? Sorusunu sorsak kendimize:


    Düşünelim. Katolik hristiyan olsaydı ordaki toplum; sonucu çin için ne olurdu?Askeri seçenekleri bir yana bırakıp sadece ekonomik sonucları üzerine odaklansak ve şu soruyu sorsak. Sadece papa nin çıkıp çin in zulmünü katolik hıristiyanlara atlatsa ve boykot istese çin için resmen bir felaket olmaz mıydı? Düşünelim nasıl bir yaygara kopacağını. Milyarlarca mensubu olan bir din ve elinizin tersiyle itemeyeceginiz bir pazar. Boyllesi bir pazarda nefret edilen olmak ister mısınız? Ki bu dinin en tepesinde o dine inanan insanların muteber saydığı bir makam sizi lanetler ise o toplumların yaşadığı coğrafyada haliniz nice olurdu?


    Peki bir de gerçek duruma bakalım. Farkımız nedir bizim. Müslüman coğrafyası çin in elinin tersiyle "olmazlarsa da olur" diyebileceği bir pazar mi? Sadece pazar değil sahip olduğu yeraltı yerüstü kaynaklarıyla beş para etmez bir cografyadamiyiz? Peki şöyle düşünsek:


    Tacikistan dan tutun en batıda Fas a kadar trilyon dolarlık çin pazarının üstünde yaşayan müslüman coğrafyası diyelim ki böyle bir tepki ortaya koyabilse ne olurdu ? Oluru olmazı düşünmeden sadece tüm müslüman coğrafyasında böylesi bir boykot olsa ne olurdu bunu düşünün? Etkisi nasıl olurdu ? Böylesi bir tepkiyi aynı anda ortaya koyabilen bir müslüman coğrafyası olsa idi ?


    Işte sorun burda. Müslüman ayrılmış. Müslüman bencillesmis. Irk nifakı müslüman coğrafyaları toplumları esiri yapmış. Peygamber efendimiz "müslüman müslümanın kardeşidir " diye buyururken şu an "müslüman Arap, müslüman Türk müslüman bilmem ne' ye " gelmiş yada getirilmis artık nasıl olmuş ise olmuş.


    Işte Osmanlı bu yüzden önemli idi. Osmanlı maya idi, Osmanlı tutkal idi , Osmanlı müslümanın tutunduğu son dal idi. Osmanlı askeri olarak eski gücünden çok çok geri olsa da son zamanlarına kadar müslüman coğrafyasındaki etkisi hiç bir zaman azalmadı. Bunda da en büyük etken Hilafet makamı idi. Batıdaki Osmanlı korkusu Osmanlı yıkılana ve istediklerini alana kadar devam etti. Muslumanlar tarafindan muteber kabul edilen bir Hilafet makamı şu an olsa idi bir fetvasında devletleri dize getirecek etkisi olurdu. katolik papaligi, protestan ekumenligi v.b, müslümanların hilafet makamına bağlılığının yanında hiç kalırdı bunu unutmadan değerlendirelim. Ve ilk örnekte verdiğim durumun bin beterini müslüman coğrafyada çin yaşardı .


    Ve maalesef biz bu mayayı bozduk, o dalı kendimiz de üstündeyken kendi elimizle kestik attık. Şu an müslüman coğrafyası için ne maya olabiliriz ne tutkal ne de tutunacak bir dal. Belki çevremiz için elimizden geleni yaparız ama uzak coğrafyalara etki etmemiz imkansız.


    Velhasıl kelam Osmanlı dan sonra müslümanı bir tutacak bir şey kalmadı. Kalmadığı için de 100 yıldır gelen vurdu giden vurdu biz de buranı değil 100 yıldır hep birbirimizi suçladık durduk. Birbirimize düştük nefret edip durduk. Olay bu işte


    Allah sonumuzu hayr eylesin. Hesabımızı kolay eylesin. Zulme uğrayan müslüman kardeşimiz için elimizden gelen en ufak gücümüz varsa bizden onu kullanıp kullanmadığımız sorulacak. Bunu da unutmayın. Ben şahsi olarak, zorunlu kalmadıkça çin ürünü almamaya çalışıyorum. Elimden gelen bu. Belki her şey çin ürünü ama ne kadar az alabiliyorsam o kadar az alıyorum. Bu da bir şeydir ne yapabilirim ki başka.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 13 Ocak 2021; 23:43:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • xiaomi fanlarına da anlatacan bunları, malum Türkiye de çok fazla MI fanı var.
  • Dünyanın gelecekteki başına bela olacak, tek ülkesi Çin. Rusya da yanında destekçisi olur. Çin gibi bir ülkenin dünyanın başına bela olmasındansa Amerika’nın bela olmasını eğlerim. En azından kötünün iyisi.

  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.