Şimdi Ara

Huawei HG556A Adsl/3g Modem inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
132
Cevap
17
Favori
17.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aslinda bu konuyu modemi satin almadan once modem hakkinda bilgi almak icin acmistim. Sanalpazarda iki ayri indirimi birlestirerek ucuza malettigim icin konuya yorum gelmesini beklemeden satin aldim.Gecen sure icerisinde kullandikca ve sicak firsatlarda yeralan konusunu takip ettikce cihazin guzel ozelliklerini kullanmaya basladim. Bugune kadar kullandigim kadariyla tam bir fiyat/performans canavari.

    Oncelikle cihazin ozelliklerini ve yapabildiklerini basitce siralayalim,

    Huaweinin vodafone icin kaliteli komponentlerle urettigi guclu 300 mbps wifi, 3 tane usb port, 4 port ethernet, 2 voip portu bulunan bir adsl modem.

    Adsl baglantisi (Tum iss ler ile uyumlu)
    3g router (Huawei markali 3g sticklerle)
    Hdd, usb bellek gibi cihazlari paylastirabilme,
    Dlna(her cihazda yok,firmware ile aktif edilebiliyor)
    Print server olarak yazici paylastirma
    Orjinal yazilimi ile access point olarak kullananilabilme
    Openwrt ile repeater olarak kullanabilme

    Cihazin genel ozellikleri bu sekilde, denedikce aklima geldikce konuyu guncel tutmaya calisacagim.

    Adsl modem olarak kullanimi:
    Cihazi adsl modem olarak kullanacaksaniz asagidaki linkte yeralan adimlari takip ederek kolayca ayarlayabilirsiniz.

    http://selimatac.net/huawei-hg556a-modem-kurulumu/

    3g router olarak kullanimi:
    Benim cihazi alma amacim elimdeki avea hat ve huawei 3g modemi kullanarak evdeki tum cihazlari internete baglamakti. Cihaz bu is icin gayet verimli calisiyor. Dikkat edilmesi gereken en onemli husus cep telefonu saglayicilarindan aldiginiz 3g stick modemin huawei marka olmasi, maalesef zte markali 3g modemlerle calismiyor. Daha ilk gunlerden beri soylememize ragmen halen soruluyor.Cihaz sadece Huawei markali 3g usb modemlerle calismaktadir. Lutfen 3g usb cihazinizin markasini kontrol ediniz. Cihazin ust kisminda yer alan usb portuna 3g modemi takip cihaza kablolu yada kablosuz bagli cihazlardan tarayiciyi actiginizda otomatik olarak modem arayuzu sayfasi acilacaktir. Buradan baglan dediginizde modem web arayuzu sifrenizi kullanici adi: vodafone sifre: vodafone olarak girerek tekrar baglan dediginizde modem internete baglanacaktir. Internete bagli oldugunu cihaz uzerindende takip edebilirsiniz. 3g stick uzerindeki isik sabit yanmaya ve hg556a nin uzerindeki 3g simgesi yanip sonmeye basladiginda baglantiniz hazir demektir. Her 3g baglantisi koptugunda bu islemi tekrarlamak istemezseniz asagidaki adimlari takip edin:

    Web arayuzune 192.168.1.1 den giriyoruz. Kullanici adi admin parola voda556a olarak gelismis arayuze ulasiyoruz. (Gelişmiş arayüzü şifresi için @ugur.tas416 nickli forumdaşa ayrıca teşekkürler.) Otomatik olarak kullanici sifre istemeden basit ayarlarin oldugu bolume girerse farkli tarayici veya yeni gizli sekme acarak buraya ulasabilirsiniz. Ben ilk actigimda ingilizce acilmisti. Sag ustten Turkce secince her defasinda Turkce acildi.

    Soldaki menude gelismis kuruluma onun altindanda 3g yedeklemeye giriyoruz. Burda zaten aciklamalar var. Bir kac kombinasyon denedim. Sanirim su sekilde olacak

    anlik mod: etkinlestir
    Degistirme onayi: etkisizlestir secip kaydete basin

    Aşağıdaki adreste yazılımların nasıl yükleneceği ile ilgili detaylı bilgiler mevcuttur. konuyla ilgili linkten geniş bilgi alabilirsiniz.

    https://bilgisayarblogum.wordpress.com/2014/12/24/huawei-hg556a/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayalet_tr -- 14 Kasım 2015; 19:08:21 >







  • Aynen hocam bende bu ürünü düşünüyorum ama hiç yorum bulamadım.ben modem olarak kullanıcam evde usb özelliğide var diğer bilgisayarlarla ag üzerinden usbyi paylaşabiliyoruz galiba,anten yok içinde sanırsam kaç dpi acaba 3+1 evde rahat edebilirmiyiz merak ediyorum,bize bi yardım ediverin sayın site üyeleri :)
  • anıl72 A kullanıcısına yanıt
    Ag konusunda uzman marka huawei. Internette gorsellerini inceledigimde gordugum Db degerini bilmiyorum ama anteni anakart uzerinde. Harici anten cikisi olsaydi tadindan yenmezdi. Yinede merkezi bir noktada konumlandirirsan sorun olacagini sanmiyorum. Cihazda 3 tane usb var, harddisk, yazici ve 3g paylastirma icin. Ama verimli bir hizla calisir mi denenek lazim.

    Benim takildigim tek bir nokta kaldi. Elimde 4 farkli model huawei 3g modem var bunlardan biri mutlaka uyacaktir ama bu cihazi vodafone urettirdiginden avea calisir mi. Bu soruma yanit buldugum an alacagim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün aldım modemi. Maalesef arkadaşlar gerçekten hiç Türkçe kaynak yok. Ayrıca Turkcell WINN (ZTE) modemi tanımadı alet. USB girişleri için FTP desteği mevcut fakat DLNA desteği yok. Hayal kırıklığına uğradım resmen. ADSL TTnet ile çalışıyor bu arada, herhangi bir servis sağlayıcı kısıtlaması yok.
  • kOnUrC@N K kullanıcısına yanıt
    Bende sorularima detayli yanit alamasamda ekstra indirim ve kupon geldiginden kargo dahil 27,52 liraya siparis verdim bugun. Umarim avea da calisir yoksa adsl baglatincaya kadar, 3g paylastirmak icin aldigim ve calismadigi icin elimde patlayan 6271 airtiesle beraber atil durumda kalacak.

    Google da aratinca cihaz gorselleri uzerinde DLNA logosu dun bakarken gozume carpmisti. Belki bir ayari falan vardir yada farkli versiyonlari farkli ozelliklerle geliyor olabilir. Bir de benim aldigim satici tum huawei marka 3g modemlerle uyumlu oldugunu soylemisti diger modemlerle calismiyor demek ki en azindan onu ogrenmis olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz gelince incelemesini yapar paylasirim. En azindan almayi dusunenler olursa fikir sahibi olurlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [Bende aldım fakat ttnette çalıştıramadım wifide gözüyor şifreyi doğru girip bağlandı demesine ragmen bağlanmıyor yardımcı olacak yok mu ?kabloludada bağlanmıyor sağ altta ağ bağlantısı işaretinde dikkat işareti var.ttneti mi aramam lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_fatih56 -- 2 Ekim 2014; 17:37:00 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cihaz geldi ilk izlenimlerim oldukca iyi. Huawei k3370 vodem ve AVEA hat ile internete kolayca baglandi. Web arayuzu basit ve kolay kullanimli. Su ana kadar iki eksisi var.

    Birincisi 3g modem takili ve adsl bagli degilse cihazi kapatip acinca otomatik baglanmiyor. Web tarayicisini acinca adsl baglanamiyor vodem ile baglansinmi diye soruyor baglan deyince de web arayuzu kullanici adi ve sifresi girilerek baglan tusuna basilmasi gerekiyor. Bunun icin bir secenek olmaliydi adsl yoksa otomatik baglan diye.

    Ikinci eksisi ise cihaz biraz fazla isiniyor. Ilerleyen donemde fan takip cihazi serinletmeyi dusunuyorum.

    Henuz adsl ile denemedim ama sorun olacagini sanmiyorum.

    Yan usb den 32gb bellek bagladim ftp uzerinden dosyalara erisebiliyorum. Gayet hizli geldi bana. Arkadasin bahsettigi DLNA maalesef bana gelen versiyonda da yok.

    Cekim alani da sorunsuz cihaza en uzak bolge olan balkonumda telefonumla 2 dis sinyal aliyorum su an.

    Menulerden gordugum ve fikir yuruttugum kadariyla cihaz uzerine standart bir sabit telefon baglarsak vodeme takili olan hat uzerinden telefon gorusmeside yapilabilir gibi geldi bana. Evde sabit telefon olmadigindan bunuda deneyemedim. En kisa surede bunuda deneyip aktaririm sizlere.

    Simdilik 2 saatte cihaz hakkindaki izlenimlerim bu kadar. Kargo dahil 27 liraya aldigim cihaz icin harika isler yaptigini soyleyebilirim. sorulari olanlar olursa elimden geldigince yardimci olurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kOnUrC@N

    Ben de bugün aldım modemi. Maalesef arkadaşlar gerçekten hiç Türkçe kaynak yok. Ayrıca Turkcell WINN (ZTE) modemi tanımadı alet. USB girişleri için FTP desteği mevcut fakat DLNA desteği yok. Hayal kırıklığına uğradım resmen. ADSL TTnet ile çalışıyor bu arada, herhangi bir servis sağlayıcı kısıtlaması yok.

    Ttbetle nasıl çalıştırdınız kapsamlı web arayuz şifresi ne vodafone vodafone yazınca basit kullanıcı olarak giriş oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: m_fatih56

    [Bende aldım fakat ttnette çalıştıramadım wifide gözüyor şifreyi doğru girip bağlandı demesine ragmen bağlanmıyor yardımcı olacak yok mu ?kabloludada bağlanmıyor sağ altta ağ bağlantısı işaretinde dikkat işareti var.ttneti mi aramam lazım

    Aynı sorun bendede var siz çozdunuzmu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DisorderErt


    quote:

    Orijinalden alıntı: kOnUrC@N

    Ben de bugün aldım modemi. Maalesef arkadaşlar gerçekten hiç Türkçe kaynak yok. Ayrıca Turkcell WINN (ZTE) modemi tanımadı alet. USB girişleri için FTP desteği mevcut fakat DLNA desteği yok. Hayal kırıklığına uğradım resmen. ADSL TTnet ile çalışıyor bu arada, herhangi bir servis sağlayıcı kısıtlaması yok.

    Ttbetle nasıl çalıştırdınız kapsamlı web arayuz şifresi ne vodafone vodafone yazınca basit kullanıcı olarak giriş oluyor

    Yurtdisi forumlarda advanced advanced yazinca gelismis arayuze ulasilabildigi soyleniyordu bir deneyin isterseniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmadı hocam nette bulduğum şifreleri kabul etmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DisorderErt D kullanıcısına yanıt
    Hatirladigim kadariyla internet seknesi altinda wan secenegine basinca adsl ayarlarinin bulundugu bolum aciliyordu.burdan sagdaki duzenle butonuna basilinca adsl kullanici bilgileri vpi vci mtu pppoe gibi ayarlari yapabileceginiz ekran vardi adsl ayarlari oradqn yapilandirabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu fiyata adaptörünü bile alamazsınız, kaliteli compenentlerle üretilen bir cihaz. Hazır bu fiyata bulunurken yedek modem olarakta alınıp bir kenera koyulabilir.

    HG556a Openwrt ile çalışması için tasarlanmış güzel bir model, vodafone sade bir arayüz kullanmış isterseniz ve azcıkta uzmansanız openwrt nin orjinal romunu yükleyerek tüm incik boncuk ayarlara ulaşabilirsiniz.

    Açık kaynak kodlu olduğu için keşvedilen güvenlik açıklarının hızlı bir şekilde kapatılmasıda avantajlarından biri, arada sırada openwrt nin sitesinden son sürümü çıkmışmı diye kontrol etmekte fayda var.
  • aycanoz A kullanıcısına yanıt
    Cihazi ilk elime aldigimda buram buram kalite kokuyordu. Biz bu openwrt islerine falan girmeden gelismis arayuze erisemez miyiz acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @hayalet_tr

    Şu ana kadar yöntemini bulamadım, bazı forumlarda bir takım şifrelerle giriş yapıldığını yazıyor fakat bendeki modem bu şifreleri yemedi. Ayrıca modem için vodafone forumlarında yeni firewireler var ama gelişmiş arayüze ulaşamadığımdan deneyemedim.

    Not: Bir önceki mesajımda Openwrt kurabiliriz demiştim, kusura bakmayın düzeltiyorum "kuramıyoruz kurarsak adsl özelliği çalışmıyor".
  • aycanoz A kullanıcısına yanıt
    Her ne kadar networkle ugrasmayi sevsemde su an ki durumda gayet yeterli. 3g taahhutum bitmis ama faturam kesildigi icin bu ay sonu avea yi kapattirip adsl ye gececegim. Adsl de de sorun cikmazsa modemin yerini bile unuturum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.. Bende ürünü yeni aldım fakat bir türlü 3g vınn bağlayamadım ..

    avea nın zte mf667 modelli avea jet kullanıyorum cihaz modemi görüyor fakat bir türlü internete bağlanmıyor. ara yüzde vodafone vodem yazıyor tıklıyorum ama cihaz bulunamadı yazıyor bilgisi olan biri yardım edebilir mi lütfen...
  • ugur.tas416 U kullanıcısına yanıt
    Zte markali 3g modemler calismiyor maalesef. huawei markali 3g modemle kullanmaniz gerekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayalet_tr kullanıcısına yanıt
    Huawei markadan başka olmuyor mu .s
    şimdi yeni 3g modem almam mı gerekiyor tek çare ..
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.