Şimdi Ara

HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
2
Favori
18.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Forumda, HTC'nin MWC 2012'de tanıttığı Media Link HD üzerine detaylı bir başlık göremediğimden bu başlığı açmayı uygun gördüm. Umarım ilgilenenlerin işine yarayacak bir başlık olur.

    HTC Media Link HD Nedir?

    Media Link HD, HTC'nin Sense 4.0 arayüzünü kullanan telefonları için geliştirdiği bir cihaz. HDMI üzerinden televizyona bağlanan ve gücünü üzerindeki mikro usb portundan alan bu cihaz sayesinde akıllı telefonunuzun ekranını kablosuz bağlantı yöntemiyle televizyonunuza aktarabiliyor, sadece telefonunuzdaki video/resim/müzik dosyalarını oynatmakla kalmayıp çalıştırdığınız tüm uygulamaları büyük ekrana aktarıp oyunlarınızı televizyonunuzda oynayabiliyorsunuz. Ayrıca cihazın çift ekran özelliği sayesinde telefonunuzda çalıştırdığınız bir videoyu televizyona aktardıktan sonra, bu video televizyonda oynarken siz telefonunuzun ana menüsüne dönerek istediğiniz başka bir uygulamayı çalıştırabiliyorsunuz.

    Media Link HD, bu yazının hazırlandığı an itibarı ile sadece HTC'nin piyasaya yeni sürdüğü One X ve One S modelleri ile uyumlu. Cihaz bazı yönlerden DLNA teknolojisini andırsa da yapabildikleri ondan çok daha fazla. Bu farklara da biraz aşağıda değineceğim.

     HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda!  HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda! HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda!


    DLNA Nedir?

    DLNA (Digital Living Network Alliance), bu sertifikayı taşıyan cihazlar arasında görüntü ve ses aktarımını sağlayan bir teknolojidir. Bu teknoloji hemen hemen bütün güncel televizyonlarda, BluRay/DVD çalarlarda ve medya oynatıcılarda bulunmakta ve bu sayede bu cihazlar arasında ses ve görüntü aktarımını imkan vermektedir. Mesela Windows yüklü bilgisayarınızda bir klasörü yerel ağ üzerinde paylaşıma açıp içerisine ses ve video dosyalarınızı koyduğunuzda, bu dosyaları aynı ağa bağlı olan DLNA sertifikalı bir cihazda oynatabilirsiniz. Tabi ki aynı şey cep telefonu, diz üstü bilgisayar, tablet bilgisayar vs gibi cihazlarınız için de geçerli.

    Peki Media Link HD'nin DLNA'den Farkı Nedir?

    Biraz önce bahsettiğimiz gibi DLNA bir ses ve görüntü aktarma teknolojisidir ve bu aktarım esnasında cihazlardan biri sunucu, diğeri ise istemci konumundadır. Bilgisayarınızda ve cep telefonunuzda bir dosyayı paylaştığınızda bu cihazlar sunucu, bu dosyaları oynatacak olan televizyon/Bluray/medya oynatıcı cihazlar ise istemci konumundadır. Sunucu cihazlar sanki birer hdd veya benzeri bir veri depolama cihazı gibi davranıp, istemci cihazlara veri gönderirler. Bu noktada önemli olan ise istemci cihazın dosya oynatma kabiliyetidir. Sunucu cihazınız (mesela bilgisayarınız) ne kadar çok formatı oynatırsa oynatsın, önemli olan istemci cihazınızın (mesela televizyonunuz) desteklediği format sayısıdır (tabi burada medya server programlarını ve encoding işlemini ayrı tutuyorum). Yani video oynatma işlemi sunucu cihaz değil, istemci cihaz üzerinde yapılmaktadır. Bu nedenle de istemci cihazınızın desteklediği formatlar önemlidir. Tabi tüm bu işlemlerin kurulan yerel ağ üzerinden geçekleştirildiğini ve bunun için de modem/router gibi aracı bir cihaza ihtiyacımız olduğunu unutmayalım. Bu durumda, özellikle yüksek çözünürlüklü içeriklerin aktarımda modem veya router'ınızın performansı da büyük önem arz etmektedir.

    Gelelim Media Link Hd'nin ne yaptığına. Buradaki işlem görünürde DLNA teknolojisine benzemekle birlikte aslında daha farklı bir teknolojidir. Yapılan iş, telefonunuzun o anki ekranının kablosuz bağlantı ile bire bir Media Link HD'ye aktarılması ve onun üzerinden hdmi kabloyla televizyona aktarılmasıdır. Fark edeceğiniz üzere burada modem/router gibi bir ara cihaz yoktur ve telefon direk olarak Media Link HD'ye bağlanmaktadır. Bu sayede telefonda o anda hangi uygulamayı çalıştırırsanız çalıştırın, aynısı televizyon ekranına aktarılmaktadır. Bu yöntem "mirroring" (aynalama-ikizleme) olarak anılmaktadır. Bu yöntemde (DLNA'in aksine) her türlü video/ses oynatma işlemi telefon tarafından yapılmaktadır ve televizyon sadece bir ekran olarak kullanılmaktadır. Bunun avantajı ise görüntü oynatmada sadece televizyonun desteklediği formatlarla sınırlı kalınmaması, telefona indirilen video oynatıcı programlarla format sayısının oldukça artırılabilmesidir. Fakat asıl önemli olan nokta ise telefonda yapabildiğiniz her türlü şeyin ekrana aktarılabilmesidir. İsterseniz oyunlarınızı televizyon ekranında oynayabilir, flash desteği sayesinde tam bir internet deneyimini televizyonunuzda yaşayabilir, iş sunumlarınızı cep telefonunuz üzerinden yapabilirsiniz. Ayrıca bu teknolojinin bir diğer özelliği ise oynatmak istenilen videonun televizyona aktarılıp, cep telefonunda istenilen diğer uygulamaların çalıştırabilmesine imkan vermesidir.

    DLNA ile HTC Media Link HD arasındaki farkları toparlayacak olursak; DLNA'de cihazlar arasında sadece video/müzik/fotoğraf aktarımı yapılabilirken, Media Link HD ile cihazın ekranı bire bir televizyona aktarılabilmektedir. Unutmayın ki DLNA bir "mirroring" teknolojisi değildir ve sadece video/müzik/fotoğraf aktarımına yarar.

    HTC Media Link HD Televizyona Nasıl Bağlanır Ve Nasıl Çalışır?

    Media Link HD, üzerindeki HDMI çıkışı ile televizyonlara bağlanmaktadır. Güç girişi ise mikro usb girişi şeklindedir. Güncel televizyonların hepsinde usb girişi olduğu düşünüldüğünde bu seçimin oldukça yerinde olduğunu söyleyebiliriz.

    Gerekli kablolama yapıldıktan sonra ilk kurulum ise oldukça kolay. Media Link HD çalıştırıldıktan sonra tek yapılması gereken üç parmağın telefon ekranı üzerine konulup yukarı doğru itilmesi. Bu durumda cihazlar birbirini otomatik olarak tanıyor ve ilk kurulum 1 dakinanın altında bir sürede otomatik olarak yapılıyor. İlk kurulum bir kere yapıldıktan sonra bir daha kurulum yapılmasına gerek kalmıyor. Kullanılmak istendiğinde tek yapılması gereken yine üç parmağın ekran üzerine konulup yukarı itilmesi. Ekran görüntüsü aktarımı hemen gerçekleşiyor.

     HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda!  HTC MEDIA LINK HD !!! Akıllı Telefonunuz Artık Büyük Ekranda!


    Daha açıklayıcı olması açısından HTC yetkililerinin Media Link HD ile ilgili sunumlarını aşağıya ekliyorum. Umarım başlık ilgilenenler için yararlı ve açıklayıcı olmuştur.










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slicer -- 7 Mayıs 2012; 20:29:45 >







  • Türkiyde satılıyormu acaba..mutlaka almak lazım ..
  • Emeğine sağlık güzel bilgilendirme olmuş, yeni cihaz alırsak kısmetse uygulama yaparız :)
  • @anil01

    Cihazın satışına henüz başlanmadı ama HTC'nin sitesinde Nisan ayı içerisinde satışa sunulacağı yazıyor.

    @tokbey

    Teşekkür ederim. Eğer cihazı alırsanız bir inceleme videosu da sizden bekleriz o zaman :)
  • Süper yazı olmuş ellerine sağlık. Çok yararlı olur HTC kullananlar için. HTC One X veya S kullanıyorsanız bu ürünü almak zorundasınız Ben gelir gelmez alacağım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tylan

    Süper yazı olmuş ellerine sağlık. Çok yararlı olur HTC kullananlar için. HTC One X veya S kullanıyorsanız bu ürünü almak zorundasınız Ben gelir gelmez alacağım.

    Yazının yararlı olduğuna sevindim :) Cihazı aldığınızda deneyimlerinizi paylaşabilirseniz diğer kullanıcılar için de yararlı ve aydınlatıcı olacaktır
  • Şimdi baktım ebayda var..79.99 paund

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anil01

    Şimdi baktım ebayda var..79.99 paund

    Ben ebay'de göremedim. Ebay'de satılanlar 2010 senesinde satışa sunulan Media Link (HD olmayan) cihazları. Zaten onların tasarımı da farklı. Eğer bulduğunuz Media Link HD ise linki burada paylaşabilir misiniz?

    Ekleme: Tamam şimdi ben de gördüm. Ebay'dekiler şuan ön sipariş. Hiç olmazsa fiyatı hakkında bilgi veriyor ama :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slicer -- 24 Nisan 2012; 11:26:09 >
  • Yaralı bir başlık olmuş çok güzelde yapmışsın ellerine sağlık. HTC one x veya s alırsam mutlaka alacağım bir ürün olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: legendaddy

    Yaralı bir başlık olmuş çok güzelde yapmışsın ellerine sağlık. HTC one x veya s alırsam mutlaka alacağım bir ürün olacak.

    Teşekkür ederim :)
  • Telefon kablosuz olarak media link hdye, media link de hdmi kablosuyla telefona mı bağlanıyor, tabi media link şarja bağlı olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 24 Nisan 2012; 23:52:34 >
  • harika bir iş çıkarmışsın arkadaşım...
    sağol
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Telefon kablosuz olarak media link hdye, media link de hdmi kablosuyla telefona mı bağlanıyor, tabi media link şarja bağlı olacak?

    Telefon kablosuz olarak Media Link HD'ye bağlanıyor, Media Link HD ise HDMI kablo ile televizyona bağlanıyor. Media Link HD'nin elektrik gereksinimi için ise kendi güç adaptörü kullanılabilir veya üzerindeki güç girişi mikro usb şeklinde olduğu için usb kablo ile televizyondan da (veya usb girişli başka bir cihazdan) güç alabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: slicer

    quote:

    Orijinalden alıntı: pcwolf28

    Telefon kablosuz olarak media link hdye, media link de hdmi kablosuyla telefona mı bağlanıyor, tabi media link şarja bağlı olacak?

    Telefon kablosuz olarak Media Link HD'ye bağlanıyor, Media Link HD ise HDMI kablo ile televizyona bağlanıyor. Media Link HD'nin elektrik gereksinimi için ise kendi güç adaptörü kullanılabilir veya üzerindeki güç girişi mikro usb şeklinde olduğu için usb kablo ile televizyondan da (veya usb girişli başka bir cihazdan) güç alabilir.

    Media link tvye hdmi ile bağlanıyor yazacaktım yanlış olmuş, özellik çok güzelmiş gerçekten de bakalım telefonu alabilecek miyiz ucuz şekilde..




  • @pcwolf28

    Anladım hocam, olur öyle ufak yanlışlıklar :) İnşallah telefonu da alırsınız.
  • @slicer
    İnşallah inşallah sağolun:)
  • One X falan almanıza gerek yok. Sense 4 arayüzünü kullanan bir custom rom yükleyerek bu özelliği rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Bu cihazdan edinmek lazım ama oralarda o fiyatsa buralarda daha fahiş fiyatlarda olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @lp@sl@n

    One X falan almanıza gerek yok. Sense 4 arayüzünü kullanan bir custom rom yükleyerek bu özelliği rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Bu cihazdan edinmek lazım ama oralarda o fiyatsa buralarda daha fahiş fiyatlarda olacaktır.

    dostum bu iş okadar kolay değil, önce donanımın da desteklemesi lazım :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ftd

    quote:

    Orijinalden alıntı: @lp@sl@n

    One X falan almanıza gerek yok. Sense 4 arayüzünü kullanan bir custom rom yükleyerek bu özelliği rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Bu cihazdan edinmek lazım ama oralarda o fiyatsa buralarda daha fahiş fiyatlarda olacaktır.

    dostum bu iş okadar kolay değil, önce donanımın da desteklemesi lazım :)

    Cevap yazdığım arkadaşın imzasında Sensation XE kullandığı yazıyor. Sırf medialink kullanmak için One X almaktan söz ediyor. Ben de Sensation XE kullanıyorum ve sense 4 lü ordroid 3.0.2 kurdum telefona. Ekrana üç parmakla aşağıdan yukarı çekince aktif hale geliyor ve media link cihazını görmek istediğini söylüyor. Yani o arkadaşın elindeki cihaza binaen söyledim değiştirmesine gerek yok diye.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: @lp@sl@n

    quote:

    Orijinalden alıntı: ftd

    quote:

    Orijinalden alıntı: @lp@sl@n

    One X falan almanıza gerek yok. Sense 4 arayüzünü kullanan bir custom rom yükleyerek bu özelliği rahatlıkla kullanabilirsiniz.

    Bu cihazdan edinmek lazım ama oralarda o fiyatsa buralarda daha fahiş fiyatlarda olacaktır.

    dostum bu iş okadar kolay değil, önce donanımın da desteklemesi lazım :)

    Cevap yazdığım arkadaşın imzasında Sensation XE kullandığı yazıyor. Sırf medialink kullanmak için One X almaktan söz ediyor. Ben de Sensation XE kullanıyorum ve sense 4 lü ordroid 3.0.2 kurdum telefona. Ekrana üç parmakla aşağıdan yukarı çekince aktif hale geliyor ve media link cihazını görmek istediğini söylüyor. Yani o arkadaşın elindeki cihaza binaen söyledim değiştirmesine gerek yok diye.

    Yalnız yeni One serisinde bu özelliği kullanabilmek için ayrıca bir donanım olup olmadığını bilmiyoruz. Yani aynı wireless kartı üzerinden mi veri aktarıyor yoksa ayrıca bir donanım mı var, orası henüz belli değil. Denemeden de bir şey söylemek zor.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.