Şimdi Ara

Hpet mode nedir? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
6
Favori
57.288
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • kardeşlerim benim bilgisayarı test edeceğimi yukardaki ayar için yazmıştım kısa sürdü ve arada ani kapanmalar başladı Windows için olan ayarı sadece kapattım bios hala 64 bit çünkü 32 bit olarak sabitti zaten orda sıkıntı yok, düzeldi herşey yaramadı nedense performans iyi idi fakat kapanma bozdu mevzuyu.

    sizler için faydası olursa ne mutlu çünkü bende bugün bulmuştum konuyu yeniler için hayırlı olur inşaallah
  • üst mesajımda ani kapanma olduğunu yazmıştım fakat kapanma sabah konuyu bulmadan evvel yani ben uygulamadan evvel başladığını düşününce hatırladım yani hpet mode yada ayarı ile ilgili değil ben tekrar biosdan 64 bit yaptım ama Windows için daha sonra ayarlayacağım tabi bir müddet bakacağım,
    kapanma sebebi ise bios pilimin bitmeye yakın olması imiş bios açılışta cmos gibi bir hata verince pili değiştirdim fakat devam etti internetten değiştirmeden evvel pili söküp sökük halde 10 dakika beklemem gerektiği gibi bir yazı okudum hakikaten 20 dakika bekledim sorun kalmadı yeni pil ile devam inşaallah



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Caco_tr -- 15 Temmuz 2019; 0:28:57 >
  • 2020'nin ilk mesajıda benim gönlümden kopuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hort. ryzen'lerde bir artısı var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktorswh -- 30 Ocak 2020; 19:24:26 >
  • Ee napıyoruz şimdi açıyor muyuz kapatıyor muyuz?
  • hpet ne oluyor bi müslüman bilale anlatır gibi anlatsın lütfen.

  • Bende bu açıktı heralde. Hemen kapatıyorum
  • Yıllarca 32 bit kullandım bugün 64 bite geçiş yapınca ki ben yapmadım, neyse emin olmak için bios ayarlarına girdim orada Hpet mode 32 biti görünce bu nedir diye araştırınca Donanımhaber çıktı. Herkes bir şeyler söylüyor, Hpet modunu kim çıkartıysa ona sormak lazım ya da bilgisayarcılara...

  • Hem AMD hem de Intel mühendisleri üzerine basa basa HPET'e dokunulmaması gerektiğini söylüyorlar. HPET kapatınca masaüstündeki kullanımdan tutunda ekran kartın tam yükte mümkün mertebe daha çok kalıyor ve FPS yükseliyor gibi geliyor ama işte o iş öyle olmuyor. Ona genelde aldatıcı FPS diyorlar. Kaldı ki HPET Windows'te tek zamanlayıcı da değil.


    YouTube'da bunun tonla videosu var. Önüne gelen bir video çekmiş, şöyle yaptım oldu böyle yaptım FPS uçtu yok efendim stutter gitti bilmem ne.


    2020 Eylül ayında i5 10600K + Z490 anakart + 3600Mhz ram sisteme geçtim. Hiç de gidip araştırmadım HPET kapatayım mı diye. Bunun öncesinde 2.5 sene R5 1600 kullanmıştım o zamanda varsaylan ne ise onu kullandım.


    Misal bir Microsoft mühendisi aynen şöyle yazmış;


    --------------------------------------------------


    " There is a lot of rumor on the Internet that disabling HPET will increase your frame rate, but no definitive proof. If that option is not available in your BIOS, then I would not disable that in Windows, because Windows uses the clock speed of your Processor and that could affect many other things on your PC, it is safest to not disable HPET from inside Windows "


    Türkçe'si;" İnternette HPET'i devre dışı bırakmanın kare hızınızı artıracağına dair pek çok söylenti var, ancak kesin bir kanıt yok. Bu seçenek BIOS'unuzda yoksa, Windows'ta bunu devre dışı bırakmazdım, çünkü Windows İşlemcinizin saat hızını kullanır ve bu PC'nizdeki diğer birçok şeyi etkileyebilir, HPET'i Windows içinden devre dışı bırakmamak en güvenlisidir. "


    -------------------------------------------------


    42 yaşında bir bilgisayar kullanıcısıyım. 1994'ten beridir PC kullanıyorum. Bilmediğim ayarlara dokunmamayı yıllar içerisinde öğrendim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7A1E308D7 -- 21 Kasım 2021; 2:7:5 >




  • Hocam şimdi açayım mı kapatayım mı anlamadım ben... Hpet mode nedir? 

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Asıl hort şimdi oldu Hpet mode nedir?  alıntı yapmışsın ama bana gelmemiş Hpet mode nedir?  konuya biri yazmış yıllar sonra tesadüfen gördüm ve borçlu kalmak istemem teşekkürler Hpet mode nedir? 

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    Hocam ne yalan söyleyeyim ben konunun detaylarını unuttum açıkçası. Yıllar sonra da olsa boş bir tartışma olduğunu fark ettim. Şu an mesela default olarak HPET açık mı kapalı mıydı unuttum. Zamanında bu konuyla alakalı detaylı analiz ve tartışmalara girdiğimi hatırlıyorum ama üstte paylaştığım ayarları ben bile unutmuşum.


    Rica ederim.

  • Fulton F kullanıcısına yanıt

    Sorma ben de cevaplanan mesajlarda görünce ulan ne yazmışım buraya ben deyip baktım Hpet mode nedir?  senin alıntını görünce yazayım dedim Hpet mode nedir? 

  • vay be

  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.