Şimdi Ara

HP Victus mu DELL Gaming G5 mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj







  • Dell alacaksan bios sorunlarının çözüldüğüne emin ol.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı ikilemde kaldım. Tercihim victus dan yana oldu. gece sipariş verdim bekliyorum.

    Neden victus tercih ettiğime gelirsek;
    -144 Hz olması
    -1 TB SSD (sonradan yükseltmek için uğraşmak istemedim)
    -16.1" monitör olması
    -Kasa tasarımının premium hissettirmesi ve kaba durmaması
    -N11 de Axess'e Vade farksız taksit yapabilmem ve diğer sitelere göre daha ucuz :)

    Oyun odaklı almadım. Yazılım işleri için kullanacağım. Ara sıra LoL,wow atarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın inşallah. Bende ikilemde kaldım bi türlü karar veremedim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler hocam. Fiyatlar 12 saat içinde yükseldi yalnız. Bu modelin 512 GB olanı halen hesaplı bilginize

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • intel core i7-12700h işlemcili victus modelleri gayet güzeldi hayırlı olsun şimdiden alan çoğu kişi memnun

  • ben de yeni aldım , kullanıyorum . sorun yaşamadım . en guzel yanı ise 2. Nvme slotunun olması . ben 2. slota 2TB Kindston Nvme m2 taktım , gayet guzel çalışıyor. Ama aklım da Huawei D16S de kaldı . bunı satabilsem D16s alırım .

  • @Junsoo @atlasyachting 1 aylık kullanım sonrası olumlu/olumsuz yorumlarınızı yazar mısınız? Bende aynı modeli almak istiyorum. Özellikle hoparlörde çok şikayet vardı ara sıra pıt diye ses geliyor yazmışlar.

  • aralık ayında aldığım süreçten bu güne yorumlayabilirim. Toplam kullanımın saat bazında 30 saat civarıdır.



    Tasarım olarak kendi sınıfında ki bilgisayarlardan en zarif olanı. giriş portları gayet yeterli. FPS olarak ölçüm yapmadım fakat en yüksek ayarlarda en ufak takılma olmadan rahat bir şekilde oynadım.


    Gelelim ısınma meselesine. PCyi denemek adına Lol, Hogwarts Legacy, Rdr2, Forza Horizon oyunlarını 2şer saat oynandı (yeğen tarafından). Bu pc grubundaki dell, casper ve monster markalarını da bildiğim için ısınma seviyesi ilginç şekilde daha iyi olduğunu gördüm. (Burada bir dipnot eklemek istiyorum. ilk yüklediğim oyun Rdr idi. oyuna girer girmez aşırı şekilde ısındığını ve 70 dereceleri gördüğünü farkettim.) Elle kontrol ettiğimde ise normal olmadığını anladım.


    Ufak bir araştırmadan sonra HP omen ve victus serilerinde fanların stabil soğutma yapabilmesi için OMEN Gaming HUB yüklenmesi gerekiyormuş. Ayrıca ekran kartının NVİDİA uygulamasında prizde iken güç ayarlarını optimize etme seçeneğini uygulayınca sorun çözüldü. En baba sıcaklık işlemci cpu 50-54. gpu en yüksek 58-62 gördüm. tabi ki bu sıcaklıklar 2 saat boyunca bol aksiyonlu olarak oynandığında oluyor. Zeminden 30 derecelik yukarı eğimli pc standında duruyor soğutucu yok. Soğutma sistemi pcnin sağ ve sol üst taraflarında ve kuvvetli emişi var. Zeminle bir durursa nasıl olurdu bilmiyorum. Fan sesi diğer gaming pcler ile aynı. Orta segmentteki pclerden yüksek.


    Bu pc hakkında yazılan olumsuz yorumların genelinin acemi kullanıcı kaynaklı olduğunu farkettim. Freedos olarak pcyi satın aldım ve sonradan orjinal lisans satın aldım. İlk yüklemeden sonra hoparlörlerde ses patlama problemi oluyor. Bunun çözümü için Windows 11 yüklendikten sonra tüm güncelleştirmeleri sonuna kadar yapmanız gerekiyor. En son yükleme bittiğinde reset atınca ses kartı yüklenmiş oluyor. Ekstra olarak driver yüklemenize gerek yok.


    Ayrıca monitör ışık seviyesinin düşük olduğunu ve karanlık olduğu gibi şikayetler de gördüm. Yine acemi kullanıcı şikayeti. Ekran kartını NVİDİA nın sitesinde indirip son versiyona güncellemeden ekran parlaklığı yükselmiyor. İlk defa bu pcde böyle bir şey olduğunu gördüm. Windows 11 ve son güncelleme yapılmazsa ekran karanlık oluyor.


    Almadan önce en çok canımı sıkan konu monitör kısmının çok sallanma şikayetleri idi. Gerçekten sallanıyor mu evet sallanıyor. ama burada şu kıstasa dikkat etmek lazım. bu PC sürekli kucakta mı kullanılacak yoksa her gün sabah iş akşam ev olarak mı kullanılacak. Kucakta gezerse elbette ilerleyen süreçte yalama olabilir. ama menteşeler kaliteli ve bir problem yaratacak basitlikte değil. hiç sallanıp da beni rahatsız ettiği olmadı (sürekli sabit yerde durdu).


    Şarj meselesi tüm oyun bilgisayarlarında olduğu gibi ortalama seviyede. Elektrik gittiğinde film izlemeye devam ettim ve parlaklık %70 de ses sonuna kadar açık 2,5 saat götürdü. Pil ayarlarını otomatik olarak Enerji odaklı olarak ayarlamış. Performans odaklı olduğunda bu süre düşecektir.


    2007 den bu güne kadar kullandığım laptoplarım Acer, Asus, Hp, Dell ve Şimdiki HP olarak değerlendirirsem kasa kalitesi Asus (İsveç çeliğiydi sanki) dan sonra ki ikinci sırayı alır.


    Tuş hassasiyeti güzel, premium hissi veriyor. Beyaz ışıkları var renk değişmiyor. Uzun kullanımda nasıl olur bilemiyorum çünkü hep harici klavye ve mouse ile kullandım.


    Pişman mıyım aldığıma. Pişman değilim ama tercihim yanlış. borsa/forex takibi yapmak, kod yazmak için aşırı performanslı. Bir hevesle tasarımını beğenerek aldım. Şimdi Apple almaya karar verdim ve bu bilgisayarı sarı sitede ilana koydum. SON :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Junsoo -- 25 Mart 2023; 1:40:17 >




  • Victus almayı düşünüyorum ama ekran renkleri kötü diyorlar. Sizce de çok mu kötü? Ayrıca 2. Nvme disk yuvası gen 4 mü?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/155419853 bana da bu konuda acil yardımcı olacak var mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Junsoo J kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Sizin laptoptan aldım ben de. Windows 11'i nereden aldınız acaba, link atabilir misiniz.

  • hocam ekran retina olmadıkça hepsi aynı bana göre. tabi diğer markaları kullanan arkadaşlar daha iyi yorum yapabilir.

  • eoktay kullanıcısına yanıt

    hocam renk ve kalite yönünden kötü denmesindeki kıstas nedir? çözünürlük veya parlaklık mı?

    2.nvme disk yuvasının detaylarına nerden bakabileceğimi söylerseniz bakabilirim.

  • Junsoo J kullanıcısına yanıt

    hocam ho victuslarda şarj kesme özelliği varmı %60 %80 gibi limitleme netten bayağı baktım ama cogu hpde olmasına rağmen victuslarda yok yazılmıs

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.