Şimdi Ara

hp pavillion g6 cayir cayir yaniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Hp pavillion g6 bilgisayarim var alti firin gibi sogutucu felan fayda etmedi(bu sogutucuyada sukur en azindan kapanmiyor) hadi isinsa sadece bise demicm ilk actigimda bilgisayari muazzam hizli fakat pc isindikca performansta dusuyor onerileriniz bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • benim bir arkadaşımda vardı o bilgisayar altına soğuk su torbası koyuyodu
  • arka kapakları açın toz toprağı elektrikli süpürgeyle çekin termal macun yenileyin hiç yoktan işe yarar yok bunları yapıyorsanız ama yine de işe yaramıyorsa ve laptopa zarar vermeyecek kadar dikatli bir kullanıcıysanız arka kapağı açın ama kapamayın öyle kullanın yine de faydası olur
  • Tesekkurler tavsiyen icin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de var genel olarak ısınan r kasa zaten söküp macunları yenileyip toz temizliği yapın bir nebze rahatlayacak tır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • termal macun sürme konusunda tecrübesi olan birisi var mı acaba
  • Termal macunda sürsen fayda etmez. Dizüstü bilgisayarlarda oyun v.s. açtığınızda işlemci + ekran kartı (varsa) +50 derecenin üstüne çıkıyor. Normalde dizüstülerin içine sığdırılabilecek soğutma teknolojisi henüz tam anlamıyle gelişmediğinden ne yapsanız kar etmez. Burda altına soğuk birşeyler koymanın da fayda edeceğini sanmıyorum uzun vadede. O yüzden yapılacak tek şey ayarları olabildiğince kısıp işlemci ,ekran kartı ve anakart üzerindeki yükü azaltmak. Normal pc lerdeki ekran kartı ve işlemcilere de dokunsanız eliniz yanar ama alan geniş olduğundan ve gelişmiş soğutma & fan seçeneklerini ekleyebildiğinizden shutdown problemleri nüksetmez. Oyun labtop'u falan diyorlar da yok öyle birşey, laptop la oyun olmaz , olursa da minimum ayarlarda olur. Aşırı ısınma ve ısınan havanın tahliyesinin yetersizliği parçalarda kalıcı hasara sebep olabilir. Örn. macunun aşırı sıcaktan kuruyup işlemci veya anakartın hasar görmesi gibi.
    O yüzden laptobu soğutmak için altını çıkarıp uzay sistem veya ekstra fanlar takmak gerekir. Tabi dizüstülerin üretim amacının oyun amaçlı olmadıklarını tekrar belirtiyim. Ha diyebilirsiniz şu var bu marka var "oyun için" üretilenler.. Onlarında akıbeti belli "aşırı ısınma" .. Bunu şöylede anlatabiliriz.

    Ne kadar Performans = O kadar güç tüketimi , o da = o kadar ısı salınımı.




  • Bahsettiğiniz performans kaybı sadece oyunlarda mı, yoksa masaüstünde de mi yavaşlık nüksediyor cihaz çalıştıkça?

    Dizüstü bilgisayarla oyun oynanmaz diye bir şey yok ama temel amaç oyun ise masaüstü bilgisayara öncelik verilmeli. Masaüstü işlemcilerin 100vat civarı termal ısı yayımları var, mobil işlemciler ise 35 - 47 hatta ULV işlemcilerde 15 vat gibi. Buna oranla masaüstü bilgisayarların büyük soğutucuları oluyor, dizüstüler ise ısı borusu ile bağlantılı ızgaralara fanla üflenen hava ile ısıyı atmaya çalışıyorlar. Yeterli olmuyor. Ama yine de her oyun cihazı tam yükte çalıştırmıyor, bende mesela 65 - 70 derece civarı oluyor oyun esnasında. Ama Boinc'te mesela GPUgrid çalıştırırken 80 derece civarında, yazları ise 90'a yaklaşıyor. Bu da ancak ağır oyunlarda görülebilecek bir değer.

    Yapılabilecek şey cihazın içini açıp ızgara ve diğer yerlerde varsa tozu yünü vs. temizlemek. Sonra CPU ve GPU soğutucusunu söküp, eski termal macunu söküp yeni bir termal macun sürmek. Mesela ben çok da kaliteli olmadığı söylenen Zalman STG01 sürdüm, 5 ile 10 derece arası fark oldu GPU'da. Dizüstü soğutucular da altındaki hava boşluklarına göre, bu boşluklara iyi hava üfleyebilecek bir model olmalı. Yoksa piyasadaki ucuz pahalı çoğu model bir işe yaramıyor.

    Yukarıdaki BORUBEY06 arkadaşın söyledikleri doğru. Ancak yine de ümidi o kadar kesmemek lazım. Bu cihazlar ısınsa da içlerindeki ekipmanlar da sıcağa dayanabilecek yapıda üretilmiş. Yine de aşırı uzun süre sıcaklıklar parçaları ömrünü kısaltabilir. Donanım üreticilerinin de cihazları sonsuza kadar çalışacak şekilde yapmadıkları bir gerçek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bendede hp var sıcaklık ve hdd icin kac kere servise gitti suanda serviste gelsin satıcam yoksa adam olucagı yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scritous


    quote:

    Orijinalden alıntı: exclbr

    Bendede hp var sıcaklık ve hdd icin kac kere servise gitti suanda serviste gelsin satıcam yoksa adam olucagı yok

    Isinma hp nin kronik bir sorunu zaten.

    ısınma diye servise vermiştim fanı değiştirmişlerdi bu seferde daha sıcak ve daha sesli çalışıyodu
  • Bende de aynı sorun var msi ge60 kullanıyorum. Gpu 90 üstü cpu 100 derece civarı olabiliyor. (Gpu ya oc yaptığım için)
    Şu ana kadar kapanma sorunu yaşamadım. Ama performans yüzde 10 düşüyor. Intel core m serisi ve nvidia 900 mobil serisi ile laptoplar masaustu performansını yakalayacağı soyleniyor gördüğüm tablolar dogruysa maxwell sayesinde tdp deki düşüşle nvidia masaüstü gpu larını kırpmadan mobil e kaydiracak. Core m serisi de keza önceki nesilden daha az güç tuketip çalışma ısısını düşürecek aynı zamanda daha yuksek ghz lerde çalışacak. Bu birleşme gaming notebook ismini gerçekten hakeden makinalar çıkaracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.