Şimdi Ara

HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
835
Cevap
18
Favori
51.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de sanırım ilk ben satın aldım bu modeli,hiç bir incelemeye vs rastlamadım.HP yeni bir kasa modeli ile çıkarmış bu modeli.Power serisi olarak geçiyor.3.500 liraya satın aldım 1 hafta önce,yanında hp sırt çantası hediye geldi.Ayrıca 480 TL hp iade kampanyasını kullandım ve baya uyguna gelmiş oldu.Öncelikle şunu diyebilirim,cihaz ekran kalitesi olarak piyasada 5.000 tl ye kadar satılan gamer laptoplardan çok daha iyi,canlı ve ips ekrana sahip.HP önceki modellerinde kullandıgı kötü kasa yapısından tamamen uzaklaşmış çok kaliteli cihaz ortaya koymuş.Klavye zaten msi laptoplar daki steelseries klayvenin verdiği kaliteyi aratmayacak düzeyde kaliteli.Ekranda ve kasa kalitesinde yüksek oranda geliştirilme yapılmış bu modelde.Kasanın dış kısmı kaliteli plastikten üretilmiş.Klavye bölümünde alimunyum plastik alaşım karışımı ile fırçalanmış bir tasarıma sahip malzeme kullanılmış.Yani HP laptoplardaki o ucuz kalite hissiyatı tamamen gitmiş.Alacak arkadaşlara tavsiyemdir.Bu modelin yeşil olmayan normal serisi var ayrıca,beyaz klavyeye sahip.Sorusu olana yardımcı olurum.

    Aşağıda linkini attığım yerden (integra bilgisayar'dan) aldım.Aldığımda fiyatı 3569 liraydı.Ayrıca buradan alırsanız yanında hp sırt çantası hediye ediyorlar.Başkayerde bulamazsınız,bu size linkini attığım yer resmi hp kanadı altında çalışan firma.Hiç bir sıkıntı yaşamazsınız,ürün sapasağlam yurtiçi kargo ile geldi.Kargolar kötü fakat bu cihazlar da ona göre paketleniyor.Paketlemesi sağlam oldugu için bir sıkıntı olmaz.Ürünü almadan önce eski hp laptopı bulup değişim kampanyasına katılmanızı tavsiye ederim,böylece 480 TL hp size para iadesi yapıyor.,ben bu şekilde yaptım ve para iadem geçen hafta gerçekleşti.Laptop 3 bin 89 liraya gelmiş oldu.


    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-15-cb005nt-2cj23ea-i5-7300hq-8gb-ddr4-1tb-7200rpm-gtx1050-4gb-ddr5-15-6-fullhd-dos-296217820



    Grafiker oldugum için özellikle grafik tasarım ilgisi olan arkadaşlara tavsiye ederim,ekran olarak bu fiyata alabileceğiniz en iyi model.Renkler çok doğru.

    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)
    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)

    TEKNİK DETAYLAR

    İşletim Sistemi FreeDOS 2.0
    Işlemci Intel® Core i5-7300HQ (2,5 GHz, 3,5 GHz'e kadar, 6 MB önbellek, 4 çekirdekli) İşlemci ailesi: 6. Nesil Intel® Core i5 işlemci
    Yonga kümesi Intel HM175
    Bellek 8 GB DDR4-2400 SDRAM
    Bilgi Depolama 1 TB SATA 7200RPM
    Web kamerası Tümleşik çift dizi dijital mikrofona sahip HP Wide Vision HD Kamera
    Algılayıcılar Hız ölçer
    İletişim Tümleşik 10/100/1000 Gigabit Ethernet LAN; Intel® 802.11ac (2x2) Wi-Fi® ve Bluetooth® 4.2 Birleşimi (Miracast uyumlu)
    Kullanım kolaylığı Kensington MicroSaver® kilidi yuvası; Açılış parolası; Üçüncü taraf güvenlik kilidi aygıtlarını kabul eder; Güvenilir Platform Modülü (TPM) desteği
    Ekran 39,6 cm (15,6") diyagonal FHD IPS UWVA yansımasız WLED arkadan aydınlatmalı (1920 x 1080)
    Video NVIDIA® GeForce® GTX 1050 (4 GB GDDR5 ayrılmış)
    Ses B&O PLAY; HP Audio Boost; Çift hoparlör
    Klavye Tam boyutlu arkadan aydınlatmalı ciklet klavye; Çoklu dokunma hareketlerini destekleme özellikli Touchpad
    Bağlantı Noktaları 1 USB 3.1 Type-C? Gen 1 (En fazla 5 Gb/sn veri aktarım hızı, DP1.2, HP Uyku ve Şarj Etme)
    3 USB 3.1 Gen 1 (1 HP Uyku ve Şarj Etme)
    1 HDMI
    1 RJ-45
    1 birleşik kulaklık/mikrofon
    Pil Tipi 4 hücreli, 70Wh Lityum iyon; Ağırlık
    Hızlı pil şarj etmeyi destekler: 90 dakika içinde %90
    Hedef pil ömrü 14 saate varan tahmini pil ömrü
    Güç 150 W AC güç adaptörü
    Ürün rengi Gölge siyahı kapak ve taban, parlak yeşil klavye çerçevesi ve logo
    Ek bilgiler P/N: 2CJ23EA #AB8
    Ağırlık 2,2 kg; Ağırlık yapılandırmaya bağlı olarak değişir
    Boyutlar 37,8 x 25,22 x 2,41 cm; Boyutlar yapılandırmaya göre değişiklik gösterir
    Garanti 2 yıllık sınırlı parça, işçilik ve taşıma hizmeti







    Cihazın içini açıp daha önce elimde bulunan 240 GB Ssd taktım.İçerisindeki 7200 lük 1 gb harddiski de yedek disk olarak kullanıyorum.Cihaın içinden görüntüde ekledim.


    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)

    #Miyamoto Musashi adlı arkadaşımızın beyaz ledli modelini inceleme videosu








    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Cage -- 20 Ocak 2018; 0:29:36 >







  • Bugün teknosadan HP PAVILION 15-CB008NT 2GR77EA i7-7700HQ/16GB/1TB/GTX1050 4GB GDDR5 NOTEBOOK aldım. Pek tabi yılbaşını vs. beklemek daha mantıklı olurdu ama mühendis olduğum gerekçesiyle belli programların acil kullanım zorunluluğu vardı ve bu ihtiyaç sebebiyle hemen aldım. Şimdi size laptopu biraz anlatayım. Laptopta muhteşem malzeme kalitesi yok. Ama emin olun Monster gibi markalardan daha kaliteli malzemeye sahip ve herşeyden evvel daha tümleşik bir laptop. Tabi Monsterda güzel laptop ama Clevo yapımı, toplama mantığıyla laptop almak istemedim. Ben muhtemelen bu başlıkta en pahalıya alanım. 4200 tlye aldım. Çünkü siz alırken dolar muhtemelen çok daha düşüktü. Ekonomi,donanım,malzeme parametreleriyle incelendiğinde Asus GL553VD ve Monster Abra v11.1 veya Monster Abra v9.3 (1050Ti) modellerine göre bir tık önde. Ama laptop HP arkadaşlar. Yani ABD'de sevilen ama başka hiçbir ülkede sevilmeyen hatta nefret duyulan bir marka. Herkes ama herkes şikayetçi ki bu şikayetlerin altıda boş değil. Çok haklı ve makul sebeplerden ötürü şikayetçiler. HP firması çok enteresan mühendislere sahip. Gaming Laptop diye anlandırdıkları ama benim AutoCAD,SolidWorks,BIM ve SteelX gibi inşaat mühendisliği dalının progralarını kullanmak için aldığım bir laptopta fanlar direk ekrana doğru. Şimdi bunu şu şekil açıklayayım. Laptop daha 4 saattir elimde olduğundan henüz oyun oynamadım veyahut mühendislik arabirimleri ve temel birimlerinin programlarını kullanmadım. Sadece Youtube, Chrome kullandım. Durum şu;

    1-) Hdd cızırtısı mevcut. Ama bu diğer laptoplarda da mevcut. Teknosada dikkat ettim. Tabi bu cızırtının ana sebebi 5400 göre 7200 okuma hızı olabilir. Ağır prolar ve oyun denersem deneyimlerimi paylaşırım
    2-) Ekranı çok iyi. Teknosada ışık altında ve ışıksız ortamda Lenovo (IPS MAT LED 1080P) ve Asus(Anti-Glare 1080p WideScreen) ile kıyasladım. Asusa göre çok çok iyi. Lenovoya göre ise iyi. Dell'in IPS panelli modeli Teknosada olmadığı için kıyaslayamadım. Ekranı Mat ama Lenovonun ekranına göre öyle bir matlığı varki Lenovo biraz fazla mat bir ekran kullanmış. Bu ise tam ayarında. Üstelik düşük ekran parlaklığında renkler kesinlikle canlılığını kaybetmiyor bilakis derinleşiyor.
    3-)FANLAR:):) Şimdi bu fan olayını ordaki bir arkadaşa sorduk. Adam bu laptopu açtığını, fanına baktığını ve hava çıkışının bakır bir plaka sayesinde ekrana değil yukarı doğru olacak şekilde meydan geldiğini söyledi. Ayrıca herhangi bir sıcaklık 100 derece ve üstünde direk ekranla temas etmeyince ciddi bir zarar oluşmayacağını belirtti. Pek tabi bu denemeden bileceğimiz birşey değil. Cihazda iki fan bulunuyor incelediğim kadarıyla. Ama sağ taraftaki sürekli çalışıyor. Sol taraftaki sanırım ekstra performansta yani ekran kartı kullanımında devreye geçiyor. Eğer bu canınızı sıkıyorsa bu laptopu almayın derim. Daha az Ram, TN panelli bir ürün seçebilirsiniz.
    4-) Laptopun kasası alüminyum ve plastik karışımı. Sadece alt tarafta plastik oranı nispeten daha fazla ve havalandırma boşlukları az alt tarafta. Ama laptopun ekranını açtığınızda kasanın ön kısmı havaya kalkıyor çok az. Bu sayede tabanın ekstra hava alması kolaylaşıyor. Bunu beğendim. Ekran çerçeveye çok güzel oturmuş. Tırnağımı sokmayı denedim. Çok zor sokamadım. Baya sağlam. Bu sebeple panelin içeri toz alacağını sanmıyorum. Laptopun malzeme hissiyatı iyi ve patates kızartması yediğim elimle şöyle malzeme üzerine dokundum. Kapak kısmında neredeyse parmak izi yoktu. Klavye kısmında ise az oluştu. Klavye hissiyatı çok iyi. Bu ciklet klavyeden mi bilmem ama Asusun klavyesine de buna da baktım. Zerre fark yok ve HP klavyesi enteresan şekilde kasaya daha iyi oturmuş.Monster ve Dell'e göre çok ama çok daha iyi oturmuş klavye kasaya. Bilgisayarın ekran bölmesi Asus ve Lenovoya göre daha az esnek. Ama ekranın arka kısmı(logonun olduğu kapak kısmı) onlara göre biraz daha fazla esnek. Bunun herhangi bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. Klavyede sadece beyaz ışık var. Ayarlanabiliyor mu bilmiyorum. Ama RGB klavyeye baktım Teknosada ve ben beğenmedim. Çünkü ben sadeliği daha çok seven birisiyim. Çoğu kişi RGB sever ki haksızda değiller. Ama beyaz değil de mesela nispeten koyu olmayan bir mavi olması veya tek renk yeşil olması daha da hoşuma giderdi. RGB tek renk yapılabiliyor ama bunun için ekstra bir ödeme yapmak bana gereksiz geldiği için RGB klavyeli ürünlere yönelmedim. Kısacası benim için bir kriter değil. Ama RGB olmadan asla diyorsanız başka modellere yönelmenizi tavsiye ederim. Kasada fanlardan sonra sorun gördüğüm şey açma kapama tuşu. Evet yuvarlak bir tuşa göre daha keskin ve stil durduğuna şüphe yok ama sağlamlığı düşüren etkenler bunlar. Bir laptopun açma kapama tuşu kırılınca veya esneyince şıklık tamamen gidiyor. Bu laptop zaten Monstera göre daha şık ve Asusa göre daha taşınabilir. Bu açma kapama tuşunu bu sebeple eleştirebilirim.
    5-) Hoparlörleri güzel arkadaşlar. Bang Olufsen işini iyi yapan bir firma zaten. Monsterin kötü hoparlörüne göre oldukça iyi. Lenovoyu test etmedim. Dell ile karşılaştıranlar Dell'in daha iyi ses performansı var dediler. Ama Asus ile karşılaştırdım. Asustan iyi. Kulaklıktan gelen seste Asusa göre bir nebze daha net. Ama bugün yoğun oluşu sebebiyle kulaklıkla pek test edemedim. Bas ve tiz sesleri dinleyebildim sadece. HP bir adım önde. Genel olarak yeterli bir ses seviyesi var. Ama ben salonda laptopu açayım teee banyoya geçip kapıyı kapatıp suyuda açtığımda net duyayım demiyorsanız size yeter. Ses kalitesi ise bence kesinlikle tatmin eder.
    6-) Cihaz ısınır mı? Evet.Özellikle touchpadin sağındaki bölge yüksek performansta baya ısınır. Çünkü şu yazıyı yazarken bile çok ama çok az olsa da ısınıyor. Ama bunun temel sebebini söylemekte fayda var. İnce bir bilgisyar oluşu ve tümleşik oluşu(batarya içerde mesela) buna bir etken. Benim için sorun değil. Çünkü herhangi bir oyun oynamak istersem uzun vadede, klavyemi alırım ve oynarım. Zaten gamer olan genç kardeşlerimizin çoğu böyle yapıyor dikkat ettim buna. Ben ise bir gamer değilim. Ben program kullanıcısıyım. O programların hiçbiri ekran kartı kullanmadığından zaten ısınma meselesi benim için bir problem teşkil etmez. Benim uzun vadede oynadığım tek oyun FM serisidir. Ama şu sıralar eğlenmek için arkadaşlarımızla PUBG oynamayı düşünüyoruz. O zaman klavye alırım sanırım. Ama şunu söylemekye fayda var. Fiyat muadili Asus tek fanlı. Çift fanlı dahi değil. Bu sebeple Asusun daha az ısındığını düşünmüyorum çünkü bunu kullanıcılarından öğrendim. HP denildiğinde kronik ısınma problemi akla geldiğinden insanların temkinli olmasını anlayabiliyorum. Ama şunu söyleyeyim zaten bilgisayarların tamamı (toplama iş istasyonları hariç) zaten belirli bir ömre sahipler ve bu ömür 3 senedir. Sonra verim azalarak sıfıra doğru düşmeye başlar. Bu sebeple 6 sene kullandım bana mısın demedi diyen kullanıcıların işin teknik kısmını tam bilmediklerini veya laptopla duygusal bağ kurduğunu düşünüyorum. Çünkü ben üniversitedeyken ve sonrasında toplamda 6 sene Toshiba kullandım. O laptopu çok severdim ve evet bana mısın demedi:):) Şaka bir tarafa 3-3.5 sene ''pik verim''de sınırdır. Sonra kayba uğrar verim. Ama ülkemizin ekonomik durumu iyi değil. Kendi para biriktirip ailesinden de biraz para kopartarak gidip 3500-4000 lira bandında bir gaming laptop veya performans laptopu diyeyim alan genç kardeşlerimiz var. Bu genç kardeşlerimiz için 3 senede bir laptop değişikliği mali külfet demek. Bu sebeple onlar hem tatmin olacakları hem de uzun süre kullanacakları bir laptop arayışındalar haklı olarak. Onlara saygımdan ve geçmişte o kardeşlerimden biri olduğumdan ısınma problemine dikkat etmelerini öneririm. Böylece uzun vadede verimi arttırabilirler. HP ve ısınma konusunu uzun vadede değerlendiremediğim için uyduruk bir yorumda bulunup zaten zar zor edindikleri parayı buna ayırın diyemem genç arkadaşlarım için.
    7-) Benim laptopum renkli olsun her tarafından renkler fışkırsın diyen nispeten daha genç ve lise döneminde olan kardeşlerimiz için bu laptopu tasarım olarak önermem. Klavyesi tek ışıklı ve logo vs aydınlatılmıyor. Ama belli bir yaşa erişmiş, laptopundan hem performans hem de sadelik bekleyen nispeten dışarda rengarenk laptoplarla dolaşmaktansa sade ince ve şık bir laptop isteyen yaştaşlarım (27) ve kardeşlerim ve büyüklerim için bu bilgisayarı şiddetle öneririm. Gerçekten malzemesi kaliteli ve çok şık. Tabiki estetik görecelidir ve bana şık gelen başkasına gelmeyebilir. Bu sebeple buna pek bir yorum getiremeyeceğim. Ama ben beğendim:)
    8-) Fiyat muadili Asusa göre sadece 8 gb Ram daha fazla değil. Buna ek olarak HP 16 gb Ram 2400 Mhz Asus 8 gb Ram 2133 Mhz. Ayrıca Asusta 128 gb 540 mb/s okumalı bir ssd var. Bunu dışardan 8gb 2400 mhz rame göre çok daha ucuza temin edebilirsiniz. Ama kaliteli bir ekran ve elinizde mevcut değilse orjinal windows 10 a sahip bir laptop alırsınız Hp alırsanız.Asus alırsanız ise daha ışıklı, turuncuya yakın bir kırmızıyla donatılmış bir aydınlatmalı bir logosu olan laptop alırsınız. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam Asus 5400lük hdd kullanırken HP 7200 devirlik bir hdd kullanıyor. Buda daha hızlı arayüz kullanımı demek. Monsterla kıyaslayacak olursak malzeme kalitesi, w10 ile beraber driverler kurulu gelmesi nispeten daha ucuz olması (Monsterla bugün telefonda konuştuk. HP laptopun özelliklerinin birebir aynısını yaptırdım 4300 lira tuttu üstelik freedos. w10la birlikte 4659 lira oluyordu)ve hoparlörü sebebiyle tercih edilebilir. Ama genç kardeşlerimiz Monster firmasını seviyor ve daha sıcakkanlı yaklaşıyorlar. Hem incelemeleri çok, hem onlar için daha genç bir populasyona ait olmak ve diğer genç kullanıcıların deneyiminden faydalanmak gibi bir fırsat var. Hemde Monster demek donanım tarafında biraz daha özgür olmak olduğundan bu seçimi anlıyorum. Monster tercih edebilirler. Ben bu iki cihaz arasında sadece tasarım noktasında ve sağlamlıkla ses kalitesi noktasında bir fark görüyorum. Bu ise zevk meselesi. Ayrıca HP'nin bu modelinde ssd eklemesi yapılabilir, Ram arttırılabilir.


    Herhangi bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım. Hepinize iyi eğlenceler, kalın sağlıcakla;)
    Hp cb-008nt notebook'a samsung 960 evo m2 nvme SSD'yi taktım. meşakatli bir süreç sonunda bambaşka bir alet oldu. aslında uzun bir yazı yazmıştım yarıda kalmıştı taslak olarak kaydetmiştim şimdi girdiğimde taslaktan uçmuş. üzüldüm. şimdi tekrar yazdım inşallah yapacak kişilere yardımım dokunur. öncelikle bütün yazıyı okuyun ondan sonra işlemi yaparken tekrar okuyarak işlemi yaparsınız. bazı karar aşamaları olduğu için tümünü okumakta fayda var. bu kadar uzun olmasından korkmayın sonucu çok tatlı oluyor

    öncelikle notebookumuz m2 nvme uyumlu SSD istiyor. bunu karşılayan bir kaç marka var. bios+windows+şifre+firefox+google ulaşma sürem 10 saniye bile sürmüyor. hdd cızırtısı bitiyor. bad sector derdi yok sarsmadan kullanayım masayı sallamayım derdi bitiyor. kesinlikle tavsiye ediyorum. SSDnizi sipariş ederken ister evo ister başka birşey alın tek tırnaklı modelini alacaksınız. fotoğrafından mutlaka teyit edin.

    fark şu:
    BURADA YAZILI OLANLARI UYGULARKEN BİLGİSAYARINIZA ZARAR VEREBİLİRSİNİZ. YETKİN DEĞİLSENİZ YETKİN BİRİNDEN YARDIM ALIN. YAPILAN İŞLEM BİLGİSAYARINIZIN GARANTİ DIŞI KALMASINA DA NEDEN OLABİLİR. GARANTİ DEVAM ETMESİNİ İSTİYORSANIZ HP KENDİ SİSTEMİNDEN SSD SATIYOR. FİYATI 1000TL GİBİ RAKAMLARDA VE ÖNERDİĞİM ÜRÜNDEN ÇOK DAHA EKSİK YANLARI VAR.

    ssd'nizi aldınız kargo geldi. öncelikle lazım olacak aletler: yıldız saatçi tornavidası, düz uçlu tornavida, eldiven(pudrasız), paket lastiği, 16GB USB bellek, yedekleme işlemleri için başka bir bellek ya da harici HDD. arka kapağı açtığınızda iç kısımlara dokunmanız durumunda parmak iziniz neredeyse silinemeyecek şekilde yüzeye çıkıyor. bu da kapağın açıldığını gösteren bir işarettir. ayrıca vidaları sökerken boyalarının kalkmaması için vida başına paket lastiğini tutturup tornavidayı kullanırsanız boya kalkmaz.

    öncelikle nasıl bir kurulum yapacağınıza karar vermeniz lazım. 2 şansınız var. Biri imaj kopyalama diğeri ise temiz kurulum. imaj kurulum biraz sakat bir işlem ama çok hızlı bir şekilde tamamlanıyor. imaj aldığınızda iki diskinizde de uefi sistemi kalacağı için başlangıçla ilgili sorunlar oluşuyor. denedim ve tekrardan temiz kurulum yaptım. imaj alarak yapmak istiyorsanız da bir kaç seçeneğiniz var. öncelikle aşağılarda detaylı bahsedeceğim ssd takma işlemini yapıyorsunuz. daha sonra notebooku başlatıp bahsedeceğim programlar yardımıyla işlemi gerçekleştiriyorsunuz. samsung bu işlem için "samsung data migration tool" diye bir program yapmış. SSDyi taktıktan sonra bu programı indirerek (halen eski hddsiniz tabi) kuruyorsunuz ve ssdye taşıma işlemi yapıyorsunuz. bilgisayarı yeniden başlattığınızda windows açılış size hangi işletim sisteminden bilgisayarı başlatayım diye soruyor bölümlendirme 3 olanı seçerek SSDdekinden başlangıcınızı yapıyorsunuz. ilk yöntem bu. diğeri ise macrium reflect isimli bir programı kullanarak bu işlemi yapabiliyorsunuz.

    -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    benim önerim ise temiz kurulum yapmak. böylece eski hdd'mizi arşiv ve dosya saklamak için kullanırken işletim sistemini ve günlük bütün işlerimizi ssd üzerinde yapmış olacağız eski hddde hiçbir eski işletim sistemi artığı kalmayacak. recovery de gidecek ama windows serial key'i biosda gömülü olduğu için sıkıntı olamayacak. bunun için windows tuşu+arama kısmına gelip cmd yazıyoruz ve komut istemini açıyoruz.
    şunu yazıyoruz fotoğrafını çekip saklıyoruz ya lazım olursa diye:
    wmic path softwarelicensingservice get OA3xOriginalProductKey


    buradan sonra yedek alma, kurulum dosyası indirme, kapak açma işlemi ve temiz kurulum yapmayı anlatacağım:

    ÖNCELİKLE ESKİ HDDDEKİ BİLGİLERİNİZİ YEDEKLEYİN ÇÜNKÜ İŞLEM SIRASINDA ONU DA BİÇİMLENDİRECEKSİNİZ.
    Ben sadece firefoxda kayıtlı şifrelerimin fotoğrafını çektim. eğer kısa zamanda fotoğraflarla belgelerle bilgisayara birşeyler attıysanız başka bir harici diske belleğe ya da bulut hesabına yedek alın.

    MEDİA CREATION TOOL İLE WİNDOWS KURULUMU YÜKLEME

    temiz kurulum için windows kurulum dosyalarına ihtiyacımız var ve lisansımız var. lisansımız biosda ama bize kurulum lazım. bunun için windows tuşuna basıp "media creation tool" yazıp giriyoruz. çıkan uygulama bizden usb bellek istiyor. en az 16 GB'lık olmalı. içindeki bütün bilgileri silerek orjinal windows kurulumunu belleğe yazacak. işlemi yaptıktan sonra yedek de aldığımıza göre kapağı açıp ssdyi takabiliriz.

    ARKA KAPAK AÇMA İŞLEMİ

    Cihazı kapattık. uykuda bırakmayın sakın. ters çevirdiğinizde alt tarafta 4 adet vida ve üst tarafta iki adet vida göreceksiniz. bunları boyası kalkmayacak şekilde paket lastiğini de kullanarak sökün. daha sonra 4 adet kauçuk ayaktan üstteki ikisini düz tornavida yardımıyla çıkartın. bunların altında ise 2 adet vida var ve diğer vidalardan daha büyükler. bu yüzden diğer vidalardan ayırarak kenara koyun unutmayın. geri takarken vida yuvalarını bozarsınız. böylece üstten 4 alttan 4 toplam 8 vida elde etmiş olacaksınız. şimdi ince kenarlı plastik bir malzeme ile (ben cam filmi çekme aparatı ve plastik mutfak kaşığı kullandım sadece tırnakla da yapabilirsiniz ama tınağınız kırılabilir) arka kapağın kenarlarını hafif hafif kaykıltarak tırnaklardan kurtarın. kenarlardaki tırnaklar dışın kapağın orta kısımlarına gelen tırnaklar da var insan sökerken orada da mı vida kaldı diye düşünüyor ama biraz sabırla onları sökün. bu işlemler sırasında ya pudrasız eldiven takın ya da kapak içlerine dokunmamaya çalışın kapağın açıldığı anlaşılabilir. kapağı açtığınızda karşınıza şu görüntü çıkacak:


    Burada SSD'nin pasif olarak havalandırılacağını göreceksiniz. yani taktığınız yerin yanından sürekli hava geçip cpu soğutma için kullanıldığı için pasif olarak ssd de soğuyacak. şimdi ssd'mizi yuvasına takmak için vidaya ihtiyacığımız var. gelen kutuda vida olmadığı için gereksiz bir vida bulup onu kullanacağız. fotoğrafta en sağ orta tarafta mavi bir kart var üstünde 1917 yazısı var onun sağ üstündeki vidayı söküp bu iş için kullanabilirsiniz. herhangi birşeyin yerinden oynamasına neden olmayacaktır çünkü söktüğümüz vidanın öbür tarafında bir vida daha var ve yardımcı kartı tırnak tutuyor. vidayı da elde ettik. şimdi ssd'mizi 45 derece açıyla yuvasına ittirerek karşı tarafındaki çentik vida yerine oturana kadar aşağıya hafifçe basıyoruz. vidamızı yerine takıyoruz fazla sıkmadan ve gevşek bırakmadan.

    şimdi beni saatlerce uğraştıran bir detaydan bahsedeceğim. buraya kadar herşey normal ssdyi taktım elimde kurulum(usb bellekte) var açılışı ondan yapıp istediğim yere işletim sistemini kuracağım. bunu yaptığımda kurulum hazırlık aşamasında %1de kaldı. eski hddnin partitionlarını sildim. yine kaldı. eski hdd'ye partition oluşturdum. bu sefer %95'de takılı kaldı. sanırım HDD'yi her koşulda primary olarak görüyor ve kurulum dosyalarını kurarken hataya sebep oluyor. ben de çözüm olarak (arka kapağı vidalamadan takmıştım) kapağı açtım ve ssd'nin hemen sağında üstü mavi bantlı hdd kablosunu (hdd'nin sol altında gözüküyor) çıkartarak bilgisayarı açtım. ilk başta bios hata verdi. benim bir hdd vardı nereye gitti tarzında isyanlara girdi kendini yeniden başlattı ve artık eski hdd'den umudu kesti. şimdi bir ince nokta daha var. siz ssd'yi taktıktan sonra hdd kablosunu söküp kurulumu bitirirseniz ve eski hddyi tekrar takarsanız yine iki işletim sistemi sorunuyla boğuşursunuz. bu yüzden benim deneme yanılma sırasında arada yaptığım bu işi sizin baştan yapmanız lazım:
    ssdyi taktıktan sonra hddye hiç dokunmadan arka kapağı vidasız şekilde takıp usbden windows kurulumunu başlatın. bu sırada özel kurulum kısmına gelerek eski hddye ait partitionları silin ve ssd üzerine de partition açarak en büyük kısmı seçerek kurulumu başlatın. kurulum hata verirse bilgisayarı kapatıp kapağı açarak yukarıdaki fotoğrafta işaretli olan HDD'nin kablosunu önce siyah kısmını kablo tarafından girerek nazikçe havaya kaldırıp kabloyu sökün ardından tekrar kuruluma girin. kurulumu tamamladıktan sonra bilgisayarı kapatın tekrar kapağı açın ve söktüğünüz hdd kablosunu dikkatlice yerine takın. kapağı takıp vidaları ve ayakları yerine takın. bilgisayarı açtığınızda hızına şaşıracaksınız! windows update ne kadar driver varsa hepsini orjinal olarak indiriyor. 3-4 saat ve 3-4 kez yeniden başlatmayla driver ve işletim sistemi updateleri de tamamlanıyor. Bang Olufsen driver'ı dahi windows update ile geliyor.

    Tek eksik SSD driver ve yazılımı. Bunun için samsung aldıysanız sansung'un sitesinden nvme driver ve samsung magician yazılımını indirin. nvme driver ssd'nizin sağlığı için gerekli. windows içinden gelen driver genel driver. magician yazılımı ise ssd'nizin durumunu görmeniz, benchmark yapmanız ve overprovisioning yapmanız için gerekli. 3-4 kez benchmark yapıp sayfayı yenileyip smart özelliğe girdiğimde en fazla 50 dereceye çıkmış bir ssd gördüm. gayet iyi bence. normalde 25-30 derece arasında çalışır durumda. overprovisioning özelliği ise ssd'nizin yüzde 10luk bir kısmını ben senden alayım dosya aktarımında takas işlemlerini orada yapayım böylece ssd'nin ömrü daha uzun olsun diyor. bir nevi odanın içinde kenara bir masa atma olayı gibi. ben yaptım. detayını araştırır bulursunuz benden bu kadar.
    Hocam bendeki labtop bu sizdekinin beyaz ışıklı olanı. Kasası aynı şekilde. İlgili linkte olan konuda inceleme ve nasıl söküldüğü ile ilgili iki video çektim. İsterseniz başlık altında paylaşırsanız daha çok kullanıcıya yardımı olur diye düşünüyorumhttps://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-power-i7-7700hq-gtx-1050-inceleme-ve-kullanicilari-ana-konu--130628385#130652328




    ilgili videolar







  • Hocam hayırlı olsun. Klavye beyaz arka aydınlatmalı cihazın linkini paylaşır mısın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzmek istemem ama önceki serisi daha iyiydi. Soğutma olsun kasası olsun daha iyi. Ekran ve hoparlör hariç bir avantajı yok bu modelin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uwais kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim beyaz aydınlatmalı modelinin satış linkini ben bulamadım.Araştırırsanız bulursunuz ama,bi ara gözüme çarpmıştı satış sitelerinden birinde.Çok yeni model oldugu için pek video yok.linkteki resmi videosunu inceleyebilirsnz.

    https://www.youtube.com/watch?v=NlbgMxbf_rU&t=1s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    Üzmek istemem ama önceki serisi daha iyiydi. Soğutma olsun kasası olsun daha iyi. Ekran ve hoparlör hariç bir avantajı yok bu modelin.

    Merak ettim ürünü kullanıyor musunuz?Beğenmediğiniz noktaları açıklayıcı şekilde anlatırsanız sevinirim.Üzülecek bir durum yok bu arada yüzlerce yorum okudum hep olumlu eleştirinin yanında dünyada bir tek beğenmeyen siz çıktınız eski kasa modeline göre
  • notebookcheck e bakın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: expressimo

    notebookcheck e bakın.


    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Notebook check inceleme linki atabilir misiniz?

    Ben bulamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Melih hocam ekranın renk gamutu düşük

    Notebookcheck sitesine göre

    srgb %57. , Adobe rgb %36 oranında kapsıyor
    Sanırım yine parlak ekranlı notebook alacağım çünkü mat olup kaliteli panel olan yok gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 24 Ağustos 2017; 19:50:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler Hocam iki cihazda da aynı panel kullanılmış sanırım ikisininkininde renk gamutu düşük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonyz10c -- 24 Ağustos 2017; 19:47:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • expressimo kullanıcısına yanıt
    oha hocam tekrar saol 60 dereceyi gören kısımlar var laptopta iyiki almamışım sayende vazgeçmiştim
  • Rica ederim. Boşuna demiyorum eski seri iyi diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar bende laptop alıcam HP 15-BC202NT düşünüyordum sonra bu pc yi gördüm HP 15-CB005NT sizce hangisi daha iyi gg de ikiside 400 lira aradaki farklar gördügüm kadaryıla

    15-BC202NT
    3 hücreli pil ve gücü biraz daha düşük
    biraz daha eski bir pc
    daha gücsüz portlar
    12gb ram olması

    HP 15-CB005NT
    8gb ram var pil daha iyi
    daha yeni bu sene cıkmıs sanırım

    HP 15-CB005NT kullanan varsa lütfen yazsın cok önemli bayramdan sonra alıcam
    tasarım da yeşil renk cokmu absürt olur üniversitede kullanıcam da lütfen yardımcı olun

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-15-cb005nt-2cj23ea-i5-7300hq-8gb-ddr4-1tb-7200rpm-gtx1050-4gb-ddr5-15-6-fullhd-dos-296217820?aff_id=21&ggap_s=Gelirortaklari&ggap_m=aff&ggap_n=21&ggap_c=&ggap_c=&ggmktg=Affiliate*GO*21*1774*banner***&mpch=ads&ggap_s=Gelirortaklari&ggap_m=aff&ggmktg1=Affiliate*GO******&scxid=14489-197538-2357-0

    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-15-bc202nt-1dn08ea-i5-7300hq-12gb-ddr4-1tb-hdd-gtx1050-ddr5-4gb-vga-15-6-freedos-299928927

    ve arkadaşlar epeyden ürünlerin özelliklerine bakınca teknoloji olarak cok fark var donanım aynı olmasına ragmen neden böyle bir şey var en basiti Intel HD Graphics 630 var yeşilli de , digerinde 530
    http://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-power-15-cb005nt-2cj23ea.html
    http://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-15-bc202nt-1dn08ea.html




  • sonyz10c S kullanıcısına yanıt
    Hocam yukarıdaki arkadaşa siz bakmayın kendisi trollük yapıyor benim paylaşımlarım altında,bu fiyata alabileceğiniz en iyi ekran budur.Eski seri ekranı ile yeni seri ekranında dağlar kadar fark var.En önemlisi parlaklık eski seriye göre %40 daha yüksek.Yani bizim toshiba kadar parlak bir ekrana sahip.İsterseniz özelden atayım ekranın videosunu size yazın bana.Eski model hem aşırı derecede dandik bir çöp kasaya sahip hemde soğutma olarak dağlar kadar fark yok.Oradaki soğutma farkının sebebi kasanın alüminyum plastik alaşım oldugundan kaynaklıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesbey99

    arkadaşlar bende laptop alıcam HP 15-BC202NT düşünüyordum sonra bu pc yi gördüm HP 15-CB005NT sizce hangisi daha iyi gg de ikiside 400 lira aradaki farklar gördügüm kadaryıla

    15-BC202NT
    3 hücreli pil ve gücü biraz daha düşük
    biraz daha eski bir pc
    daha gücsüz portlar
    12gb ram olması

    HP 15-CB005NT
    8gb ram var pil daha iyi
    daha yeni bu sene cıkmıs sanırım

    HP 15-CB005NT kullanan varsa lütfen yazsın cok önemli bayramdan sonra alıcam
    tasarım da yeşil renk cokmu absürt olur üniversitede kullanıcam da lütfen yardımcı olun
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-15-cb005nt-2cj23ea-i5-7300hq-8gb-ddr4-1tb-7200rpm-gtx1050-4gb-ddr5-15-6-fullhd-dos-296217820?aff_id=21&ggap_s=Gelirortaklari&ggap_m=aff&ggap_n=21&ggap_c=&ggap_c=&ggmktg=Affiliate*GO*21*1774*banner***&mpch=ads&ggap_s=Gelirortaklari&ggap_m=aff&ggmktg1=Affiliate*GO******&scxid=14489-197538-2357-0
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/hp-gaming-nb-15-bc202nt-1dn08ea-i5-7300hq-12gb-ddr4-1tb-hdd-gtx1050-ddr5-4gb-vga-15-6-freedos-299928927

    ve arkadaşlar epeyden ürünlerin özelliklerine bakınca teknoloji olarak cok fark var donanım aynı olmasına ragmen neden böyle bir şey var en basiti Intel HD Graphics 630 var yeşilli de , digerinde 530 http://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-power-15-cb005nt-2cj23ea.htmlhttp://www.epey.com/laptop/hp-pavilion-15-bc202nt-1dn08ea.html

    HP 15-CB005NT Modelini kullanıyorum,sakın eski modeli alıp bir hataya düşme.Abartılı asit yeşil renk değil zaten cihaz,bende tasarımcıyım ve tasarımı gerçekten çok hoş.Ekran kalitesi malzeme kalitesi arıyorsan kaçırma derim.Eski seri inanılmaz derecede dandik.Yeni seride ayrıca ısınma sorunu falan yok.HP yeni seride çıtasını baya yükseltmiş.Klavye MSI laptoplardaki steelseries klavye kadar kaliteli ayrıca.Yukarıdaki arkadaş trollemek maksatlı ısınma vs yazmış.Isı değerlerini paylaştım inceleyin.
    İncelemede görmüşseniz ayrıca eski model 3 hücreli bataryaya sahip.Yeni model 4 hücre batarya.


    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Luke Cage -- 4 Eylül 2017; 15:22:41 >




  • Merhaba bende bu laptopu almayi düşünüyorum tasarimi daha çok hosuma gitti keske yeşil yerine beyaz modeli de olsaydi Türkiye'de acaba oyun oynadıktan sonraki ısısını yazabilir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anilcee -- 4 Eylül 2017; 16:22:32 >
  • Anilcee kullanıcısına yanıt
    GTA 5 Ultra 1 saat oynadıktan sonraki sıcaklık 65 ile 75 arası değişiyor odanın sıcaklığına göre.
  • valla sizin yorumunuzdan sonra çok kararsız kaldım . bunda da nvme ssd slotu varmı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enesbey99

    valla sizin yorumunuzdan sonra çok kararsız kaldım . bunda da nvme ssd slotu varmı

    M2 SSD Slotu var.İçini açtım cihazın bakabilirsiniz.Bende M2 olmadıgı için 240 GB Ayrı olarak aldıgım ssd yi içindeki HDD ile değiştirdim.İçinden çıkanıda yedek disk yaptım.

    HP PAVILION POWER KULLANICI KULÜBÜ (YENİ SERİ)




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.