Şimdi Ara

HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
733
Cevap
35
Favori
39.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • expressimo kullanıcısına yanıt

    Hocam bu nasıl yapılıyor biosta böyle bir seçenek yok yardımcı olurmusunuz vey abilen birileri...

  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

    ben dün usb ile kurdum tpm desteği var zaten win 10 dayken uygulamasından baktığımda win11 desteklediği yazıyor .Ben hiç bir ayar yapmadım biosta, sadece secure boot disable yapmanız lazım sonra boot den usbyi üste çekip açıyorsunuz kurlum bitince kapanıp açılıyor pc beklerseniz açılınca yeniden kurlum açılacaktır win 11 in açılması için biostan tekrar boot menüsüne girip üste çıkardığınız usbyi aşağı indiriyorsunuz ssd yi de üste çekiyorsunuz açılınca windows 11 açılıyor şu an windows 10 da ki diriverleri falan kurdum stabil her şey öneririm. (dirverlerleri windows update oto kuruyor elle kurduğ 4 tane var realtek ses sürücüsü, intel ssd katı hal güncelleştirmesi, amd radeon softwarei kaldırıp tekrar kurdum , nvida game reayd de kaldırıp tekrar kurdum. bu 4 driver hp nin sitesin de var hp driver yazzrsnız google çıkar modeliniz girip bulursunuz direkt başka driver sorun çıkmadıkça kurmayın)





  • bu arada cs go için ekran panelini ips 120 hz panelle değiştirmeyi düşünüyorum kaç pin olduğu ve tecrübesi olan varsa yanıtlarsa sevinirim

  • son kez yazıyorum bios sürümüm f.12 arkadaşlar üste bios güncellemerinde sorun yaşadıklarını belitrmiş son sürüm sorunsuz dün f.5 e düüşürüp oyun testi yaptım cpu veya gpu da ısı farkı yok fps düşüşü vs de yok güncelleyin derim sorun çıkarsa üstte downgrade etme yöntemi var hatta direk linki ekleyeyim

    https://drive.google.com/drive/mobile/folders/1sMLrhAv6WB83tV7gXTg5tTJq6_wrStOi?usp=sharing

  • seniyazdimm kullanıcısına yanıt

    Secure Boot’u neden kapattınız hocam? Ben de TPM’i bypass ederek kurdum zaten ama o yöntemde güncelleme alınmayacağı söyleniyordu, W10’a geri döndüm.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARKKNIGHT54 kullanıcısına yanıt

    Hocam çok en başta gidip değişim isteyecektim fakat sonra vazgeçtim bana çok mühim gelmedi ve açıkcası bu kadar uğraşmak istemedim.

    Bu arada konuyu okurken bazı arkadaşların klavye ışığı süresini kapatamama sorunu olduğunu gördüm benim cihaz ec-2033nt ve bios f.10 ayarlarda keyboard backlihgt time out için neve seçeneğini seçersem asla kapanmıyor.

    Bu cihaz için bios güncellememe gerek yok sanırım şuanlık

  • Jaskar kullanıcısına yanıt

    Shift + F kombinasyonlarından biriyle kapanmıyor mu hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hugh Jackman

    Shift + F kombinasyonlarından biriyle kapanmıyor mu hocam?

    Hocam bahsettiğim şey arkadaşlar klavye ışığının sürekli kapanmasından yakınmışlar belli bi zaman aşımı süresi verilmiş biosda isterseniz never ı seçip onu kaldırabiliyorsunuz demek istedim.Fn+f5 ile ışıklar açılıp kapatılabiliyor

  • Hugh Jackman kullanıcısına yanıt

    hocam öncellikle bios sürümüm f.12 yani en son sürüm tpm bypass etmeniz gerek yok zaten 2.0 destekliyor ama biosunuz eskiyse hata verioyr olabilir secure boot disabled etmemin sebebi usb den boot etmiyor güvenlik sorunu olarak algılıyor win11 kurduktan sonra tekrar enabled yapabilirsiniz ben öyle u yaptım bir de son sürüm biosta klavye süresi ayarlanıyor ve şiddetle fan always on seçeniğini açmanızı tavsyie ederim öbür türlü oyunlarda çok ısınıyor anlamsız bir şekilde normalde o özellikle alakası yok ama bilemiyorum. (modelim hp pavllion 15 ec0014nt ) şu ana kadar hala win11 sorun çıkartmadı öneririm.

  • modelim ec 0014nt pcimde 2x4 gbram var internetten genel olarak 2x4gb ramle 2x8gb ram karşılaşmasına baktığımda çok az fark var bu modelde değiştiren arkadaşlar varsa 2x8gb rame yükseltmemi tavsiye edermisiniz? performasn artışı nı farkettirir mi ?

  • seniyazdimm kullanıcısına yanıt

    Evet TPM destekliyor fakat BIOS’ta açıktan sonra Windows üzerinde erişemiyorum, açıp save&exit dememe rağmen sıfırlanıyor yine ayar. Sizde nasıl hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USTA BENCE BİOSU SIFIRLA YOLU VAR MI BİLMŞYORUM AMA ARKA KAPAĞI AÇIP BATARYA YI ÇIKAR TAK YAPINCA OTOMATİK SIFIRLANIYOR BİOSUN SIKINTILI YA DA OLMAZSA GÜNCELLE SÜRÜMÜM F 12 BENİM ( BENİM KİN DE TPM OTO AÇIK BEN KARIŞMADIM SEN GÜNCELLERSEN BENCE SENİN Kİ DE ÖYLE OLUR )

  • quote:

    Orijinalden alıntı: seniyazdimm

    modelim ec 0014nt pcimde 2x4 gbram var internetten genel olarak 2x4gb ramle 2x8gb ram karşılaşmasına baktığımda çok az fark var bu modelde değiştiren arkadaşlar varsa 2x8gb rame yükseltmemi tavsiye edermisiniz? performasn artışı nı farkettirir mi ?

    Ben 16gb+4gb taktım. Yani 20gb ramle kullanıyorum. Fark sadece oyunlarda olur yada outocad türü uygulamalarda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • (8x2=16 )oyun için alcağım zaten ikinci el almayı düşünüyorum 2400mhz 4gb ram 100 tlye bile var ama 8gb, 350den 700e kadar var cidden bu tr ölücüleri beni çıldırtıyor

  • 4 gb söküp yerine ikinci el 8 gb aldım şuan 8 +4 = 12 gb kullanıyorum. ac odyssey oynadım birkaç saat hiçbir şekilde kasma falan yaşamadım. daha ağır bir oyun oynamadım.

  • amd ryzen işlemciye sahip arkadaşlar şu an lık win 11 kurmasın işlemcide %5 hatta oyunlarda %15 e kadar performans kaybı yaşayabilir sisteminiz 3550h ta yaşadım

    pim :

    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU
    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONUteknoloji haberleri - shiftdelete.net
    AMD Ryzen kullanıyorsanız Windows 11'e geçmeyin! İşte nedeni
    https://shiftdelete.net/amd-ryzen-kullaniyorsaniz-windows-11-e-gecmeyin-iste-nedeni

    sorunun ekim ayı içerisinde çözüleceği söyleniyor .win 10 a geri döndüm, uzun bir süre 11 e geçmeyeceğim ,direct storage, hdr ve android desteği gelene kadar da geçmem önermem de çünkü şu an win 10 daha avantajlı daha stabil ve hızlı

  • seniyazdimm kullanıcısına yanıt

    Artık geçtik yapacak bişey yok :) İyi bari düzeltme çabuk gelecekmiş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DARKKNIGHT54 kullanıcısına yanıt

    Siz TPM açabildiniz mi hocam?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende aşağı yukarı 3 aydır Windows 11 yüklü, sıkıntısız kullanıyorum. Bir ara sadece sanki ses az çıkıyordu ama güncelleme geldi galiba, düzeldi sonra.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bcanata -- 9 Ekim 2021; 21:19:21 >
  • Sıfırdan kurdum, driverları kendisi yükledi, HP nin kendi uygulamalarının setuplarını ve duvar kağıdı klasörünü usb belleğe almıştım.. Maşallah diyim Windows 11 ile aramız çok iyi..


    Tek şu fotoğraftaki öneriler kısmı hoş değil , sadece programlar olsa neyse de dosyaları da gösteriyor , sağ tıklayıp listeden çıkart demek durumunda kalıyorum sürekli..



    HP PAVILION GAMING 15 SERİSİ ANA KONU
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.