Şimdi Ara

HP Pavilion 14-al001nt (ENERGY STAR) 2400 tl alınır mı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
3
Favori
5.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sorulara madde madde cevap vermeye çalışayım.
    Öncelikle oyun performansı çözünürlük düşük olduğu için oldukça iyi. Dediğim gibi hepsi yüksek ayarlarda LOL 150 FPS civarlarında çalışıyor.
    Isınma problemi ne yazık ki mevcut. Şimdilik bir problem değil çünkü masaüstünde dururken bana bir zararı yok ancak ileride tozlanma ve yıpranma ile birlikte soğutamama durumunda bilgisayar kapanabilir.
    Seneler önce aldığım HP laptopda da Geforce 7400 GO ekran kartı vardı, başlarda iyiydi ama sonraları ısınma problemi ve nihayetinde çok ısınmadan kaynaklı kapanma problemi ile karşılaşmıştım. İçini açıp fanları temizledim ancak ondan sonra biraz düzeldi.
    Bu arada ısınma klavye üzerinde oldukça az hissediliyor dolayısıyla masaüstünde dururken ısındığını anlamanız için önceden bahsettiğim yerlerine dokunmanız gerekiyor.
    Fan sesi rahatsız edici düzeyde değil. Zaten küçücük alet canı ne ki. Fanı daha büyük yapsalar da o ısınma devam eder diye düşünüyorum.
    Oynadığım oyunlar çok özellik istemiyor tabi ki ancak yine de 3d olduğu ve yüksek GPU rame ihtiyaç duyduğu için ekran kartını kullanması normal.
    Oyun dışındaki normal kullanımlarda ısınma yok denecek kadar az çünkü paylaşımlı olan ikinci ekran kartını kullanıyor Intel HD Graphics 520. Bilgisayar özelliklerinden hangi program için hangi ekran kartının kullanılacağını değiştirebilirsiniz.
    Dereceleri müsait olduğum bir zamanda paylaşabilirim tabi ki. Klavye kullanımı gerçekten çok güzel, tuşlara basarken ses çıkmıyor ve basma mesafesi düşük ve tuş aralıkları yüksek olduğu için resmen yazarken akıyor.
    Enter tuşu küçük olduğu için ben pek alışamadım, bundan önce özellikle büyük enter lı klavyeler alıp kullandım o yüzden pek sevmedim.
    Klavye ışıklandırması MacBook Air kadar güzel değil ancak kötü denemez. Macbooktaki sensör yok, ya açık ya kapalı olarak kullanılıyor. Macbook kullanmayan birisi kötü yorum yapmaz.
    Benim tercih sebebim ekranın küçük, laptopun hafif olması, SSD bulunması, orta seviye ekran kartı bulunması ve HP marka güvencesi. Bu özelliklerde benim için başka seçenek kalmıyor.
    Ekran parlak, önceki HP laptopumda da parlak idi, bence gayet kullanışlı. Kimisi mat seviyor olabilir saygı duyarım.
    Hoparlörlerden gelen ses orta seviyede, kötü denemez ama iyi demek için de müzikten pek anlamayan birisi olmak gerekir. Eski HP laptopumda Altec Lansing hoparlör vardı ve gerçekten süperdi, onun yanında esamesi bile okunmaz. Dediğim gibi satisfactory notu verelim geçelim.
    Üst kısımlarda ısınma olan yerleri kabaca çizip ekliyorum. Alt tarafta da enter tuşunun olduğu kısmı düşünün tam altını merkez alın, o bölgelerde ısınma mevcut.
    Umarım içten ve tarafsız yazmaya çalıştığım yorumlarım faydalı olmuştur, yine de merak ettiğiniz konular olursa sorabilirsiniz, yardımcı olmaya çalışırım.

     HP Pavilion 14-al001nt  (ENERGY STAR)  2400 tl alınır mı




  • quote:

    Orijinalden alıntı: semihakbulut84

    Arkadaşın yazdıklarından sonra açıkçası bende soğudum laptoptan. MacBook almak çok istiyorum ama fiyatı gerçekten çok pahalı benim gibi günlük kullanım için. İstanbul bilişim de böyle bir model var fiyatı bana çok uygun geldi ama ürünle ilgili şüphelerim var fiyatından dolayı. Sizlerimde yorumunu almak isterim

    http://www.istanbulbilisim.com.tr/lenovo-yoga-700-80kd004pus-dokunmatik-ultrabook-tablet-fiyati,211751.html

    Lenovo'nun bu modeli hemen hemen aynı özelliklerde. Bu modelde güzel. Nette hiç bir yorum bulamadım. Katlanabilir olması güzel gibi ama hiç yoga modeli kullanmadığım için kullanışlı mıdır bilmiyorum. Lenovo yada hp 2side güzel. Lenovo hakkında biraz yorum bulabilsek iyi olur aslında




  • arkadaşlar yorumlar sonunda laptopu aldım bende ve o kadar şıkki tipine hayran oldum ne yalan söylim henüz oyun yükleyip oynamadım ve ısınma sıfır nerdeyse hiç bir rahatsızlık bulunmamakta klavyeside aynı şekilde hp nin akılda kalan kaba ve kötü tipi ve ısınma sorunu bunda tarihe karışmış zira çok hafif ince ve gold olmasını geçtim baştan aşağı alüminyum kaplaması ve ssd olması ısınmasınıda klasik hplere önemli ölçüde azaltmış durumda
  • Merhaba, ben de bu bilgisayarı almayı düşünüyorum ve ısınma konusunda konuşulanlar aklımı karıştırdı. Şu anki bilgisayarım normal chrome açarken bile ısınıp kapanıyordu(acer pişmanlıktır),bir daha aynısını yaşamak istemiyorum. Ben oyun oynayan bir insan değilim, kullandığım en ağır program photoshoptur. Bu bilgisayarı aldığımda 4 sene minimum kullanmam lazım. +sı -si neyse bulan eden varsa lütfen acilen dönüş yaparsa memnun olurum.teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HTK954 H kullanıcısına yanıt
    Merhaba, benim yazdığım yorumların dışında merak ettiğin bir şey var ise yardımcı olabilirim.
  • Merhaba, ben daha çok ısınma konusuna takıldım, oyunda 10 dakikada ısındı dediniz ve ben tedirgin oldum, daha yeni alınmış ve fanı temiz bir bilgisayarda bunun olması normal midir?ben oyun oynamam ama ağır program kullanmam gerekebilir, yani tavsiye eder misiniz cihazı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Isınma ile ilgili hassasiyetiniz var ise önermem. Masaüstü, web sitelerinde gezinirken ısınmıyor ancak oyun vs ekran kartını kullanan durumlarda ekran kartı sıcaklığı 80 dereceyi buluyor.
  • Merhaba,

    Ben de bu hafta bu konudan habersiz, kişisel değerlendirmelerim sonucunda bu bilgisayarı aldım. Aslında muadili Lenovo 500 lü bir model vardı. O bilgisayar 15.6" full hd ekrana sahipti ve aralarında 200 TL oynayan 2 GB ve 4 GB lık ATI ekran kartlarına sahip versiyonları vardı. Ancak ssd yoktu ve DDR3 ram vardı. Bu bilgisayarın 256 SSD seçeneği ve DDR4 ramli olması beni cezbetti. Bir de 14" daha taşınabilir olur diye tercih ettim. Yanında ultra wide bir de monitör aldım. 21:9 sinema oranlarında fazla uzun bir monitör. İkisi birlikte gerçekten harika takım oldular. 3-4 gündür sadece 1 ya da 2 defa fan çalıştı ve pek rahatsız edici değildi. Zaten kısa sürede durdu. Henüz yoğun bir oyun deneyimim olmadı. Ben zorunda olmadıkça laptopları kucağımda kullanmadığım için ısınma sorunundan çok bahsedemeyeceğim. Ancak hız vs. konularında benim beğenimi fazlasıyla kazandı diyebilirim. Sanki bir de FullHD ekran olsa monitörsüz kullanımda güzel olurdu. Bunun dışında şimdilik bir eksiğini görmedim. Zamanla deneyimlerimle beraber tekrar yorumlarımı yazmaya çalışacağım. Almayı düşünen arkadaşlara şu an kesinlikle tavsiye ederim.




  • Takip ettiğim ürünlerden birisi.
    Sanırım kolay bulunan bir ürün değil veya ben internette bulamadım.
    Bunun sebebi yeni bir ürün olması mı yoksa başka bir nedeni mi var?
    Bir de üniversite hayatım boyunca kullanabileceğim bir şey istiyorum sizce bu bilgisayar 5 seneyi rahat çıkartır mı?
    Not: fiyat 2.500 olmuş
  • Ürünü ben de tesadüf sadece Vatan Bilgisayarda gördüm. Internet üzerinden değerlendirme yorum bulabilir miyim diye dar zamanda telefondan arattım ama elle tutulur bir sonuç çıkmamıştı. 5 sene günümüz teknolojileri için uzun bir süre. Sadece bu bilgisayar için değil diğer daha iyi diyebileceklerimiz için de uzun. F/P değerlendirmesi yapacak olursak bu bilgisayarın rakibi pek yok. Bilgisayarın bileşenleri güncel ve ileride belki bir 8GB ram yükseltmesine gerek duyabilirsiniz. Belki ona da gerek duymadan sizi uzun süre götürebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RightClick -- 5 Ağustos 2016; 1:06:01 >
  • RightClick R kullanıcısına yanıt
    5 Sene götürmesini ben de pek beklemiyorum açıkcası.
    Belki kullanılabilir ama 5 sene sonra yetersiz gelmesi, çok sık sorun çıkartması muhtemel.
    Ama yine de olabildiğince uzun süre idare edecek bir şey arıyorum.

    Boyut, ağırlık, ssd'li olması vs. tam aradığım kriterlerde.

    Eğer oyun deneyiminiz olursa yazabilir misiniz?

    Bir de çift ekran kartlı olmasının avantajları ve dezavantajları neler?
  • Yoğun bir oyun deneyimi için artık pek vaktim olacağını sanmıyorum. En son 3 yıl önce LOL oynuyordum. Artık çocuktan filan vakit bulamıyorum. Ama olur da oynarsam elbette yazarım burada. Bu arada bilgisayarın üzerindeki harici ekran kartı 940mx, aslında nvidianın giriş seviyesi kartlarından birisi olarak tanımlanıyor. Yani bu laptopu aldıktan sonra her oyunu full ayarlarda oynama konusu biraz hayal olur. Şimdi güncel ekran kartı yarışlarında fiyatlar 2000 TL leri geçmiş durumda. 940mx'in performansını bu şekilde değerlendirmek lazım.

    İki ekran kartının daha fazla yer işgal etmesi, sıkıştırılmış notebook kasa yapısında biraz ısı tahliyesini olumsuz etkiler herhalde. Faydası ise zorlu grafikler ve oyunlar ile çalışmadığınız zamanlarda, dahili grafik işlemcisi kullanılarak, enerji tasarrufu yapması sanırım en önemli avantajı. Öte yandan harici kartın arızalanması durumunda dahili kartın olması da çalışmaya devam edebilmek için iyi bir imkan diyebilirim.

    Ek bir değerlendirme olarak yazıyorum bu bilgiyi. 1 haftadır lg monitör ile kullanıyorum bilgisayarı. Ne kadar önemli bilmiyorum ama, bilgisayarın kendi ekranında renkler monitörle kıyasladığımda daha solgun diyebilirim.

    1 hafta orta ölçekli kullanımım sonrasında hala bu bilgisayardan epey memnun olduğumu söyleyebilirim.




  • RightClick R kullanıcısına yanıt
    Merhabalar hocam bende bu laptopu almayı düşünüyorum. Football manager dışında oyun oynamam. Günlük kullanım ve Fm oynarken ısınma yapar mı ? Tavsiye edermisiniz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha almadım, şimdilik eski bir laptop ve masaüstü bilgisayarım beni idare ediyor.
    Ama 1-2 ay içerisinde yeni bir laptop alacağım ve bu, araştırdığım bilgisayarlar içinde.


    @RightClick: cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Büyük bir oyun performansı beklemiyorum zaten.
    Orta düzeydeki 1-2 oyunu orta seviyede çalıştırsın benim için yeterli.
    Araştırmaya devam edeceğim, aklıma takılan yeni bir şey olursa yazarım tekrar buraya.
    Ayrıca sizin de belirtmek istediğiniz bir şey olursa buraya yazarsanız çok makbule geçer.
  • Parlak ekran olmasaydı almayı düşünecektim ama parlak ekran olması fikrimi değiştirdi.
  • coolman7 C kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen bende sizin gibi düşünüyorum. Mat ekran olsaymış tadından yenmezmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son günlerde alan ve memnun kalan var mıdır? Tavsiyeleri nedir almaya değer mi fiyatıyla muadilleri arasından.
  • şarjı kaç saat gidiyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyati muadillerine gore uygun gibi. Tek endise ettigim nokta batarya suresi. Satilan hicbir yerde ultrabook adi altinda olmadigi icin batarya kapasitesi beni dusunuruyor. Kullananlar yaptiklari islemlere gore bataryanin kac saat gittigini yazabilirlerse cok guzel olur

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullananlar yardımcı olabilir mi? Herhangi kronik bir sorunu var mı özellikle batarya süresi nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.