Şimdi Ara

Hp mini netbook için mac os kurulumu hk

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Araştırdığım kadarıyla Hp compaq mini 110 netbook için sorunsuz kurulum yapılabiliyormuş wwan dışında, onlarca video mevcut, fakat kurulum için harici optik sürücü veya boot edileibilir usb disk oluşturabilmek için mac os kurulu makina lazımmış sanırım. Bende ikiside yok malesef, netbook a ücreti karşılığında mac os kurabilecek bildiğiniz teknik servis yönlendirebileceğiniz biriler varsa yardımlarınızı rica ediyorum istanbul / kadıköy- kızıltoprak tarafındayım.



  • teknik servisler anlamaz bu işlerden.. bursa'da olsan yardımcı olurdum, ücret falan da gerekmezdi
    andromeda9 ustaya bir pm atın. o da istanbul'daydı yanılmıyorsam.
  • Arkadaşlar merak edenler olabilir sonucu yazayım hemen öncelikle, sonra soruma geleyim, netbook u Hakan (andromeda9) a gönderdim kargo ile sağolsun işleride olmasına rağmen kurulumu yaptı dünde gidip aldım tanıştık, wifi ve wwan dışında herşey çalışıyor wifi da araştırdığım kadarıyla hp-compaq mini ler için sl ile birlikte biraz problem olmuş daha sonra halledecem Hakan ın yönlendimeleriyle, wwan ise zaten pek mümkün değil sanırım bu sebeple öncelikkle Hakan a burdan birkez daha teşekkür ediyorum kurulum için, performans olarak bende 1gb ram vardı kurulum sırasında windows xp ye göre çok daha rahat akıyor sistem 2gb ram aldım ve gayet iyi performans gösteriyor ilk açılış ve programların açılışları gayet hızlı daha çokta deneyemedim tabi.

    Gelelim sorularıma şimdi 160 gb hdd iki parça ilk part da sl kurulu 2. part a win 7 kurmak istiyorum windows 7 kurulum ekranına geldğimde hdd seçerken 2. part seçip sildim tekrar biçimlendirip kuruluma başlamak için fakat biçimlendirme kısmı aktif değil biçimlendirme yapamıyorum, burda nasıl ilerliyebilirm ? birde win 7 kurulduktan sonra, hangi işletim sistemiyle açmak istediğimi soran boot ekranının gelmesi için özel bişi yapmam gerekirmi windows 7 yi kurup sonra boot sorunu yaşarmıyım ?
  • ben kuracakdım aslında elimde pc yokdu ve usb hdd psu bozulunca yapamdım aslında sorun şöyle halledilir eğer os x ve win i ayni hdd ye kuracaksanız hdd yi mbr formatında 2 ye bölüp osx mac os x journall ikinçi bölüm fat 32 olarak formatlayıp osxinstal.mpkg dosyasını flatpackage editör ile acıp cıkan syfadaki üste ki 3 satırı sileceksin kaydedip sorunsuz bir şekilde kurulum yapabilrisin önce win i ikinci bölüme kurup sonrada os x i birinci bölüme kuracaksın acılışta f8 e basıp artık osx win arasında secim yapabilirsin ben öylede yapabilirdim ama sizin biraz os xi kullanmanızı istedim bir dahaki sefere hiç bir talebde bulunmadan mekanınıza gelip hallederiz yeterki usb hdd olsun elimizin altında masa üstü siteminizede kurarız sorun şuki o netbook bana çok ufak geldi :) ben 24 inç monitörümü küçük derken valla wifi kartın çalışıyor sadece paclenmesi gerekiyor ben pek uğraşamdım dostum kusura bakma ama sizinle tanışmak zefk di uygun olduğumuz bir gün gelip bir çayınızı içerim
  • Valla beklerim hocam müsait olduğun en kısa zamanda, alet küçük ama denemek için en kolay bu vardı elimde, wifi sorunu beni baya zorluyor halledebilrsek süper olur birde ikinci sistemi windows olarak kurmak zorundayım çünkü wwan çalışmıyor her durumda mac os da, halledemezsem mac os u silmem gerekecek bu şekilde pek işime yaramıyor çünkü malesef.
  • Arkadaşlar compaq mini 110 netbook 'u birisine vericem harddiskini nasıl sıfırlayacağım ? C diski ( zaten tek disk görünüyor ) biçimlendirmeye çalışıyorum -bu diski kullanan program var diye biçimlendirilmiyor oysa çalışan programda yok sonra bütüm programları sildim sadece windows live messenger kaldı onuda bulamadım nerde diye... bilgisayarda program kalmadı ancak olmuyor , belgeleri ,videoları , resimleri sileceğim ama yinede mesela opera ,mozilla kurdugunda yine benim girdiğim siteler yada kullanıcı adlarım ( mesela msn ,icq kullanıcı adlarım ) default olarak çıkıyor sanırım , otomatik bağlanan varmı emin değilim... hardiski nasıl biçimlendirebilirim... f6 dan roxio programından 2 küsur sene önceye döndüm ama yine belgeler vs. silinmedi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: andromeda9

    ben kuracakdım aslında elimde pc yokdu ve usb hdd psu bozulunca yapamdım aslında sorun şöyle halledilir eğer os x ve win i ayni hdd ye kuracaksanız hdd yi mbr formatında 2 ye bölüp osx mac os x journall ikinçi bölüm fat 32 olarak formatlayıp osxinstal.mpkg dosyasını flatpackage editör ile acıp cıkan syfadaki üste ki 3 satırı sileceksin kaydedip sorunsuz bir şekilde kurulum yapabilrisin önce win i ikinci bölüme kurup sonrada os x i birinci bölüme kuracaksın acılışta f8 e basıp artık osx win arasında secim yapabilirsin ben öylede yapabilirdim ama sizin biraz os xi kullanmanızı istedim bir dahaki sefere hiç bir talebde bulunmadan mekanınıza gelip hallederiz yeterki usb hdd olsun elimizin altında masa üstü siteminizede kurarız sorun şuki o netbook bana çok ufak geldi :) ben 24 inç monitörümü küçük derken valla wifi kartın çalışıyor sadece paclenmesi gerekiyor ben pek uğraşamdım dostum kusura bakma ama sizinle tanışmak zefk di uygun olduğumuz bir gün gelip bir çayınızı içerim

    Abi merhaba bende lg x130 netbook varda konuyu okuyunca sızın hackıntosh konusunda bılgılı oldugunuzu gördum.Acaba benim sistemede kurabılırmıyız.Kurulumu pc ye cok kolay yapabılıyorum ancak netbooka gerçekleştiremedım.Izleyecegım yolları yazarsanız sevinirim yada.İstanbulda oturuyorum,buluşup yükleyebilrmisiniz acaba ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.