Şimdi Ara

HP Laptop fan sorunu başladı, ne yapabilirim? Kendim yapabilir miyim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 3 senelik garantisi biten bir HP laptopum var. Ben çalışır durumda iken elektrik süpürgesi ile tuş araları temizliyordum fanına da tuttum tozlar kalmasın diye. Ama cihaz üç beş gün sonra sesli çalışmaya başladı fandan dolayı. Açılışta ve yüksek güç isteyen bir şey başlayınca fan gürültülü çalışıyor ama bir şe takılıyor gibi gürültülü. Sanıyorum yörüngesi kaydı. Bunun sorununu fanı değiştirmeden çözme yolu var mı?




  • soqo kullanıcısına yanıt

    Hala cesaret edip başlayamadım. Fan bazen gürültü yapsa da bazen gürültüsüz geçiyor günleri. Tam orta karar bir dönüş yapacağı zaman sesli dönüyor. Mesela chrome açıkken çoğu zaman gürültü yapıyor veya ilk açılışta. Ama yüksek hızlı oyunlarda ve fan hızlı döndüğünde fanın ivmesi yerine oturuyor ve az ses çıkartıyor. HP laptoplara has bir şey olduğu için deneyimliyim, kasaya vurmak fan sesini kesiyor diye sürekli vura vura önceki laptopumun ayarlarını bozmuştum, şimdi kendi haline bırakıyorum. Çok büyük cesaret edersem bir gün fan değişikliğine gideceğim. Youtube videolarından izledim kolay gibi de değil gibi de. Bir kere denedim ama kasayı açamadım ve zorlamadan bıraktım. Malum aynı laptop 5 katı fiyata çıkmış yenisi ateş pahası. HP Servis sırf değişik için 1.250 lira para iste sırf fan için. Fanın piyasa fiyatı 45 lira ben değiştirsem bedavaya gelecek. Tamircilere güvenmiyorum fan ses yapmıyor diye tamir etmiş gibi yollayan oldu, değiştirdiğinden de emin olamıyorsun. Ayrıca HP servisten orijinal fanın fiyatını sordum 550 lira dediler!!! Bu HP Apple'dan bile pahalı ekipmak satıyor hayretler içindeyim. Söylediğiniz aparatı elimde bulundurup bir gün fan dayanılmaz olur ise gözümü kapayım dalacağım. Çok konuştum dolmuşum biraz:((

  • Merhaba , Laptop modeli nedir hocam ? benim cihaz acer onun fanı temizlemek için bütün kasayı sökmen lazım herşeyi HP bu kadar uğraştırırmı bilemem   Dediğiniz gibi tamircilere kesinlikle güvenilmiyor ama resmi bayi versek onlar ateş pahası fiyat biçiyor bu durumda kullanıcı kendi çözmeye çalışıyor yıllardır böyle elektronik konusu Türkiye de maalesef. Üst taraftaki el seti gibi bende set yok bi tornavida çok başlıklı var oda yetiyor çok korkmanıza gerek yok ama olurda açarsanız statik elektrik geçirmeyen eldiven takmaya çalışın ve açağınız masada öyle olsun

  • Fana ulaşmanız çoğu modelde kolaydır. Tam model adıyla aratırsanız video bulursunuz youtube üzerinde. Soteye yatmış vidalar olabiliyor. Bazı modellerde bakır ısı bloğuna dokunmadan fan kolayca sökülüyor ,belki çıkış kısmında toz birikmişse ısı içeride kalıp iyice zorlanıyordur.

  • istanbuli İ kullanıcısına yanıt

    Dostum fan kendi kendine düzeldi!!!! Dediğim gibi fanın bozulmasına sebep olan devrinde sorun yaratmak olmuştu, yani elektrik süpürgesi ile çektirince sanırım yerinden oynadı. Bilgisayar ilk açılışta ve ara ara internet tarayıcım açıldığında çok ses yapıyordu. Ama yüksek devirli oyunlara çıkınca fan yerine oturuyor ve normal ses yapıyordu. Bir gün TV'ye bağlayıp oyun oynamak istedik ve oyun açıkken adaptörü çıkarmışız bu da dahili düşük ekran kartına geçmesine neden oldu. Haliyle fan inanılmaz hızda ekran kartını soğutmak için çalıştı. Öyle bir ses çıkıyordu ki çok korkutucu bir sesti, dedik fan öldü, bu bilgisayardan artık hayır gelmez, lanet olsun. Bilgisayarı kapattık acilen. Sonra adaptörü taktık ve yaşayıp yaşamadığına baktık. Çok garip ki fan tamamen normale dönmüştü ve o günden sonra fan hiç gürültülü çalışmadı! Her musibette bir hayır var derler bu olsa gerek!!


     

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.