Şimdi Ara

Hp Dv6-6b80st (A8-3510mx) hakkında yorum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
123
Cevap
1
Favori
9.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu bilgisayarı aldım ama henüz kutusunu açmadım. Çok yaygın bir model olmadığı için nette kullanıcı yorumu bulamadım. Kutuyu açmadan önce hakkında yorum yapabilecekler olursa sevinirim, kullanıpta yorum yapan olursa daha da sevinirim. Fiyat değerlendirmesini 1600tl üzerinden yapın.

    Bu bilgisayara ssd takmayı düşünüyorum, elimde bekleyen bir ssd var zaten. Ssd'yi kendim takarsam büyük ihtimalle bilgisayar garanti dışı kalacaktır. Bu konuda iki sorum var; Hdd'yi söktüğümü servisin anlaması mümkün mü, bunun için bilgisarda ya da dv6 serisinde bir önlem var mı? İkinci sorum ise bu değişimi Ankara'da hangi Hp servisinde yaptıracağım, kendileri nerededir?

    Özellikler: A8-3510mx, 6gb ram, 640gb 5400rpm hdd, 1gb Hd6755g2 (6620g+6750m), 15.6" led 1376x768, Dvd±rw, 2xUsb3.0, Win7 Premium x64 ,
     Hp Dv6-6b80st (A8-3510mx) hakkında yorum?

    http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/document?cc=tr&dlc=tr&docname=c03027951&lc=tr
    http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook-Netbook-Tablet/hp-qh619ea-dv6-6b80st-quad-core-a8-3510mx-1,8ghz-6gb-640gb-dvdrw-1gb-hd6755g2-w7pre/productdetails.aspx?I_ID=57817







  • Forumda bu laptopa sahip olan ilk kişisiniz sanırım.
    Öncelikle hayırlı olsun.
    Sizden detaylı güzel bir inceleme bekliyoruz.

    Sorularınızın cevaplarına gelirsek; sanırım hdd bulunan kapakta etiket vs. yoktur.Dikkatli bir şekilde açarsanız laptop garanti dışı kalmaz.İçindeki hdd garanti dışı kalır.
    HP servisinde yaptırırsanız sizden ücret talep edeceklerdir ki bence buna gerek yok.
  • Teşekkür ederim.
    Aslında Asus K53ta almış ama iş yoğunluğundan bir türlü açamamıştım. İyikide açamamışım çünkü dün bu modelin stoklarda olduğunu görünce hiç açmadan değiştireyim dedim. Saolsun Vatan'da sorun çıkarmayınca sağ salim değişimi gerçekleştirdim. Bu modeli almaya sadece 2 saat araştırarak karar verdiğim için çok rahat edemedim ve bununda kutusunu açmadım. Ara ara takip ediyordum ama bu modelin ne zaman ülkemizde satılmaya başlandığını bilmiyorum, bu nedenle forum ahalisine bir sorayım dedim. Çok yeni bir modelse ilk yorumları benden olacak demektir. Çok olumsuz bir yorum gelmezse hafta sonu kutuyu açacağım ve en kısa zamanda bir inceleme yapmaya çalışacağım. İşlemci gücünün intel'den düşük olduğunu biliyorum ama bundaki cpu-gpu dengesi bana daha uygun geldi. Forumdaki aramamda bu model ismiyle sadece senin konunda karşılaşmıştım. Yorum olmasada birilleri öneriyor nasılsa diye biraz daha rahat davrandım. Yani almamda senin de payın var diyebilirim, bilgisayarla ilgili ilk sorunda yakana yapışırım :)

    Bilgisayar garanti dışı kalmaz demişsin ama hdd'yi bu duruma dahil etmemişsin, hdd'de bandrol falan mı var yoksa (bilgisayar ile hdd arasında)?




  • Merhabalar..

    cihazın en önemli özelliği apu denilen işlemci üzerinde gelen grafik işlemci ile harici ekran kartının crossfire sistemi gibi çalışması.. biliyosunuz ki intelde bu sistem işlem yüküne göre sadece zayıf karttan güclü karta geçmesi için dizayn edilmişti.. ama amd nin çalışma prensibi işlemci üzerindeki grafik kartı görüntü üzerindeki basit detayları işleyerek harici kartın işini kolaylaştıracak.. yani iki ekran kartı aynı anda görüntüyü işleyerek daha performanslı bir grafik yapılandırması sunacak.. ssd takmak cihazı garanti dışı bırakmaz.. hdd yi de garanti dışı bırakmaz.. sadece servise bilgisayarınızı verirken kendi hdd sini takıp göndermeniz yeterli olacaktır.. ssd kullanmak amd işlemcinin malum ısınmasınıda azaltacaktır.. cihazda hdd nin ısısından kurtulacağınız için sizin için hızdan önce ısıdanda + artı olarak geri dönecektir..

    onun dışında hayırlı olsun.. allah kazasız belasız kullanmak nasip etsin..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: GrounD_ZerO

    ...ssd kullanmak amd işlemcinin malum ısınmasınıda azaltacaktır.. cihazda hdd nin ısısından kurtulacağınız için sizin için hızdan önce ısıdanda + artı olarak geri dönecektir..

    İyi dileklerin için teşekkür ederim. Daha iyileri sizlerin olsun.
    2430 540m ikilisinin ısısından rahatsız olduğum için llano bakmıştım. Yabancı site incelemelerinde de bu seri işlemciler için ısı konusunda oldukça olumlu yorumlar okudum. Bahsettiğin sıcaklıklar eski seri mobil işlemciler için mi geçerli, yoksa bu seri için mi?
    Dizüstü bilgisayarı pek sevmediğim için şimdiye kadar detaylı araştırıp detaylı değerlendirme yapma gereği duymamıştım. Taşınabilir hdd'ler sayesinde 2.5'lukların çok fazla olmasada ısındıklarını biliyorum ama bu ısı dizüstü bilgisayarları etkileyecek kadar çok oluyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 7Mhz -- 30 Aralık 2011; 0:58:16 >




  • bende geçen hafta laptop almak için bakınırken gözüm bu modele kaymıştı. 4 sene acer 5520g amd tl-60 lı modeli kullandım işlemci olarak hiç bir şekilde amd ye kapıları kapatmadım. ama bana fiyatı biraz fazla gelmişti modelin. 1400TL civarı osla gidip gözüm kapalı alıcaktım ama 1600TL yerine 86TL daha koyup asus n55 i5 li modelden aldım. aslında driver sorunları halledilirse crossfire ile ekran kartının intelli hp modellerinde kulanılan 6770 lerden daha ii performans alınabilirmiş...(yabancı forumlarda o şekil konuşuyordu insalar). dediğim gibi bence çok güzel model, performans olarak hiç bir kaıp olucağını sanmam. en fazla olsa olsa crossfire yüzünden sürücü sıkıntısı çekersin bazı oyunlarda. hp nin bu yeni kasalarıda hem şık hem sağlam. tebrik ediyorum seni bu cesur kararın için




  • cumartesi günü asus n55 i5 işlemcili bilgisayar almak için çıktığım yolculuğumda electroworl de bu bebeğe aşık oldum ve 1800 TL vererek bende bu güzelliğe sahip ikinci kişi oldum :)

    kafamdaki tek soru işareti ekran kartı , umarım pişman olmam, forumlarda da çok bi şey bulamadım bu alet ile alakalı , kullanan başka arkadaşlar varsa , paylaşımda bulunabilirler mi?
  • Ben bir inceleme yazmayı düşünüyorum ama iş yoğunluğundan fırsat bulamadım. Hatta incelememi daha da ileri götürüp Asus k53sv (i2430+540m) ile karşılaştırmasını da yapmak istiyorum.
    Keşke Vatan indirimini bekleseydin. Bu kurdan 1550 lira civarlarına alabilirdin.
  • Electroworld den aldığım için fiyat garantisi verdiler, ayrıca 15 gün içerisinde koşulsuz iade yapılıyor dediler, ben de devamlı araştırıyorum daha 5 gün oldu , 10 günüm daha var o arada fiyatını düşük yakalayabilirsem internet satışsız fiyat benimkinin altında olursa %120 sini iade ediyorlar farkın , 6770m ekran kartlı bir model bakarken , satıcı arkadaş bu modelin 6770 den daha iyi performans gösterdiğini söyledi , ben de inandım; henüz herhangi bir oyunda deneyemedim , deneyen varsa bilgilendirebilir mi , çünkü satıcının söylediğine göre nvidia ve ati nin diğer ekran kartlarından farklı olarak bundaki çift ekran kartı aynı aynda çalışabiliyormuş, biliyorsunuz diğerlerinde zayıf olan çalışıyor , gerekli olduğu durumlarda zayıf olan devreden çıkıp güçlü olan devreye giriyor.????
  • Siz sormadan soykeyeyim
    Oyunlarda hafif titresme olabilir, normaldir. Bunun nedeni 2 grafik biriminin kullanilmasi. Gomulu gpu ve harici gpu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bugün bir aksilik olmazsa crysis 2 yükleyerek deneyeceğim , ayrıntıları paylaşacağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    Siz sormadan soykeyeyim
    Oyunlarda hafif titresme olabilir, normaldir. Bunun nedeni 2 grafik biriminin kullanilmasi. Gomulu gpu ve harici gpu.

    çözümü var mı ?
  • Crossfire düzeninde çalıştığı için micro stuttering görülebilir ama o da Full HD ve ona yakın çözünürlüklerde rahatsız edeceği için sorun olmaz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _KayseriSpor

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hotel California

    Siz sormadan soykeyeyim
    Oyunlarda hafif titresme olabilir, normaldir. Bunun nedeni 2 grafik biriminin kullanilmasi. Gomulu gpu ve harici gpu.

    çözümü var mı ?

    Hayir yok cu ku 2 gpu kullaniliyor ama zaten buyuk ihtimalle cok fark edici bir sey olmayacaktir, rahat olun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melihcav

    Electroworld den aldığım için fiyat garantisi verdiler, ayrıca 15 gün içerisinde koşulsuz iade yapılıyor dediler, ben de devamlı araştırıyorum daha 5 gün oldu , 10 günüm daha var o arada fiyatını düşük yakalayabilirsem internet satışsız fiyat benimkinin altında olursa %120 sini iade ediyorlar farkın , 6770m ekran kartlı bir model bakarken , satıcı arkadaş bu modelin 6770 den daha iyi performans gösterdiğini söyledi , ben de inandım; henüz herhangi bir oyunda deneyemedim , deneyen varsa bilgilendirebilir mi , çünkü satıcının söylediğine göre nvidia ve ati nin diğer ekran kartlarından farklı olarak bundaki çift ekran kartı aynı aynda çalışabiliyormuş, biliyorsunuz diğerlerinde zayıf olan çalışıyor , gerekli olduğu durumlarda zayıf olan devreden çıkıp güçlü olan devreye giriyor.????

    Vatan'da bugün %25 indirim varmış (mağazalarda). Bahsettiğim fiyata düşecektir.




  • Vatan ile telefonla görüştüm , mağaza fiyatı olarak aldığım fiyattan 20 Lira düşük fiyat verdiler, %120 si 24 lira yapıyor, bu trafikte git gel yapmaya değmez sanırım :(
  • Bir yanlışlık olmasın? İnternette indirim yok ama mağazalarda var. Aradığın numaradan internet fiyatlarını veriyor olmasınlar?
    2021'den %25 düşersek 1515 civarına geliyor. Hadi mağazada kur farkından 1525 olsun diyelim. 275 liralık bir fark var, buna %20 eklersek 330 lira yapıyor.
  • Vatan bugün internete özel %25 indirim yapmış ve cihaz 1515 TL :(
    mağaza fiyatını sordum benim aldığım fiyattan ucuz ama 25 lira gibi,
    ümidimi kaybetmedim hala , çünkü bir haftam daha var , kur bu hızla giderse mağaza fiyatları da bu hafta içinde bayağ bi aşağı iner ;
    umarım biraz olsun zararımı kurtarabilirim :(
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cmt

    Bir yanlışlık olmasın? İnternette indirim yok ama mağazalarda var. Aradığın numaradan internet fiyatlarını veriyor olmasınlar?
    2021'den %25 düşersek 1515 civarına geliyor. Hadi mağazada kur farkından 1525 olsun diyelim. 275 liralık bir fark var, buna %20 eklersek 330 lira yapıyor.

    dün aradığımda bana aldığım fiyata yakın bir fiyat söylediler çağrı merkezinden , benim hatam sanırım internet üzerinde deklare edilen kampanya koduyla mağazaya gelin kısmını , çağrıdaki kişiye söylemedim , benim de dikatimden kaçmış açıkçası ;
    dün mağazaya o indirim koduyla gitseydim sanırım indirim o şekilde geçeri olacaktı
    electroworl'ü arasam acaba durumu anlatsam beni anlarlar mı ?
  • Allah yüzüme güldü, haftasonu Vatan'ın mağazalarında %25 indirim varmış ; cumartesi ürünün fiyat listesini Vatan'dan elde edebilirsem electroworld'e gidip aşağı yukarı 400 tl bir fiyat farkı alacağım , umarım herşey yolunda gider :)
    bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirse sevinirim, ne gibi bir belge almam gerekir Vatan'dan ?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.