Şimdi Ara

HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
3
Favori
7.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MehmetB24 M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Şöyle söyleyim, bilgisayarın sıcaklık değerlerini hiç olcmedim ve fan sesini dinlemedim kulak kabartıp. Ama kullanırken ne kulağıma rahatsız edici bir fan sesi geldi ne de yazı yazarken ya da touchpad kullanırken elime sıcaklık geldi. Fan sesini en yüksek bios güncellerken duydum, onun dışında ara ara illa ki çalışacak ama sessiz, zaten coolsense driver da yardımcı oluyor bu konuda. Şarj konusunda pilde iken güç tasarruf modunda kullanmak lazım 10 saatleri görür mü bilmem ama 4-5 saati geçer diye tahmin ediyorum. Ben şu ana kadar sıcaklık ve ses konusunda memnunum. Müsait olduğumda oyun da indiricem. İlla ki fan sesi ve sıcaklık yükselecektir o zaman ama normal kullanımda bir sıkıntı göremedim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MehmetB24

    Arkadaşlar merhabalar, bende aynı laptoptan aldım. n11'den taksit yapamadığım için 4060 TL'ye yukko.com üzerinden aldım. Ben aldıktan sonra yukko stoku kaldırdı. Keşke bu hamlede iptal etseymişim diyorum.

    Laptopu tercih etmemdeki sebep sessiz çalışıyor ve şarjı uzun gidiyor olmasıydı, lakin daha ilk açışta fan sesi benim 5 senelik hurda laptopu geçti. Neyse belki biosta bir şeyler vardır dedim. "Fan always on" diye bir şey gördüm onu disabled'e getirdim dedim ne güzel ses gitti. Sonra bir tane video bile açsam masaüstünden hemen giden o ses geri geldi bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Daha sonra sıcaklıklara baktım. Boşta 47-50 derecede felan takılıyor işlemci biraz yüklenince(video açınca) 60'a felan çıkıyor o sırada fanlar devreye giriyor. Güya arada oyunda oynarım diye almıştım. Daha masaüstünde böyle ise oyunda ne olur halı?

    Şarj konusuda hayal kırıklığı 4-5 saati anca buldu.

    Sizlere sorum şu bunlar laptopda olan olağan şeylermi yoksa benim laptopdamı bir sıkıntı var? Eğer sıkıntı benim laptopda ise iade süreci nasıl işleyecek? 2 haftalık yasal cayma süresinden bahsediliyor ancak yukko açılan poşeti bile geri istiyor. Hiç yolu yokmu şimdi bios güncellemesi felan yapsam fanları vs. etkiler mi?

    Şimdiden teşekkürler, alan arkadaşlara hayırlı olması dileğiyle. Benim gibi sıkıntı çekmezsiniz umarım.
    Soğutucusuz full şarja takılı performans modunda kullanıyorum. Anakonuya sıcaklık değerlerini attım hocam bakın. Boşta 40larda, oyunlarda maksimum 72 civarı dereceler gördüm. Oyun dediğim pubg, cod falan değil ama csgo, roe, fortnite.

    Şuan chrome açık, dereceleri aşağıya ekliyorum. fan sesi nette takılırken gelmiyor, video açınca falan gelmiyor. Oyunları açar açmaz ses gelmeye başlıyor ama kulaklık taktığımdan rahatsız etmiyor. en yüksek fan sesini bios güncellemesinde duydum, o bile rahatsızlık vermemişti bana.


    anakonu: https://forum.donanimhaber.com/hp-pavilion-15-ck004nt-kullanicilari-klubu-ana-konu--135851695

    şuanki sıcaklık: HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi

    bence direkt iade. F.09 Yüklü benim bios. virtualization disabled, fan always on enabled, action key enabled, battery remaining time disabled.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 16 Kasım 2018; 12:12:17 >
  • https://www.epey.com/laptop/karsilastir/103735-104259-112349/lenovo-ideapad-520-81bf00bttx-mx150_hp-pavilion-15-ck004nt-2qh30ea_casper-nirvana-f750-8550-8t65x-g-if/

    ck004nt ayarına göre kıyasladığım lenovo ve casper var.linki ekte bilgili arkadaşlardan destek bekliyorum.sizce tercihiniz ne olurdu .
  • arzecelik A kullanıcısına yanıt
    lenovoya ssd de almalısınız. Hem lenovonun ram slotu tek slot bildiğim kadarıyla.ck004nt'nin çift slot, biri dolu 8gb.
    lenovonun m2 sdd slotu var mı bilmiyorum.

    caspersa her zaman güveni "?" olan bir markadır benim için. tn panelmiş zaten.

    benim bu bilgisayarı alırken aklımdaki tek soru ısınmaydı. Ancak öyle bir sorunla karşılaşmadım henüz. yukkodan alan bi arkadaş sorunla karşılaştı nedenini anlayamadık. He bir de şu var, 256gb bana yeter ama hdd takabiliyor muyuz bilmiyoruz kasayı açıp bakmak lazım, dwd writer yok.
    anakonudan sıcaklık değerlerine bakabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 16 Kasım 2018; 22:16:12 >
  • Merhaba arkadaşlar, benim merak ettiğim bilgisayarın ekranı parlak mı mat mı? Ürün bilgileri sayfasında brightview(parlak) yazıyor. Ancak aynı modelden bi arkadışmda var mat ekrandı. Acaba satıcıdan satıcıya değişiyor mu? Özellikle techno_store mağazasından alan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.
  • arzecelik A kullanıcısına yanıt
    Casper kağıt üzerinde güzell gözüküyor ama f600 serisinde bakır boru 1 taneydi. Yani soğutma da sıkıntı oluyordu. Bunda kaç tane bilmiyorum. Eğer 1 taneye sıkıntı yaşarsınız. Bence hiç risk almayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yörükmen kullanıcısına yanıt
    parlak hocam. Ben hiç mat kullanmadım gerçi de parlaktır herhalde. Bence gayet parlak. ck cb bc bisürü ismi var tek model değil hocam bunlar, karıştırıyor olmayasınız? ck002 ck004 var bildiğim kadarıyla.
  • bestgr B kullanıcısına yanıt
    Hocam parlaklıktan kastım ekran yansıma yapıyor mu yapmıyor mu yani. Mesela parlak ışığı ekran direk yansıtıyor mu yoksa çoğunu soğurup az mı yansıtıyor. Yani direk ekran mı var yoksa ekranın dışında eksrta bir koruyucu ekran var mı aynı telefonlardaki gibi.
    Modelden eminim hocam 2qh30ea modeli. Rica etsem ekrannın resmini telefonla çekip yükleyebilir misiniz
  • yörükmen kullanıcısına yanıt
    doğrudan ışık vurunca açısına geçerseniz yansıtıyor. sol arka çaprazda ampul var..pcnin tam karşısında durunca ampulu yansıtmıyor ama sekenleri Yerden masadan yansıyanları görebiliyorsunuz fotodan.

    Yani kısacası açısındaysanız yansıtma görüyosunuz ararsanız, ki bence bunu yansıtmayan yoktur. Benim telefon da yansıtıyor note5.
    Yansıtma var, sabahları güneş ışığı vurduğu oluyor.
    Az önce ampulun tam altından tuttum, ayna gibi görülüyor ampul.

    Eski bilgisayarım parlak ama ips değildi. Çok yer değiştirirdim açıyı bulmak için. Bunda o sorun yok.

    Arkadaşta mat ekran var asus rog. mesaj attım dedi ki "ışığı yansıtmıyomuş güya, ama görüş açısı çok kötü".
    Ben memnunum ekrandan :)

    edit: ben bu fotoları çekerken çıkıkmış kablosu. Daha canlı ekran, bu kısık hali. Ortam da gayet aydınlık ama telefonu karşısına tutunca çevre karanlık gibi görülüyor ondan karşıdan çekemedim. Otomatik parlaklık kısıyor galiba kamera.

    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi
    HP 2QH30EA 15-CK004NT İncelemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 20 Kasım 2018; 21:6:43 >
  • Resimler için teşekkür ederim. Pc hangi mağazadan aldınız bu arada
  • yörükmen kullanıcısına yanıt
    rica ederim, techno store n11den aldım.
    Benim eski pc de parlak ekrandı 5-6yıllık. Bunda galiba yansıma için bir şeyler yapmışlar. Bu yeni hem daha parlak, hem daha az rahatsız ediyor yansıma. Belki de ips'liktendir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 20 Kasım 2018; 22:25:48 >
  • techno_store fiyatı 60tl indirmiş efsane cuma kuponla birlikte alınabilir.
  • Ganara G kullanıcısına yanıt
    Biraz geç fakat başkaları için yazayım, üründeki ekran kartı üst model olan MX 150-0 modeli, userbenchmark test programı ile test ettim, piyasadaki MX150'lerin %98'inden daha yüksek bir performans vermesi ile beni şaşırttı. Daha üstte bir arkadaş "gamer incelememiş cihazı" demiş, bir oyuncu olarak bende direk yok fakat akademisyen olan çevreme 3 tane aldırdım, kurulumlarını ben yaptığım için iyice inceleme fırsatım oldu cihazı. Her yönüyle kusursuz diyebilirim, özellikle SSD'sinin sata değil de PCI-Express olması süper, sadece 3 tane eksi yön sayacağım:

    1-) Tek fan biraz sesli çalışıyor ve direk ekrana üflüyor, ilk aldırdığım aylardır kullanan arkadaşta şimdilik bir problem yok
    2-) Klavye düzeni; ince çerçeveli olduğu için bu kadar küçük kalan bir cihaza numerik tuş takımını sığdırdıkları için yön tuşları ve enter tuşu küçültülmüş, ben enter'ın her zaman üst tarafına doğru bastığım için enter diye hep virgüle bastım bu klavyede ama alışılmayacak bir şey değil :)
    3-) Cihazda bir ufak alt kapak olmadığı için ve bir oyuncuya 256 GB yetmeyeceği için ekstra harddisk takmak isterseniz cihazın tamamını açmak zorundasınız, bu durumda da büyük ihtimalle garanti dışı kalacaktır.

    Genel olarak cihaz gamer cihazı değil fakat oyunlar için fazlasıyla yeterli bir i5-8250U işlemciye sahip olduğu ve grafik kartı da MX150'nin üst versiyonu (MX150-0) olduğu için güncel oyunları dahi orta ayarda rahatlıkla çalıştıracaktır. Cihaz oyunculardan daha çok kusursuz performans isteyen iş adamları ve akademisyenler ile mobil çalışacak mühendislere hitap ediyor.

    Son olarak da, sakın i7-8550U olanına bir ton fazladan para vermeyin, i5-8250U ile i7-8550U arasındaki performans farkı yok. Ciddi anlamda yok, sadece %2 (bkz. alttaki link)... Bu yüzden 1300 TL fazla parayı sadece 256 GB fazladan SSD'ye vermiş olursunuz :)https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-8250U-vs-Intel-Core-i7-8550U/m338266vsm320742



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bloodin -- 30 Kasım 2018; 14:59:33 >
  • Bloodin kullanıcısına yanıt
    Bende 10 gündür başlıktaki bilgisayarı kullanıyorum.

    1- Fan sesli. Ekrana üflüyor. Eğer 3D bir oyun veya program açıkken ekranı kapatırsanız sıcak havayı dışarıya atamıyor. Alev alacak kadar ısınıyor. Hani HDMI ile monitöre bağlayıp, usb klavye mouse ile kasa gibi kullanır oyunumu oynarım diyorsanız ekran kapağını açık bırakmak zorundasınız. Bence çok büyük bir eksiklik.

    2- Klavye düzeni bir zaman sonra alıştırıyor kendini. Ben herhangi bir zorluk yaşamadım.

    3- içinde PCI-e ssd slotu var ancak sata slot yok malesef. İlerde 1-2 tb sata ssd takarım düşünceniz olmasın. Direk olarak kasayı açıp kontrol etmedim ancak hem Hp nin sitesinden hemde satıcıdan aldığım bilgi bu yönde. Belki ilerde 512 gb lık ssd ler ucuzlarsa ancak o şekilde kapasite arttırılabilir. Yada SD slota sd kart takılabilir veya taşınabilir hdd alınabilir.

    Özellikle beni rahatsız eden 1 numaralı fan sorunu yüzünden bilgisayarı bugün bir arkadaşıma aldığım fiyatın azıcık daha altına sattım. Alan arkadaş sorun etmedi fan olayını.
    Ekstra olarak benimkinde pilde kullanırken ve oyun açıkken sesi sonuna kadar kısmama rağmen kasadan ince hafif bir cızırtı geliyordu. Arkadaş duymakta zorlandı ama benim kulağım hassastır. Normal şartlarda içinde mekanik hdd bulunmayan bir laptopta sesi sonuna kadar kısıkken yalnızca fan sesi geliyor olması gerekirdi.
  • eeerdem kullanıcısına yanıt
    1 numaranın daha önceden de öyle olacağı belli hocam. ekranın altındaki plastik noktaya üflüyor. 2cm genişlikvar orada, ekrana üflemiyor. Fan çıkışı kapanırsa tabiki ısınır.
    3 numara için de m2 girişi fazladan yok. hdd soket girişi var ama soket yok. içi açık fotolarına bakabilirsiniz anakonuya ekledim. m2 takılmaz, ssd sata takılır gibi duruyor soket de alınırsa.

    Oyun açıkken fan sesi çıkartmayan laptop yok zaten :) fan sorunu demeniz yanlış, fan çıkışı kapanırsa tabi ısınır cihaz :)
    Bu cihazda da fan sorunu var diyorsanız ohooo, laptop kullanamazsınız. 80 derece görmedim henüz ben. Uzun süre oyun oynayınca 75 genelde.
    O çok hafif gelen cızırtı bir şey indirirken geliyor bende. Kulaklık takmayınca ortam çok sessizse zar zor anca duyuluyor.
    Bu pcden memnun kalamayan, eğer ki 0 cihazda sorun yoksa ki yok anlattığınıza göre, standartları çoook yüksektir. İşiniz zor hocam, kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 5 Aralık 2018; 0:40:57 >
  • bestgr B kullanıcısına yanıt
    Dediklerinize katılıyorum. Benim canımı sıkan fanın böyle bir noktaya konumlanacağını tahmin edememiş olmam. Bilgisayar açıkken ekranı kapatmak zorunda kalmazsanız sorun olmuyor zaten.
    Laptop çok sevemem. Masaüstü kullanıcısıyım. Okulda işlerimi halledebilmek için almıştım. Ama o cızırtı sesine katlanamadım
  • enter tuşu falan önemli değil de... yahu sol tarafta nasıl ctrl tuşu yok? sağ tarafta olmaması önemli değil ama sol taraf önemli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bcan402 kullanıcısına yanıt
    bize göre yani ekrana bakarken solda var, sağda yok.
    en alt sıra şu şekilde soldan sağa: ctrl fn windows alt space altgr küçüktürbüyüktür yöntuşları numpad
    fotoğrafta var zaten, yanlış yazmış incelemeyi yapan arkadaş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestgr -- 12 Aralık 2018; 18:22:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestgr

    bize göre yani ekrana bakarken solda var, sağda yok.
    en alt sıra şu şekilde soldan sağa: ctrl fn windows alt space altgr küçüktürbüyüktür yöntuşları numpad
    fotoğrafta var zaten, yanlış yazmış incelemeyi yapan arkadaş.
    o zaman iyi, alıyorum.

    bu paraya en iyisi bu. lenovo çoğu kişi tavsiye etmiyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bestgr

    bize göre yani ekrana bakarken solda var, sağda yok.
    en alt sıra şu şekilde soldan sağa: ctrl fn windows alt space altgr küçüktürbüyüktür yöntuşları numpad
    fotoğrafta var zaten, yanlış yazmış incelemeyi yapan arkadaş.
    o zaman iyi, alıyorum.

    bu paraya en iyisi bu. lenovo çoğu kişi tavsiye etmiyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.