Şimdi Ara

Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
1
Favori
13.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2007 den kalma ve artık demode olan kare LG 1970hr monitörümü hp 2311gt 3d monitör ile değiştirme karar verdim. Ancak üründen memnun kalmayınca inceleme yapıp almak isteyenleri aydınlatmak istedim. İncelemeyi dış görünüş vs. yapmadan direk görüntü kalitesi odaklı yapmayı uygun gördüm.
    Teknik Özellikler:
    Kontrast Oranı (maks) : 1000:1 statik; 3000000:1 dinamik (2D modunda)
    Parlaklık Oranı (cd/m2) : 200-250 cd / m² (2B modu), 100 cd / m² (3D modunda)
    Ekran Boyutu : 23"
    Nokta Aralığı : 0.265 mm
    Tepki Süresi : 5 ms
    Garanti Süresi : 2 Yıl
    Çözünürlük : 1920 x 1080

    Monitörü açar açmaz 3d polarize panelin teknolojisinden kaynaklandığını düşündüğüm bir gariplik seziyorsunuz. Monitörün piksel yapısı bir garip. Tarif etmek biraz zor gözünüzle görmeniz lazım ama çok ince çizgiler var gibi. Yurtdışı başka bir inceleme de bahsedilmişti ama linkini bulamadım. Çoğu kişi farketmeyebilir. Çok da olmuşuz bir durum değil.
     Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!

    Renkler ayarlamalardan sonra ilk başta normal gelmişti ama zamanla kırmızı rengin aslında pembeye benzediğini farkettim. Ardından mavi rengin de çok fazla mavi olmadığını gördüm. Koyduğum resimlerde bunu siz de göreceksiniz.
     Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!
     Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!
    Tepki süresi ise oldukça vasat. Yatay hareketlerde ghosting gözle görülür derecede ips leri aratmayan tepki süresi var.
    Backlight konusunda da harikalar yaratmasa da ortalama bir lcd standartlarını tutturuyor. En azından LG nin IPS panel diye sattığı hurdadan çok daha iyi.
    Ekranı mat görünse de tam olarak değil. Koyu renkli bir görüntüde yansımayı çok rahat görüyorsunuz. Işıklı bir ortamda film izlenemeyecek kadar kötü.
     Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!

    Artılar:
    +Uygun fiyata 3d
    +Başarılı parlaklık ve kontrast
    +Backlight durumu oldukça iyi.

    Eksiler:
    -kırmızı renkler pembeye, maviler mora döndük (Ayarlamalardan sonra düzeldi)
    -ekran yansıma yapıyor.
    -tepki süresi

    3D:
    Yaşadığım deneyimin ardından oyunlar için 3d panel alırken son kriteriniz olsun diyebilirim.
    O kadar da iyi bir deneyim sunmuyor. Demolardaki gibi ekranın dışına çıkan nesneler falan görmüyorsunuz. Fps oyunlarında odak problemi yaşıyorsunuz. Ama nişan alacağınız zaman tek gözü kapatıp gerçek hayattakine benzer bir deneyim yaşayabilirsiniz.
    Diğer oyunlarda da pek farklı değil. Derinlik hissi var ama çözünürlüğün düşmesi, parlaklığın azalması ve gözlüğün verdiği rahatsızlık eklenince çok da cazibesi kalmıyor. temiz bir 2d görüntüyü buna tercih ederim. Zaten alırken de bunları bilerek +100 liraya 3d den zarar gelmez diye almıştım. İyi bir 2d performansı sunsa 3d si verilen fiyat farkına değer diyebilirdim ama monitörün 2d performansı çok iyi değil.

    Filmler içinse biraz daha olumlu konuşabilirim. 3d si iyi çekilmiş max belgeselleri, hugo, avatar gibi filmler görsel olarak sizi içine çekiyor. Ancak piyasada kaliteli 3d filmin sayısı iki elin parmaklarını geçmez. Monitörün 3d özelliği için vereceğiniz fazla paraya sinemada 10 tane film izlenir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 24 Mayıs 2014; 14:57:33 >







  • Çok güzel bir inceleme yerinde bir karar. Hangi monitörle değiştirdiğinizi merak ettim açıkçası.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sterman

    Çok güzel bir inceleme yerinde bir karar. Hangi monitörle değiştirdiğinizi merak ettim açıkçası.

    Daha değiştirmedim. Hafta başında ürünü iade edip LG, Samsung veya Philips in 23" modellerine bakacağım. Ya da fazla masraf yapmadan 22" 2.el monitör alacağım. 200-250 arasına güzel monitörler var. Hp nin dandik monitörleri fiyat baskısı yapıyor 2.el monitör piyasasına fiyatlar oldukça aşağıda.
  • Bu Monitörü yaklaşık 1 aydır kullanıyorum.Maalesef incelemenize katılmıyorum.Olumsuz olarak belirttiğiniz hususların hiçbirine rastlamadım.Hem 2d hem de 3d performansından çok memnunum.Monitörü almak isteyen arkadaşlara kendi gözleriyle görüp öyle karar vermelerini tavsiye ederim.
  • neyine rastlamadın dostum. parlak diye mat mı verdiler sana. Renklerin piksellerinin diğer monitörle karşılaştırması ortada işte. Sen algilayamamışsın Ya da daha önce bundan kaliteli bir ekran kullanmamışsın.
  • Polemik amaçlı yazı yazmadım.Eksiler bölümüne yazdıklarınıza itirazım vardı sadece.Ayrıca "Sen algilayamamışsın Ya da daha önce bundan kaliteli bir ekran kullanmamışsın" gibi ifadenizi de uygun bulmadığımı, tanımadığınız kişiler hakkında görüş bildirirken dikkatli olmanızı öneririm.İyi forumlar.
  • sen dedikten sonra w7 nin nazarboncuklu fotografını açtım baktım

    öyle bir kırmızı ki kan kırmızı

    hobar yazdıgın sıkıntılar gerçekten yok

    gerek contrast oranı olsun

    gerekse aydınlatma bakımından senin emektar lg ile mukayese bile edilmez

    bence senin aldıgın monitorde bir sıkıntı var

    ızgara çizgiler vs ...
  • İadeden önce değişim talep etmenizi öneririm ben de bu yorumların üzerine.
  • Monitörün bozuk olduğunu sanmıyorum. Monitörde sorun yok diyenler gözleri alıştığı için diyor bence. Göz alışınca normal geliyor ama bir süre başka bir ekran kullanıp buna geçiş yapınca ne kadar rezalet bir görüntüsü olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca hadi renkleri arızadan dolayı bozuk diyelim benim paneli parlama önleyici yüzey kaplama yapmayı unutum gönderecek halleri yok heralde. Monitör bildiğin ucuz. Maliyetten kısmak için herşeyi yapmışlar. Lg nin benzer monitörü 800 küsür lira ama bu monitör 500 lira.

    Renklerdeki sorunu AMD Control Center>Dijital Flat Panellerim>Piksel Biçimini PC standardı yapınca biraz daha düzeliyor. Tabi bu hdmi ile bağlıysa oluyor. Dvi da böyle bir seçenek yok ve zaten PC standardındaki gibi renkler. Ama bu haliyle bile renklerin başarılı olmadığını söyleyebilirim.

    Ekranın dokusundaki garipliği de yurtdışı bir incelemede gördüm ama bulamıyorum şimdi.

    Kısacası: Kalitesiz olsun ama 3d olsun diyen alsın bu monitörü ama daha kaliteli olsun ama 3d si olmasa da olur diyen varsa tavsiye etmem. Ben tercihimi ikinci seçenekten yana kullanacağım.

    @nightface sende kusura bakma dostum. insan farklı ruh hallerinde istemeden kırıcı olabiliyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hobar

    Monitörün bozuk olduğunu sanmıyorum. Monitörde sorun yok diyenler gözleri alıştığı için diyor bence. Göz alışınca normal geliyor ama bir süre başka bir ekran kullanıp buna geçiş yapınca ne kadar rezalet bir görüntüsü olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca hadi renkleri arızadan dolayı bozuk diyelim benim paneli parlama önleyici yüzey kaplama yapmayı unutum gönderecek halleri yok heralde. Monitör bildiğin ucuz. Maliyetten kısmak için herşeyi yapmışlar. Lg nin benzer monitörü 800 küsür lira ama bu monitör 500 lira.

    Renklerdeki sorunu AMD Control Center>Dijital Flat Panellerim>Piksel Biçimini PC standardı yapınca biraz daha düzeliyor. Tabi bu hdmi ile bağlıysa oluyor. Dvi da böyle bir seçenek yok ve zaten PC standardındaki gibi renkler. Ama bu haliyle bile renklerin başarılı olmadığını söyleyebilirim.

    Ekranın dokusundaki garipliği de yurtdışı bir incelemede gördüm ama bulamıyorum şimdi.

    Kısacası: Kalitesiz olsun ama 3d olsun diyen alsın bu monitörü ama daha kaliteli olsun ama 3d si olmasa da olur diyen varsa tavsiye etmem. Ben tercihimi ikinci seçenekten yana kullanacağım.

    @nightface sende kusura bakma dostum. insan farklı ruh hallerinde istemeden kırıcı olabiliyor

    ben 32" phlipspfl5405

    samsun 2233bw

    acer ın bir laptopu var onun lcd si ile kıyasladım ozelliklerini bilmiyorum

    net rengi en iyi bu monitor veriyor

    artık kablodan mı

    nedendir senin sorunun bilinmez.




  • Ben de Sony laptopun monitörü, eski lg monitörüm, arkadaşımın monitörü, onun laptopu, cep telefonum arasından en kötüsü bu monitör.
    gmail e girin. kırmızı renki bir buton var. eğer oturumunuz açıksa e-posta yaz, değilse hesap oluştur butonu. Diğer bütün ekranlar onu kiremit rengine çalan bir kırmızı olarak gösterirken bir tek hp pembeye yakın gösteriyor. şimdi hp deki doğru olan demeyin bana ips monitörlere bakalım isterseniz. Burda önemli olan renklerin kan kırmızısı veya kıpkırmızı olması değil doğru gösterilmesi.

    Bu da bahsettiğim inceleme. Gerçi profesyonel değil. Kullanıcı incelemesi. özellikle ilk ve son maddelerde eleman da farketmiş olayı. O da benim gibi geri verecekmiş

    Cons:
    -Ingame Text is not 100% Sharp, Overlays Like Steam, Xfire etc. are almost unreadable
    -Overall Imagequality is not as sharp and crisp as Shutter(Nvidia..) mode due to the lower vertical resolution
    -CrossfireX + DDD Tridef is not always working and it really hits performance, most games are at 40-60fps now, without 3D more than double the fps
    -Some games really have ghosting and doubler effects when not properly supported and/or configured with tridef software
    -When youre too near you can see vertical lines in bright areas, dark areas are good


    http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=355511




  • selamlar,dostum hobar ben de aldım bu monitörden.muhtemelen yarın elime geçer.ben de başka monitörden geçeceğim.ona göre buraya ben de bi bilgilendirme yazısı yazarım
  • bende kısmetse yarın alıcem bu monitörden en iyisi kendim deneyip yorum yazmak ama genelde bu monitörü kullananların yorumları olumlu deneyip gorucez...
  • arkadaşlar dün itibariyle ben de bu monitörden aldım.arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum.çünkü alacak olanlar var kafası karışmasın kimsenin.

    ürün ilk bakışta çok güzel ve gayet şık.sizi çeken bir görüntüsü var.monitörü dizüstü bilgisayarıma bağladım.hobar arkadaşın da belirttiği gibi pikseller çok belli.monitör modlarının bazılarında yazıları okuyamıyorsunuz.çok detaylı ayarları var.(hem pc yazılım ayarları,hem de ekranın kendi ayarları)hatta gördüğüm ayarları en detaylı monitör diyebilirim sanırsam.biraz üstün körü ayar yapmaya çalıştım ve ekran kartıyla sekronize ettim.(ati hd 5650).sonuç güzeldi.renklerde zaten hiç bir sorun yoktu.hdmi'dan bağladım monitörü.3d ayarlarını da tam olarak yapamadım.daha doğrusu yapamadım.3d göremedim.uğraşacak o kadar zamanım olmadı.ama beni 2d görüntüsü beni tatmin etti diyebilirim.arkadaşın yazısını okurken tamamen moralim bozulmuştu.dedim ne almışım böyle.ürün ips ekran değil bunun bilincinde olarak alın.ama kötü de bir monitör değil kesinlikle.bence f/p oranı olarak çok iyi.hatta en uygunudur şu an.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cei -- 29 Şubat 2012; 9:29:58 >




  • FPR IPS paneller henüz satışa çıkmadı zaten Türkiye'de. Eğer tepkime süresi performanslarını kotarabilirlerse o zaman efsane monitörler olacak demektir.

    salom@ uygun bir vaktinizde ekran kartı ayarlarınızı yazabilirseniz faydalı olur.
  • Bu monitörde 3d alt yazılı film izlemenin bir yolu yok sanırım
  • Tridef'e altyazı eklenmiyor mu ki?
  • Tridef media player bir tek resim dosyalarını açıyor. Zaten 3D olarak sadece power dvd de video açabildim o da altyazı açmıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Şubat 2012; 14:07:01 >
  • Tridef nasıl sadece resim görüntülüyor? Adı üstünde media player o ama filmler, videoları oynatması gerekli (Hocam şu avatarındaki "Kötüler'in Köpeği Mumbly" yüzünden yazdığın her mesajda gülüyormuşsun gibi algılıyorum yahu)
  • Resim hariç hiçbirşey açamadım. Power dvd haricinde total media theatre da var ama 3d menüsü pasif.
     Hp 2311gt Monitör İncelemesi!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hobar -- 29 Şubat 2012; 15:00:28 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.