Şimdi Ara

Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU] (34. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.066
Cevap
18
Favori
59.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Öyle bir crash verdi ki PC yamuldu resmen.
    20 yıllık pc kullanıcısıyım böyle crash görmedi bu gözler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Öyle bir crash verdi ki PC yamuldu resmen.
    Ahhahhah, oyun gerçekten ilklerin oyunu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitti. Boşluktayım bir prison break yada breaking bad bitmiş gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun VSync açık halde bile Gpu'ya %90 yük bindiriyor nedendir anlamadım. Normalde VSync açınca Gpu kullanımı düşerdi ama oyun kartı yakıyor adeta. 8 GB Vram'in hepsini kullanıyor oyun ve 10GB'da DRam kullanıyor. 5700XT fanlarını uçuruyor oyun Junction Temp yüzünden. Crash vermesi de cabası. Stresten oynayamadım oyunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreandes -- 16 Ağustos 2020; 1:30:9 >
  • 01107700 0 kullanıcısına yanıt
    The Frozen Wilds DLC'si?
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Onuda bitirdim
    CYAN ile herşeyi konuştum tüm soruları sordum çok iyiydi sonu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01107700 -- 16 Ağustos 2020; 2:48:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkçe yama çıkacak mı oyuna?
  • Oyunda çok güzel manzaralık yerler var.


    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]


    Horizon Zero Dawn Complete Edition (2020) [PC ANA KONU]




  • Oyunun performansı leş gibi olduktan sonra manzarasını şunu bunu kim ne yapsın. Bu değil 70 tl, 30 tl bile olsa gidip Death Stranding'e 300-400 tl verirdim param olsa içim cız etmezdi. Hem Türkçe dil desteği hemde adam gibi optimizasyonu var en azından.
  • Oyunu bitirdim. New Game+ en zor zorluğa çekip patch beklemeye başladım. Lakin patchin geleceği falan yok galiba. DS ile aynı oyun motorunu kullanmasına rağmen performans olarak aralarında dağlar kadar fark olmasıda çok ilginç. DS, RX 580 4K'da bile ortalama 40 FPS veriyor
  • Oyunu dün bitirdim, 9846549787 kere crash vere vere. DLC'yi oynamadım, onu oyun tamamen düzelince oynarım artık. Zaten oyun mu oynadım, işkence mi gördüm, anlayamadım. Tek diyeceğim "Allah sizi bildiği gibi yapsın Guerilla Games / Sony" 1 saat bile test etmemişler oyunu çıkarmadan önce. Yoksa imkanı yok bu crash sorunlarından, performans sorunlarından farkında olmamalarının. Oyunu en sıkıntısız oynayanlar AMD ekran kartı kullananlar, onlar bile crash yiyor yer yer.

    PC port faciasını geçersek, oyunun grafikleri ve çevre gerçekten çok güzel. Sanatsal açıdan harika bir iş çıkarılmış. Hikayesi de merak uyandırıcı. Hoş benim gibi Sci-Fi tutkunları için biraz klişe bir senaryo, birçok dizi ve filmde defalarca işlenmiş bir senaryo ama yine de güzel. Ama ana hikaye dışında oyunun yan hikayesi/hikayeleri çok basit ve çoğu sırf "Side Quest" koyalım diye yazılmış bölük pörçük hikayeler. Çok daha güzel bir evren yaratılabilirmiş eğer kabileler ve oyundaki diğer insanların da biraz üstüne düşülseymiş.

    Oyunun bir diğer basit kalan kısmı ise RPG kısmı. Diyaloglarda seçimler var ama oyunun gidişatına/sonuna bir etkisi yok. Zaten görevi almak ya da görevi bitirmek için tek seçeneğiniz var, sadece onu seçmeniz yeterli. Diğer seçenekler daha çok bilgi edinmek için konulmuş. Silah ve armor çeşitliliği çok az, ki bazı silahlar arasında neredeyse hiç fark yok. Her yere trader/merchant koymuşlar ama aynı haritadaki her trader/merchant'lar aynı şeyleri satıyor. Skill sistemi ise birkaç skill dışında tamamen pasif. Bu konuda bir sıkıntı yok ama. Zaten çok çeşitli silahlar kullanmanız gerekiyor farklı yaratıklarda. O yüzden hem silahla, hem skill ile uğraşmak oyunu zorlaştırmaktan başka bir şey yapmazdı, ki oyun yeterince zor normalde bile. Zaten çevrenizi 3-4 tane güçlü robot çevreleyince silah değiştirmek biraz zor olabiliyor. (Silah değiştirmek kastım, 4 quick slot dışındaki bir silaha geçecekseniz)

    Horizon Zero Dawn'da Ubisoft oyunlarından çok etkilenilmiş ve Ubisoft oyunlarıyla aşina olduğumuz bazı mekanikleri copy-paste şekilde birebir eklemişler. Mesela Craft sistemi ve Bandit Camp'ları temizleyip Fast Travel yapma olayı Far Cry serisinden, harita açma ise Assasin's Creed serisinden neredeyse birebir alınmış. Dışarıda gezerken yabani hayvanlardan ve bitkilerden topladıklarınızla envanter ve cephane kapasitenizi arttırıyorsunuz, robotlardan topladığınız bazı parçalar ile cephane üretebiliyorsunuz. Harita açmak için ise haritanın kapalı bölgelerinde Mavi ile işaretlenmiş bir robota (Tallneck, Uzun Boyun) gidip, tepesine çıkarak hack'liyorsunuz ve haritanın bir kısmını açıyorsunuz. (En soldaki Tallneck'e giderken dikkatli olun, çevresi biraz kalabalık ve oyunun en sinir bozucu yaratığından 2 tane çıkabilir karşınıza, adı Rockbreaker, sürekli yerin altına giriyor)

    Oyunun side quest'lerini beğenmedim. Sürekli aynı şeyleri yaptığınız ve bir süre sonra gerçekten can sıkan türden görevler. Yok kızım kayboldu, yok bir şeyim kayboldu, yok şurada şöyle bir yaratık var, yok şunu şuna ver falan. Çoğu bildiğiniz ayak işleri. Zaten çoğu yan görevde de ayak izi, kan falan takip ediyorsunuz. Yukarıda söyledim ya, çok daha güzel bir evren yaratılabilirmiş ama ana hikaye ve sanat tasarımı dışında pek bir şeyin üstüne düşülmemiş oyunda. İnsan ister istemez Witcher 3 ile kıyaslıyor, bir Witcher 3'teki side quest'lerin kalitesine bakıyorsun, bir de Horizon'a, arada dağlar var. Ya da daha adil bir karşılaştırma olsun diye, kendi türündeki Mass Effect serisine bakalım. Yine arada çok büyük fark var.

    Ama genel olarak beğendim, hem de işkence çeke çeke oynamama rağmen. En azından ana hikaye ve çevre/sanat tasarımı için uğraşıldığı belli ve iyi bir iş çıkarılmış. İkinci oyun da yoldaymış (zaten oyunun sonu 2. gelecek diye bağırıyor) ama PC'ye geç geleceği için muhtemelen konsolda oynayan birini izleyerek devam ederim hikayeye. Eğer Witcher 3 10, Mass Effect 1 9'luk bir oyunsa, Horizon: Zero Dawn 7.5 / 8'lik bir oyun oluyor benim gözümde. Mass Effect 1 gibi 9'luk bir potansiyeli var oysaki ama gereken özen gösterilmemiş maalesef.


    Oyunun son sahnesiyle ilgili yorumum, SPOILER içerir

    Oyunun sonunda Aloy'un Elisabet Sobeck'i ziyaret etmesi dokunaklıydı. Aga beee dedirtti, Elisabet Sobeck'i öyle koruyucu kostümüyle hala orada görmek. Kadın ne mücadeleler vermiş hem Faro ile hem de bu askeri robotlar ile. O da yetmemiş en sonunda da Zero Dawn projesinin başarısı için kendi canını feda etmiş. Bir yerde okudum, oyun içerisinde bulduğumuz metal flower'ların GAIA tarafından Elisabet Sobeck anısına bırakıldığı söyleniyor.

    Bu arada Project: Zero Dawn içerisindeki yapay zekanın ve diğer modüllerinin isimleri de özenle seçilmiş. Sadece Yunan mitolojisine bir gönderme değil, mitolojide temsil ettikleri şeylere göre verilmiş. GAIA'nın yaşamı tekrardan başlatması, HADES'in yok etmesi vs.





    Yazımı yeni başlayan ya da oyunun başlarında olanlar için birkaç ipucu ile bitireyim.

    1) Oyunun başında paranızı (shard'larınızı) çok fazla silah ve armor almaya harcamayın. Oyunun sol taraftaki haritasına (Meridian'a) gelmeden oyun zorlaşmıyor zaten. Oyunun size verdiği bow'lar ile çok rahat ilerleyebilirsiniz Meridian'a kadar.

    2) Oyunun başında Traveler skill'lerine önem verin benim gibi pas geçmeyin. Ekstra eşya düşmesini sağlayan skill'leri açmaya bakın ve karşınıza çıktıkça normal hayvanları öldürün. Hayvan kemikleri ve derileri craft yapabilmek için çok önemli. Ben çok geç açtım ve bir süre sonra craft yapabilmek için sadece hayvan avlamak zorunda kaldım. Kemik çok çıkıyor da, deri çok nadir çıkıyor.

    3) Robotlardan çıkan eşyaları para için satıcılara satmayın. Craft yapabilmek ve item alabilmek için gerekli o eşyalar. "Used for" kısmında sadece "Selling for metal shards" yazanları satın.

    4) Oyunun başlarında Concentration skilini açın ve sonraki yükseltmesini de yapın, çok kullanacaksanız.

    5) Oyunun sol taraftaki bölgesi Meridian'a gittiğinizde "Golden Travel Pack" diye bir eşya var, onu gördüğünüzde almayı unutmayın. Sınırsız Fast Travel yapmanıza yarıyor. Oyunun ortalarından sonra çok sık kullanmaya başlıyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam Fox Skin / Tilki Derisi istiyordu, envanterinizde 1 tane mutlaka olsun.

    6) Haritada aktif edebildiğiniz kadar Campfire'ı aktif edin, bir süre sonra gezmek sıkabiliyor, karşınıza da sürekli robotlar çıkıyor, bazıları inatçı olabiliyor, uzun süre takip ediyor. Görevler arası gezerken de çok işinize yarayacak.

    7) Oyunda gizli toplanabilir eşyalar var, kırık bardak, metal çiçek vs. gibi. Eğer oyunun suyunu çıkarıcam, adım atılmadık yer bırakmıcam, bulunmadık eşya bırakmıcam diye oynamıyorsanız, pas geçebilirsiniz. Bu eşyaları Meridian haritasında alan bir satıcı var, karşılığında Special Box diye bir kutu veriyor. Special dediğine bakmayın, içinden 500 shard ve dandik bir kutu daha çıkıyor. O dandik kutudan da pek bir şey çıkmıyor. Oyunun başındakiler "ne 500 shard mı?" diyebilir ama o toplanabilir eşyaların çoğu Meridian haritasında ve oraya geldiğinizde zaten 10K belki daha fazla shard'ınız oluyor. Benim oyun bittiğinde 20K shard'ım vardı, ki satıcılardaki bütün mor item'ları aldım, bütün paralı kutuları aldım.

    8) Meridian haritasına geldiğinizde item'lardan soketleri çıkarma skill'ini mutlaka açmış olun. Meridian haritasında oyunun en zor yaratıkları olduğu için, çok fazla mor renkli değerli soket çıkıyor. Sık sık soketleri silahlarınız arasında değiştirmek durumunda kalabilirsiniz. Bahsettiğim skill Forager kısmında, ortanın en altındaki skill. Mavi ve yeşil renkli kullanmadığınız soketleri direkt satın, bir süre sonra yer sıkıntısından dolayı morları bile satmaya başlayacaksınız.

    Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Zaten uzun bir yazı oldu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 18 Ağustos 2020; 13:35:36 >




  • Bu arada oyunun ana hikayesinin geçmişini merak edip okumak isteyenler varsa bir ekşisözlük yazarı Türkçe bir şekilde çevirmiş ana hikayenin geçmişini. Okumak isterseniz aşağı link bırakıyorum. Hali hazırda oynayanlar için ağır spoiler içerir, belirtmiş olayım.

    https://seyler.eksisozluk.com/muthis-bir-evrenin-yaratildigi-horizon-zero-dawn-oyununun-detayli-hikayesi
  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Bu hikayeyi oyunu bitirdikten sonra mı okumamızı önerirsin yoksa oyunun başlarında olan birisinin okumasında bir sakınca yok mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sorceress

    Bu hikayeyi oyunu bitirdikten sonra mı okumamızı önerirsin yoksa oyunun başlarında olan birisinin okumasında bir sakınca yok mu?
    Oyun bittikten sonra okuyun tabii ki. Belirttim zaten, oyunu oynayanlar için ağır spoiler içerir diye.

    Her ne kadar oyunun ana hikayesinden öncesini anlatıyor olsa da, oyunda da zaten bunu anlatıyor. Olayın aslını ve ne olduğunu oyunda öğreneceksin zaten. Oyunun ana hikayesi asıl sol taraftaki Meridian haritasından sonra açılıyor.

    Benim yazmamdaki amaç benim gibi oyun bittikten sonra daha eskiden yaşananları daha detaylı öğrenmek isteyenler içindi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Öyle bir crash verdi ki PC yamuldu resmen.
    Seninki crash olmamış daha çok mavi ekransız mavi ekran olmuş

    Bu arada Windows 7 busy cursor'u mu gördüm ben orada



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Sheppard -- 17 Ağustos 2020; 17:27:24 >




  • Gelen 1.5 MB'lık güncellemenin tek yaptığı şey, bilgisayarınızdan daha fazla veri toplamak, başka hiçbir şeye yaramıyor.

    Added improved diagnostic data collection when submitting a crash report.


    Hiçbir şeyi düzelttiği falan yok. Kolay kolay düzelmez bu arada, bekleyen varsa söylemiş olayım. Kolay kolay düzelmeyeceğini bildiğim için 9879845646 kere crash vere vere bitirdim ben sonunda. Çabuk olmayacağını nereden biliyorum, çünkü oyun PC için kodlanmadığı ve PS4'ten PC'ye port yöntemiyle çıkarıldığı için, tüm bu crash ve performans sorunlarının düzelmesi belki aylar sürebilir. Batman: Arkham Knight da PC'ye port yöntemiyle çıkmıştı, ve düzelmesi aylar sürmüştü, düzeldiğinde de oyun çok zaman geçtiği için sakız parasına düşmüştü neredeyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XanthiN

    Öyle bir crash verdi ki PC yamuldu resmen.
    Sizinkiyle aynı çökmeyi farklı bir oyun oynarken yaşadım birebir aynısı sağda solda üçgenler elips şekiller oyun Forza Horizon 3 ve bence bu çökmenin sebebi yeni windows 10 güncellemesi bu güncelleme yüklenirkende baya sıkıntı çıkarmıştı.
    Windows dan kaynaklandığının bir delilide radeon ayarları sıfırlanmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wey-Yu -- 17 Ağustos 2020; 23:3:25 >




  • Nvidia yeni sürücü güncellemesi yayınladı(452.06 WHQL) fakat içeriğinde Horizon Zero Dawn için herhangi bir düzeltme yada iyileştirme yer almıyor.Eğer sürücü güncellemesi yaparsanız oyunun tekrardan shader compilation işlemini yapacağını belirtmek isterim.Bu nedenle sürücü herhangi bir iyileştirme içermediği için yüklemenize gerek kalmıyor.

    Oyunda 50 saati geride bıraktım,henüz çökme ve grafik hatası ile karşılaşmadım.Oyunu bitirmek için değilde artık ne zaman çökecek diye oynuyorum.Oyun Nvidia yada Amd ekran kartı seçmeksizin çökebiliyor olsada henüz bu sorunla karşılaşmamam daha önce paylaştıklarımın işe yaradığını gösteriyor diğer türlü herkesin yaşadığı bu sorunun bir kezde olsa oyunda olması gerekirdi.




  • John Sheppard kullanıcısına yanıt
    Görseldeki simgeler ne hiç bilmiyorum. Windows 10 Pro kullanıcısıyım.
  • XanthiN kullanıcısına yanıt
    Güzel çökmüş hocam Bize eskiden sadece mavi ekran verirdi. Seninkinde sanat eseri yapmışlar.
  • 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.