Şimdi Ara

Hoparlörün sesi kısıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, laptopun hoparlöründe bir sorun vardı bilgisayarcıya götürmüştüm yapmıştı. Hoparlörü değiştirmemişti. Ama kabloları bir tuhaf bağladığından sanırım bir hoparlörden ses biraz tuhaf geliyordu ve seslerin yeri tersti. Ama o şekil kullanıyordum. Ancak dün birden durup dururken ses kısıldı. İki hoparlörden de az ses geliyor şuan. Ben de söktüm ve bakayım bir dedim. Şuan durum bu;


    Hoparlörün sesi kısıldı

    Ne yaptıysam bir türlü yapamadım. Kablolar temassızlık yapıyordur diye düşündüm ama öyle bir şey değil sanırım. Kablolarda bütün kombinasyonları denedim ama sonuç aynı. Hoparlörler mi bozuldu sizce birden?


    Aklıma bir şey geldi onu denedim şuan. Çıkan kabloları bir kulaklığın aux bağlantı yerine tuttum ve bangır bangır ses geldi kulaklıktan. Hoparlörler ölmüş o zaman değil mi?


    Ekleme: Hoparlörün içini açtım ama normal şekilde değil. Çünkü tamamen kapalıydı. Üstündeki yeri yırttım. İkisinin de içimde mıknatıs var onlar kayıyormuş. Japon yapıştırıcısıyla kenarlarını tutturarak sabitledim mıknatısları oraya. Daha sonra da bir nebze yumuşak olur belki diye normal yapıştırıcıyla o bez gibi yeri yapıştırdım. Şuan ses güzel ve normale döndü.


    Hoparlörün sesi kısıldı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 61desTRoyer61 -- 28 Kasım 2022; 20:14:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Hoparlörün sesi kısıldı 

  • mıknatıs kaydığı için bobini sıkıştırmış, hoparlör hareket edemeyip ses oluşturamamış.

  • Hocam merabalar aynı sorun benim yaptığım bir amplide başıma gelmişti maalesef ampli yeterli gücü hoparlöre veremediği için sinüs kırpması olmuş hoparlörün bobini ısınıp genişlemiş mıknatısa sürtüyordu ses çok bozuldu ancak arkadan parmakla bastırınca düzeliyordu hoparlörü değiştirdim düzeldi sizin hoparlörlerlerde bilgisayarın amplisinin verebileceği güçten güçlü veya tam tersi zayıf takılmış olabilir volüme yüklenince kırpma veya aşırı yüklenme olabilir aynı sorun tekrar olabilir daha küçük veya büyük güçlü hoparlör takmak belki sorunu çözebilir, genellikle ucuz çin malı hoparlörlerin üzerinde yazan watt değeri normal çalışma gücü olmuyor maksimum dayanabileceği gücü ifade ediyor hatta onu bile abartabiliyorlar örnek üzerinde 5 watt yazan bir hoparlör gerçekte 2-3 watt birşey çıkabiliyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknomasters -- 28 Aralık 2022; 14:30:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sorunu görmekten bıktım artık forumlarda 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yıllar önce benim de başıma gelmişti benzer bir sorun. Bir gün internette video izlerden hoparlörden çatır çatır sesler gelmeye başlamıştı. Özellikle basslı bir şarkı açtığınızda bu ses çok rahatsız edici hale geliyordu. İlk başta üst kapaktan bir plastiğin kırılıp hoparlörün üstüne düşmüş olabileceğini düşündüm ama açınca gördüm ki hoparlörün kenarındaki körüğe benzer kısım çürümüş ve dökülüyordu. Sesi de muhtemelen bobin çok fazla dışarı çıkıp sağa sola sürttüğü için yapıyordu. Ben de internetten araştırdım ve körük kısmına uhu sürüp düzelttiklerini gördüm. Hemen bir uhu alıp sürdüm ve kurumaya bıraktım daha sonra test ettiğimde neredeyse orijinal haline yakın bir ses elde etmiştim. O zamanlar laptopum 8-9 yıllık falandı. Eski laptopların başına gelen bir olay genelde bu. Yıllarca soğuğa ve sıcağa maruz kaldıktan sonra körük kısmı çürümeye başlıyor artık. Eğer laptopunuzun hoparlörü piyasada yoksa bu yöntem iyi bir yöntem bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.