Şimdi Ara

Hoparlörlü Qi kablosuz şarj standı 'Belkin Boost Charge incelemesi'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  
    Beyaz-yeşil yeterince detaylı bir kutuyla geliyor, özellikle Apple ve Samsung marka ürünleri desteklediği belirtilmiş ama Qi standardı desteklediği için bu standardı destekleyen tüm cihazlarınızı marka model fark etmeksizin şarj edebiliyor. Misal veriyorum kablosuz oyuncu faremi de şarj edebiliyor. Telefon görüşmelerinde kristal netliğinde ses sunan hoparlör, mikrofon vurgusu yapılmış, canlı canlı test edip göreceğiz.
     
     
     
    Kutunun içerisinden standın kendisi, 18W’lık bir adaptör ki kablosu masaya erişecek kadar uzun ve alışılageldik dökümantasyonlar çıkıyor.
     
     
     
    Tasarımına geldiğimizde siyah ve beyaz olmak üzere iki renk seçeneği var. Malzemesi kuvvetli, önünde telefonu tutan ve arkasında standı ayakta tutan çerçeveler güven veriyor, kolay kolay esnetebileceğiniz şeyler değiller. Telefonu iki türlü konumlandırabiliyorsunuz, isterseniz dikey, isterseniz yatay şekilde. Dikey konumlarken şarj ettiği noktayı çerçeveler dolayısıyla hemen yakalamış oluyorsunuz zaten, en kenarında da dursa şarj oluyor. Yatay konumlandırınca telefonun çizilmemesi için alttaki gibi kauçuk yastıklar buralara da uygulanmış.
     

    Telefon hangi pozisyonda olursa olsun yıkılmadan devrilmeden duruyor, en önemlisi de stand görevi görüyor. Misal veriyorum görüntülü bir telefon görüşmesi yapıyorsunuz, bir toplantıya katıldınız, çevrimiçi eğitim alıyor olabilirsiniz, bir yandan telefonu şarj edip bir yandan bu şekilde kullanabiliyorsunuz. Hem şarj et hem kullan senaryosu sürekli yapılmasını tavsiye ettiğim bir şey değil ama ben bildirim, mail takip ettim, telefonu tam yük altına sokmayacak işlerimi hallettim ve telefon görüşmelerimi yaptım, evet Belkin Boost Charge burada çoğu rakibinden farklı bir özellik taşıyor, detaylandıracağım.
     
     

    10W Qi şarj destekli ve üzerinde Bluetooth bir hoparlör var. 18W’lık bir adaptörle güç veriyorsunuz, ucu jacklı, yani mutlaka kendi adaptörüyle kullanmanız icap ediyor. Hoparlörünün Watt cinsinden gücü belirtilmemiş, frekans aralığı, hassasiyeti gibi konulara girilmemiş. Bluetooth bağlantısı çok kolay, arkasında büyük, üstten elinizi uzattığınızda gayet erişilebilir bir buton var, bir defa basıyorsunuz daha önce eşleştiği cihaza en fazla 2-3 saniyede bağlanıyor, bağlandığınızı çıkardığı sesle hemen bildiriyor. Şimdi isterseniz lafı uzatmadan mikrofon kalitesini, görüşme esnasındaki performansını canlı canlı test edelim.
     
     

    Kablosuz şarj ne kadar şarj ederbilir ki, diye soracak olursanız misal veriyorum iPhone 11 Pro ve Pro Max’ın adaptörleri 18W destekliler, kablosuz olarak da 7.5W destekliler. Samsung Galaxy S20 mesela, 25W adaptörle geliyor, 15W kablosuz şarj destekli. Özeti şu, tüm kablosuz şarj standları kablolu çözümlerin gerisinde kalıyor ama ne kazanıyorsunuz, pratiklik ve konfor kazanıyorsunuz, alıştıktan sonra devam ettirmek isteyebileceğiniz bir alışkanlık oluşturuyor.
     

    Merak edilen şeylerden biri şu, telefonunuzda kalın bir kılıf var, yine de şarj edebilir mi, evet ben de kalın kılıflar kullanan biriyim ve görmüş olduğunuz üzere şarj ediyor.

    Hoparlöre gelirsek telefonunuzun hoparlöründen daha yüksek sesli, daha baslı olacağı kesin. Çok dolu veyahut doygun bir ses değil, daha çok vokal seslerin odaklanıldığı bir profile sahip. Maksimum seste ufak tefek distorsiyon var, cızırtı oluşabiliyor ama misal veriyorum görüntülü bir görüşme yapıyorsunuz, vokal seslerde o cızırtıyı oluşturacak frekansları duymuyorsunuz zaten.
     
     
     
    Özetle, müzik de dinlenebilir ama müzikten çok telefon görüşmelerinde işinizi kolaylaştıracak bir hoparlör olarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.
     
     
    Belkin BoostCharge. Bu videonun çekildiği tarih itibarıyla fiyatı 370TL civarı, hoparlörsüz versiyonu da 270TL civarı, güncel fiyatına mutlaka kendiniz bakın tabii. Bağlantı pratikliği benim özellikle hoşuma gitti, tek hamlede hemen bağlanıyor. Çerçeveleri dolayısıyla telefonu sağa sola devirmeden ekranda bir şeyler yapabilmek benim şahsen kablosuz şarj standlarında yaşadığım bir sorunu çözmüş oldu, yatay konumlandırınca bir miktar da olsa telefonu diğerlerinden yüksek tutması kafamı eğmektense işime geldi açıkçası. Özetle, bence Belkin Boost Charge kullanışlı bir ürün, tabii ki tercih karar sizin.
     







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.