Şimdi Ara

HOPARLÖR SATIN ALMA REHBERİ vs KULLANICI İZLENİMLERİ (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.816
Cevap
11
Favori
260.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Microlab 1400 den düşmüş yok artık.. Genel olarak microlab fiyatına göre iyidir. Mikado da genel olarak kötüdür.
  • hocam 300 500 arası önerebileceginiz hoparlör var mı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HeroTürk

    quote:

    Orijinalden alıntı: yeappa

    quote:

    Orijinalden alıntı: Sanki Bana Pele

    Arkadaşlar yarın Kipa mağazalarında TRUST TYTAN 2.1 modeli 99 lira olacakmış. Led TV'ye bağlamak için uygun mudur? Ne dersiniz kaliteli midir? Alınır mı?

    edifier 1600t 'mi sattim. 2.1 olarak alinabilecek cihazlar ve fiyatlari soyle:
    tavsiyeniz, ne almali ?


    Trust TYTAN 90TL
    Microlab Pro 1 190TL
    Microlab M910 140TL
    Microlab FC-362 W
    Logitech Z-523 160TL



    Merhabalar, hocam Logitech Z-523 'ü 160 TL 'ye nereden bulabilirim acaba?

    Alıntıları Göster

    hocam bunun yerine Razer Nommo Pro önere bileceginiz kablosu uzatıla bilen bir ürün varmı 2+1 olacak şekilde 5 bin bandına kadar...



    ben bir senedir bunu kullanıyorum Razer Nommo Pro lakin kablosu kısa olunca yeri degişmiyor belli yerde kalıyor eger degişe biliyorsa önere bileceginiz birşey varmı





  • Daha önce soruldu ve cevaplandiysa kusura bakmayın.

    Tavsiye rica edicem

    En iyi 1+1 (bluotoutlu )hangisi çok büyük ebatta olmayan.

    Logitech z207 den daha iyisi mesela

    Tabletten film dizi izlemek için

    Şu an ki z130

    Teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1+1 ya da 2+1 de olabilir 200 lira civarı ya da altında önerebileceğiniz hoparlör var mı? Bu fiyata rağmen olabildiğince kaliteli film müzik herhangi bir amaç taşımayan bi hoparlör önerir misiniz?

  • Yaklaşık 37 m2 salonda 4m uzaklıktan şimdilik Pioneer VSX921 ile jazz, blues ağırlıklı, bazen rock 24/192 müzikler dinliyorum. Sansui sht-92 sinema sistemi hoparlörleri stereoda yeterli değilmiş gibi geliyor. 2 yollu, 3 yollu floorstanding, vintage, hifi, derken neden monitör olmasın dedim. Tannoy Reveal 802 Studio Monitörü çıktı karşıma. Hifi de amaç müziğin orijinalliğine sadakatse ve monitörler orijinale en yakın şekilde çalıyorsa tercih etmeli miyim?? Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Stereo amfiye (Denon PMA 60) geçiş daha sonra :(

  • quote:

    Orijinalden alıntı: canvolvo

    Yaklaşık 37 m2 salonda 4m uzaklıktan şimdilik Pioneer VSX921 ile jazz, blues ağırlıklı, bazen rock 24/192 müzikler dinliyorum. Sansui sht-92 sinema sistemi hoparlörleri stereoda yeterli değilmiş gibi geliyor. 2 yollu, 3 yollu floorstanding, vintage, hifi, derken neden monitör olmasın dedim. Tannoy Reveal 802 Studio Monitörü çıktı karşıma. Hifi de amaç müziğin orijinalliğine sadakatse ve monitörler orijinale en yakın şekilde çalıyorsa tercih etmeli miyim?? Değerli görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Stereo amfiye (Denon PMA 60) geçiş daha sonra :(

    Adı üstünde stüdyo için tasarlanmış, 37 m2 gibi büyük bir alan için yetersiz gelir bence. Jazz ve blues için çok güzel seçenekler var. Seçtiğiniz amfiyi de beğenmedim ben şahsen.





  • İlk aklıma gelen; Tannoy Revolution veya Fyne Audio'nun hoparlörlerini Rega vb. amfilerle kombine edebilirsiniz mesela. Deneme şansınız varsa almadan önce dinleyerek alın.

  • canvolvo kullanıcısına yanıt

    Studio monitorler yakın alan için kullanılıyor genelde. Yani yapıyorsunuz diyelim, oturuyorsunuz pc başına ve monitorler dibinizde çalışıyor. Stüdyonun büyüklüğüne göre de 4, 5, 8" farklı ebatlarda bulunabiliyor. Ben ilk başta müzik dinlemek için almıştım pc hoparlörü olsun diye. Gayet de güzel oluyor ama müzik işine de girince yetersiz olduğunu anladım çünkü Edifier'ın monitorleri genelde multimedya amaçlı, mix gibi işler amaçlı değil. Bunun en basit örneği balanced girişleri yok. Bu da sese etki ediyor. Atıyorum ses kartıma enstrüman bağlıyorum ve gaini artırdığımda ekrandaki görüntü değiştikçe hoparlör cızırtı yapıyor. Yani demek istediğim studio monitorlerin asıl amacı zevk için müzik dinlemek değil direkt ham sesi dinlemek. E tabi ham ses gayet de hoşunuza gidebilir ve tercih edebilirsiniz ama salonda ve 4m uzaktan kullanım için sizin alışık olduğunuz zevki vermeyebilir. Hatta bağlantı kısmında bile pürüz yaşayabilirsiniz. Büyük studio monitorler genelde tek bağımsız olarak satılıyor. Çift aldığınızda ikisini ayrı ayrı prize bağlıyorsunuz.





  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    Hocam merhabalar, şu an bir hoparlör arayışındayım mesajınızı görünce belki yardımcı olabilirsiniz diye düşündüm. Edifier R1850DB ve PreSonus Eris 4.5 modelleri arasındayım. Bir çok sound demo ve ses testi dinledim ama tatmin edecek kadar fikir sahibi olamadım. Ben hoparlörü temel olarak plak dinlemek için kullanacağım, ancak bunun yanında bazen amatör olarak mix için de kullanabileceğim bir şey istiyorum.

    PreSonus Eris serisi mix için aralarında en kuvvetlisi ancak tamamen natürel bir sesten yani referans monitöründen müzik dinlemekten emin olamadım. Asıl olarak mix maksatlı tasarlanmış bir stüdyo monitörüyle müzik dinlemek bana dinleme keyfinden bir şey kaybettirir mi? Sizin yaşadığınız durumu okuyunca fikriniz olabilir diye düşündüm.

    Edifier'ın kulağa daha hoş gelmesi için sesi daha dolu ve canlı hale getirmesi sanırım zaman zaman müzik dinleme keyfini arttırabilir gibi (örn. edifier'da bass çok yoğun ve dolu duyuluyor, daha uzun sürüyor) ama tabi mix için de bir o kadar kötü bir durum. Edifier kaynaktan gelen sesi mix için kullanılamayacak kadar değişime uğratıyor mu sizce?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The False Shepherd -- 17 Nisan 2021; 20:2:58 >




  • The False Shepherd kullanıcısına yanıt

    Ben şahsen Edifierlarda balanced jak girişi olsa yine Eris 4.5 yerine kendi monitörümü (R1280T) kullanırdım. İkisinin kıyas videosunu dinlediğimde Eris 4.5'in tizleri çok yüksek gibi geliyor. Amatör seviyede zaten ikisinin arasındaki fark hiç hissedilmez bile. Ben şansen hissetmiyorum. Sadece ses kartına gitar bağladığımda hoparlörün balanced girişi olmadığı için elektriksel bozulmalar sese yansıyor (kayda değil). Örneğin ekrandaki görüntü değişince hoparlör cızırtı yapıyor. Ses kartının kullanım kılavuzunda bu durum için öncelikle toprak hattına işaret etmişler ki bende var zaten, bir de balanced bağlantılı hoparlör kullanımını tavsiye etmişler. Presonus alacaksam eğer Eris 5 modelini tercih ederdim ama o da tek olarak satılıyor ve bağımsız iki tane almak lazım. Pikap için bence Edifier daha mantıklı olur gibi. Sizin kullanımınıza ne kadar etki eder bilmiyorum ama uzaktan kumandası çok iş görüyor benim için. Malum benim ses kartında hoparlör ve kulaklık çıkışının sesi tek bir pot üzerinden kontrol ediliyor. Böyle olunca da kayıt yaparken hoparlör kapalı kalsın kulaklıktan ses gelsin istiyorsunuz. Bu durumda da hemen uzaktan kumanda ile hoparlörü sessize alıyorum. Eris 4.5 olsa zaten masaüstü olduğu için direkt yakınım, güç düğmesinden kapatıp açarım ama oikap direkt yanı başınızda olmaz muhtemelen. Mix yaparken de eğer balanced çıkışlı ses kartınız yoksa boşuna Eris bakmaya gerek yok derim.





  • Merhaba, yeni evim için rx-v539 amfi hediye etti arkadaşım. Tv'ye bağlayıp kullanmayı düşünüyorum, nasıl bir hoparlör almam gerektiğini konusunda hiçbir fikrim yok ikinci el olabilir bütçemi doğru değerlendirmek adına yaklaşık 1500-2000 tl bütçe ayırabilirim. Teşekkürler.

  • trkgncr kullanıcısına yanıt

    merhabalar hocam bunun yerine tercih edilecek bir ürün varmı bunun gibi olan bowers & wilkins mm1

  • emeğine sağlık reis 10 numara çalışma vallahi

  • atalayalper kullanıcısına yanıt
    vay be kaç sene önceden

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.