Şimdi Ara

Honeywell Akıllı Termostat İnceleme, Merak Edilenler (48. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.842
Cevap
66
Favori
110.280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    öncelikle konuyu baştan sona kadar okudum ve çok güzel paylaşımlar olduğunu fark ettim. 24.01.2018 tarihinde Honeywell Y87RFC2090 on/off modelini satın aldım ve Buderus Logamax U 072/24K kombime bağladım ve tüm ayarlarını yaptım. Şimdi deneyimlerinizden faydalanmak için bir kaç soru sormak istiyorum, kombi derecemi ben 60c çıkarttım ve termostatımı bebeğim olduğu için gündüz 23c gece 22.5c ayarladım. Kombi çalışma sıcaklığını 60c yapmam doğrumdur sizce ?

    İlk izlenimim oda sıcaklığım set ettiğim 23c ye geldiğinde de gece olana kadar bir daha ne düşüyor ne çıkıyor sabit bir şekilde kalıyor ancak alev işareti sürekli aktif ve kombiyi ortalama 10dk arayla çalıştırıyor ve 5dk kadar çalışıp duruyor. Bu termostatın öğrenme modunda olduğunumu ifade ediyor ? Çünkü kombim normalde de termostatsız 7-8dk çalışıp 7-8dk duruyordu, tasaruflu mu değil mi anlam veremedim. Zaman geçtikçe kombiyi çalıştırma zamanında değişiklik olur mu sizce ?

    Bu üründen önce Cosa kullanıyordum ancak 23c yaptığımda evim büyük olmamasına rağmen farkedilir seviyede mütiş bir sıcaklık dalgalanması oluyordu, petekler buz gibi oluyordu, eşim ve ben bu durumdan çok rahatsız olduk ve iade ederek Y87RFC2090 aldım.

    Evim 82m2
    Paket Sayısı:4
    Banyo Havlupan:1




  • Bumperracerz kullanıcısına yanıt
    Bendede cosa var set deferi 22 dereceye ayarli.22 derecede calisiyor 22.1 de duruyor.icerisi maksimum 22.5 oluyor genelde 22.4 olur.beni cok rahatsiz etmiyor.honeyvelli merak ediyoruz goruslerinjzi paylasin hassasiyet nasil 0.5 mi yoksa .0.1 mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostu@mynet.com

    Bendede cosa var set deferi 22 dereceye ayarli.22 derecede calisiyor 22.1 de duruyor.icerisi maksimum 22.5 oluyor genelde 22.4 olur.beni cok rahatsiz etmiyor.honeyvelli merak ediyoruz goruslerinjzi paylasin hassasiyet nasil 0.5 mi yoksa .0.1 mi

    Anlıyorum memnuniyet göreceli bir kavram tabiki.

    honeyvell Y87RFC2090 ile ilgili deneyim ve görüşlerim ilk izlenim olarak çok olumlu, evimde bahsettiğim sıcaklık dalgalanması hiç olmuyor ve odayı kaç dereceye ayarladıysam o derecede çakılıp kalıyor ne aşağı ne yukarı çıkıyor ve peteklerim hiç soğumuyor artık, peteklerim sürekli ya sıcak yada ılık durumda olmasına rağmen cosa ile aynı düzeyde gaz tüketimi gerçekleştiriyor.

    Cosanın sıcaklık dalgalanması yaşatmasının ve petekleri buz gibi yapmasının yanında sadece internete bağlı çalışması da bizi rahatsız etti çünkü internet kesilse veya bulut sisteminde bir aksaklık olsa (Bundan yaklaşık 6 gün önce gece 23:30 sıralarında oldu ve insanlar saatlerce cosayı kullanamadı.) kombiyi hiç bir şekilde kontrol edemiyorsunuz ve eviniz bir anda buz gibi olabilir veya kombi çalışırken internetiniz kopsa ve tekrar gelmese kombiniz ayarladığınız kombi derecesinde sürekli çalışmaya devam edecektir ve biz evde yokken böyle bir şeyin olması kombinin sürekli 57-60c sıcaklıkta çalışması anlamına geliyor.

    honeyvell Y87RFC2090 termostat ve mobil uygulama üzerinden sıcaklık ayarlaması 0.5 ve katları şeklinde ilerliyor ancak sıcaklık ölçüm hassasiyeti 0.1

    honeyvell TPI algoritması tahmin ettiğimden de iyi çalışıyor, cihazı ilk çalıştırdığım 3-5 saat kombim 5-6dk civarı çalışıp 8-9dk duruyordu ancak odanın ısınma ve soğuma potansiyelini öğrendikçe bu süreler ciddi değişti, odayı istediğim sıcaklığa getirdikten sonra en fazla 1-2dk çalışıyor, kapalı tuttuğu süreyi tam olarak ölçmedim ancak 15dk dan fazla kombiyi kapalı tutuyor. TPI algoritmasının güzel bir yönü ise şuymuş mesela ben 00:30 dan sonra oda sıcaklığımı 22.5 dereceye düşürüyorum ve sabah 08:00`da tekrar 23 olsun diyorum, ilk zamanlar 08:00`da 23 dereceye ayarlı olarak çalışmaya başlıyor ancak TPI algoritması odanın 22.5 dereceden 23 dereceye veya 22 dereceden 23 dereceye kaç saatte ulaştığını zaman içinde öğreniyormuş ve artık sabah 08:00 olduğunda odayı 23 derece sıcaklıkta hazır olmasını sağlıyormuş. Ben bunu biraz fark ettim çünkü ilk gün sabah 08:00 da uyandığımda oda hala 22.5 derece görünüyordu ve hafif serindi ancak bu sabah uyandığımda oda yine 22.5 derece görünüyordu ancak o serinliği hissetmedim büyük ihtimalle termostat odanın ısınma süresini öğrenmeye başlıyor diye düşünüyorum. Bir hafta içerisinde muhtemelen uyandığımda oda sıcaklığım 23 olmuş olacaktır diye düşüyorum.

    Tüketime gelecek olursak dışarının sıcaklığı (-1, 3) derece arası ve kombi 57c - 60c arası ayarlı bir şekilde çalışıyor ve ilk 24 saatlik tüketimim 5.8m3 ancak ilk gün biraz kurcaladım bu yüzden gereksiz gaz kullanımı gerçekleştirmiş olabilirim, ayrıca eşim 7/24 evde ve bu kullanım içerisinde sıcak su kullanımıda var.

    2. 24 saatlik kullanımımı da ölçüyorum bakalım aynı dış hava sıcaklığına göre tüketim değişecekmi. Şimdilik bu kadar fark ettiğim veya gözüme çarpan farklı şeyler olursa bilgilendirmeye devam edeceğim. Okuduğunuz için teşekkürler.




  • Siz yazdiginiz icin ben tesekkur ederim.guzel yazmissiniz.kombim modulasyonluda destekliyor.peteklerin hep ilik kalmasi guzel birsey.son cosa baglantisinda ben bir sorun yasamadim.ama daha once cok sorunlar yasatti.bu arada tuketimimiz cok iyi.
    Duzeltme on off mus sizin termostad.sicaklik dalgalanmasi olmamasi cok iyi.belki cosayada ogrenme destegi gelir.bence en buyuk avantaji honeywellin internetsiz calismasi ve ekranli olmasi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkostu -- 26 Ocak 2018; 13:49:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Honeywell CMT727'den Cosa'ya geçiş yaptım TPI mod yüzünden ben pek beğenemedim.
    Ama Cosanın son günlerde ısıyı geç algılama sorunu var bende. Belki sadece benim başıma gelen birşey bilemiyorum fakat sanıyorum bu akşam eve geçince Honeywell'i tekrar bağlayacağım gibi sanki.
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Slm.forumu takip ediyorum surekli.yazdiklarinizida keyifle okuyorum.bahsettiginiz isiyi gec algilama sorunu bende su an yok.olmadi yani.zaten varsa oyle bir sıkınti var ise cmt yi baglayin cosayi olcume gonderin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    ekostu@mynet.com:

    Rica ederim ne demek kullandıkça zaman içerisinde elimden geldiğince ürün hakkında detaylı bilgi vermeye çalışırım.


    Cloud Nine:

    TPI özelliğini neden beğenmediğinizi öğrenebilirmiyim, bence her on/off termostatta olması gereken bir özellik, siz olumsuz bişeler mi yaşadınız bu özellikle ilgili ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bumperracerz

    ekostu@mynet.com:

    Rica ederim ne demek kullandıkça zaman içerisinde elimden geldiğince ürün hakkında detaylı bilgi vermeye çalışırım.


    Cloud Nine:

    TPI özelliğini neden beğenmediğinizi öğrenebilirmiyim, bence her on/off termostatta olması gereken bir özellik, siz olumsuz bişeler mi yaşadınız bu özellikle ilgili ?

    1 kış boyunca kullandım.
    Set ettiğim değerde olmasına rağmen hiçbir zaman kombiyi durdurmadı. Hep alev sembolü var ekranda buda ısı talebi anlamına geliyor. Hal böyle oluncada devamlı çalıştırıyor kombiyi. 1 saatte 6 kere aç kapat yapıyor. Kombiyede zararı var bana göre.
    On/Off termostatda set değerini geçince kapanıyor 2 saat sonra anca tekrar düşüyor set değerine. Cosa'dan bahsediyorum.
    Belkide benim Honeywell eve alışamadı :)

    Onuda geçtim müşteri hizmetlerine nerede bilgisiz adam var toplamışlar.
    Üstelik mailde azarladı resmen, isterseniz gösterebilirim maili.

    Birde 0.1C hassasiyet deniyor, olabilir. Ama ben inanmıyorum.
    Neden?

    İnsan vucudu 0.5C ve katlarını hissedebilir diyor tamam. O zaman niye 0.1C hassasiyet var diyorsun kendi dedikleriyle çelişyorlar.
    Hadi bunuda geçtim.
    Kalibre ayarı koymuşlar.
    Benim termometre 21.3 gösteriyor mesela.
    Kalibre ayarıda 0.1C ayar adımları ile yapılyor. Ben hiçbir zaman 21.3'e ayarlayamam ki çünkü ekrndan 0.5C ve katlarını gösteriyor.
    21.3 olduğu zaman 21.5'e yuvarlıyor diyor müşteri hizmetleri, tamam yuvarlasın da o zaman nerede kaldı 0.1C hassasiyet?


    Öğrenme modu var diyor oda optimizasyon diye geçiyor.
    Tam olarak öğrenme modu bu değil ki.

    TPI dedikleri basit tabirle hedef sıcaklıkta olsa bile kombiyi ara ara açıp kapatması peteklerin soğumamasını sağlaması. Ben COSA'dan daha az tüketim yaptırdığını görmedim. Sonuçta ısınan set değeri yakalanan evde kombi yine ateşleniyor. Ateşleme kardeşim zaten oda set ısısına ulaşmış bırak dur. Düştüğünde tekrar ateşlersin.

    Evet Honeywell çok kaliteli bir firma hatta oda termostatının mucidi. Muhakkak bildikleri birşey vardır ama çalışanları bile bilgi sahibi değiller.
    Daha tam olarak ne olduğunun açıklayamıyorlar bile. Ben kendim araştırdım yurtdışı forumlardan kendi yaptığım araştırmalarıma göre 100 kullanıcıdan 80'i mennun değil. Bu özellikten.

    Mennun olanlarda peteklerin soğumamasından dolayı mennunlar.

    Hanımlar biliyorsunuz peteğe dokununca soğuksa aaay ev soğuk diyorlar hayır alakası yok ev ıstenilen sıcaklıkta ama psikolojik olarak etkileniyorlar. Bu sistemi beğenenlerde bana göre bu mantıkta olanlar. Petek soğun olsun önemli olan o değil ki, önemli olan evin set ısısında olup olmaması.
    0.1C hassasiyetli on/off termostat zaten hedef ısının altına düştüğünde çalıştıracak hedefe ulaştıracak seti 0.1C geçtiğinde duracak. Isı dalgalanması olmayacak. Hani 0.5C hassasiyetli bi termostat olsa tamam arada 1C fark olur toplamda üşürsün derim..

    Kısacası ben bu algoritmayı bir türlü sevemedim.




  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum,

    Sizin kullandığınız model ile benim kullandığım modelin çalışma mantığı aynı sadece kasa farkı var bildiğim kadarı ile.

    Söyle bazı kısımları anlatmak istiyorum müsadenizle. Öncelikle evet cihaz 0.5 ayarlanabilir dereceye ve 0.1 ölçüm hassasiyetine sahip, buna nasıl emin olundunuz derseniz sizinde söylediğiniz gibi termostat hedef sıcaklığa geldiğinde ateş simgesi termostat üzerinde kalıyor ve gitmiyor ancak kombi kapalı durumda bekliyor. Şimdi termostatınız sabit derecelerde gün içerisinde çok fazla düşürüp yükseltmeden stabil bir şekilde bir süre çalıştırtırıldığında bir süre sonra odanın ısınma ve soğuma potansiyelini hafızaya alıyor bu sebeple hedef sıcaklığa ulaşıldığında bile termostat üzerindeki ateş simgesi kaybolmuyor ama neden ? şu sebeple termostatınız üzerinde siz 0.1 derecelik ısı düşüşlerini görmüyorsunuz ancak odanızın soğuma potansiyeline göre bu 15dk da olabilir 30dk da, sıcaklığınız 0.1 veya 0.2 civarın da düştüğünde termostat odanın kaç dk içerisinde kaç derece ısınabileceğini bildiği için (tabi bunu stabil şekilde doğru tahmin edebilmesi için öğrenme modu sırasında kombi derecenizle oynamayın yani 57 ayarladıysanız bi 60 yapıp bir süre sonra tekrar 57 ye çekip daha sonra 55 düşürmeyin veya 65 yükseltmeyin, ne ayarladıysanız o derecede kalsın ki termostat kombi derecesi neyse ona göre kendi tahminlerini hafızaya kaydedebilsin örneğin 57-58) bir süre sonra kombiye diyorki 0.1 veya 0.2 derece için 1 veya 2dk çalış ve ateşlemeyi kes ancak hazırda bekle tekrar ısı ihtiyacı olabilir diyor. Yani termostat üzerinde ateş simgesi olması kombinizin sürekli çalıştığı anlamına gelmiyor.

    Burada belirtilen 1 saatte 6 kere aç kapat olayı 1 saat içerisinde max. yapılacak aç kapat eyleminden bahsediyor, her 1 saat içerisinde kesin 6 kere açıp kapattığı anlamına gelmiyor en azından benim ev şartlarım da böyle olmuyor.

    Şimdiki güncel tüm kombilerin çalışma mantığı gereği sıcak bir suyu ısıtırken dönen saat hızı ile soğuk bir suyu ısıtırken ki dönen saat hızı aynı değil bu sebeple su sıcaklığınız ılık durumdayken kombinizin 1-2dk çalışması çok az bir tüketime denk gelmektedir. Burada cosa daha uzun aralıklarla kombiyi çalıştırdığı için çoğu kişiye daha az gaz harcıyormuş gibi gelmesi çok normal ancak su soğuduğunda dönüş hızı arttığı için aslında cosa ve honeywell termostatının harcadığı gaz miktarı hemen hemen aynı, ben evimde her iki termostatı da aynı oda şartlarında test ettim ve aralarında pek bir fark görmedim ancak honeywell konfor,güvenlik ve verimlilik açısından daha stabil çalıştığını anladım.

    Beni kimsenin yanlış anlamasını istemiyorum ben iki cihazıda kullanmış biri olarak sadece kıyaslama yapıyorum ve honeywell daha mantıklı bir tercih gibi geliyor bana, bu tamamen tercih meselesi, benim anladığım kadarı ile siz set sıcaklığına geldiğinde kombim 1-2 saat dursun set sıcaklığının altına düşene kadar çalışmasın, sizin bu alışkanlığınıza göre cosa dediğiniz işlemi başarılı bir şekilde yapıyor ama aralarında tüketim olarak pek bir fark yok.

    Cihaz seçimi yapacak kişilerin tüketim olarak pek fark olmayan iki cihazı karşılaştırırken diğer faktörleri göz önünde bulundurması lazım bence.




  • Anladım, bunlar zaten bildiğim şeyler.
    Belkide ben algoritmayı tam olarak çözemedim.
    Yanlız şunu söylemem gerekir, Honeywell'in ürünlerinin kalitesi üst düzey gerçekten.

    Bu akşam tekrar Honeywell'i bağlamayı düşünüyorum, vaktim olursa.
    Cihazı resetleyip tekrar takacağım ki TPI mod yada Öğrenme modu sıfırlansın baştan bi ölçüm yapsın bakalım.

    Bakalım sonuçlar ne olacak.
    Birde keşke 0.1C ayar adımlı yapsalarmış...
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Evet 0.1 derece ayarlaması olabilirmiş.

    Ev ortamınızdaki yeni kullanım tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bumperracerz -- 26 Ocak 2018; 17:58:26 >
  • Bumperracerz kullanıcısına yanıt
    Saatte 6 kere çalışma olayı ile ilgili benimde sinir olduğum noktalar mevcuttu. Deneme amaçlı 1 saat boyunca mutfakta oturup role her kombiyi çalıştırdığında çalışma sürelerini kaydettim. 1 saat içinde tam 6 kere çalıştı ve her seferinde tam 3.5 dakika çalıştı. Bu da benim deneyimlerim ev koşullarına göre değişiyor olabilir. Ama 1 saat içinde 3.5x6=21 dakika çalışması ve bunun saçma sapan bir özellikten kaynaklı olması benim canımı sıkıyor. Durum böyle olunca da termostatlı kullanım ile termostatsız kullanım pek farketmiyor gibi geldi bana. Ankara'da şu sıralar dış sıcaklık -2 hissedilen -13 gösterdiği günler, tüketim 9-10 metreküplere ulaştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TürkünYıldızı

    Saatte 6 kere çalışma olayı ile ilgili benimde sinir olduğum noktalar mevcuttu. Deneme amaçlı 1 saat boyunca mutfakta oturup role her kombiyi çalıştırdığında çalışma sürelerini kaydettim. 1 saat içinde tam 6 kere çalıştı ve her seferinde tam 3.5 dakika çalıştı. Bu da benim deneyimlerim ev koşullarına göre değişiyor olabilir. Ama 1 saat içinde 3.5x6=21 dakika çalışması ve bunun saçma sapan bir özellikten kaynaklı olması benim canımı sıkıyor. Durum böyle olunca da termostatlı kullanım ile termostatsız kullanım pek farketmiyor gibi geldi bana. Ankara'da şu sıralar dış sıcaklık -2 hissedilen -13 gösterdiği günler, tüketim 9-10 metreküplere ulaştı.

    Heh işte beni anlayan biri geldi :)

    Benden bu TPİ olayından şikayetci oldugum icin sokup cosa takmıştım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    Her ev ortamının ayarlanan sıcaklık değerine göre ısınma ve soğuma potansiyeli ayni olmadığı için farklılık göstermesi çok normal, bende durum belirttiğiniz gibi olmuyor, oda sıcaklık değerim 23 derecede ayarlı ve 24 saatlik tüketimim şuanki soğuk hava koşullarında sıcak su kullanımı dahil en fazla 5-6 arası bir değerde oluyor. Termostatın çalışma yoğunluğu ve tüketim farkları ev koşullarına, evin yalıtımına ve kombi markasına göre farklılık gösteriyor.



    Havaların biraz ısınmasıyla tüketimim daha da düşecektir.



    Termosttatsız şekilde kombinizi 10 saat boyunca 60 da çalıştırın ve termostatla aynı şekilde 10 saat çalıştırın ve her iki çalıştırma öncesi saat değerlerinizi not alın ozaman aradaki tüketim farkını göreceksiniz. Aynı çıkması mümkün değildir.



    Şöyle ifade edeyim ben termosttatsız kombimin en düşük ayarı olan 40 derecede ev ısınmadığı halde 10 saat çalıştırdığımda tüketim 3.5 - 4m3 arası olurken termostat ile 58 derecede dün ve bugünku 10 saatlik tüketimim 2.9m3. Buradan çıkan sonuçta termostat ile hem evim ısınıyor hemde tüketimim daha az ve verimli olmuş oluyor.



    Bu durum cosa ilede böyle honeywell ilede böyle aralarındaki tek fark konfor, güvenlik ve kullanım kolaylığıdır.



    2. 24 saatlik tüketim değerlerimi yarın tekrar belirteceğim.



    Herkese mutlu hafta sonları diliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bumperracerz kullanıcısına yanıt
    Yalnız benim bahsettiğim, siz "1 saatte maximum 6 kere çalışır bu ısı ihtiyacı olsada olmasa da çalışır anlamına gelmez." tarzında bir şey söylemişsiniz bende tam olarak o anlama gelir diyorum. Yani oturup ölçtüğüm olay o, kombi evin ısı ihtiyacı olmasa bile saatte tam 6 kere çalışıyor. Isı ihtiyacı için çalıştığı zaman zaten çalışma süreleri farklı oluyor. Ama bu saatte 6 kere çalışma olayında hep eşit dakikalar çalışıyor. Onun haricindeki evin koşullarına göre tüketim tabiki farklıdır bu konuda hem fikiriz. Mesela bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi dış sıcaklık şu sıralar -2 den yukarı değil. Hatta hissedilen sıcaklıkta -13 leri gördük ve tüketim 10 metreküplere çıktı. Ben şu sıralar cmt727'den memnun değilim. Cosa almayı planlıyordum görüyorum ki ondaki memnuniyetsizliklerde artmış. Artık hava değişimlerini bekleyeceğim sorunun termostattan mı yoksa havanın gerçekten çok soğumasından kaynaklı mı olup olmadığını anlamak için.




  • TürkünYıldızı T kullanıcısına yanıt
    Bence hava koşullarınızın çok soğuk olmasından dolayı oda sıcaklığınız hızlı düşüyor ve termostatınız daha fazla ateşlemeye ihtiyaç duyuyor.

    Daha önceki mesajlarım da da belirttiğim gibi memnuniyet tabiki göreceli bir kavram, acaba cmt727 modeliyle alakalı bir sorunmu var diye düşünmeye başladım ama benim kullandığım model ile cmt727 arasında sadece kasa farkı var diye biliyorum. Ben Y87RFC2090 modelinden gayet memnunum ve daha önce cosa da kullandığım için aralarında ne gibi farklar olup olmadığını iyi gözlemleyebildim.

    Tüketim olarak cosa ve honeywell`in aynı kombi derecesinde çalıştırıldığında aralarında neredeyse hiç bir fark olmadığnı net bir şekilde ifade edebilirim ve cosadan neden memnun kalmadığımı bir kaç mesaj önceki yazımda aşağıdaki gibi belirttim ve bu sebeple honeywell benim ihtiyaçlarıma göre 1-2 gömlek daha üstün bir termostat, bu tabiki kişiden kişiye değişebilir honeywell den memnun olmayıp cosa dan memnun olan kullanıcılar mutlaka çıkabilir bu gayet normal bir durum.

    "Cosanın sıcaklık dalgalanması yaşatmasının ve petekleri buz gibi yapmasının yanında sadece internete bağlı çalışması da bizi rahatsız etti çünkü internet kesilse veya bulut sisteminde bir aksaklık olsa (Bundan yaklaşık 6 gün önce gece 23:30 sıralarında oldu ve insanlar saatlerce cosayı kullanamadı.) kombiyi hiç bir şekilde kontrol edemiyorsunuz ve eviniz bir anda buz gibi olabilir veya kombi çalışırken internetiniz kopsa ve tekrar gelmese kombiniz ayarladığınız kombi derecesinde sürekli çalışmaya devam edecektir ve biz evde yokken böyle bir şeyin olması kombinin sürekli 57-60c sıcaklıkta çalışması anlamına geliyor. "

    Sizin mesajınızdan sonra bir an şüpeye düştüm ve sizin gibi bende gözlemledim ve 1 saat içerisinde bazen 3 kere bazende 6 kere çalıştı ancak her çalışmasında harcadığı tüketime baktım ve çok az bir değer olduğunu gördüm, aslında tüketimi her çalıştığı zamana göre değil 10 saatlik veya 24 saatlik periyodlar halinde gözlemlemek daha doğru sonuçlara ulaştırıyor.

    Umarım sizde ihtiyaçlarınıza ve beklentilerinize göre iyi bir termostat bulursunuz. Saygılar




  • Merhaba arkadaşlar,

    Buderus GB012 yoğuşmalı kombimin çevirmeli tip olan termostatı bozuldu.

    Danfoss Tp5001 - 150-TL civarı
    Honeywell CMT707 - 200-TL civarı

    Danfos alacaktım ama TP1 akıllı algoritma meselesinden dolayı 50-TL fark verip honeywell mi almalı acaba.

    Tavsiye ve fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: amoore

    Merhaba arkadaşlar,

    Buderus GB012 yoğuşmalı kombimin çevirmeli tip olan termostatı bozuldu.

    Danfoss Tp5001 - 150-TL civarı
    Honeywell CMT707 - 200-TL civarı

    Danfos alacaktım ama TP1 akıllı algoritma meselesinden dolayı 50-TL fark verip honeywell mi almalı acaba.

    Tavsiye ve fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

    Danfosda da tpi gibi öğrenme modu var bildiğim fark danfosda öğrenme modunu kapatabiliyorsunuz ozaman hassasiyet 0.5 derece oluyor tpi aktifken 0.1

    Honeywell de tpi kapatamiyorsun ayar adımları 0.5
    Altarnatif birde santek var öneririm hassasiyet 0.1 ayar adımı 0.1 öğrenme modu var çok stabil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myctapha -- 13 Şubat 2018; 19:51:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: myctapha

    quote:

    Orijinalden alıntı: amoore

    Merhaba arkadaşlar,

    Buderus GB012 yoğuşmalı kombimin çevirmeli tip olan termostatı bozuldu.

    Danfoss Tp5001 - 150-TL civarı
    Honeywell CMT707 - 200-TL civarı

    Danfos alacaktım ama TP1 akıllı algoritma meselesinden dolayı 50-TL fark verip honeywell mi almalı acaba.

    Tavsiye ve fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

    Danfosda da tpi gibi öğrenme modu var bildiğim fark danfosda öğrenme modunu kapatabiliyorsunuz ozaman hassasiyet 0.5 derece oluyor tpi aktifken 0.1

    Honeywell de tpi kapatamiyorsun ayar adımları 0.5
    Altarnatif birde santek var öneririm hassasiyet 0.1 ayar adımı 0.1 öğrenme modu var çok stabil

    evet danfostata PI algoritması varmış dikkatli inceleyince gördüm, Santeki forumda gördüm güzel geri dönüşler var ama bütçemi aşacak, tavsiyeniz için teşekkürler.




  • Kablosuz Modülasyonlu Termostat - Y87RF2008 ile Daikin Premix kullanıyorum kazan sıcaklığını örn:36 dereceye çıkana kadar ısıtıyor duruyor 2sn sonra tekrar ısıtmaya başlıyor yine duruyor,sonra tekrar aynı şekilde çalışıyor..1 dk devamlı alev modunda durduğunu görmedim. Yani termostatsız kullanımda olduğu gibi düşük veya yüksek kazan sıcaklığında devamlı sabit çalışmıyor.
    Bu şekilde çalışması normal mi?
    Videoya çektim link aşağıda
    Işığın parlak yanması alev modunda oldugunu gösterir.
    https://youtu.be/nvk1D4VcQ2U

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4647484950
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.