Şimdi Ara

Honda JAZZ motor seçenekleri ve JAZZ -Fiesta Tdci ile karşılaştırma.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar. İlk Honda Jazz Türkiye'ye 2002 yılında geldi diye biliyorum. 2009 yılındada kasa değişti. Ancak 2009 a kadar ufak tefek makyaj değişikliği yapıldı. Benim sorum ise 2002 yılından 2009 yılına kadar honda jazz motorunda herhangi bir değişim oldumu, olduysa bu motor değişimi hangi yıl gerçekleşti ve nasıl bir fark oluştu. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.

    Otomatik vites honda jazz düşünüyorum ( sıfır olan değil ) ancak daha önce otomatik Honda Civic kullanan birisi olarak özellikle şehir içinde benzinli araçların çok yaktığını bildiğim için almayı düşündüğüm Honda Jazz'a tek alternatif olarak Ford Fiesta tdci easytronik şanzıman versiyonu (sıfır olan değil) görüyorum. 2 aracıda kullanmış olanlar var ise Fiesta dizelde artı olan yakıt ekonomisi Jazz'ın artılarına sizce bastırır mı, yoksa biraz daha fazla yakmasına rağmen JAZZ mı diyorsunuz?



  • yeni kasa ile yeni motor geldi.

    2002-2009 arası kasada önceki motor hiç değişmedi.
    düz yada cvt, tüm Honda Jazz ve City modellerinde 1339cc i-dsi motor kullanıldı.
  • yeni jazz'ın motoru eskisinden farklı.
    daha düşük yakıt tüketimine karşılık %10 kadar daha fazla güç üretiyor.
  • Fiesta'nın dizel tiptronic versiyonunda ASM isimli oldukça sorunlu bir şanzıman var sakın ama sakın bulaşmayın..sıkışık trafikte ısınmadan dolayı kilitlenip kalıyor.Sürekli N ye almanız gerekli bunu yapmaması için..Üretimden kalkmış bir şanzıman zaten aman başınıza iş alırsınız,garantiside bitmiş olacağından size masraflı olur...Daha sonrada satamazsınız elinizde kalır..Satıcı;abi bunun şanzımanında birşey yok dersede inanmayın kronik sorundur..Not:Ford kullanıcısıyım yerden yere vurdum ama böyle..

    Jazz'a gelecek olursak sizin almayı düşündüğünüz kasayı 2007 Aralıktan beri kullanıyoruz 2008 model araç...Bana göre bir otomatik vitese göre çok çok makul bir tüketimi var..Şehir içi sürekli kısa mesafelerde yada trafikte kullanılıyor ortalaması 6,8-7,2 arasında gidip geliyor..Kışın çook aşırı soğuklarda dahi kısa mesafede 8lt yi geçmedi hesap edin..Şehir dışı 6lt nin altına çok rahat iniyor..Elite versiyonu oldukça zengin donanıma sahip..Aynalarını otomatik katlaması vay be 31.000 lira verdik bu bile var dememe sebep oluyor çok önemli bir donanım olmamasına rağmen..Aux girişi,şehir paketinde gelen kol dayaması,inanılmaz ferah iç hacmi,arka koltukların katlanma tarzı,sunroof'u..kısacası araç çok başarılı bence..Elite donanımlı bir tane alın keyfinize bakın diyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.E -- 23 Ağustos 2009; 5:04:50 >
  • Ford şanzımanları kalitelidir ancak son yıllarda yarı otomatikleri çok şikayet alıyor,yeni kasalarda tam otomatik var diye biliyorum ancak düşündüğünüz eski kasa yarı otomatik ise tavsiye etmem..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: esmerce

    Ford şanzımanları kalitelidir ancak son yıllarda yarı otomatikleri çok şikayet alıyor,yeni kasalarda tam otomatik var diye biliyorum ancak düşündüğünüz eski kasa yarı otomatik ise tavsiye etmem..

    1,6 benzinli olan mk6 kasa yani arkadaşın almak istediği kasada tork konvertörlü klasik tip şanzıman var,onda bir sorun yok zaten..Ancak bu ASM(yarı otomatik)sorunlu bir şanzımandır..Bunu tüm ford markasıyla haşır neşir arkadaşlar bilir..Bir bu ASM bir de focus taki CVT fordun başına çok iş açmıştır..
  • Muhtemelen yeni Focus III ün çıkışından az bir süre önce/sonra Ford yeni Fiesta yı da çift kavramalı Powershift ile donatacak
  • İnşallah ... Yılan hikayesine döndü bu çift kavramalı işi bekliyoruz bakalım
  • Yılan deliğinden çıktı ama bize doğru gelmiyor!


    Avrupa da mevcut,en azından bu sistemin var olduğunu biliyoruz şimdilik,bekleyeceğiz mecbur..
  • Evet focus 2,0 tdci wrc de var sanıyorum...Neyse konu off-topic olmasın :)
  • Saat sabahın 3 ü tabi,Honda cı arkadaşlar kusurumuza bakmasınlar Ford sayfasında sanıyordum kendimi
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
  • Ne oldu jazz? Aldınız mı ?
  • yeni jazz da i-dsi değil 1,4l i-vtec motor var.
    ayrıca CVT şanzıman yerine i-shift kullanmışlar.
    hem daha güçlü olmuş hem de yakıt tüketimi azalmış.
    Benim tercihim jazz dan yana olurdu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.