Şimdi Ara

HONDA HR-V(ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.164
Cevap
24
Favori
93.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ana konusu yok gibi. Kullanan da yok sanırım ama en kötü ihtimalle arabayı teslim alana kadar bana olur beklemesi kolaylaşır diye bu başlığı düzenlemeye karar verdim





    Resmi web sitesi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Nisan 2023; 8:11:5 >



  • Kendi yorumlarımı buraya yazayım ilk mesaj sade bilgi amaçlı temiz kalsın. Yine bu arabayı almasam diğer alınabilecek arabalarla karşılaştırmasını da fikir vermesi açısından yapmış olayım(genel olarak benzinli sedan executive-RS ve hatchback modeliyle karşılaştıracağım, bunu almasam düşündüğüm araçlar onlardı.)

    Arabanın en sevdiğim özelliği her özelliğinin olması oldu Bu fiyata daha üst seviye marka/model/araç alınabiliyor ama illaki bir şeylerden feragat etmek gerekiyor, bu araçtaysa neredeyse her özellik var. Çok zorlarsam kırmızı renk-bej koltuk olan sedanı daha içimi açtı diyebilirim. Bej koltuk opsiyon olarak bile yok, yine sedanda koltuk tamamen deri, kirlenirse temizlenmesi kolay. HR-V'de koltukların kenarları deri, ortası kumaş. Ses sistemi olarak iyi sayılır, ama çok daha iyi olabilirdi. Fiyatı biraz daha ucuz olabilirdi. Renk seçenekleri kırmızı ve mavi Türkiye'de yok, olsa onları tercih ederdim. Park edince otomatik katlanan yan aynalar ve soğutmalı torpido gözü olsa hayır demezdim. Başka da negatif bir şey yazamam sanırım.

    Artılarına gelecek olursak:

    Yakıt olarak fabrika verilerine göre hatchback-sedan'a göre daha iyi, sadece LPG'li modeller avantajlıdır ama benim gibi kapalı otopark kullananlar ve gittiği yerlerde sorun yaşamak istemeyenler için LPG zaten kategori dışı. Yine diğer marka/modellere göre de yakıt olarak ya daha iyi durumda ya da bariz bir zaafiyeti yok. 2017 model için listede dizel opsiyonu yoktu. 3 kuruş için dizelin eksileriyle uğraşmaya deymez bence ama o bir eksi kabul edilebilir. Keyif olarak tartışılır ben çok sevmiyorum ama start-stop sistemi diğer Honda'lara göre avantaj.

    Altının yüksek olması değişik şartlar için avantaj. Belki yol tutuşu vs sebeplerle alçak tercih edenler olacaktır ama ben küçük araba sevdalısı biri olsam da koltuğa oturunca rahat hissettim, boy 183 cm, görüş gayet iyiydi. Şehir içinde yeterince konforlu, şehir dışında bir yerlere gitsem de benim araba bu yola gelir mi derdi yok.

    İç tasarımı diğer Honda'lardan daha iyi. Diğerlerinde led ekran sanki sonradan eklenmiş gibi. Bunda direk gövdeye gömülmüş gibi bir görüntü var. Yine klimaların tasarımı, orta konsol(en üst düzey otomobilde bile o şahinden kalma görünümlü yuvarlak klima kontrol düğmeleri olacak illa ki , bence HR-V'deki görünüm çok şık) vs. daha üst düzey bir otomobil izlenimi uyandırıyor.

    Dış görünüş olarak hatchback bence arkadan daha güzel görünüyor ama sedan çok daha çirkin. Yine bagaj kullanışlılığı açısından da yüksek arka kısım bence hatchback ve HR-V'de avantaj sağlıyor. Bagaj boyutu ve kullanışlılığı koltukları yatırınca HR-V'de müthiş bir fark yaratıyor.

    Şerit takip sistemi sadece HR-V'de var.

    Anahtarsız girme çalıştırma hatchback'te yok.

    Otomatik kararan dikiz aynası sedanda yok hatchback ve HR-V'de var.

    Ne kadar geri görüş kamerası bahsettiğim her araçta olsa da arka cam sadece HR-V'de rahat bir görüş sağlıyor. Aslında bu sadece Honda'nın diğer modelleri değil diğer markalarda da sorun benim için. Saçma sapan tasarım yapacağız diye arka camlar hep küçülmüş utanmasalar komple kaldıracaklar.

    Tavan neredeyse tamamen açılıyor, sedanda yarısı kadar açılıyor bu kadar ferah değil, hatchback'te o da yok üstü komple kapalı.

    Aracı çok tercih eden yok ama bence bu bir tercih meselesi, farklı olmayı severim. Hatchback'i güzel görüntüsü ve fiyatıyla büyük ihtimalle yakında Golf gibi her yerde göreceğiz, bir özelliği kalmayacak.

    Performans olarak sedan benzerdir diye düşüyorum ama yakıt dezavantajını görmezden gelirsek RS ve hatchback illaki daha keyifli bir sürüş keyfi veriyordur. Ben test sürüşünde rahatsız edici bir şey görmedim, sakin sakin süren kişiler için gaz-fren tepkileri gayet yeterli.

    40-50 tane farklı model/marka araba kiralamış biri olarak vites geçişlerini çok beğendim diyebilirim. Hatta bir ara acaba çok mu yavaş gidiyorum vites hep 1'de mi diye göstergeye baktım, 100 km/h üzerindeydi, herhalde o vakte kadar birkaç vites değiştirmiştir

    Direksiyon üzerinde vites değiştiren kulakçık RS ve HB'de var, düz sedanda yok. Yazmayı unutmuşum, HR-V'de tabiki var

    Türkiye'deki versiyonu önden çekişli. Biraz züğürt tesellisi gibi olacak ama yabancılarda satılan 4x4'ün video incelemesinde 4x4'ten dolayı ekstra ağırlık oluştuğu ve performansı baltaladığı söyleniyordu.

    Benim dikkat etmediğim ama Honda'nın sitesinde görünen HR-V'nin diğer üstün olduğu konular: şehir içi aktif fren sistemi, çarpışma uyarı sistemi, şerit takip uyarı sistemi, trafik işareti tanıma sistemi, akıllı hız limitleyici, aktif uzun far kontrol sistemi, bilgi ekranı, CD çalar(bu devirde ne kadar artı olduğu tartışılır ), ne olduğunu bilmiyorum ama sihirli koltuklar, krom iç kapı kolları, sürücü koltuğu arkası cep, park için yardımcı eğilen yan aynalar, tavan rayları, yükseklik ayarlı ön yolcu koltuğu, orta konsolda aksesuar soketi. Bunlardan bazıları sedanda yok, sadece hatchback'te var vs. Direk 3-4 araç seçilen karşılaştırmalı sitelerden daha rahat görebilirsiniz. HR-V alınca boşuna bakmaya karşılaştırmaya gerek kalmıyor

    Benzer fiyat aralığında diğer markaların işgüzarlık yapıp bazılarını koymadığı gerekli özelliklerse; geri görüş kamerası, ön-arka park sensörü(bazı arabalarda sadece arkada var), 2 bölgeli klima, cruise control, led farlar, lastik basınç ikaz sistemi, elektrikli park freni, 4 sene ücretsiz güncellemeli navigasyon, yağmur sensörlü silecekler, far sensörü, uzaktan kumandalı katlanabilir yan aynalar, tek dokunuşla kapanıp açılabilen ön ve arka camlar(bazı markalar sadece sürücü camına koymuş bu özelliği), uzaktan kumandalı camlar, ısıtmalı yan aynalar, ısıtmalı ön koltuklar(arka da olsa iyiydi), karartılmış arka camlar, eve gidiş asistanı ve yazmaya gerek duymadığım çoğu modern otomobilde olan tonla özellik.

    Özetle burada meydanı boş bulmuşlar önüne gelen bu araç hakkında sallıyor. Oysa alternatifi pek yok, diğer marka ya da biraz daha ucuz olan Honda modellerinde aynı paraya illaki birçok özellikten vazgeçmek gerekiyor. Almak isteyenler gönül rahatlığıyla tercih edebilir. Arabayı teslim alıp sürdükçe daha detaylı bilgilerle bu mesajı güncellerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Nisan 2017; 0:40:30 >
  • Hayırlı olsun. Bende almayı düşünüyorum. Ancak Vitara ile HRV arasında biraz kararsızım. Şu an Honda Jazz kullandığımdan, HRV jazz'ın büyüğü gibi görüyorum. Jazz'da da aynı koltuk sistemi var. Oldukça memnunum. Ancak uzun yolda yumuşak direksiyonu beni oldukça yoruyor. HRV aldığınızda uzun yol sürüş performansınıda değerlendirirseniz sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BK2000

    Hayırlı olsun. Bende almayı düşünüyorum. Ancak Vitara ile HRV arasında biraz kararsızım. Şu an Honda Jazz kullandığımdan, HRV jazz'ın büyüğü gibi görüyorum. Jazz'da da aynı koltuk sistemi var. Oldukça memnunum. Ancak uzun yolda yumuşak direksiyonu beni oldukça yoruyor. HRV aldığınızda uzun yol sürüş performansınıda değerlendirirseniz sevinirim.

    Teşekkürler.

    Suzuki'nin de daha hesaplı bir şekilde bu araçtan eksiği yok gibi görünüyor, 4x4 ayrıcalığını da yaşamış olursunuz.

    Servis ağı konusunda emin değilim, yolda çok fazla Suzuki görmedim. Honda o konuda daha avantajlı olabilir

    Aracı teslim alınca illaki uzun yolla ilgili de bilgi veririm.

    Edit: Bu arada gördüğüm kadarıyla sosyal medyada aracı yerin dibine sokmuşlar, özellikle 2. el satışı da düşünecekseniz Suzuki çok daha fazla rağbet görüyor gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 30 Nisan 2017; 11:37:10 >
  • HR-V modeli Autoshowda yakindan gordum dolusunu, cok guzel bir model, dizeli de gercekten az yakiyor. Bu ulkede neden tutulmadigini anlamiyorum zaten. Alinacak araclardan bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MetinOztok

    HR-V modeli Autoshowda yakindan gordum dolusunu, cok guzel bir model, dizeli de gercekten az yakiyor. Bu ulkede neden tutulmadigini anlamiyorum zaten. Alinacak araclardan bence.

    Yukarıdaki onca güzellemeden sonra biraz kafa karıştıracak ama ben aldım diye en iyisi budur diyecek halim de yok.

    Maharet sadece güzel bir otomobil ortaya çıkarmakta değil bunu rakiplerinden daha hesaplı bir fiyata, ederine satmakta. Kaskosu-tescili, 1-2 koruma paketi derken 124 bin liraya patladı, kredi çektiğim kısmın faizli geri ödemesi vs. bana maliyeti 145 bin lira. Bu miktarlara çıkınca tabiki insanların kafası karışıyor.

    120 bin liraları ödeyince bu kadar donanımlı olmasa da tek tek ihtiyacınız olan paketleri belirleyebileceğiniz bir ton Honda'dan prestijli marka var. Ya da prestijli markaların birkaç sene kullanılmış çok üst düzey modelleri alınabilir. Ben memur kafasında bir adam olduğum için bilindik markalardan sıfır olsun birkaç sene kafamı ağrıtmasın, hem şehir içinde hem şehir dışında ortalama bir performans versin diyerek aldım arabayı. Bir de yukarıda uzun uzun açıkladığım küçük farklar kıl payı da olsa bu araçta karar kılmamı sağladı. İkinci el al-sat ya da parça ekle çıkarla uğraşmayacağımı bildiğim için senelerce bineceğim diye mümkün mertebe dolu bir araba almaya çalıştım.

    Neyse, diyeceğim o ki Honda'nın da zaten bu otomobili satma niyeti yok. Olsaydı 100-110 bin lira bandında bir fiyata çıkarır hem diğer markaları düşünenlerin hem de Honda'nın diğer modellerine bakanların aklını çelerdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 28 Nisan 2017; 8:57:26 >
  • ben de bu aracı takip ediyorum. Skoda Octavia aracım var. 2015 1.6 TDİ DSG. eşim kullanırken özellikle geri manevra ve park konusunda zorlanıyor. Suzuki Vitara ve Honda HR-V arasında kararsız kaldım. Honda bir tık önde. malzeme kalitesi daha üstün gibi geldi bana. sizin aracınız da hayırlı olsun. deneyim ve yorumlarınızı takip edeceğim.iyi günler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gercekefe

    ben de bu aracı takip ediyorum. Skoda Octavia aracım var. 2015 1.6 TDİ DSG. eşim kullanırken özellikle geri manevra ve park konusunda zorlanıyor. Suzuki Vitara ve Honda HR-V arasında kararsız kaldım. Honda bir tık önde. malzeme kalitesi daha üstün gibi geldi bana. sizin aracınız da hayırlı olsun. deneyim ve yorumlarınızı takip edeceğim.iyi günler.

    Teşekkürler.

    Suzuki'yi gidip görmedim ama burada yazılınca internette biraz araştırdım. Genelde insanların ortak görüşü sürüş-motor 4x4 avantajıyla Suzuki'nin daha önde olduğu yönünde. Honda'nınsa malzeme kalitesi olarak iyi olduğunu yazmışlar. Yine donanım olarak da Honda avantajlı olabilir çünkü bu aracı tıka basa doldurmuş, benim aracı tercih etme sebebim de o oldu zaten. Suzuki'de ne donanımlar var tek tek karşılaştırmadım, ama o da bayağı doluydu gördüğüm kadarıyla.

    Ben beğenerek aldım aracımı(gerçi işten kafayı kaldırıp daha gidip teslim alamadım ), onun için kafam pek karışmadı. Sadece HB'e bundaki tüm donanımları koysalar onu alırdım, hem sürüş keyfimden feragat etmemiş hem de teknolojinin tüm nimetlerinden faydalanmış olurdum.
  • Dün nihayet arabayı teslim aldım. Doğal olarak bir yemekle kutladım, valeye arabayı emanet ederken içim cız etti Restoranın önüne geldiğimde valeler bir tane CRV vardı onu kim park edecek diye yarış içindeydiler, ben gelince onu bıraktılar ilgi direk benim arabaya yöneldi, yani dikkat çekme testini geçti :P

    Saat 5-8 arası İstanbul Avrupa yakasında kullandım aracı, araçtaki göstergelere göre 5-6 litre arasında değişti yakışı. Genelde herkes yakıtı hesaba katıyor önden bu bilgiyi vereyim dedim 1 depo 250 liraya doldu. Ben yakıtı dert etmediğim için çok da dikkat etmedim ama 100 km yapmışım şimdiye kadar, 1 kere yanlışlıkla kaç km daha gidebileceğimi gösteren ekranı açtım 600 küsür km gösteriyordu. Tabi birazdan bir yokuş tırmanmaya başlasam kaç hesaplar ne gösterir hiç bir fikrim yok

    Kısa test sürüşünde tam değerlendiremediğim bazı şeyleri de görmüş oldum.

    Koltukları rahat, çok da uzun süre kullanmadım aracı ama bana göre ergonomisi iyi. Arabanın performansı çok zayıf gelmişti test sürüşünde ama İstanbul gibi yoğun trafikte kullanım için gayet yeterli olduğunu gördüm. Qashqai kiralamıştım bir ara, mesela o araçta 1 sn gibi bir gecikmeyle harekete başlıyordu, yoğun trafikte direk önüme geçiyorlardı. Bu araçsa gaz ve fren pedalına direk tepki veriyor, hızlanması yavaş ama önüme de kimse geçemiyor Pedallar demişken biraz yumuşak, daha sert olmasını tercih ederdim ama sürüş konforu açısından bir sıkıntısı yok. Aracın manevra kabiliyeti zayıf, dar bir alanda 180 derece dönüş gibi manevralar zor. Test sürüşünde vakit kaybetmemek için telefonla Bluetooth bağlantısı yapmamıştım, radyo açmıştım ve ses sistemi çok zayıf gelmişti. Radyo yayınının kalitesizliğiyle alakalıymış, telefonumdaki MP3'ler genelde 128 kbps ayarında ama gayet doyurucu bir sesi var, zaten son sese açmama gerek kalmadı yarı güçte bile bangır bangır seste bir kırılma bozulma olmadan çalıyor. Çok özel bir ses sistemi var diyemem ama ortalama kullanıcı için yeterli, hatta fazla bile. Malzeme kalitesi orta-üst düzeyde ama işçilik kaliteli olmuş bence, Civic'leri incelemiştim bu kadar iyi görünmemişti gözüme(kapıda kaynak izi vs. 2017'de hiç şık durmuyor). Far aydınlatmaları sürdüğüm çoğu arabadan iyi. Çok yüksek bir araba hissiyatı olmadı ama görüş iyi. Navigasyon için önceden telefon kullanıyordum, o açıdan güzel oldu, kablosu cama takılan pis aparatı gerek kalmadı. İstanbul'da bilmediğim tonla yol varmış öğreniyorum güzel çalışıyor. İçeri gürültü alma konusunda izolasyon olan paketi satın almıştım, doğal olarak 100 km hızı pek geçemedim şehir içi trafikte ve ses yok, şehir dışı kullanımda o konuda daha net bilgi verebilirim. Start-stop özelliğine hayran kaldım, daha önce bu özellik olan araçları kullanmıştım ve çok rahatsız edici şekilde durup tekrar çalışıyorlardı. Bu araçtaysa hangi ara durduğunu hangi ara çalıştığını anlamadım bile.Hatta özellik kapalı mı çalışmıyor mu diye düşündüm bir ara, göstergelerden anladım aracın kendini kapatıp tekrar çalıştırdığını, Japon'lar yapmış aabi dedim Vites geçişi neden hissedilmiyor diye merak etmiştim test sürüşünde, sonra internetten araştırınca CVT ile alakalı olduğunu okudum, elektrikli araba gibi hissettiriyor hani ufak bir motor zırıltısı da gelmese bilim kurgu filmlerindeki araçlardan kullanıyor hissi oluşacak tam anlamıyla Konfor olarak harika ama sürüş keyfini baltalıyor diyebilirim.

    Kullanım kılavuzunu beğenmedim. Her versiyonu aynı kitaba doldurmuşlar toplam 600 sayfa ama benim aracımı kapsayan beni ilgilendiren kısım belki 200 sayfa. Böyle elektronik her türlü teknolojinin olduğu bir araç için kılavuz önemli, ayrı ayrı versiyonlar için çıkarılmasını isterdim.

    Araçta 17 inç jantlar var, lastikler Michelin marka. Acaba stepneyi küçük mü koydular diye onu sorayım dedim. Stepne hiç verilmiyor. Lastik tamir kiti diye bir şey koymuşlar, gerek yok bununla dediler. Ben yine de bir yedek lastik alırım sanırım zamanla, bagajın altında yeri var. Kauçuk paspas sordum, bu model için çıkan orijinal bir kauçuk paspas yok dediler. Olsun bakalım dedim, çok gerekli hissedersem gider alırım.

    İnternette okuduğuma göre ogs daha iyi çalışıyormuş, bugün gidip onu alacağım.

    Uzun yola çıkarsam bazı konular kafamda daha çok netleşecek. Dün 2 saatlik sürüşte her şeyi denemedim, özellikle direksiyondaki kulakçıklarla vites artırma-azaltma vs. performans ve konfor açısından uzun yolda denenebilir. Biraz daha kullanınca deneyimleri yazarım buraya.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 2 Mayıs 2017; 20:3:36 >
  • hayırlı olsun. kazasız belasız yolculuklar dilerim. "keşke bu araca bu kadar para vermeseydim ve ya .... aracı alsaydım " gibi olumsuz bir fikir oluştu mu? "iyiki honda hr-v almışım memnunum " dermisiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gercekefe

    hayırlı olsun. kazasız belasız yolculuklar dilerim. "keşke bu araca bu kadar para vermeseydim ve ya .... aracı alsaydım " gibi olumsuz bir fikir oluştu mu? "iyiki honda hr-v almışım memnunum " dermisiniz?

    Tekrar teşekkürler.

    Ben belki mütevazi davranıyorumdur, arabadan anlamam diyorum ama 50 kadar farklı sınıf/marka/model araç kiraladım kullandım. İnsan her araçta farklı donanımlar görünce hepsini istiyor, sonuçta hepsi hayatı kolaylaştırmak için var. Aracı alırken internetteki sitelerden olmazsa olmaz dediğim özellikleri filtreleyip arama yapınca bütçeme göre 1 araç çıktı zaten, o da HR-V. Üstüne benim aklıma bile gelmeyecek özellikleri de çabası. Ne istediğini bilince sonra pişmanlık olmuyor, 2 günlük deneyime göre çok memnunum araçtan.

    Aracı teslim almadan inceleme videoları izledim. Genelde yerden yere vuruluyor bu model. Kafamda soru işaretleri oluşmuştu. Sürünce anladım ki apaçi dediğimiz tipler yapıyor bu incelemeleri Türkiye'de. Onlara göre araba iyi gaçiyürse iyidir, gaçmiyürse kötü.

    Yine iç dizaynını çok beğendim, onu da çok eleştirmişler, belki benim zevkim diğer insanlardan farklıdır. Hatta bu aracı alış hikayemi de kabaca anlatayım bu bahaneyle. Ben autoshow'da HB'i gördüm beğendim, bir bayiye rahat rahat inceleyim beğenirsem de alır çıkarım diye gittim. Çalışanlar ilgisiz davranınca diğer modelleri incelemeye içlerine oturup bakmaya başladım. HR-V'yi ilk orada gördüm, içine oturup ne güzel arabaymış ama çok pahalıdır param yetmez deyip geri çıktım Akşam bahsettiğim internet filtrelemeyi yapınca karşıma HR-V çıktı. Birkaç özellikten vazgeçersem de benzer fiyat bandında Honda Civic Sedan Executive ve diğer markalardan Toyota Auris-Corolla vardı alınabilecek(hatta biraz daha ucuza). Ama Toyota'ların içine oturunca kalitesizlik hissi beni direk arabalardan soğuttu. Civic'in de tipini beğenmedim, hem de yolda çok fazla görüyorum sanki bedava dağıtılıyor.

    Ben kendimi orta şerit insanı olarak tanımlayabilirim, yani ne en sağ şeride geçip uyuklaya uyuklaya giderim(yalan olmasın vaktim varsa bazen sevdiğim müzikleri açıp takılırım öyle ) ne de ecelime susamış gibi sol şeritte millete selektör yapıp rahatsız ederim. 2 gündür İstanbul Avrupa yakası trafiğinde %100 memnuniyetle sürdüm arabayı, şehirlerarası yol şimdilik soru işareti çünkü yol güzelse bazen kaptırıp gitmeyi severim. Onu da dediğim şekilde direksiyondaki kulakçıklardan faydalanarak, vites S modunda ve ECON kapalıyken deneyeceğim, sonra sağlıklı bilgi verebilirim. Şu anki donanımlarıyla bu arabayı tercih ederim ama HB versiyonu aynı bu araç gibi tıka basa doldurur benzer fiyatlara satarlarsa bence en alınabilecek araç o olur. Yine de HB'i yakında Golf gibi her yerde göreceğiz gibi geliyor, farklılık yaratma için bu model daha ayrıcalıklı benim gözümde. Yine bayan sürecekse bu araç daha uygun olabilir, bu araç bile biraz göze batınca ara gazı veren kıroların bayağı tacizi oluyor, İstanbul gibi apaçi dolu bir yerde HB sürücülerine sabır diliyorum. Senelerce kredi ödediğiniz, aylarca çalışıp emeklerinizden artırdığınız arabalara hava atmak için birinin gelip çarpması işten değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 5 Mayıs 2017; 12:42:38 >
  • Hayirlisi olsun hocam, kazasiz belasiz surusler dilerim. Cok guzel anlatmissiniz, alacak olanlara ciddi bir avantaj sagladiniz bu konuyu actiginizda, kullananlar da kendi tecrubeleri paylassa iyi olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: OnurKayra

    Hayirlisi olsun hocam, kazasiz belasiz surusler dilerim. Cok guzel anlatmissiniz, alacak olanlara ciddi bir avantaj sagladiniz bu konuyu actiginizda, kullananlar da kendi tecrubeleri paylassa iyi olacak.

    Teşekkürler.

    Alan olmadığı için yazan da yok sanırım Normalde araba merakım yoktur dönüp bakmam ama arabayı alınca trafikte diğer arabalara bakıyorum, henüz HR-V denk gelmedi.

    Dün de Belgrat Ormanları'na gittim piknik keyfi için.

    Yolda ara ara değişik özellikleri denerim dedim ama şansıma deli gibi trafik vardı çok az fırsat oldu.

    ECON modu baştan beri açıktı, önce onu kapattım.
    Kullanım kılavuzuna göre: Benzinli modeller ECON modu, klima kontrol sisteminin ve sabit hız kontrolünün performansını ayarlayarak yakıt ekonominizi geliştirmeye yardımcı olur.ECON modunda iken, klima kontrol sisteminde büyük sıcaklık dalgalanmaları olur.

    Diyor. Klimayı soğutma için kullandığımdan olsa gerek ben dalgalanma hissetmedim. Onun dışında aracın performansıyla ilgili bizim fark edebileceğimiz pek bir artısı/eksisi yok gibi Cruise control'de hızlanma fark edilebilir düzeyde daha yavaş oluyor ECON moddayken.

    Cruise modu kullandım. Olması gerektiği gibi çalışıyor. Cruise moddan çıkmak için yine düğmeye basmak gerekiyor. Yine frene basınca da hala cruise modda olsa da set edilen sürat iptal oluyor ve aracın kontrolü bize geçiyor.

    Yolda bir ara boşluk oldu vakti geldi deyip vitesi baştan beri tuttuğum D'den(drive) S(sport) moduna aldım. Bizim HR-V bir anda Mustang-Camaro oldu Değil tabi, şaka Sonuçta arabanın sınırları belli, çok da uçup kaçmıyor ama S modunda gaz pedalına tepkiler daha iyi. D modunda arabada bir sınırlama olduğunu hissediyorsunuz, baştan beri öyle kullanınca beni rahatsız etmemişti ama S moduna geçince aracın özgür kaldığını hissediyorsunuz, daha rahat hızlanıyor. Sol şerittte diğer araçlarla uyum içinde sürdüm arabamı. Araba gitmiyor falan boş boş konuşanlar neyin derdinde anlamadım. Sanırsın herkes Schumacher herkes 200'ün altında sürüşe sürüş demiyor. Neyse

    Yanlışlıkla berbat bir yola girdim, bir göletin kenarından geçip bir umut istediğim yere ulaşır mıyım diye sürdükçe sürdüm, tepeyi çevreleyen yolu bitirip başladığım noktaya döndüm Berbat bir yoldu, çukuru yola uzanan ağaç dalları vs. Normalde yüksek araba sevmem alçak araba almayı düşünüyordum başta ama dün almayı düşündüğüm diğer araçlarla aynı yoldan geçsem muhtemelen her alttan gelen seste kalbimden de bir çarpıntı sesi gelirdi İyiki bu aracı almışım, hiç aklımda olmayan bir senaryo daha aracım 3 günlükken başıma geldi ve en ufak bir sorun yaşamadım. Sadece çok kirli bir araba oldu, yeni araba demeye insan utanır

    Son yakıt değerleri, bilgi ekranındaki yazana göre İstanbul şehir içi ortalamam 30 km/s, 7.3 litre yakmış. 700 kilometre kadar gidecek gibi bir depoyla, bu kadar dur-kalklı ağır trafiğe göre normal gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 5 Mayıs 2017; 9:50:54 >
  • Bugün fazla vakit bulamadım ama 1-2 şey daha denedim.

    Park halindeyken anahtardaki kapama düğmesine uzun basınca dikiz aynaları katlanıyor. Ben park edince otomatik kapanmasını tercih ederdim.

    Açma düğmesine uzun basınca tüm pencereler ve sunroof açılıyor. Bu özelllik ne işe yarar bilmiyorum.

    Araçtan uzaklaşınca otomatik kilitleme özelliği yok sanırım ya da ayarını ben bulamadım.

    Aracı dışarıdan çalıştırma olayını araştırdım, videolarda farklı bir Honda kumandası kullandıklarını gördüm yine o da bir eksik ama ben sürekli kapalı otopark kullanıyorum çok da elzem değil.

    Sihirli koltuk dedikleri artık neredeyse her markada olan 60-40 katlanmaymış, güzel bir şey tonla yer oluyor araçta ama Honda'ya has bir özellik değil.

    Trafik işareti tanıma özelliği pek kullanmasam da düzgün çalışıyor gibi. Hız sınırından çok trafik akışına uyum sağlamak gerekiyor ama ekranda hız sınırını göstermesinin de zararı yok.

    Park ederken insan rahata çok çabuk alışıyor, özellikle geri parkta kamera ve park asistanını kullanıyorum genelde. Park sensörlerinin hassaslığı iyi sayılır, yine de bazen kurtarır deyip insiyatif alıyorum diiit diye öterken.

    Yolda öndeki araçla mesafeye göre hız yüksekse, şeritten çıkıyorsak veya virajda hızımız yüksekse uyarıyor gibi geldi. Ya da ben ekrandaki uyarıları yanlış algıladım kullanım kılavuzuna tekrar bakmam lazım. Çok fazla uyarı olması da iyi değil gibi belli bir süreden sonra insan çok takmıyor. Bir gün gerçekten işe yarayacak bir uyarı verse de sallamayabilirim bu şekilde.

    Bluetooth ile telefonumu bağladım, yolda güvenli bir şekilde aramalar yapmak telefonla konuşmak güzel. Henüz whatsapp mesajları ya da diğer bildirimleri araç ekranında görebilmek için bir ayar-uygulama bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 7 Mayıs 2017; 9:38:43 >
  • Bende 2004 hrv almayı düşünüyorum 120 bin km de araç 1.6 otomatik vites 5 kapı 4x4. . sizce nasıl olur. Yanlış anlamayın nasip olursa ilk arabam olacak o yüzden soruyorum fikrinizi almak istiyorum...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: volverin76

    Bende 2004 hrv almayı düşünüyorum 120 bin km de araç 1.6 otomatik vites 5 kapı 4x4. . sizce nasıl olur. Yanlış anlamayın nasip olursa ilk arabam olacak o yüzden soruyorum fikrinizi almak istiyorum...

    Umarım gönlünüze göre bir seçim yaparsınız.

    2. el piyasasını ve yazdığınız aracın özelliklerini, fiyatını bilmiyorum. Otomatik vites benim için olmazsa olmaz, 4x4 kulağa hoş geliyor, 120 bin km 13 senelik bir araç için gayet güzel bir değer. Ben hep araç kiralıyordum ama insanın kendi arabası başka oluyormuş, siz de HR-V'ye karar verirseniz burada deneyimlerinizi paylaşırsanız diğer almak isteyenlere de fikir vermiş olursunuz.

    HR-V için bu araç alınır mı diye bir başlık vardı, oraya da bakın derim çünkü orada eski-yeni tüm modeller tartışılıyor gibi.
  • Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Nasip olursa paylaşırım inşallah..
  • Yeni hrv de süspansiyon sertliği nasıl ? Özellikle 17" jantlı executive donanımda . 1.5 turbo versiyon gelecekmi acaba ? 4*4 mü oluyor turbo olanlar ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KNNİ

    Yeni hrv de süspansiyon sertliği nasıl ? Özellikle 17" jantlı executive donanımda . 1.5 turbo versiyon gelecekmi acaba ? 4*4 mü oluyor turbo olanlar ?

    Zurnanın zırt dediği yer

    Dün gece yarısından sonra çıktım, yol nispeten daha boştu deneme şansım oldu biraz daha yüksek hızlarda.

    Süspansiyon sertliği orta diyelim. Çok da üst düzey bir yol tutuşu yok arabanın, konfor olarak da orta karar. Deneme sürüşünü 16" jantla yapmıştım. Benim araba 17" Michelin lastiklerle geldi, arada fark yok bence.

    4x4 Türkiye'ye gelmiyor. Belki Civic burada üretilince daha fazla kar bırakıyordur Honda'nın bu araçları satma düşüncesi yok gibi. 1.5 turbo motorla da ilgili plan yok internette takip ettiğim kadarıyla.

    Dün ECON modu kapatıp S moda aldım vitesi. Dediğim gibi araba rahatlıyor D'den S'e geçince. Önce Tekirdağ'a doğru sürdüm arabayı, sonra TEM'e katıldım. Tekirdağ yolu pek düzgün sayılmaz, 130'u geçmedim o bölgede. TEM'e çıkınca yine otomatik vitesle sürüşe devam ettim, 140-150 arabanın üst sınırı gibi, bassan daha gider ama yol tutuşu güven vermiyor o noktadan sonra. Tabi ben bunu yazarken solumdan uçup giden arabalara baktım, Fiat Linea falan, yani ben biraz mühendis kafasıyla yaklaşıyor olabilirim, basan illa ki bu arabayla da basar Bir ara direksiyondaki kulakçıkları kullanmaya başladım ve sorunun arabada değil bizim algımızda olduğunu anladım. Aynı hızla giderken arabanın o devirlenme sesini duyunca gittiğini hissediyor insan, ve sürüş keyfi artıyor kesinlikle. En son vites değiştirdiğimde sene 2000'di, yani ehliyeti aldığım sene Sonrasında hep otomatik vites kullandım ve manuel'le uğraşmadım. Yani pek de ustaca vites değiştirdiğimi söyleyemem, araç zaten siz saçma sapan işler yapınca otomatik düzeltiyor, mesela devir kırmızı bölgeye girecek şekilde düşük viteste kalırsanız araç bir üst vitese otomatik geçiyor. Yine de kulakçıktan vitesle yakış miktarı çok değişti, İstanbul içi 7 litre gibi bir ortalama olduğunu yukarıda yazmıştım, agresif bir sürüşle 10 litreleri görmek gayet mümkün gibi. İlk depoyu bitirince daha değişik denemeler de yaparım ama görünüşe göre agresif/sakin karışık sürüşte şehir içi(İstanbul Avrupa) ortalaması 8 litre gibi aracın(1 depo 650 km civarı). Yani her şeyde olduğu gibi yakıtta da standartları tutturmuş HR-V, ne iyi ne kötü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 12 Mayıs 2017; 1:26:18 >
  • Merhabalar , yakıt tüketimi gayet normal aracın . Bu arada önceki yorumlarınızada bakınca anlatım tarzınız çok hoş ve tarafsız . Bazıları bir araca sahip olunca diğer herşeyi çöp görürler ya :) . Teşekkür ediyorum size . Benim duruma gelince annemde 1.2 tsi dsg yeti var onu değişsemmi diye düşünmeye başladım . Toyota c-hr çok basık , arkada bağlasan durmaz insan . Mini countryman s all4 ikinci el yeni yollu araçlar dikkat çekiyor . Bakalım hayırlısı acele yok .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.