Şimdi Ara

HONDA CR-V VS FORD KUGA

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu 2 kompakt suv arasından seçim yapın deselerdi ne seçim yapardınız yorumlarla beraber belirtmirsiniz .

     HONDA CR-V VS FORD KUGA- HONDA CR-V VS FORD KUGA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nejoz -- 19 Aralık 2013; 23:14:41 >







  • 1.6 lar için konuşuyorum benzin problemin yoksa imzandaki araç bence çok daha üstün.Zaten donanım olarak CR-V'nin fulünü katlar.
  • Baz modelleri kıyaslarsak crv 1.6 dizel 4x2 nin baz model fiyatı 81000 tl kuga 1.6 benzinli 150 ps 4x2 baz model fiyatı 69000 tl. her iki araçta baz model oluşu ve 1.6 4x2 oluşuyla yakın modeller olup kuga bence fiyatıyla öne çıkar. bunun yanında eğer yılda 20-30 bin km ve üzerinde yapıyorsanız 1.6 dizel olduğu için CRV seçilmesi gereken araç olmalı. ama 20 bin km altında yapıyorsanız ancak çok para vermeden dizel araç torquna yaklaşan bir araç istiyorsanız 1.6 ecoboost kuga alım fiyatı olarak daha ekonomik ve mantıklı duruyor.

    ancak eğerki 4x4 mutlaka olmalı derseniz crv de 2.0 benzinli modellerde 4x4 var ve 98000 tlden başlıyor, o zaman kuga crvden öne geçiyor 4x4 kuga 76000 tl gibi bir fiyata alınabiliyor.

    para sorununuz yoksa, vergide sorun olmazsa, birde çok km yapıyorsanız üst model full 2.0 dizel kuga 127000 tlye alınabilirken full CRV 2.0 benzinli 117000 tlye geliyor o durumda dizel olduğu için kuga öne çıkmakta.

    yani tercihler tamamen ne istediğinize ve cebinizdeki paraya göre değişiyor.

    not: aslen 1.6 ecoboost titanium A/T 4x4 kuga sahibiyim yani benim şahsi tercihimde kuga



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPinPrick -- 20 Aralık 2013; 1:42:57 >




  • DrPinPrick kullanıcısına yanıt
    Hocam katılıyorum kuga güzel araç fakat cr-v nin performansı nasıl bi bilginiz varmı ?
  • @Nejoz

    Hocam sizde herhalde Kuga var. Ben olsam bende Ford Kuga'yı alırdım en dolusundan 2.0 motor Gerçekten beğendiğim bi araç. CR-V nedense hiç gözümde estetik durmuyor tabi bu kişiden kişiye değişir. şu da sizin konu herhalde
  • Benim de aklımı çok çelen bir karşılaştırma, otomobil sporlarıyla ilgilenen bir büyüğümüz iki aracı test etmiş ve görüşleri kısaca;


    - Kuga nın sürüşü daha direkt ama CR-V de oldukça güvenli
    - Frenler iki araçta da iyi
    - Performans olarak Kuga nın kağıt üzerindeki verileri iyi ancak gaza biraz basınca otm şanzıman sürekli 4000dd üzerine çıkıyor ancak buna rağmen araç pek de ilerlemiyor, CR-V ise torkunu hissettiriyor ve oldukça esnek
    - İç hacimde CR-V daha iyi, malzemede Kuga da iyi ve pek iyi olmayan malzemeler birarada
    - Tüketimde CR-V çok iyi, Kuga yı 10 litrenin altında tutmak biraz zor
    - Tasarımda Kuga daha güçlü


    vb şeklinde..
  • Nejoz kullanıcısına yanıt
    hocam açık söylemek gerekirse kugamla mutlu olduğum için crv yi hiç merak etmedim, kullanmadım ama kullanan arkadaşlar motoru için yeterli, iyi ve malzeme kalitesi içinde başarılı yorumları yapmakta sonuçta CRV 1.6 dizel motor iyi de torku var.

    şu an SUV araç alacak olsam çok da km yapan biri olsam (ki değilim senede taş çatlasa 7-8 bin km), dizelin zorlandığı soğuk bir yerde yaşamıyor olsam (kışlarımız genelde -10 dan soğuk olup geceleri -30 ları görebilmekteyiz), dizelin sesine kafa takmayacak olsam (ki çok takıyorum), en önemlisi 4x4 istemiyor olsam (ki zaman zaman çok faydasını görüyorum), otomatik vites istemiyor olsam (ki özellikle otomatik 1.6 4x4 araç ararken kuga karşıma çıktı), bide 1.6 dizele fazladan 10-15 bin tl verme lüksüm olsa (ki yok. zaten dizel alıp tasarruf yapacam diyipde fazladan 15 bin tlyi cepten bi çırpıda çıkarmak bana çok mantıklı gelmiyor), bunların hepsini geçipde CRV nin arka kısmınıda kafaya takmayacak olsam (ki hiç hoşuma gitmiyor) o zaman düşünebilirdim CRV yi.
    yani anlayacağınız şu an olsa yine kuga alırdım. CRV istediği kadar performanslı olsun, baz CRV baz kugadan 12000 tl pahalı iken, dizel iken, 4x2 iken, özelikle arka kısmınada antipatim varken istediği kadar performanslı olsun, istediği kadar honda olsun, tercih edeceğim bir araç olmazdı.

    Ancak tekrar ediyorum 4x4 ihtiyacınız yoksa, yılda 30 bin km gibi büyük kmler yapıyorsanız ve özellikle ekonomi istiyorsanız (o zaman fazladan vereceğiniz 12 bin tl yi çıkarırsınız), manuel vites tercih eden biriyseniz, mutlaka SUV havası olmalı diyorsanız o zaman CRV alınası bir araç.

    Laf kalabalığı yaptım biraz. saygılar....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrPinPrick -- 20 Aralık 2013; 17:30:33 >




  • DrPinPrick kullanıcısına yanıt
    Hocam aklımdakileri mi okudunuz anlamadım ki :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DrPinPrick

    . . . şu an SUV araç alacak olsam çok da km yapan biri olsam (ki değilim senede taş çatlasa 7-8 bin km), dizelin zorlandığı soğuk bir yerde yaşamıyor olsam (kışlarımız genelde -10 dan soğuk olup geceleri -30 ları görebilmekteyiz), dizelin sesine kafa takmayacak olsam (ki çok takıyorum), en önemlisi 4x4 istemiyor olsam (ki zaman zaman çok faydasını görüyorum), otomatik vites istemiyor olsam (ki özellikle otomatik 1.6 4x4 araç ararken kuga karşıma çıktı), bide 1.6 dizele fazladan 10-15 bin tl verme lüksüm olsa (ki yok. zaten dizel alıp tasarruf yapacam diyipde fazladan 15 bin tlyi cepten bi çırpıda çıkarmak bana çok mantıklı gelmiyor), bunların hepsini geçipde CRV nin arka kısmınıda kafaya takmayacak olsam (ki hiç hoşuma gitmiyor) o zaman düşünebilirdim CRV yi. . .

    Bu tariften sonra bir sonraki aracınızın 1.6 dizel düz vites CRV olacağına kesin gözüyle bakıyorum hocam.

    Düşüncelerinizi yazıya güzel ve de okuyana keyif verecek şekilde aktarmış olduğunuz için de teşekkür ederim ayrıca.

    Selamlar.




  • yakıt çok dert değilse her açıdan kuga.

    4*4, otomatik, daha şık, daha konforlu, malzeme kalitesi daha iyi üstüne daha ucuz.
  • haluk 23 kullanıcısına yanıt
    Büyük konuşmamak lazım hiç belli olmaz Marka model fanatiği olmayanlardanım hocam. Tek bildiğim dizel araç almayacağım ( soğuklarda bir önceki dizel aracımla sıkıntılarım olmuştu). Şu an hiç düşünmediğim bir aracı bile alabilirim ilerde herşey o anki beklentilere, piyasaya çıkan araca, teknolojisine ve en önemlisi cebimizdeki paraya bağlı. Saygılar....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DrPinPrick kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.