Şimdi Ara

honda cr-v 1.6 i-dtec

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.763
Cevap
31
Favori
166.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YENİ HONDA C-RV 1.6 DİZEL İ-DTEC'İN TEKNİK ÖZELLİKLERİ AYRINTILARI
    09-Temmuz-2013 Salı 15:07
    Honda, beklenen modeli C-RV 1.6 i-DTEC'in teknik özelliklerini yayınlası


    Geçtiğimiz aylarda ülkemizde 2.0 litrelik benzinli motor, otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ile birlikte satışa sunulan, yeni Honda C-RV'nin, 1.6 litrelik dizel motora sahip versiyonu olan 1.6 i-DTEC'in teknik özelllikleri ve ayrıntıları ortaya çıktı. İlk kez Mart ayında yapılan Cenevre Otomobil Fuarında sergilenen CR-V 1.6 i-DTEC ile ilgili olarak, önden çekişli ve manuel şanzımanlı olacağının yanında 120 hp güç ve 300 Nm tork üreten 1.6 litrelik dizel motoru ile 119 gr/km'lik emisyon değerleri sunacağı biliniyordu.

    Avrupa pazarınde özellikle düşük emisyonlu dizel motorlar için artan müşteri talebi karşılamak için yeni geliştirilen 1.6-litre i-DTEC motor, ilk olarak Civic 1.6 i-DTEC'te kullanıldıktan sonra yeni CR-V'de de görev yapmaya başlıyor. Honda'nın Avrupa için özel geliştirdiği bu model, markanın İngiltere'deki Swindon tesislerinde üretilecek ve satış rakamlarında önemli bir paya sahip olacak. 1.6 litrelik dizel motordan günde 500 adete kadar üretebilme kapasitesine sahip tesisler iki vardiya çalışarak Avrupa'da ki ihtiyacı karşılamaya çalışacak. 138 saniyede üretilebilen 1.6 litrelik yeni dizel motor, 2.2 litrelik i-DTEC ile aynı hatlarda üretilecek. Uygun fiyatlı SUV'lara olan talebin artması, C segmentindeki kompakt SUV'ların %25'inin düşük hacimli motor ve manuel şanzımanla birlikte sunuluyor olmasına yol açtığından, Honda'da 1.6 litrelik dizel motoru ile sınıfının en düşük tüketim ve misyon değerleri ile öne çıkan CR-V 1.6 i-DTEC ile pastadan daha büyük bir pay alabilmeyi hedefliyor.

    Motorun ayrıntıları için lütfen tıklayınız.

    Bir otomobilin performansını ve SUV'un işlevselliğini bir arada sunma hedefinde olan CR-V, 1.6 litrelik dizel motoruyla düşük kullanım giderleri ve düşük emisyon değerleri sunuyor. Bazı ülkelerde vergi açısında avantaj sağlayan düşük emisyon değerleri şu an için ülkemizde çevreye katkısının yanında kullanım giderleri açısından bi anlam ifade etmese, aracın 4.5 litrelik ortalama yakıt tüketim değeri ilgi çekiyor. Önden çekiş ve düşük motor ağırlığı ile 2.2 litrelik dizel motora ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip CR-V'den 116 kg daha hafif olan 1.6 i-DTEC'in ağırlığı ise 1541 kg.

    Civic 1.6 i-DTEC'te kullanılan 6 ileri manuel şanzımanın kullanıldığı yeni CR-V 1.6 i-DTEC segmentinin en iyi şanzıman verimine sahip olmasıyla öne çıkıyor. Tüm oranları birebir Civic ile aynı olan CR-V'nin şanzıman, Civic'te 3.571 olan son dişli oranının 4.352'ye çıkarılmasıyla CR-V'ye uygun hale getirilmiş. 2.2 litrelikCR-V'nin şanzımanına göre 7 kg daha hafif olan CR-V 1.6 i-DTEC'in şanzımanı, sessiz olması, pürüzsüz geçişler sunması ve verimli olabilmesi için geliştirilmiş.

    Yeni Honda CR-V 1.6 i-DTEC'in resim galerisi için lütfen tıklayınız.

    CR-V 1.6 i-DTEC'te sunulan ön konsolda yer alan yeşil bir düğme ile aktif hale getirilebilen ECON modu, maksimum verimlilik için, sıcaklık ve neme bağlı olarak klima sisteminin daha verimli çalışmasını sağlayabiliyor. Klima kompresörünü kontrol eden ve fana giden voltajı düşürerek, motora binen yükü azaltan sistem, bu sayede yakıt eknomosine olumlu katkı sağlayabiliyor. İkinci jnerasyon İnsight modelini geliştiren Honda mühendisleri sürüş tarzının yakıt tüketimi üzerine %15 oranında etki yaptığını analiz ettiklerinde Eco Asist adlı teknoloji ile sürücüyü ekonomik sürüş için yönlendiren bir sistem geliştirmişler. CR-V 1.6 i-DTEC'te de yer alacak bu sistem, ön konsolda yanan farklı renklerdeki ışıkla sürcünün kullanım tili hakkında bilgi verebiliyor. Ani hızlanma ve yavaşlama durumlarında beyaz ışık yakan sistem, sakin sürüşler ve yumuşk hızlanma ve yavaşlamalarda yeşil ışık yakarak sürücüy bilgilendirip, ekonomik sürüşe teşvik ediyor. Honda'nın Idle Stop adını verdiği start/stop sisteminin de yardımıyla 58 litrelik yakıt tankıyla 1289 km'lik menzile ulaşabilen CR-V 1.6 i-DTEC, maksimum olarak 182 km/s hıza ulaşabiliyor. 0'dan 100 km/s hıza ulaşmasının 11.2 saniyede tamamlayan CR-V 1.6 i-DTEC, 0'dan 400 metre mesafeyi 17.74 saniyede alabiliyor. Esneklik değerleriyle de başarılı bir görüntü veren CR-V 1.6 i-DTEC, 4 viteste 60 km/s hızadan 100 km/s hıza 8.2 saniyede ulaşabiliyor. 100 km'lik bir kullanımda şehir içinde 4.8 litre yakıt tüketen CR-V 1.6 i-DTEC, aynı mesafe şehir dışında lındığında 4.3 litre yakıt harcıyor. Bu değerler ile CR-V 1.6 i-DTEC'in ortalama yakıt tüketimi 4.5 litre olarak ortaya çıkıyor.

    Yeni Honda CR-V 1.6 i-DTEC'in ayrıntılı teknik özellikleri için lütfen tıklayınız.







  • Yani HBdeki motorla aynı olacak doğru mu anlamışım ? Honda daha güçlü bir motor sözü vermişti oysa.
  • Yine de rakamlar çok iddalı 1550 kg arac 11.2 sn inanması zor. Merakla bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de otomatik koysalar anında alırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eylül ayı flan diyolar çıkış tarihine ne diyorsunuz acep ?
  • çıkışına eylül ekim başlangıç fiyatına 75-80 diyorlar. merakla bekliyoruz.
  • 85binden aşağı olmaz bu araç.
  • Dizel otomatik yaparak risk almamış bence honda.Dsg gibi sorunlu bi sistem örneği varken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0-400m: 17.74 sn
  • 75-80 bin bana çok iyimser geliyor dolu bir qq 90 bin civarı ki bence aralarında sınıf farkı var şahsen ben 90 binden aşağı beklemiyorum.Tabi donanımdan umarım kısmazlar çünkü böyle bir satış politikasında yönelebirler.düşük donanımlı tutup fiyatı yüksek tutabilirler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sehir ici 4.8 mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • satis hedefi 1000/yilmis fahis fiyat cekecekler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drmehmetefe

    satis hedefi 1000/yilmis fahis fiyat cekecekler

    Bende ilk başta öyle düşündüm ama bu sayı bu yıl içinmiş .yani 3 aylık tahmini satış rakamı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ererdur E kullanıcısına yanıt
    hocam eylül ayı gbi kesinmi çıkış tarihi acaba ? 70-80 arası olursa 3 alık satış rakamıyla gerçekten muazzam geliyor :D
  • markus91 kullanıcısına yanıt
    bu sinifta artik otomatik isteniyor manuel ile zor
  • Almaya kalksam en fazla kac tl veririm diye dusundm
    Deri koltuk xenon farlı olan versiyona rakiplerine bakınca 90 verirdim
    Daha fazla olursa başka araçlara bakarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyatın 90.000 TL civarında olacağı söyleniyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: markus91

    hocam eylül ayı gbi kesinmi çıkış tarihi acaba ? 70-80 arası olursa 3 alık satış rakamıyla gerçekten muazzam geliyor :D

    Civic dizel için honda Türkiye Mart Nisan demişti Mayıs'ta çıktı.crv içinde Eylül Ekim diyorlar bence teslimat Kasım ortasını bulur...ama bu sınıf araç düşünüyorsanız kesin bekleyin ben vw siparişimi sırf bu araç için kasıma ertelettim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Automotor sport ta benzinlisinin testi vardı, yalıtım ve suspansiyon konforundan bahsetti,
    Tam benim ve bu sınıftaki araç kullanıcıların aradığı ozellikler
    Birde otomatik olsa tadından yenmez

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ererdur E kullanıcısına yanıt
    hocam seneye kasım gbi planlarım var ama belki bi çılgınlık yapabilrim beklemedeyim meraktayım
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.