Şimdi Ara

Honda city aux girişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
118
Cevap
7
Favori
55.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Honda city comfort 2008 aracım ve birde navigasyon cihazım var. Cihazın kullaklık çıkışından aracın teybine bağlantı nasıl yapabilirim? Aracın radyosunda CD/AUX tuşu var sanırım buda Aux a giriş yapılabiliyor demek. Bu benim için önemli çünkü kullandığım fm transmiter istanbul içinde parazit yapıyor. Yardımlarınız için teşekkürler.

    güncelleme : 27.02.2010 olayı çözdüm, detaylar aşağıda ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedatcet -- 27 Şubat 2010; 22:12:11 >



  • bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar, acaba konuyu markaların altında mı açsaydım?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedatcet

    bu konuda bilgisi olan yokmu arkadaşlar, acaba konuyu markaların altında mı açsaydım?


    Hocam pek bilgim yok ama araya bi kablo bulmanız lazım satılıyorsa elektrikcilerden alabilrisiniz mesela ankarada konya sokaktan bir arastırma yapabilirisiniz. Ya da iyi bir elektirikcide navigasyondan aux a bir kablo yaptırabilirisiniz heralde, galiba.
  • Dostum aracım honda city ve teybin arkasına ulaşmak için komple kokpiti sökmek gerekiyomuş. Elektrikçi falan işi diil yani. Şimdilik fm vericiyle idare ediyorum. Bir çozüm bulunca yaptırıcam bişeyler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sedatcet

    Dostum aracım honda city ve teybin arkasına ulaşmak için komple kokpiti sökmek gerekiyomuş. Elektrikçi falan işi diil yani. Şimdilik fm vericiyle idare ediyorum. Bir çozüm bulunca yaptırıcam bişeyler.



    Elbette teybin arkasındaki girise ulasmak icin kokpiti sokmek gereklidir. Ben cihazdan teype girmek icin gerekli kabloyu elektrikcide yaptırabilisiniz dedim. Fm vericiler karısıyor. Size kaset adaptor öneririm. Marka olarak da HAMA kullanıyorum ben. daha once 2 tane kullandım. Onlar bozuktu guzel ses vermiyordu. Teknosadan HAMA markalısını aldım Canavar gibi.
  • Mesajlarda hep teyp diye yazmışım ama aracımda radyo/cd player var. O kaset adaptörünü bende düşündüm. Hem kolay hemde başarılı bir çözüm yöntemi. Malesef bana uygun değil. Yinede teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar sonunda kendime ve aracıma biraz zaman ayırabildim, nihayetinde artık 2008 honda city im radyo-cd-mp3 calar oldu... Aux girişini yapabilmek yaklaşık 4-5 saatimi aldı ama benimkini yaptıktan sonra arkadaşımınkini yapmak ise sadece 45 dakikada sürdü. CD player ıma aux girişimi nasıl bağladığımı aşağıda detaylı bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Ama başlamadan önce şunu belirtmek isterim ki bu gerçekten zor bir iş ( ilk seferinde ) çok dikkatli ve detaylı anlatmaya çalışacağım. İnsallah city kullanıcısı arkadaşlara bir faydam olur.

    Öncelikle 1 lokma takımına ihtiyacınız var, 1 adt yıldız 1 adet düz tornavida, küçük bir el feneri, kablo bağı...

    öncelikle alt torpidoyu açın, sağından ve solundan içe bastırarak tırnaklarından kurtarın ve tamamen aşağı düşmesini sağlayın.
    Orada beyaz turuncu ve mavi olmak üzere 3 tane tel göreceksiniz, bunlar havalandırma sisteminden gelen bisiklet fren teli gibi teller.
    Bu telleri tutacaklarından çıkartacağız. Önce beyaz olanı çıkartalım, önce kabloyu tutan kıskaçtan kurtaarın ve sonra telin takılı olduğu plastik parçanın ucuna parmağınızla bastırarak teli ordan kurtarın.
    Diğer kablo da aynı şekilde basit şekilde tutturulmuş, onuda çıkartın.
    3. kablonun tutacağı vidalı aparatıyla sökülebilir. Görünce anlarsınız...
    Bu teller boşa çıkınca diğer tarafa geçelim.
    kül tablasını çıkartın, içine baktığınızda kül tablasının arkasında kalan 1 vida olduğunu göreceksiniz, onu sökün.
    kül tablası ve çakmağın takılı olduğu bölümü üst tırnakları önce çıkacak şekilde kendinize doğru çekin ve çıkartın.
    çakmağın soketini sökün.
    Havandırma düğmelerinin altında 1 vida ve 2 beyaz tutacak var. vidayı sökün, tırnakların ön tarafında düz tornavida sokup arkaya ( aslında aracın ön kısmına doğru ) ittirerek, bir elinizle de arkasından tutarak çıkartın.
    şimdi işin en zor kısmı....

    elinize küçük feneri alın, lokma anahtarın ucuna 8 mm uç takın ve soför mahalinden el freninin üstüne doğru sırtüstü yatıp, kafanızı açık olan torpidonun üstüne koyun. lokma takımınıda kül tablasını söktüğünüz yerden en sağa dayalı şekilde yukarıya yaklaşık 60-70 deecelik bir açıyla sokun. lokmanın yaklaşık 20 cm falan olması gerekiyor.
    Yattığınız yerden vidanın başını görmeniz mümkün değil, sadece tornavidanın (lokma) gireceği kanalı ve sıkılmış vidanın yukardan çıkmış ucunu görebilirsiniz. Kolay gelsin, bu vidayı sökün.. :))) (en zor kısın 1 )
    Aynı vidadan 1 tanede diğer tarafta var, vidayı görebilmek çok zor, kafanızı vitesle kül tablası arasına sokun ve tek gözünüzle yukardaki vidayı görmeye çalışın, göreceksiniz o vidayıda, onuda sökün. (en zor kısın 2 )
    bu iki vidayı da söktüyseniz ( bravoo -ki gerçekten yeteneklisiniz demektir ) artık işler kolay.

    Bu 2 akıllara zarar vidayı söktüyseniz radyoyu kendinize doğru cekin, korkmayın çekin gelir. Sakın ha çıkartmak için tornavida falan takmayın, hiç gerek yok. ayrıca kesinlikle torpidoya zarar verirsiniz.
    Teyp çıktıklan sonra kabloları söküp sökmemek size kalmış, teybin arkasındaki konektörleri görebiliyorsanın şimdi kablomuzu yapalım ( kabloyu teybi söktükten sonra yapın çünkü teybi sökebileceğinizin garantisi yok. )
    bilgisayarlarda kullanılan HDD veya Power led soketleri bu iş için uygun. bağlantıyı aşağıdaki şekle göre yapın. Teybin soketi takılıysa kontağı açın ve aux un çalıştığına emin olun, mp3 player falan bağlayın. CD ye basınca önce CD tekrar basınca ekranda Aux yazar. Daha sonra kabloyu orada biyerlere kablo bağıyla tutturunki kablo çekilirse yerinden çıkmasın bi daha.
    o kabloyuda en son kül tablasının içinden dışarıya çıkartabilirsiniz. ben en uygun yer olarak orayı buldum.
    işimiz bittiyse teybin kablolarını kontrol edin ve yerine oturtun. sonra sadece sağ taraftan söktüğünüz o lanet vidayı takın, ben soldakini takmaya teşebbüs bile etmedim. sonra havalandırma tellerini yerine takın, bunları takarken ordaki sisteme dikkat edin, havalandırma sıcak soğuk ayarı , iç -dış hava alma ayarı, ve üfleme yönünü düzgün takın... takarken bir kaç kere tekrar söküp takacağınızdan sistemi anlarsınız.
    çakmak soketini takın, ve ünitesini yerine koyun. kültablasını takın.

    Elinize sağlık, artık aux girişiniz var.




     Honda city aux girişi


     Honda city aux girişi




  • resimler devam...

     Honda city aux girişi


     Honda city aux girişi


     Honda city aux girişi




  • Resimler son...

     Honda city aux girişi


     Honda city aux girişi


     Honda city aux girişi




  • bu hondada nokta kadar akıl yok koy oraya açık bi aux in girişi uğraştırma insanları ya. bu arada hocam bu anlattıklarınız acaba 2004 civic içinde geçerli mi? bende de aux/cd düğmesi var.gerçi kasetçaları da var benim teybin ama aux daha şık olur diye düşünüyorum.
  • mesajım bulunsun
  • dostum bende city 2007 var. cd/aux tuşuna basınca auxa geçiş yapmıyor bununla ilgili bir fikrin varmı.
  • Benimde aracım 2007 Honda city. Aux girişini araştırıyordum. Daha önce bu konu ile ilgili konuda açmıstım. Kimsenin fazla bilgisi yok konu ile ilgili. Sedat dostum bravo sana iyi çözmüşsün durumu. Çok da güzel açıklamışsın. Fakat bunu yapmak biraz cesaret ister. sonra kaş yapalım derken göz çıkartmayalım. Nasıl yapabilirim bilemedim doğrusu.
    selamlar
  • Bu arada aracımda navigasyonda var. Bu cihaz ile teyp arasında bir bağlantı karulabilinir mi yahu. MP3 dinlemek için. Yoksa navigasyonun böyle bir özelliği mi var! Hayal mayal hatırlıyorum. Sanırım navigasyonun mp3 çalma özelliği var galiba. Fakat sesi kolonlardan nasıl verecek! onu bilemedim!
  • Bu sabah honda servisinden aradılar. Durumu anlattım. Teyp üzerinde AUX özelliğinin olduğunu fakat, araçta AUX çıkışının bulunmadığını söyledim. Cevap; AUX unisex olarak yapılmıştır beyfendi, isterseniz 400/450 TL gibi bir rakama yapılabilinir dedi!
    Utanmasalar arabanın yarı fiyatı kadar fiyat verecekler, bu ne arkadaş!
  • Bu sabah honda servisinden aradılar. Durumu anlattım. Teyp üzerinde AUX özelliğinin olduğunu fakat, araçta AUX çıkışının bulunmadığını söyledim. Cevap; AUX unisex olarak yapılmıştır beyfendi, isterseniz 400/450 TL gibi bir rakama yapılabilinir dedi!
    Utanmasalar arabanın yarı fiyatı kadar fiyat verecekler, bu ne arkadaş!
  • merhaba hocam bir kaç sorum olacak şimdi diyelimki bunu yaptık bu kabloya mp3 veya telefon bağlayınca müzik çalabiliyormuz?

    ve malzemeleri nerden temin edeceğiz adı filan ne diye alıcağız
  • Mp3 calar ve cep telefonunu baglayip, mp3 calabiliyorsun. Bende aracimi arkadas Gibi yapmak istiyorum ama cesaret edemedim. Sendede Honda varsa bir araya gelip yapalim derim, ama anlayan birdie olsa yanimizda iyi olur. Sokme takma tamam. Tek anlamadigim kisim kablo baglama kismi. Hadi Biri tutsun elimizdende gelin yardimci olayim desin.:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen bende kablo kısmında sıkıntı yaşayacağımı sanıyorum küçük küçük cakları oto teypcilerde bulabiliriz belki caklar pc lerde anakartın ön panel caklarına benziyor ebatlarına bakmaklazım siz hiç bir teypçiye sordunuzmu ne kadar fiyat istiyorlar ben ankaradayım sizdemi ankaradasınız
  • Ben istanbuldayim :). Bana yardımcı olacak birini bulursam, kablo bağlama kısmına gelince videoya çekip size gönderirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.